Jump to content

Power Düğmesine Basmadanda Bilgisayarı Açmak


byroqqo
 Share

Recommended Posts

peki şifre koyarak acıyoruz diyelim ama gün geldi klavye bozuldu o zaman power dügmesine basarak acılır mı pc yoksa ayarladığımız gibi mi kalır ?

Merhaba

Bu sorunuza cevap gelmemeiş. Birkaç gün geç de olsa, birkaç satır bilgi yazayım..

Klavye veya maus'a ayarladığınız BIOS içindeki ayarlar, bilgisayardaki açma(Power) tuşu ile alakalı değildir. Yani bu ayarlar biri birinden bağımsızdır kardeş.. İsterseniz Klavye/Maus, isterseniz alışageldiğiniz bilgisayardaki açma düğmesini kullanabilirsiniz.

Bazı arkadaşlar anakartın 2007 sonrası çıkanlar için diye yazmış. Böyle bir durum sözkonusu değildir! Bu işlem tamamen BIOS ile ilgilidir. Eğer BIOS bu duruma elverişli ise, anakartın çıkış tarihi önemli değildir!

Örneğin; 1998 yılında çıkmış bir anakartın BIOS yazılımında RING ON menüsünün olduğunu gayet iyi hatırlıyorum. Bunu ayarladığım zaman bilgisayar kapalıda olsa, kendiliğinden açılarak gelen FAKS'ı alır ve 5 Dk. gibi bir süre sonra yeniden kapanırdı.

Diğer yandan, XP'de bilgisayarım ile 15 Dk. ilgilenmediğim zaman, kendiliğinden kapanır. BIOS'tan ayarladığım "1" tuşuna bastığım zaman bilgisayar sıfırdan değil, masaüstü yüklü şekilde gelir ve hangi programla çalışıyorsam işime kaldığım yerden devam ederim. Lütfen bunu bekleme konumunda olduğunu zannetmeyin, çünkü bekleme konumu kapalı. Bekleme farklıdır, kapanma farklıdır.

Sonuç olarak bilinmesi gereken, BIOS'un bu tür fonksiyonları olan yazılım olması gerekiyor. Bazı anakartlar için yeni BIOS yazılımları bu tür fonksiyonları destekliyor.. Güncelleyerek görülmesi lazım..

Biraz karıştırırsanız işletim sisteminizin veya bilgisayarınızın derinliklerine inebilirsinzi. Yok böyle iyi diyorsanız, bunu siz bilirsiniz ama sistem hakkında gerekli bilgi sahibi olamaz veya fakir kalırsınız. Bu durumda da elbette CÜZDANINIZ can kurtaranınız olur.. :rolleyes:

Kolaylıklar dilerim..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

<!--quoteo(post=819797:date=Jun 4 2010, 21:17 :name=alkan mehmet)--><div class='quotetop'>QUOTE(alkan mehmet @ Jun 4 2010, 21:17 ) <a href="index.php?act=findpost&pid=819797"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->s.a.

ben yapmaya çalıştım ama INTEGRATED PERIPHERALS ı bulamadım...

yardımcı olursanız sevinirim bu arada biosum bu şekildedir...

<img src="

Please register to see this content.
border="0" class="linked-image" /><!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Merhaba

Kardeş <b>Power</b> yazan sekmeye gir ve orada <b>APM Configuration</b> yazısını göreceksin. Üzerine gel ve <b>ENTER</b> tuşu ile menüyü açtıktan sonra, <b>Power On By PS/2 Keyboard</b> yazan yere gel ve orada tekrar <b>ENTER</b> tuşuna basarak çıkan yazılardan birini seç..

Genelde <b>Ctrl-Esc</b> tuşları kullanılır.. İsterseniz ve Klavyenizde <b>POWER</b> tuşu varsa onu seçebilirsiniz.

Bu ayar BIOS türüne göre değişir.. Yani Award BIOS ile AMI BIOS biri birlerine benzemez!!!

Not: Gerekli ayarı yaptıktan sonra, ayarların geçerli olması için mutlaka <b>F10 tuşu</b> ile kaydetmelisiniz!!!!

ben buldum o menüyü fakatsadece enabled disabled var başkada bişey yok yapamdım

Link to comment
Share on other sites

' date='04 Haziran 2010 - 20:17 ' timestamp='1275682624' post='819734']

anakartın 2007 sonrası üretimse biosdan yapabilirsin.çok basit bir olay.

hocam 2007 sonrası diye bir şey yok, eğer anakartın destekelrse yapabilirisn ilk pc mi, 1999 zaman gazatesinin verdiği vestel bilgisayar almıştım onda bu özellik vardı 2005e kdr yaşadı ondan sonra değiştirdim tüm parçaları...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...
  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra...
  • 4 hafta sonra ...

Benim bilgisayardaki biosta "BIOS da 'INTEGRATED PERIPHERALS' /Power On Function'/Button Only' gibi seçeneklerle ilgili herhangi bir blüm bulunmamakta bunu nasıl halledebilirim.
Laptop ASUS F3SC ve güç düğmesi artık takılmaya bazen çalışmamaya başladı, bu tür bir çözüm sizlerin de anlayacağı gibi aciliyet ve önem arz etmektedir. Şİmdiden cevaplar ve yardımlar için teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...
  • 4 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Ben laptop kullaniyorum sirf bu konu için kapattim bilgisayarimi ve kontrol ettim POWER tusu yok bende APM confir. de yok .LAptop ta deneyen varmi bu işi yani ben su acidan baktim ; laptopim calinirsa acamasin sifreyle acilabilsin ve bu sayede hosgeldini yazisindan sonraki sifremi kaldirabilirm..Bir cozum bilen arkadas varsa simdiden tesekkur ederim.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 3 ay sonra...

[quote name='eno' timestamp='1349848629' post='1246775']
Bununla İlgili Bir Program var Harika Birşey İsterseniz Paylaşabilirim Bu Program Dershanelerde Okullarda Üniversitelerde Bir Çok Kurumda Kullanılıyor
[/quote]

Nasıl bir program elektrik gidince bende sorun oluyor.Elektrik gelince pc başlasın istiyorum nasıl yapacam bilemiyorum ama

Link to comment
Share on other sites

[quote name='katilpence' timestamp='1350021088' post='1247217']

Nasıl bir program elektrik gidince bende sorun oluyor.Elektrik gelince pc başlasın istiyorum nasıl yapacam bilemiyorum ama
[/quote]

Fiziksel Anlamda Ona yapılabilecek birşey yok Elektrik Giderse Yada Fişini Cekersen takarsan Program Paket Gönderemez bu mümkün değil Düşün Evde Sigorta Attı sen Kaldırmadan Elektrik Gelirmi gelmez bunun gibi o yüzden fişi çekilmemiş elektriği gitmemiş Bilgisayarları bir programla uzakdan açıp kapatabilir yönlendirebilir dosya transferi yapabilirsin program güzel o söylediğinin üstünde bende çok çalıştım fakat olumlu bir sonuç alamadım ayrıca program Anakart tanımlı bazılarında çalışmamaktadır...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...
  • 3 ay sonra...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...