Jump to content

Pardus 2011 Çıktı!


 Share

Recommended Posts

  • Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kardeş PARDUS parayla satılan bir sistem değildir.Benim bildiğim Serial istemez.

windows 7, linux , indırcem şimdi pardus indircem güzel kullanabilceğim window7 ve linux söylesermısın bana arıyorum bulamadım tam . . .

Link to comment
Share on other sites

indirip kurmayı düşünüyorumda şimdi tereddütteyim zaten pcde pek bişey yaptığımda yok oyun felanda oynamıyorum sadece nette geziniyorum yada film izliyorum da benim aklıma takılan şudur: acaba bütün driverları eksiksiz bir şekilde görürmü??

Tüm driverları eksiksiz bir şekilde görür. ana sürücüleri parmak izi gibi sürücüleri görmüyor. ayrı yazılım lazım.

Ben denedim tek beğenmediğim yönü görüntülü sohbet olayı maalesef daha yok...

Link to comment
Share on other sites

Tüm driverları eksiksiz bir şekilde görür. ana sürücüleri parmak izi gibi sürücüleri görmüyor. ayrı yazılım lazım.

Ben denedim tek beğenmediğim yönü görüntülü sohbet olayı maalesef daha yok...

Ati hd serisi ekran kartları dışında tüm donanımınızı tanır ve amsn de görüntülü konuşma var. ;) Kurcalayın bence biraz. ;)

Link to comment
Share on other sites

exe sorunu çözülemez çünkü exe windows'a patentli bir dosya sistemidir.Dakat wine adlı programla exe uzantılı dosyaları %30-%80 arası bir sonuca varabilirsiniz.

Ekran kartı olarak yavaş yavaş çözülüyör.Beni ekrankartı chipsetim VIA..Şu anlık bir çözümü yok ama yaşıyoruz..Yinede iyi çalışıyoruz.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

pardus-tescil.png

Tanıtım

Please register to see this content.

Pardus 2011'in çıkışına dört aydan kısa bir süre kaldı ve giderek her şey hızlanmaya başladı... Öyle ki, bizler bile gelişmeleri izlemekte zorlanıyoruz :).

Çok değil, bir hafta -10 gün önce bambaşka bir tablo vardı. Pardus geliştiricilerinin IRC'de yaptığı toplantıda, ilk alfa sürümüne bir masaüstü ortamının yetişmesi neredeyse imkânsız olduğu konuşulurken, Alfa tam zamanında çıktı. Hem de bir değil, iki masaüstü ortamıyla birlikte!

Pardus geliştiricilerinin harıl harıl 2011 sürümünü hazırladığı bu günlerde "pek çok ilk"e şahit olduk. Pardus tarihinde ilk defa KDE dışındaki bir ortam, Enlightenment, KDE'den önce depoya girdi. Geliştiricilerimizden sevgili Halil İbrahim GÜNGÖR'ü burada anmadan olmayacak, muazzam bir iş çıkararak, çok kısa bir süre zarfında bu hafif ve hızlı pencere yöneticisini 2011 deposuna kazandırdı.

Pardus 2011'in geçmiş sürümlere göre daha hızlı bir şekilde kendi deposunu oluşturmaya başladığını söylemeden de edemeyeceğiz. Pardus 2011'in çıkmasına daha 101 gün olmasına rağmen, devel deposunda şimdiden 1.700 kadar ikili paket mevcut. Pardus 2011'e geçişin kullanıcılar için çok daha kolay olacağını, söyleyebiliriz :).

Peki Pardus 2011 Alfa sürümünde ne yenilikler var?

Bu sürümde, KDE 4.5 masaüstü ortamı ve yeni KDE Ağ Yöneticisi arayüzü, Firefox 4 (beta4), GCC 4.5, glibc 2.12 gibi yenilikler bulunuyor. Türkçe de dâhil olmak üzere desteklediğimiz tüm diller görüntüye dâhil edildiği için uluslararası ve Türkçe şeklinde 2 sürüm değil, tek sürüm çıkardık. Şu anki görüntü, boyut olarak CD için yeterli fakat, sonraki sürümlerde bu boyutu aşarak DVD görüntüleri yayınlamayı düşünüyoruz."

Topluluğumuza burada önemli bir uyarıda bulunalım: Pardus 2011 Alfa'nın bir "deneme sürümü" olduğunu unutmayın. Bu sürüm, alfa seviyesinde bir deneme sürümü olduğundan, iş için kullandığınız ya da sizin için önemli verilerin barındıran bilgisayarlarda deneme sürüşüne çıkmamanızı, sizlerden önemle rica ederiz.

Pardus 2011'de karşılaştığınız hataları, Bugzilla'daki Paketler ürününden "Pardus 2011" sürümünü seçerek girebilirsiniz.

Alfa sürümünde bilinen sorunlar

* Bazı makinelerde kurulumun devam etmesi fakat arayüzün donması ya da tamamen kurulumun durması gibi problemlerle karşılaştık. Neden olduğunu henüz bilmiyoruz, düzeltmek için çalışmalar sürüyor.

* VirtualBox'ta denemek için "xorg=driver:fbdev" kernel parametresinin verilmesi gerekiyor.

* Şu an için LVM/RAID desteği olmayan eski YALI'yı kullandık. Fakat sonraki sürümlerde yeni arayüzü, LVM/RAID desteği ve yenilenmiş disk bölümlendirme ekranıyla yeni YALI'yı kullanacağız.

* Klavye haritası Türkçe Q seçilmesine rağmen İngilizce klavye olarak geliyor.

* KDE'nin Ağ Yöneticisi ile ağ ayarlarını değiştirmekle ilgili bir sorun var. İlk eklenen ağ profili sistem genelinde olduğu için kullanıcı olarak profil eklemekte ve etkinleştirmekte sıkıntı yaşanıyor.

Edited by mfs776
Link to comment
Share on other sites

Keşke Gnome Pardus Türevide Olsa

Ama Gene Söylüyorum 2009.2 de de olan sorunlar;

Kurulum sonrası şifre doğru olmasına rağmen sıfrılamaya rağmen girmiyor

Kurulumda Windowstan artan kısım olunca tamamını kullandırmıyor

pardus güzel bir şey ama bir türlü düzeltmiyorlar

umarım düzeltirler

Saygılar;

KemalALKIN

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...