Jump to content

Turkcell Hazır Kazık Pardon Kart :)))


alias007
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar,
Bugünlerde Hazır Kazık pardon Kart sahiplerine TURKCELL den çok güzel bir mesaj gelmeye başladı. Adı [i][b]"Telsiz Kullanım Ücreti"[/b][/i] diye faturalı hatlarda alınan vergiyi hazırkart sahiplerinden de 20 Haziran'dan itibaren almaya başlıyorlar.
Telefona gelen mesaj aynen şöyle: [i]"Adınıza devlete ödenen 1,1 TL Telsiz Kullanım Ücreti 20 Haziran'dan itibaren her ay Hazırkartınıza yansıtılacaktır. Detay ve 60 dk hediye kampanyası ücretsiz 7572222'de"[/i]

Buraya kadar herşey normal. Diyeceksiniz işte yine Turkcell'in kazığı şuyu buyu. Tamam millet olarak buna da evet dedik. Web sitesini ziyaret edip neyin nesiymiş diye araştırırken [u][b]biri hariç[/b][/u] her tarifenin altında şu mesaj var:

[i]"Turkcell'in HazırKartlılar adına devlete ödediği Telsiz Kullanım Ücreti, 20 Haziran itibariyle her ay HazırKart abonelerinin hatlarına 1,1TL olarak yansitilacaktir. Ücretin alınamadığı (TL bakiyesi yetersiz olma, hattın geçici süre kapalı olması, vb) durumlarda ise abonelerimizin hatlarına yaptıkları ilk TL yüklemesinde yansıtılacaktır. Çekilemeyen tutar bir sonraki döneme borç olarak aktarılacak ve o dönemin ücretiyle beraber toplu olarak alınacaktır. Detaylı bilgi için tıklayın ya da ücretsiz 7572222'yi arayın."[/i]

Sık sorulan sorularda ise şu ibreyle karşılaştım. [u][i]"yukarı da altını çizerek ve kalınca belirttiğim biri hariç ibaresinin anlamı STANDART tarifedir"[/i][/u] Turkcell sadece [u][b]standart tarife[/b][/u] den bu ücreti [b][u]almayacakmış[/u][/b]. Neden acaba dersiniz??

Şu anda hemen hemen herkes az fiyata uzun konuşmaya çalışıyor değil mi?!. İşte şu tarife şu kadar dakika hediye, bu tarife bu fiyata bu kadar konuşma, bütçenize uygun ucuz konuşuyorsunuz ya.

Adamlar baktı olmayacak biz fazladan fazladan milleti ucuza konuşturuyoruz (ki hiç sanmıyorum). Bunlardan ekstra ne tırtıklaya biliriz diye düşünürken bu [b]TELSİZ KULLANIM ÜCRETİ[/b]'ni buldular. Arkasını devlete dayadılar. Bunlara "bunu biz devlete ödüyoruz biz değil de siz ödeyin." diyelim. Yok "sen öde" derlerse bizde [i][u][b]Heryöne araması Dakikası 41,5 Kuruş [/b][/u][/i]olan Standart Tarifeye teşfik edelim hiç kampanyamış indirimmiş uğraşmasınlar bizde voleyi oradan çakalım demişler.

Bende diyorum ki "Tamam kardeşim Vergi mi olay devlete boyunumuzun borcu öderiz no problemo. Ama neden her ay cebimden tırtıklıyorsun? Ön ödemelinin amacı nedir? Her ay fatura derdim olmasın konuştuğumu bileyim v.s. v.s. Zaten ben sana TL Kart alırken ya da TL Yüklerken (örneğin 20TL yüklerken) KDV si Özel İletişim Vergisi (ÖİV) içinde TL kartı (ya da TL yüklemeyle) peşinen ödemiyor muyum? Ödüyorum. Eee o zaman Telsiz Kullanım Ücretini de kart ücretlerine yansıt (Ki yansıtamazsın çünkü kendi ağzınla itiraf ediyorsun ben senin adına her ay devlete veriyorum) ben o zaman anlayayım senin vergiyi benden alıp devlete verdiğini. (gerçi kart fiyatlarında da belirtmiyor sadece KDV ve ÖİV ibaresi var!! ) Tabii o zaman ben ne zaman kart alırsam (TL Yüklersem) alacak. Tabii ayıp olur o zaman, ne de olsa istediğimiz zaman yüklüyoz ya."

Burada asıl amaç müşteriyi Standart tarifeye teşvik etmek bir bakıma vergiyi biz senin yerine öderiz diye diğer tariflerden, kampanyalardan yararlandırmamak!

Oldu mu sana yine "kolsentır" bu kol başka kol!! Bu kolun uzunluğu "41,5" Her ayın 20'sin de yine sana bir KONSENTIR!!

Şu anda bildiğim kadarıyla diğer operatörler de Faturasız hatlarda böyle bir durum yok. Bence onlar da bu durumu değerlendirip Turkcell müşterlerinin tepkisini ölçecekler. Baktı millet alıştı vermeye sonra onlarda uygulayacaklar kanımca. Yok dediğim gibi TL Kartlarında ücretlerinde belirtirlerse Telsiz Kullanım Ücreti diye ne ala. Yoksa bize yine kol gözüküyor.

İşte arkadaşlar durumlar böyle.

[u][b]İlgili Linkler:[/b][/u]

[u][b]Müşteri Şikayeti ve Turkcell'in Cevabı:[/b][/u]
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/865822/g/TURKCELL+Telsiz+Kullanim+Ucreti+Odemek+Istemiyorum!

[u][b]Telsiz Kullanım Ücreti ile ilgili S.S.S.:[/b][/u]
http://www.turkcell.com.tr/c/oth/popup_sik_sorulanlar.html

Reklam gibi olmasın ama bu reklamlar güzel yaaa. O operatörden olmasamda.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=MWfV-lou-WM[/media]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=kBmHACI9pxw[/media]

[size="2"][b]Hepinize iyi forumlar.[/b][/size]
[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pXVUEAdEPQ8GjlgzAsrQ_emgmt6k0DTczHhvaM0z7J-Jq90jEr3nOYcYJK9BNub0LHet-CFizgO-MPC9-cmJNWiVKJvaAEpnH/ALIAS007.gif[/img]
[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pTSfo30D_-GRAz59b1oeReflbL-pkBP9dgVIp6c5G3jR6DfyBT60AJxZymQFQVHV7vfeDJp8_LUIC4ebd99i1rB5XhlklnIcq/ALIAS007.gif[/img] Edited by alias007
Link to comment
Share on other sites

Ah canım türkselim kalite kalite dedin yedin bizleri yıllarca. hala kalite diyorsun başka birşey demiyorsun vere sömürüyorsun milleti. daha ne kadar devam ettirecek bu söylemi merak ediyorum. bir tarife yapar reklamla ortalığı yıkarsın halbuki başka bir operator onun yarı fiyatına verdiğinden daha iyisini çoktan vermiştir bile.

Link to comment
Share on other sites

Üstadım bak ben hem polis hattı kullanıyorum hemde kontorlü (TL'li) 2 ayrı hat kullanıyorum. Faturalı hattımda Telsiz Kullanım Ücreti her ay ödüyorum fakat kontörlü olan hattımda öyle bir ödeme yok. Kontörlü hatlarda böyle birşeyin olması (Telsiz Kullanım Ücreti uygulaması) saçmalıktan başka birşey değildir. Telsiz Kullanım Ücretinin amacı ücretsiz bir şekilde konuşmaların yapıldığı hatlarda geçerlidir. Örnek olarak Polis Hattı ( Polis Hatları arasında konuşma ücretsiz ve sınırsızdır.)
Hakkınızı aramak için başkalarının atak yapmasını beklemeyin ( şikayetvar.com vs. gibi ) kendi hakkınızı da aramasını bilin. Savcılığa gidip suç(şikayet mahiyetli) duyurusunda bulunun. Bu uygulamanın iptali için mahkemeye verin. Hakkınızı aramasını bilin.
Saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

BuqRaHan ilgin ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Zaten bugün olmazsa pazartesi günü tüketici hakları derneğine başvurup ilgili bilgiyi alacağım. Nerelere şikayet etmem gerekiyorsa oralara şikayetimi bulunacağım. şikayetvar.com da bile adamlar bu durumdan her şikayetçi olanlara web sayfalarında verdikleri bilgileri kopyala-yapıştır yapmışlar. Araştırın bakın hep aynı mesaj yanıtıyla karşılaşacaksınız!!!

[i]"Telsiz Kullanım ücreti olarak devlete ödenmektedir. Telsiz Kullanım ücreti daha önce tüm ön ödemeli müşterilerimiz adına Turkcell tarafından devlete ödenmekteydi. 20 Haziran itibariyle tüm ön ödemeli hatlara tıpkı faturalı hatlarda olduğu gibi bu ücret yansıtılmaya başlanmıştır.
Bununla birlikte siz değerli müşterilerimize daha avantajlı kampanyalar da sunmaya devam ediyoruz.

Daha önce Avans TL servisini -6 TL’ ye kadar kullanırken 20 Haziran itibariyle -8 TL’ ye kadar kullanabileceksiniz. Bu sayede daha fazla görüşme yapabileceksiniz.

Her 20 TL ve üzeri yüklemenize Turkcell’lilerle 30 gün boyunca konuşabileceğiniz 60 dakika kazanabileceğiniz kampanyamız bulunuyor. Kampanyaya katılmak için KAZAN yazıp 2222’ ye SMS göndermeniz ve sonrasında 20 TL ve üzeri yüklemeniz yeterlidir.

Hattınızdan ücretin çekilmesini istemiyorsanız Standart Tarife’ ye geçiş yapabilirsiniz. Standart Tarife’ de Aylık Nar dışındaki Nar kampanyaları, 60 dk. Hediye Kampanyası, Kazandıkça Kazan Kampanyası, Aran Kazan, Hemen Yükle Kazan gibi bir çok avantajlı kampanyadan yararlanılamaz. Standart Tarife’ de her yöne aramanın dakikası 41,5 kuruş, 1 SMS 41,5 kuruş, 1 MMS ise 80 kuruştur. Standart Tarife’ ye geçmek için STANDART yazıp 2222’ ye SMS göndermeniz yeterlidir.

Turkcell’ i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Müşterilerimiz her türlü talep ve şikayetleri ile ilgili bize [email protected] adresimizden, www.turkcell.com.tr Önerim/Şikayetim Var linkinden, 444 0 532 numaralı Müşteri Hizmetlerimizden ulaşabilir.

Saygılarımızla,

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş"[/i]


Şikayet Var'ın Facebook sayfasında ise bununla ilgili şu bilgi yer almaktadır:
http://www.facebook.com/notes/%C5%9Fikayet-var/telsiz-kullan%C4%B1m-%C3%BCcreti-t%C3%BCketicileri-k%C4%B1zd%C4%B1rd%C4%B1/10150210133134389

[b]Telsiz Kullanım Ücreti Tüketicileri Kızdırdı.[/b]

17 Haziran 2011 Cuma, 05:03 tarihinde Şikayet Var! tarafından eklendi.

Faturasız Hatlardan Da Vergi Alınmaya Başlaması Şikayetleri Arttırdı

GSM operatörlerinden abonelerine gönderilen mesaj ile telsiz kullanım ücretlerini artık faturalara yansıtılacağı haberi tüketicileri kızdırdı. Tüketiciler gönderdikleri şikayetler ile operatörler tarafından devlete ödenen verginin kendilerinden alınmasına tepki gösterdi.

GSM operatörleri faturalı hat kullanan abonelerine telsiz kullanım ücreti olan 1.1 TL’yi faturalarına yansıtıyordu. 25 Mayıs itibariyle ön ödemeli hatlardan da bu ücretin alınması ise şikayet satılarını da arttırdı. www.sikayetvar.com’a gönderilen şikayetlerde operatörlerin kendilerine haber verilmeksizin ücret talep etmesini eleştirdi. Alınan ücretlere tepkilerin gelmesinden sonra ise gsm operatörleri şu açıklamalarda bulundu.

[b]Operatörler Şikayetleri Yanıtladı[/b]

[b]Turkcell:[/b] “Daha önce ön ödemeli (faturasız) hatlarda bu ücret alınmıyordu. 25 Mayıs itibari ile her ayın 25’inin gecesi alınmaya başladı. Daha önce devlet adına alınan vergiyi abonelerimiz adına Turkcell ödüyordu. Artık müşterilerden alıp devlete ödeyeceğiz ve aracılık yapacağız. Faturalı hatlarda bu ücret faturalara yansıtılıyordu. Şimdi ön ödemeli hatlardan da alınmaya başladı. “

Turkcell faturasız hatlardan bu ücreti almaya başlamasına rağmen Vodafone ve Avea ise sadece faturalı hatlardan telsiz kullanım ücretini talep ediyor.

[b]Avea:[/b] “Sim kartınızı cihazınızda kullandığınız sürece devlet hat kullanıcılarından ücret alıyor. Sadece faturalı hatlardan bu ücreti alıyoruz. 1.1 TL olan telsiz kullanım ücreti 12 ay boyunca faturaya yansıyor. “

[b]Vodafone: [/b] “Faturalı hatlardan 1.1 TL telsiz kullanım ücreti alınırken faturasız hatlarda ise böyle bir şey söz konusu değil. Bu ücret devletten tarafından gsm operatörü abonelerinden alınan yıllık kullanım bedelidir.”


[b]Şikayetler Şöyle:[/b]
25 Mayıs tarihinde cep telefonlarına gsm operatörü tarafından gönderilen mesajlara sinirlenen tüketiciler tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Turkcell’den gelen mesaj ile şok olduk. Mesajda ‘Adınıza devlete ödenen 1.1 TL Telsiz Kullanım Ücreti 20 hazirandan itibaren her ay Hazırkartınıza yansıtılacak.’ Telsiz kullanmak ne alaka ?Sanırsam bu da bize yansıtılan zamlardan yenisi olsa gerek. Eskisi gibi Turkcell’in bizim adımıza bu ücreti ödemesi için ne yapmalıyız”?

ŞikayetVar Haber

İlk yazımda da belirttiğim gibi bu bir taktiktir. Neden Standart Tarife'den bu ücreti almıyorsun? Neden bu tarifeye geçmeye teşvik ediyorsun?
Dediğim gibi devletin adını kullanarak müşterileri standart tarife olan dakikası 41,5 krş tan konuşturmak diğer taraftan da tarife ve indirimlerden faydalandırmamak. Kendiside itiraf ediyor ben bunu senin adına ödüyorum zaten. Yani TL Kartlarından alıyorum senden zaten diyor.

[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pXVUEAdEPQ8GjlgzAsrQ_emgmt6k0DTczHhvaM0z7J-Jq90jEr3nOYcYJK9BNub0LHet-CFizgO-MPC9-cmJNWiVKJvaAEpnH/ALIAS007.gif[/img]
[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pTSfo30D_-GRAz59b1oeReflbL-pkBP9dgVIp6c5G3jR6DfyBT60AJxZymQFQVHV7vfeDJp8_LUIC4ebd99i1rB5XhlklnIcq/ALIAS007.gif[/img]

Link to comment
Share on other sites

Turkcell e bu konu hakkında attığım maile gelen cevaba bakar mısınız :)

[quote]Bu ücret Telsiz Kullanım ücreti olarak devlete ödenmektedir. Telsiz Kullanım ücreti daha önce tüm ön ödemeli müşterilerimiz adına Turkcell tarafından devlete ödenmekteydi. 20 Haziran itibariyle tüm ön ödemeli hatlara tıpkı faturalı hatlarda olduğu gibi bu ücret yansıtılmaya başlanmıştır.


Bununla birlikte siz değerli müşterilerimize daha avantajlı kampanyalar da sunmaya devam ediyoruz.


Daha önce Avans TL servisini -6 TL’ ye kadar kullanırken 20 Haziran itibariyle -8 TL’ ye kadar kullanabileceksiniz. Bu sayede daha fazla görüşme yapabileceksiniz.


Her 20 TL ve üzeri yüklemenize Turkcell’lilerle 30 gün boyunca konuşabileceğiniz 60 dakika kazanabileceğiniz kampanyamız bulunuyor. Kampanyaya katılmak için KAZAN yazıp 2222’ ye SMS göndermeniz ve sonrasında 20 TL ve üzeri yüklemeniz yeterlidir.



Hattınızdan ücretin çekilmesini istemiyorsanız Standart Tarife’ ye geçiş yapabilirsiniz. Standart Tarife’ de Aylık Nar dışındaki Nar kampanyaları, 60 dk. Hediye Kampanyası, Kazandıkça Kazan Kampanyası, Aran Kazan, Hemen Yükle Kazan gibi bir çok avantajlı kampanyadan yararlanılamaz. Standart Tarife’ de her yöne aramanın dakikası 41,5 kuruş, 1 SMS 41,5 kuruş, 1 MMS ise 80 kuruştur. Standart Tarife’ ye geçmek için STANDART yazıp 2222’ ye SMS göndermeniz yeterlidir.



Turkcell hizmetlerine ilişkin ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü konuda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız.[/quote]

Bunlar tüketiciyi aptal zannediyor. Ben -8 e kadar kullansam ne olacak babamın hayrına mı veriyorsun sanki. Adama bak ben mecbur muyum standart tarifeye geçmeye. GSmobile'a geçerim 20 lira yükler 1905 dakika ücretsiz konuşurum zorum ne ki kalıyım turkcellde. Şaka gibi ya.

Edited by mstfckmk
Link to comment
Share on other sites

neee ses kalitesinden bahsediyorsun :)))
daha 2 hafta önce eniştemi aradım hd ses kalitesi dediler yuturdular ama gel görelim ki kesintiden başka bir şey yoktu ne dediği tam anlaşılmyordu
doyasına muhabbet edilemedi : ))

Edited by berce
Link to comment
Share on other sites

2yıldır sürekli hat geçişleri yapıyorum her geçişte bir önceki operatör den mesajlar geliyor kampanyalar hakkında ve şuan türkcell deyim ve 14 gün sonra kontör yükleyeceğim bana gönderdiği mesajın arkasında duruyorsa köntörümü kesecektir ki bende ilişkimizi keeceğim :) taki diğer iki operatördeki geçiş kampanyaların bitene kadar

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Vatana millete hayırlı olsun! Turkcell'den sonra vodafone'da 1,1 TL kervanına katıldı! Biz millet olarak müstehakız desek yeridir. Neden derseniz böyle susup kaldıkça diğerleri de bakıyor bunlar artık alıştı bizde alalım demeye başladılar da ondan. Sadece bu konu da değil Türkiye'nin diğer birçok konularında da hep bu böyle maalesef !!


[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pXVUEAdEPQ8GjlgzAsrQ_emgmt6k0DTczHhvaM0z7J-Jq90jEr3nOYcYJK9BNub0LHet-CFizgO-MPC9-cmJNWiVKJvaAEpnH/ALIAS007.gif[/img]
[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pTSfo30D_-GRAz59b1oeReflbL-pkBP9dgVIp6c5G3jR6DfyBT60AJxZymQFQVHV7vfeDJp8_LUIC4ebd99i1rB5XhlklnIcq/ALIAS007.gif[/img]

Link to comment
Share on other sites

Ben 1998 yılından beri turkcell kullanıcısı idim her ay onlarca lira fatura/kontur odedim her ay konuşmalarımı kıstım, bayram seyran dışında arama yapamadım ama her ne hikmetse yinede faturalarım 40-60 tl nin altına düşmedi. Yılbaşında numaramı avea ya taşıdım her ay 20 tl ödüyorum herkeside gönül raharlığıyla arıyor, mesaj çekiyorum. İyiki varsın avea (İNŞALLAH İLERİDE SENDE TURKCELL GİBİ OLMAZSIN)

Haa bu arada 3 aylık vına da aldanmayın! inanın bana 1 yıllıktan pahalıya geliyor.

Edited by mucitbey
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...