Jump to content

Iki Bilgisayarı Kablosuz Bağlamak...


Anlatılmayanlar
 Share

Recommended Posts

Laptopsa işlem çok kolay.Ağ ve paylaşım merkezinden yeni bağlantı veya ağ kur diyosun.Kablosuz geçici ağ kur diyosun.Fakat bu yöntem iki bilgisayarda laptop olmalı ve sanırım laptoplar arası en fazla 9 metre olmalı (tabi interneti veren laptopunu kapatırsa net kapanır.).Laptop değilse bilgisayarlar wireless destekleyen bi modem alacak interneti verecek olan.Diğer kişi de laptop varsa onla bağlanacak veya masaüstü için wireless adaptörü alacak.İşlem tamam.

Edited by MostWanted
Link to comment
Share on other sites

senin demek istediğinle o yukardaki yaznının bir alakası yok. Sen, arkadaşının üst komşusundan internete bağlanmayı nasıl yapıcağını demek istemişsin galiba oda bir wireless ile kolayca yapılabiliyor 50-100 metre çekme mesafeleri var.Ha birde Modemde kablosuz özelliği olması gerekiyor bunun için.

Edited by LeOn.
Link to comment
Share on other sites

[code]Laptopsa işlem çok kolay.Ağ ve paylaşım merkezinden yeni bağlantı veya ağ kur diyosun.Kablosuz geçici ağ kur diyosun.Fakat bu yöntem iki bilgisayarda laptop olmalı ve sanırım laptoplar arası en fazla 9 metre olmalı (tabi interneti veren laptopunu kapatırsa net kapanır.)[/code]
Buraya kadar olan kısımda arkadaşın sorduğu soruya cevap olarak alakasız bir yazı var ?? Yada başka bir şeymi anlatmak istiyordun anlamadım?

Edited by LeOn.
Link to comment
Share on other sites

Eğer modem kablosuz modem ise bilgisayardan birşey yapmana gerek yok. Şifre koyulmuş ise şifresini girerek bağlanırsın.Bunun ana bilgisayarla hiçbir alakası yok. yani ana bilgisayardan birşey yapman gerekmiyor. :D biraz karışık oldu sanırım :p

Edited by LeOn.
Link to comment
Share on other sites

Allah'ım sabır ver :D TTNET abonesi oldugu veya olmadıgı farketmez. Ben modemi diyorum kablosuz olunca ttnet olamıyormu ne demek istiyorsun?
Kablolu modem ise aklıma yapabiliceğiniz birşey gelmiyor :D benim dediğim işlemleri sadece kablosuz modem olduğu zaman yapabilirsin.

Edited by LeOn.
Link to comment
Share on other sites

hayır ya işte...bilgi veriyorum...heralde olurda...modem kablolu bi modem diye belirtiyorum işte...........bukadar büyütecek ne var anlamadımki.....kablolu masaüstü bi bilgisayardan modemsiz diğer bir bilgisayarda kablo bağlantısı yapmadan interneti ortak kullanabilirmiyiz diye soruyorum...

Edited by Anlatılmayanlar
Link to comment
Share on other sites

Dostum orası laptopsa dedim masaüstü ise geri kalanı o alıntı yapmadığın yerde anlattım gördün? Şimdi arkadaşım sana gelince gideceksin kablosuz modem isteyeceksin.Sonra alt dükkandaki bilgisayar içinde wireless adaptörü, alıcısı artık neyse onu alacaksın.Bu kadar.

EDIT: Kablolu modem için router alman lazım neti dağıtmak için.

Edited by MostWanted
Link to comment
Share on other sites

işte bende bunu öğrenmek istiyorum...modem tamam kablosuzsa bağlantıyı anladıkta...modem kablolu...şimdi ben bu modeme kablosuz bağlanamıcakmıyım...sanırım masaüstlerinde bi çözüm yok....illa ara kablo almam gerek....o zaman ara kabloda zaten sorun yok...modemden bi çıkıs yetiyo...kablonun diğer ucuda diğer bilgisayara.....değilmi..

Link to comment
Share on other sites

Üst komşunda kablo irtibatlı anladığım kadarı ile tek rj45 çıkışlı modeme sahip görünüyor başka rj45 port çıkışaları yok ise yapabileceğin yöntem var.

a>Bir adet 4-5 port çıkışlı siwitch ile wirless akışı sağlayabilecek 1 adet tl-aw901nd tp link cihaz almanız gerekecek.

b>Aldığınız yukardaki iki adet çihaza önce modem çıkışını switche giriş yapmanız olacak.Switch çıkış portlardan birini yukarda oturan ve modem kullanan kişi kendi pc sine bağlayacak.Diğer port çıkışınıda alacağınız yukarda ismi yazılı çihaza takacaksınız.

c>Tp link çihaz ara yüzü ayarlarını modem arayüzüne uygun olarak tüm ayarları yapıldıktan sonra gerek internet ve gerekse dosya paylaşımınızı 300 metre mesafeye kadar ulaştırabilirisniz.

Bende yukardaki sistemi kullanıyorum.Şimdiden kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='MostWanted' date='21 September 2011 - 15:17 ' timestamp='1316618263' post='1083375']
Kavga ettiğim yok emme neyse.@neskali ne diyosa onu yap.En doğrusu o söyledi şu anda.(Benimde söylediğim ama anlatamadığım)
[/quote]

Sana öyle geliyor bence çokta güzel anlattın.Cevapların hepsi senin sunduğun seçenklerle aynı.

Link to comment
Share on other sites

Amma karıştırmışsınız ortalığı be ammaaannn bak şimdi sakin ol. arkadaşının üst komşusu internete nasıl bağlanırsa bağlansın sadece modemini wireless destekli alsın yeter. Geriye arkadaşının işi kalıyo, arkadaşın da eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsa bir adet pcı lan adaptor alsın bu iş bitsin be arkadaş.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...