Jump to content

Kasadan Çok Ses Çıkıyor


crazyturks35
 Share

Recommended Posts

Bizim evdeki kasadan aynı şekilde ses çıkıyor 6 ayda bir bakım yapıyorum ama 2 ay sonra ses çıkartmaya başlıyor çipset üzerindeki fan, ekran kartındaki fan, ve power suplay fanı birleşince sanki hava alanındayız :)

Ya fanlar tümden değiştirecek yada bakım yapılacak yapabilirsen.

Birde kablolara bak işlemcinin fanına değiyor olabilirler.

Edited by D21
Link to comment
Share on other sites

Fanların yağlanması lazım. Bir iki damla makine yağı ile yağlarsanız ses sorununuz büyük ölçüde gidecektir. Tabii fan artık kullanılmayacak durumda yani ne kadar yağlarsan yağla sese bir çözüm bulamıyorsanız en garanti yöntem fanları değiştirmektir. Diğer fanları yağlamak kolay olabilir fakat Powersupply için dikkat edilmesi lazım onun için bilen bir kişiden yardım alınabilir. Çünkü elektrikle ilgili kısım olduğu için sökülmesi takılması zahmetlidir. Zaten açtığınızda tozlu olacaktır o tozları almakta dikkat ister.



[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pXVUEAdEPQ8GjlgzAsrQ_emgmt6k0DTczHhvaM0z7J-Jq90jEr3nOYcYJK9BNub0LHet-CFizgO-MPC9-cmJNWiVKJvaAEpnH/ALIAS007.gif[/img]
[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pTSfo30D_-GRAz59b1oeReflbL-pkBP9dgVIp6c5G3jR6DfyBT60AJxZymQFQVHV7vfeDJp8_LUIC4ebd99i1rB5XhlklnIcq/ALIAS007.gif[/img]

Link to comment
Share on other sites

[font="Arial Black"]Sonbaharda yeni kasalardan bile gelen bir sedir bu mevsim değişmelerinde olur yeni çıkan çin malı fanlardan kaynaklanıyor özellikle powerden.Power arkasına bir bak tam fan kısmının ortasında bir yuvarlak etiket veya siyah bir plastik varmı?Eğer varsa bir enjektöre ince makine yağını çekip bu deliğe sapla çok az bir miktar enjekte et sorun çözülecektir.Yoksada power açman,fanı sökmen gerekir bu da donanım bilginiz çok iyi değilse sizi aşabilir.[/font]

Link to comment
Share on other sites

[color="#006400"][b]Kulağını daya hangi fan çok ses yapıyosa sök arkasındaki etiketi çıkar bikaç damla makina yağı dök etiketi yapıştır kafan rahat etsin ben öyle kurtuldum ekran kartı fanının Traktör gibi ses

çıkarmasından...[/b][/color]

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım kasadan normalin üstünde ses çıkabilir çünkü işlemci fanı,ekran kartı fanı,kasa fanı,power supply fanı bi sürü fan var kasanın içinde.ama sen aşırı çıkıyor diyorsun bir sorun vardır kesin.fan yerine denk monte edilmedi ise fan çok ses çıkarır.fanın yağı bitmiş olabilir.fanın tam orta noktasında koruyucu plastik vardır onu kaldır ve biraz pas dökücü sık,yada biraz yağ damlat.

Link to comment
Share on other sites

Sadece yağ dökünce yine çıkıyorsa nolcak tek pencereden bakmayalım lütfen donanımları tek tek çıkartmalı ve en fazla ses çıkartan donanımı eğer bütçen yeterliyse yeniden alman iyi olur fakat yakınlarda bilgisayarcı varsa komprosör yardımıyla önce temizlemelisin büyük ihtimal ondan kaynakanabilir fakat kesin değildir fanlarıda kontrol et ve değiştirmeni tavsiye ederim .. :whistle:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='crazyturks35' date='01 December 2011 - 15:50 ' timestamp='1322747456' post='1122347']
arkadaşlar bnm kasadan o kadar çok ses çıkıyo ki sanki motor gibi bi yardımcı olur musunuz lütfen dırrrrrr diye bi basşlıyo baş ağrıtıyor..Yorum yazın ben okuldan gelince mutlaka bakacağım şimdiden teşekkürler.
[/quote]
Eğer bir süre sonra ses kesiliyor veya normal şekle dönüyorsa mevsimsel bir sorundur. Yaz mevsiminde ve çok soğuk olmayan havalarda bu aşırı ses olmaz. En azından bendeki durum bu. Hemde birkaç yıldır.. Yani sistemin açılması sırasındaki kısa bir sürelik (En fazla 1, 1.5 dakika falan) aşırı sesten rahatsız olmaz isen sistem için sakıncalı bir durum değildir bu. Kalitesiz fanların kullandığı yağ cinsinden kaynaklanmaktadır. Bu tür yağlar giderek bazı özelliklerini kaybettiklerinde soğukta büzüşerek bu seslere sebep olurlar ama kısa bir sürede ısınıp genleşerek yine normale dönerler.
Yağ enjekte etmek bir çözüm olabilir ama dediğim gibi bana bu kısa süreli aşırı ses rahatsızlık vermiyor ve yıllardan beri sisteme zararsız çalışmaya devam etmekteler.

Link to comment
Share on other sites

benim psu çok ses yapıyordu hatta rüzgar bile yapıyordu diyebilirim , bir gece ilerleyen saatlerde sessizliğin içinden sadece psu fanı sesi duyunca birden bire fıttırma gelince bana (: sağ ayak topuğum ile psu fanına doğru attığım tekme sonucu psu fanım durdu (: bende rahatım halen çalışmıyor kendileri (:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...