Jump to content

Bırakın; Internete Önce O Girsin!


nezcafe
 Share

Recommended Posts

[b]Bırakın; internete önce o girsin!
Şüpheli bir siteye illa girmeniz mi gerekiyor? O zaman bırakın, önden bu minik araç girsin![/b]

Söz konusu güvenlik olunca "fazla temkinli" olmak diye bir şey yoktur. Örneğin pek çok internet kullanıcısı güvenilir olduğundan emin olmadığı sitelere girmemeyi tercih ediyor. Çünkü zararlı yazılım içeren bir internet sitesinin sistemlerine ne kadar hasar verebileceğini yakından biliyorlar.

Bu tip sitelere girmemek bir çözüm olabilir ama hangi sitenin gerçekten tehlike saçtığını nereden bilebilirsiz ki? İşte Bitdefender'ın geliştirdiği TrafficLight adlı ücretsiz uygulama tam da bu işe yarıyor; ziyaret etmek istediğimiz sitelerin güvenli olup olmadığını, biz daha o siteyi ziyaret etmeden önce test ediyor ve güvenlikle ilgili bir sorun olursa bizi önceden uyarıyor.

Windows kullanıcıları ile birlikte Linux ve Mac OS X kullanıcılarının da yararlanabileceği TrafficLight, MAC veLinux işletim sistemini tercih edenler için tarayıcı eklentisi olarak geliştirilmiş. Windows kullanıcıları ise, dilerlerse, TrafficLight'ı ayrı bir program olarak da kullanabiliyor.

Oldukça basit bir kurulum ardından programı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Adından da tahmin edebileceğiniz gibi program siteleri ziyaretinizi trafik ışıkları gibi yönetiyor. Yeşil ışığı gördüğünüz sitelerin güvenli olduğunu ifade eden program, kırmızı ışıkla ise söz konusu siteye girmememizi öneriyor. Sarı ışık iseTrafficLight'ın kararsız kaldığı ve temkinli olmanızı öğütlediği siteleri ifade ediyor.

CHIP
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...