Jump to content

Kotaya Mahkum Değilsiniz


mucit41
 Share

Recommended Posts

Size 25 GB kota verip bu kotayı doldurduğunuz anda bütün hat hızınızı alıp sadece 1 mbps vermektedirler.

Benimde bu konuyu açma sebebim bu duruma düşen arkadaşlara yardımcı olmak.

İlk önce şununla başlayalım, TTNET yada başka bir internet sağlayıcısı farketmez, LİMİTSİZ adı altında LİMİT uygulayamazlar...

Şimdi ben ne yaptım? Hızım nasıl düzeldi?

Şimdi bulunduğunuz il/ilçe de tüketici hakem heyeti var mı yok mu? Varsa nerde var

Bunu googlede araştırıyorsunuz, diğer arama motorlarındanda araştırabilirsiniz.

İşinize hangisi geliyorsa

Herneyse, bulduğunuz tüketici hakem heyetine gidiyorsunuz size detaylıca bilgi veriyorlar orda.

Sıra geldi dilekçeyi hazırlayıp vermeye....

Firmalara ve Hakem Heyetlerine Başvurular Nasıl Yapılır?


Öncelikle firma ile aranızda imzalamış olduğunuz sözleşme ve taahhütnameler gibi evrakların bir suretlerinin elinizde bulunması gerekiyor. Şayet bu evraklar elinizde yoksa hemen firmayı arayarak size mail ya da faks yoluyla iletmelerini isteyin. Şayet telefon ile yaptığınız görüşmelere rağmen size göndermiyorlarsa firmaya aşağıdaki şekilde bir yazı yazarak iadeli taahhütlü posta yada mail yoluyla iletin.

Yazı Örneği
[quote][Firma Ünvanı]

Sayın Yetkili;

Kurumunuzun ………………………… numaralı abonesiyim.

Abone olmam esnasında hazırlanması gereken sözleşme ve taahhütname gibi evraklar tarafımda bulunmamaktadır.

Söz konusu evrakların bir suretlerinin iletişim adresime 7 iş günü içerisinde gönderilmesini; evrakları göndermemeniz durumunun, aramızda herhangi bir akit ve taahhütname olmadığı anlamında tarafımdan algılanacağını ve bu nedenle tarafıma tahakkuk ettireceğiniz faturaları ödemeyeceğimin bilinmesini rica ederim.

Saygılarımla

[Adınız Soyadınız]
Bu yazı ile evraklarınız geldiğinde yapılması gereken birkaç işlem daha bulunmakta. Şayet evraklar hali hazırda elinizde ise doğrudan Örnek-2 dilekçeyi yazıp göndermeniz gerekmekte.[/quote]

Örnek-2 Dilekçe

[quote]Firma Ünvanı]




Sayın Yetkili;

Kurumunuzun ………………………… numaralı abonesiyim.


Abone olduğum esnasında imzalamış olduğum sözleşmeye göre tarafıma vermiş olduğunuz hizmette herhangi bir download & upload hız yada veri miktarı sınırlaması uygulayamazsınız.

Ben hizmetimi sizden alma tercihini yaparken hızı ve limitsiz oluşu nedeni ile tercih etmiştim. Hız ve limit konusunda da firmanız çalışanları tarafından hizmetin tarafıma satılması ve evimde gerekli bağlantıların yapılması esnasında tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır.

Download & Upload miktarına göre hız ya da veri miktarı sınırlaması uygulamanızı dayandırmış olduğunuz sözleşmenizdeki .......... numaralı maddeler Türk Ticaret Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre hiçbir sözleşme imza edildiği tarihten sonra tek taraflı değiştirilebilecek hiçbir dokümana atıfta bulunamaz, sözleşme eki olarak anılamaz.


Yukarıda belirttiğim nedenle tarafıma uygulamış olduğunuz Download & Upload miktarıma göre hız düşürme eyleminize derhal son vermenizi, aksi takdirde fazladan kaynaklanan alacaklarım saklı kalmak koşulu ile firmanız ile aramda yapılmış olan sözleşmeye aykırı hareket ettiğiniz gerekçesi ile kurumunuz hakkında davacı olacağımın bilinmesini rica ederim.

Saygılarımla

[Adınız Soyadınız]
[/quote]

Yukarıdaki yazıyı yine taahhütlü posta ya da mail kanalı ile firmaya ilettikten sonra onların size cevap vermesini bekliyorsunuz. E-posta sürecin her zaman daha hızlı işlemesini sağladığından e-postayı tercih etmenizi öneririm.



Firma bundan sonra size 2 türlü yanıt verecektir. Bu ya talebinizin olumlu sonuçlandığı olacaktır ki buradan sonra yazıyı okumayı ve söylediklerini yapmayı bırakabilirsiniz. Ya da olumsuz sonuçlanacaktır ki bu işlemlere devam demektir.



Netice olumsuz ise sözleşmenizin, kimliğinizin, yapmış olduğunuz yazışmaların asıl ve 2 adet fotokopileri ve Örnek-3’ de yer alan dilekçe ile bulunduğunuz il yada ilçedeki kaymakamlık binasında yer alan Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetine başvuruda bulunuyorsunuz.

Örnek 3
[quote]TÜKETİCİ SORUNLARI İLÇE HAKEM HEYETİ’NE
[ilçe / il ]


Dilekçem ekinde sunmuş olduğum sözleşmede de görüleceği üzere ………………… markası ile hizmet veren ……………………………. ile …………………. günü ………………………………………. İnternet paketi hizmeti alabilmem için, aylık ……………TL bedelli, sözleşme iptalinde tazminat içeren taahhütlü sözleşmeyi ev adresimde imzaladım.


Ancak …………………………. tarafından ………………………….. günü saat ……….’de Adil Kullanım Kotasının %80’lik kısmının dolduğunu söyleyen, ve …………………… günü saat ………….’de Adil Kullanım Kotasının dolduğunu söyleyen iki ayrı elektronik posta tarafıma gönderilmiştir.

Söz konusu elektronik postaların gönderildiği andan itibaren ise …Mbps olması gereken Download ve Upload hızım 0,1Mbps’ye ………………………………………………………………A.Ş. tarafından haksız bir biçimde düşürülmüştür.


……………………………………………………A.Ş. müşteri hizmetleri ve elektronik posta servisine defaten yaptığım başvurulara rağmen internet bağlantı hızım yükseltilmemiş, bağlantı hızımın düşürülmesine ...........[SİZE GÖNDERİLEN GEREKÇEYİ BURAYA YAZINIZ] …….. gerekçe olarak gösterilmiştir.


2004 tarih ve 25678 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan “Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları” Yönetmeliğinin EK Onsekizinci Maddenin Son Fıkrasında Anılan Türden Haksız Şartlar başlığı altında; g) Tüketicinin, abonelik sözleşmesinin kurulmasından önce fiilen bilgi sahibi olamayacağı sözleşme şartlarını, aksi ispat edilemeyecek şekilde kabul ettiğini gösteren kayıtlar, maddesinde ve 4077 sayılı kanunun 6. Maddesinde de açıkça belirtildiği üzere sözleşmede bulunan ......... numaralı maddeler haksız şart içeren geçersiz bir maddelerdir.


Ayrıca ……………………. tarihinde ……………………………………………….. A.Ş. ile aramda herhangi bir ticari ilişki olmaması, hizmeti satın alma kararı verdiğim sırada firmanın hizmetin Limitsiz ve hızlı olduğu yönüne muhtelif gazete, dergi, televizyon ve billboardlar aracılığı ile yoğun biçimde reklam yapıyor olması ve hizmeti tarafıma satan personellerine özellikle ve üstüne basa basa sormuş olmama rağmen internet kullanımımda herhangi bir kısıtlama ve limit bulunmayacağına dair sözlü beyanı nedeni ile internet hizmetini …………………………………………………….. A.Ş. den almaya karar verdim.


Fakat geldiğimiz noktada ……………………………………………………. A.Ş. tarafından ….GB Download ve Upload Limitli internet paketi tarafıma uygulanmaktadır.


Mahkemenizden dilekçem ekinde sunmuş olduğum delilleri de inceleyerek, fazladan doğan haklarım saklı kalmak koşulu ile, mağduriyetimin giderilmesi ve …………………………………………….. A.Ş. tarafından en başında söz verildiği gibi ….Mbps bağlantı hızında ve limitsiz internet kullanımı hakkımın tarafıma iadesi yönünde karar vermesini arz ederim.


Saygılarımla;



[Adınız Soyadınız] Adres: ……………………………………………..
TC No : ………………………… ……….……………………………………..
Ev Telefonu : ………………………………. Cep Telefonu : ……………………………….
[/quote]

Buradan sonra kararın lehinize çıkmasını bekliyorsunuz. Tüketici Soruları Hakem Heyetlerinin çalışma esaslarına göre davanızın 3 ay içerisinde mutlaka sonuçlandırılması gerekiyor.

[img]http://www.imageresim.com/images/01115681241860089893.jpg[/img]

[img]http://www.imageresim.com/images/26111459603655388676.jpg[/img]

[img]http://www.imageresim.com/images/67936005773928607177.jpg[/img]

[b]Nette böyle bir şey ile karşılaştım paylaşayım dedim [/b]
Link to comment
Share on other sites

bilgilendirme için saol burda kendi kendimize dövüneceğimize bu şekilde resmi yollarla hakkımızı ararsak bu kan emicileri geri adım atmak zorunda kalacaklardır benimde ilk işim bu olacak 1 haftadır bilgisayarı canım açmak istemiyor lanet olsun bunlara gerekirse tv ye medyaya düşürelim bu işi porno sitelere filtre uygulamasına tepki gösterip taksim meydanında yürüyenler nerdesiniz hadi tnctr hadi türkiye artık bişeyler yapalım birlik olma zamanı yüce TÜRK halkı haketmiyor bu kadar sömürülmeyi....

Link to comment
Share on other sites

Mucit41 kardeş, öncelik böyle bir konu açtığın için teşekkür ederim. Bu konuda deneyimlerin paylaşılması tüketiciler yani bizler açısından çok olumlu olur.

Yukarıda verilen 3 örnekte aşağı yukarı benim durumuma uyuyor. Şöyleki,

Aynı firmadan (bilen biliyor, anlıyan anlıyor) bende 49 TL ye 10 Mbit sınırsız fiber abone oldum.
2-3 ay önce bana da adil kullanım adı altında 25 GB downloadı geçince hızımı 1 Mbite indirdiler.
Bende e-mail ile, telefon ile epeyi girişimlerde bulundum.
Daha sonra bana şöyle bir teklif getirdiler.

"Senin hızını 10 Mbitten 20 Mbite çıkaralım, Aylık ödemen yine 49 TL de Kalsın,Aylık 100 GB download sonrası hızını 1 Mbite düşürelim."

Bende baktım ki uğraşmak uzun zaman alır, Tüketici köşesi, hakem Heyeti falan vaktim yok.
Bana getirdikleri teklife ait hizmet aylık 69 TL ben bunu 49 TL ye kullanacağım. Kabul ettim.

Kısa lafın daha kısası; Vaktiniz varsa mücadele edin. Hakem heyetlerinin inceleme ve gerekçelerinde belirttiği gibi, "Sınırsız internete kota konulamaz."

Herkese selam ve sevgiler.

Link to comment
Share on other sites

İyide 8mbit kadar olan tariflerde AKK den bahsediliyor.Yani sözleşmede var.Tüketici mahkemeleri bu konuda işletmeciye hak verecektir.Keşke sonuçlanan bir dava olsada emsal gösterip bizde dava açabilsek

Link to comment
Share on other sites

[quote name='6489426' date='30 March 2012 - 08:49 ' timestamp='1333090175' post='1177468']
Şimdi şu nasıl olacak bizim seçtiğimiz tarifede zaten AKK var. Yani biz o tarifeyi seçince AKK'yi de kabul etmiş oluyoruz. Değil mi ?
[/quote]
evet sözleşmeyi yaparken genellikle bunun gibi seçeneklerden bahsetmezler vay efendim şu hız alacaksınız aman efendim sınır yok hattınız destekliyorsa 8mbps yi göreceksiniz derken siz sözleşmeyi kabul edersiniz ve sonradan farkında olmadığınız şeyleride kabul etmiş olur ve ttnete mahkum olursunuz ama herkezin bir itiraz hakkı var tabiki sadece onlar gibi sinsi olmanız lazım hem onjların hem sizin işinize gelecek bir çözüm üretebilirsiniz ttnet bu herşeyi yapar ayda 1000 tl de versen hızın her an 1 re düşebilir

Link to comment
Share on other sites

[quote name='milano88' date='30 March 2012 - 10:10 ' timestamp='1333091444' post='1177473']
evet sözleşmeyi yaparken genellikle bunun gibi seçeneklerden bahsetmezler vay efendim şu hız alacaksınız aman efendim sınır yok hattınız destekliyorsa 8mbps yi göreceksiniz derken siz sözleşmeyi kabul edersiniz ve sonradan farkında olmadığınız şeyleride kabul etmiş olur ve ttnete mahkum olursunuz ama herkezin bir itiraz hakkı var tabiki sadece onlar gibi sinsi olmanız lazım hem onjların hem sizin işinize gelecek bir çözüm üretebilirsiniz ttnet bu herşeyi yapar ayda 1000 tl de versen hızın her an 1 re düşebilir
[/quote]

Anladım. O zaman şimdi biz bu yolları izlersek bi sonuca ulaşırız sizce değil mi ?
5 6 kere müşteri hizmetleriyle görüştüm adam diyor ki '' 106 tl ye sabit hızlı paketimiz var yararlanabilirsiniz. '' şimdi niyet açık ortada. Ben gidipte o kadar parayı vermem veremem zaten..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='6489426' date='30 March 2012 - 09:15 ' timestamp='1333091736' post='1177478']
Anladım. O zaman şimdi biz bu yolları izlersek bi sonuca ulaşırız sizce değil mi ?
5 6 kere müşteri hizmetleriyle görüştüm adam diyor ki '' 106 tl ye sabit hızlı paketimiz var yararlanabilirsiniz. '' şimdi niyet açık ortada. Ben gidipte o kadar parayı vermem veremem zaten..
[/quote]
106 tl mi? bunlar ya hesap yapmayı bilmiyor yada hiç 106 tane sopa yememişler hayatında çıldırmamak elde değil...neti tamamen kapatacağınızı söyleyin nası olsa zamanla onlar sizi arayacaklar tabi 1-2 kişinin yapacağı işle olacak iş değil herkez birlik olmalı ve türkiyedeki internet depremine karşı şikayetlerini beyan etmeli sonuç başarı olacaktır lakin herkez başını sallayı ama salla yaa napalım işte uğraşılamaz dediği zaman 1mbspyi arar durumu bile gelirsiniz ben bunu bilir bunu söylerim
[quote name='Byogulcan' date='30 March 2012 - 09:21 ' timestamp='1333092092' post='1177481']
İyide zaten sözleşmede kotayı aşıcagımızın sonucları böyle olucagını söylüyor bu biraz sacma olmazmı?
[/quote]
şimdiye kadar hiç böyle değildi aman benim hızım düştü onun neden düşmüyo diye diye bu duruma geldi bu olay üstüne bi zam yedik şimdi yatın aşağı...

Edited by milano88
Link to comment
Share on other sites

benim sözleşmem biteli 15 gün oldu benim gibi arkadaşlar bundan yararlanamaz galiba hala net limitsiz 8mbit internet kullanıyorum iki ay bedava verdiler 6 ay yarı fiyatına yapacaklar dediler yeterki interneti kapatma

Edited by br3
Link to comment
Share on other sites

[quote name='br3' date='30 March 2012 - 09:24 ' timestamp='1333092249' post='1177483']
benim sözleşmem biteli 15 gün oldu benim gibi arkadaşlar bundan yararlanamaz galiba hala net limitsiz 8mbit internet kullanıyorum iki ay bedava verdiler 6 ay yarı fiyatına yapacaklar dediler yeterki interneti kapatma
[/quote]
Tarifeniz nedir ve hangi firmadan alıyorsunuz bu hizmeti ? Sanırım buda 24 ay tahattütlü bir şekilde müşterilere sunuluyordur kesin..!!

Link to comment
Share on other sites

[color="#006400"][i][b]Selamun Aleyküm arkadaşlar aynı dertten bende muzdaripim bence hem ttnet'in sitesinden hemde tel. ile şikayette bulunursak eğer baya büyük bir tepki olacağını düşünüyorum...[/b][/i][/color]

Link to comment
Share on other sites

Yukarıda 4. mesajda yazdım.
Benim sözleşmemde akk yok, herhangi bir kısıtlama yok, sözleşme tarihimdeki firmanın internet sitelerinde bu konuda bir açıklama yok.
Yani bana zorla adil kullanım uygulamak istediler. Bende mahkemeye gitseydim kesin kazanırdım.
Ama pazarlık yöntemiyle 100 GB downloada razı oldum ve 49 TL ye devam ediyorum.
Üstelik hızım 10 Mbitten 20 Mbite çıktı.

Benim durumumdakiler yani akk kaydı olmayanlar hiç yoksa böyle bir anlaşma yapabilir.

Herkese selamlar.

Edited by NAMIKABI
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...