Jump to content

Windows 8, Yeni Vista Faciası Olurmu? (Tartışalım)


temmuz
 Share

Recommended Posts

[b]Microsoft, Windows 8'in yeni bir "Vista faciasına" dönüşmesini istemiyorsa...[/b]

[img]http://img825.imageshack.us/img825/5127/79279493.jpg[/img]

Windows 8'in final sürümünün sonbaharın başlarında yayınlanması bekleniyor. Ancak işletim sisteminin bu son sürümü, onu yeni bir Windows Vista vakasına çevirebilecek ve kullanıcıları uzaklaştırabilecek bazı hatalara sahip. Windows 8'in henüz tam anlamıyla hazır olmadığını düşünen analistlerin ve uzmanların sayısı da çok. Bu yazımızda Microsoft'un Windows 8'de bir an önce değiştirmesi gerektiğini düşündüğümüz 5 şeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
[b]
1. İlk olarak masaüstü açılsın[/b]

Metro arayüzü tabletler için büyük bir yenilik getiriyor. Ancak laptop'larda işinizi zorlaştırabiliyor. Metro, masaüstü PC'lerde bir seçenek olarak kalabilir ancak bizce varsayılan olarak masaüstü modunun açılması gerekiyor. En azından bu seçimin kullanıcıya bırakılması gerekli.
[b]
2. Döşemeler gruplandırılsın[/b]

Microsoft'un döşemeleri klasörler içerisinde gruplandırmaya izin vermesi gerekiyor. Office 2010'u yüklediğinizde ve Yönetici Araçları'nı başlangıç menüsüne eklediğinizde, çok sayıda yeni döşeme ile karşılaşıyorsunuz. Yani çok fazla uygulama yüklemeseniz dahi Metro sayfalarınız alıp başını gidebiliyor.

[img]http://img7.imageshack.us/img7/1340/93463642.jpg[/img]

[b]3. Döşemeler kısıtlandırılsın[/b]

Windows 8'i ilk yüklediğimizde çok fazla döşeme görüyoruz. Bu döşemelerin bir sayfayı geçmemesi ve seçimin bize bırakılması daha iyi olacaktır diye düşünüyoruz.

[b]4. WOA'lar domain'e katılabilsin[/b]

ARM (WOA) tabletler, Windows ağ domain'lerine katılamayacak ise IT tarafından yönetilemeyecektir. Bu ise Windows 8'in en önemli avantajlarından bir tanesinin yitirilmesi demek.

[b]5. Başlat düğmesi geri gelsin[/b]

Masaüstü ve laptop kullanıcılarının zamanlarının çoğunu Windows 7'ye benzeyen masaüstü modunda geçireceklerini düşündüğümüzde, Başlat düğmesini ve menüsünü olduğu yerde bırakmanın bir zararı olmadığı kanısındayız.

[b]CHIP Türkiye-02/04/2012[/b]
Link to comment
Share on other sites

Ben zannetmiyorum olacağını.
Fakat başlat menüsünün olmayışı, alışana kadar insanları çığırından çıkarır :)

Link to comment
Share on other sites

Windows 8'in facia olacağını hiç düşünmüyorum ve aslında bana göre windows Vista'da bir facia değildi. Aksine Windows işletim sistemlerine neredeyse devrim denilebilecek değişiklikler/yenilikler getirdi. Ben şahsen Vista'yı çıktığı ilk günlerden Windows 7 çıktığı günlere kadar çokta memnun olarak kullandım. Bence Vista'nın belki bazı ufak tefek olumsuzlukları olmakla beraber (Kaldıki bunlar ilk güncellemeler ve çıkan SP'ler ile büyük ölçüde giderilmişti) esas olarak şanssız bir işletim sistemiydi. Zira zamansız (Belki zamanından önce) çıkmıştı. Bunun sonucunda o gün için sorunsuz kullanılmakta olan Windows XP'li sistemlerde kurulmak durumunda oldu ve farklı donanım ihtiyaçları nedeniyle performans sorunları gösterdi (Windows Vista ile satılan ve donanım bakımından daha yeterli sistemlerde bu problem hiç olmadı).
Son olarak, Windows Vista zaman bakımından ne kadar şanssız idi ise daha sonra çıkan Windows 7'de o kadar çıkma zamanı şansına sahip oldu. Zira bu iki nokta arasında PC dünyasında donanımlar büyük gelişme gösterdi ve bugün hala memnuniyet ile Windows Vista kullanan donanımı yeterli kullanıcı olduğu gözlenmektedir.
Window 8 ise bu bakımlardan geçmiş ve geçmekte olan bu sistemlere göre çok daha şanslıdır ve aktardığım haberde problem gibi gösterilen konular ise bana göre esasen alışılması gereken önemli yeniliklerdir. Bununla birlikte bazı düzeltmeler ve eklemelerde gerekebilir/gerekecektir.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Benim için başlat menüsü önemli değil zaten pek kullanmam ama WiN8 beklediğim gibi olmadı ,gerçi finale daha var ama ,beklyelim bakalım ne olucak önemli olan FİNAL Sürümü , o zmana kadar daha çok şey değişebilir.
Vista'ya gelince nede olsa Win7'nin atası SP2 sürümüyle ilk çıkışı arasında dağlar kadar fark var okadar da kötülemeyin ,XP ile yan yana koysalar Vista sp2 derdim...

Edited by dj sms
Link to comment
Share on other sites

öncelikle sistem stabil görsel ancak tablet pc için hazırlanmış olan metro arayüzü beğenmedim halen beta olduğundan dolayı bazı driverleri desteklemiyor.ancak genel kanım vistadan kesinlikle daha iyi olcak...

Link to comment
Share on other sites

Başlat menüsünü unutmaya çalışalım bence, gelmeyecek. Döşemeler ile ilgili ilk yoruma katılıyorum bir düzen getirilmeli. Microsoft şu an kullandığımız ekranlar yerine dokunmatik ekranları hedefliyor metro değişmez. Her seçenek kullanıcının elinin altında olmalı onu görmeli mantığı ağır basıyor.

Link to comment
Share on other sites

betadaki haliyle gelirse batar, yalnız genel dedikodu 2 çeşit başlat olacak deniyo betadaki başlat dokunmatik reklamı nabız yokluyolar pre rc lerde değişmiye başladı bile tam şekli mayıs sonu gibi belli olur..

Edited by istanbul82
Link to comment
Share on other sites

win8 bence win7 den farklı olmalı ona benzer olursa ne anlamı var
bide başlat çubuğu olsa ne olur olmasa ne olur farlılık şart
metro arayüzü iyi bence zaten başlat çubuğuna gıcık oluyorum
win7 hariç bide vista vakası olmaz diyebilirim çünkü rağbet çok
tnc de bile aşırı talep var indiren çok fiyatı win7 gibi olursa
orjinal alırım xp den kurtuldukya ona şükür çökmeler filan ntldr
eksik hatası bilmene hatası sık sık mavi ekran hatası bence vista
xp den kat kat iyi forumda kötü yorumlar yüzünden kullamadım
az kulladım win7 ye geçtim acemi insanları ürkütmeyelim
vista vakası olurmu diye böylre giderse win7 2020 yılına kadar lider olur
xp gibi hala xp den iyisi yok diyenlere şaşıyorum zaten

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...