Jump to content

Windows 8 Şaşırttı! Windows 8'in Son Hali...


temmuz
 Share

Recommended Posts

[b]Windows 8'in dünya çapındaki kullanım oranı sizce ne kadar? İşte yeni Windows'un son hali...[/b]

[img]http://img705.imageshack.us/img705/543/ekranalnts2y.jpg[/img]

Microsoft, Windows 8 Tüketici Önizleme'yi Şubat ayının sonunda yayınladığından bu yana yaklaşık 1 ay geçti. Yeni bir rapora göre ise Windows 8, dünya çapında diğer işletim sitemlerine kıyasla çok küçük bir oranla kullanılıyor.

Net Applications'ın raporuna göre Windows 8, Mart 2012'de tüm dünyadaki PC kullanıcılarının yüzde 0.11'i tarafınan kullanıldı. Oldukça eski bir işletim sistemi olan Windows NT yüzde 0.12, Windows 2000 ise yüzde 0.16 kullanım oranına sahip ve dolayısıyla Windows 8'den daha çok kullanıcısı var.

Net Applications verilerine göre tüm dünyada en çok kullanılan işletim sistemi ise yüzde 46.86 ile Windows XP. Şubat 2012'de yüzde 45.39'luk bir paya sahip XP, Mart ayında payını artırmış bulunuyor. Windows Vista, Mart ayında yüzde 7.65'lik bir paya sahipken onu yüzde 2.79 ile Max OS X 10.6, yüzde 2.59 ile Mac OS X 10.7 izliyor. Linux ise yüzde 0.98'lik bir paya sahip.

[b]CHIP Türkiye-03/04/2012[/b]
Link to comment
Share on other sites

eğer windows 8, developer sürüm benzeri olacaksa uzun bir süre windows 7 ye devam. Yenilikler var ama bi taraftan uyumlu driver, alışkanlıkların değiştirilmesi vs. Ayrıca başlat menüsünü niye kaldırdılar ? Sistem sıfırlama diye bi özellik varmış. 7 dakika mı bilmem ne kadar sürede sistemi yeni kurulmuş gibi mi yapıyormuş. Ghost yetiyor. hadi sürsün 3 dakika ghost. Yıllardır bilgisayar kullanıyorum. Artık gına geldi format atıp tekrar sürücü program ayar vs yapmaktan. Ghost dışında farklı programlar denedim ama ghostun sadeliğini, hızını göremedim. Ghost a devam.
Deneme amaçlı sanal olarak kurup baktığım oluyor. Ama şimdilik 7.

Link to comment
Share on other sites

Aynen yaklaşık 6 ay daha kendne bir pay edinebileceğini sanmıyorum ama piyasa ihtiyaçlarına uyum sağladığı anda bence düzgün bir pay almaya başlayacak. Artık zamanı da geliyor doğrusu Windows Xp Microsoft'un Mona Lisa'sı olmasına rağmen artık ev kullanıcılarının da bilgisayarları gelişmeye başladı, doğal olarak yazılımlarda artık xp'yi yetersiz görmeye başlıyor ki bence xp nin pazarda 3 yıl daha lider olma şansı var. Şahsen ben Vistada uğradığım hayal kırıklığını elimde olmayan sebeplerden dolayı değiştiremeden kullanmak zorunda kaldım ve bu yüzden Windows 7'ye karşı büyük bir ön yargıyla baktım ama şu an Windows 7 Ultimate x64 kullanıyorum ve Xp ye dönmek gibi bir niyetim hiç olmadı. İmzamdan görebileceğiniz ev için güzel diyebileceğim bir bilgisayarım var ve bunu xp olarak kullanmak hiç istemem. Bence Windows 8 bundan yaklaşık 1 yıl sonra hayatımızda hatrı sayılır bir yer edinecek gibi..

Link to comment
Share on other sites

asus netbokta kullanma fırsatım oldu atom işlemci 2gb ram. win 7 ile arasında müthiş bir hız farkı olumlu yönde pil farkı vardı karşılaştırmak için tekrar win7 pro kurdum win 8 çok daha başarılı idi.tüm driverları kendi tanıdı.bence güzel bir sistem olacak msdn üyeliğim varken piyasaya çıksında orijinal olarak kullanayım.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...