Jump to content

Abd Süper Hızlı Interneti Deniyor!


mucit41
 Share

Recommended Posts

[img]http://www.teknoloji-haberi.com/resim/94412392.jpg[/img]


[size=4][font=lucida sans unicode,lucida grande,sans-serif][b]Kansas City sakinleri Google’ın saniyede 1 gigabitlik fiber optik internet hizmetini evlerinde denemeye başladı[/b].

Yıllardır bu proje üstüne çalışan Google, bir açıklama yaparak, ultra hızlı ev interneti hizmetini başlattıklarını belirtti. Kansas sakinleri, bu deneme aşamasındaki internet hızının dünyadaki ilk kullanıcıları olacak ve ABD’nin standart internet hızının yüz katı hızında, internette veri aktarımı gerçekleştirilebilecek. Hizmetin şu an için aylık bedeliyse 70 dolar.

Google Fiber olarak da bilinen yeni internet servisi şu an için sadece Kansas’ın bazı bölgelerinde denenebiliyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada ultra hızlı internet servisini kullanacak olanların saniyede 1 gigabit veri transferi yapabileceğini ve bu nedenle artık internette bekleme devrinin sona ereceği belirtildi.

Kullanıcılar Google’ın yeni teknolojisi sayesinde büyük dosyaları çok hızlı bir şekilde paylaşabilecek ve online eğitim ya da sağlık hizmetleri gibi alanlar için gereken yüksek hızlı internet teknolojisini elde edebilecekler. Kansas’taki okullar, kütüphaneler ve hastanelerin de faydalanacağı bu hizmeti alacak ilk evler sonbaharı, çevre yerleşimler de 2013 yılının sonunu bekleyecek.[/font][/size]

[size=4][font=lucida sans unicode,lucida grande,sans-serif][CODE]
http://www.teknoloji-haberi.com/haber-ABD-super-hizli-interneti-deniyor-8245/
[/CODE][/font][/size]
Link to comment
Share on other sites

Bu ülkede TTNET olduğu müddetçe aradaki hız farkı fazlası ile açılmaya mahkumdur. Aldığı paralar ile alt yapıyı geliştirmek yerine, millete miyadı dolmuş laptop ve masaüstü kampanyaları düzenlemeye devam etsinler. Hali hazırda kullandıkları alt yapı en az 12-13 senelik bir alt yapı, ki artık tamamen miyadını doldurmuş durumda. Bakım desen hiç yok. Olması gereken sinyal kalitesi yarı yarıya düşmüş durumda, buna birde son birkaç yıldaki aşırı yüklenmeyi eklerseniz 5 Mbit hızı bulduğunuzda Allah'a şükür etmeye başlarsınız. Ne zaman bir şirket tüm Türkiye çapında alt yapı kurarak TTNET'in karşısına dikilir ise o zaman TTNET adam gibi hizmet vermeye başlar. Superonline bu işin öncülüğünü yapmaya başladı ancak sonuçta kurulması gereken fiber bir alt yapı var. Metropol kentlerde tahmini bitiş süresi 2015 olarak belirtilmiş durumda. Darısı tüm Türkiyedeki diğer şehirlere artık.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

[quote name='sere' timestamp='1353771836' post='1258772']
ya saniyede 1 gigabit veri transferi 100 mb demek olmuyor mu? Zaten turkcell superonline 1 gbit interneti sağlamamışmıydı. I do not understand :whistle:
[/quote]

Tam olarak 128 MB/sn indirme hızına tekabul eder. Superonline sadece belirli bölgelerde Fiber-Ethernet üzerinden 1 Gbit veri aktarımını destekliyor. Tabi 1 GBit'in parasıda oldukça güzel :D
[quote name='carysma1' timestamp='1353772617' post='1258775']
Tam emim değilim ama 1 gigabit 1024 mb veri aktarımı oluyor yani saniyede 1 gb hayal gibi :)
[/quote]

Saniyede 1 Gb download hızı halen hayal ürünü olmaktan öteye gidemedi.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...