Jump to content

Taş Gibi Kaymaklı Yoğurt Yapılması


HARBİKIZ
 Share

Recommended Posts

https://copy.com/TSlvjcsfo90P

Arkadaşlar ben 2 kilo sütten yapıyorum, siz istediğiniz kadar yapabilirsiniz ölçü olarak her 1 kilo süte bir çorba kaşığı maya olacak.Sütü kaynatıp soğumaya alıyorsunuz meşhur söylem küçük parmağınızı yakmayacak duruma geldiğinde mayalama işlemi yapıyorsunuz. Yalnız mayalık yoğurdu ve kıvama gelen sütten de bir çay bardağı kadar sütü küçük bir kavanoza koyup kapağını kapatıp iyice çalkalıyoruz.Tencerede bulunan ve kıvama gelen süte küçük kavanozdaki karışımı döküyoruz ve karıştırıyoruz sütü 2 adet cam kavanoza boşaltıyoruz kapaklarını kapatıp üzerini sarıyoruz 2.5 saat sonra üzerini açıyoruz 2 saat kadar ılındıktan sonra buzdolabına koyuyoruz 24 saat bekledikten sonra taş gibi kaymaklı sağlıklı yoğurdumuzu afiyetle yiyiyoruz..
Bu konudan faydalanan arkadaşlar, ASKERLERİMİZ ve POLİSLERİMİZDEN DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM LÜTFEN.

Edited by HARBİKIZ
Link to comment
Share on other sites

Anlatım Gayet Net Ancak Süt Satın Alma veya Pastorüze (Tamyağlı-Yağsız) bunuda Belirtseydin Daha iyi olurdu Çünki Satın alma sütü pek tavsiye etmiyorlar

bu nedele evde yoğurt satın alma yağsız sütten yapıyoruz. Uygulama aynen evde de yapılıyor teşekkür ederim.......

Link to comment
Share on other sites

Anlatım Gayet Net Ancak Süt Satın Alma veya Pastorüze (Tamyağlı-Yağsız) bunuda Belirtseydin Daha iyi olurdu Çünki Satın alma sütü pek tavsiye etmiyorlar

bu nedele evde yoğurt satın alma yağsız sütten yapıyoruz. Uygulama aynen evde de yapılıyor teşekkür ederim.......

arkadaşlar biz sütü yıllardır içmek ve yoğurt yapmak için  haftada 2 kere gelen sütçümüzden alıyoruz gayet memnunuz, fakat daha önce yoğurdu tencere de eski usül yaptığımız için sulu oluyordu...Deneyen arkadaşlar pastörize şise sütten yapıp randıman almışlar isterseniz deneyin afiyet olsun......

Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ,  bilgi için teşekkürler. En kısa zamanda denicem. Geçtiğimiz ramazan bayramında memlekete gittim gelirkende 2.5 litre inek sütü getirdim. Neyse yoğurdu çok sevdiğim için hepsini 10 dk. kaynatıp dediğin gibi küçük parmağımı yakmıcak kıvama gelince 3 çorba kaşığı mayayla mayaladım (kaynattığım çelik tencerede..) 2.5-3 saat sonra üzerine sardığım bezi açıp baktım mayalanmış ama sulu gibi neyse 2-3 saat sonra buzdolabına koydum. Ertesi gün yemek için kaseye koydum, dediğin gibi kıvamı koyu değil hatta diyebilirim ki rahat 5 te 1 i bildiğimiz yeşilimsi yoğur suyu. Kalan kısmda normal çok lezzetli yoğurt kıvamında. Eğer marifet cam kavonozsa bir daha seninki gibi denerim, bilgi için tekrar teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ,  bilgi için teşekkürler. En kısa zamanda denicem. Geçtiğimiz ramazan bayramında memlekete gittim gelirkende 2.5 litre inek sütü getirdim. Neyse yoğurdu çok sevdiğim için hepsini 10 dk. kaynatıp dediğin gibi küçük parmağımı yakmıcak kıvama gelince 3 çorba kaşığı mayayla mayaladım (kaynattığım çelik tencerede..) 2.5-3 saat sonra üzerine sardığım bezi açıp baktım mayalanmış ama sulu gibi neyse 2-3 saat sonra buzdolabına koydum. Ertesi gün yemek için kaseye koydum, dediğin gibi kıvamı koyu değil hatta diyebilirim ki rahat 5 te 1 i bildiğimiz yeşilimsi yoğur suyu. Kalan kısmda normal çok lezzetli yoğurt kıvamında. Eğer marifet cam kavonozsa bir daha seninki gibi denerim, bilgi için tekrar teşekkürler..

rica ederim ne demek, yalnız burda dikkat edeceğiniz nokta kavanoz kapakları kapandıktan sonra ne zaman yiyecekseniz o zaman açmanız..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...