Jump to content

Dell Notebook'a Xp Yükleme


mutlku_1991
 Share

Recommended Posts

Windows 7'nin yanına Xp kurmak istiyorum aslında, Çok önceden xp aşığıydım diyebilirim ve tekrar geri dönmeyi düşündüm ama denemelerim boşa çıktı. Dediğiniz gibi yapıp bir kere eskiye dönmek istiyorum nlite programıyla pcye uyumlu sata driverleri bulup (bulabilirsem tabi) xp içerisine entegre edip deneceğim zaten uzun süreli kullanmayı düşünmüyorum. Orhan bey n5110 var demişsiniz yaklaşık aynı bilgisayarlar, benim pcde touchpad sorunu var klavye altındaki kablosunu çıkarttım, kabloyu takarsam rastlantısal olarak çalışıyor. çoğu zamansa çalışmıyor. su teması vb. olmadı. sizde böyle bir problem varmı yada yaşadınız mı?

Link to comment
Share on other sites

bende n5110 kullanıyorum. Daha önceden aynı sorun için şu başlığı açmıştım:

 

http://www.tnctr.com/topic/201516-dell-inspiron-n5110-xp-driver-sorunu/

 

sanırım senin laptopta benimki gibi sadece x64 driverları olan bir laptop. Dell bu ürünler x86 sistemler kurulmasını tavsiye etmiyor. Donanımlar nasıl olduysa 64 bit'e göre ayarlanmış. Win7 x32 kurduğumuzda bile ekran titremesi gibi garip sorunlar oluşuyor. Müşteri hizmetleri x64 kurun düzelir dedi, gerçekten de düzeldi. XP olayına gelince, XP'yi konuda da göreceğin üzere kurdum, tüm driverları ayarladım. Ama performansı hiç hoşuma gitmedi, Açılış süresi olsun, çalışması olsun pek tatmin edici değil. Win7/6 x64 ile kullanmanı tavsiye ederim.

Link to comment
Share on other sites

Teşekkürler o zaman format atmaktan vazgeçtim sanal progarm üzerinden kurmayı düşünüyorum. şöyle bir sorum olacak sanal programda XP kurduğumuzda win7 den direk tutup XP masaüstüne hangi programla atabilirim daha önce virtual pcde denemiştim atmamıştı. Önerdiğiniz program varmı?

Edited by mutlku_1991
Link to comment
Share on other sites

ben VMware kullanıyorum. sürükle bırak'a bile gerek yok, sanal ya da gerçek makinadan dosyayı kopyalayıp, diğer tarafa geçince yapıştır diyerek dosya taşıyabilirsiniz. VirtualBox'ta denedim aynı olayı geçen hafta sanal ağ klasörü falan oluşturup yapmak gerekiyor. En güzeli VMware

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...