Jump to content

Programlama Hakkında Yardım İstiyorum


mertkoray
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar.Ben üniversite 2.sınıf öğrencisiyim.Bölümüm elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum.Çift anadal öğrencisi olarak da bilgisayar mühendisliği okudum.Şu ana kadar gördüğüm bilgisayar programları autocad,c++,java,pyspice bu dönem derslerim arasında da c var.tüm bu gördüğüm programlama dillerinde hiç birinde profesyonel değilim.artık bir tanesinde profesyonel olmak istiyorum olabildiğim kadar.bu programları sadece ders olarak gördüm.hiç ileri gitmedim.illa bu programlarda ustalaşacağım diye bişey yok.sizce neden başlamalıyım?hangi programı ilk olarak öğrenmeliyim?bildiğim kadarıyla c,c++,java bağlantılı.bunlardan en kapsamlısı ise java.autocad ile de solid aynı kategoride.bu sene baya azimliyim :) sınavlar başlamadan bir program öğrenmeye başlicam Allah izin verirse.Abilerim sizlerden rica ediyorum.Beni aydınlatabilirmisiniz?Bu derslerin internette birçok videosu var.Sizce nelere bakmalıyım?

kitap alınacaksa önerdiğiniz bir kitap var mı ? 

Link to comment
Share on other sites

Bu soruna cevap verebilmek için programlamayı hangi amaçla kullanacagını söylemelisin piyasa para kaznamak içinmi kullanacaksın yani prje bazlı yoksa sisteme müdahele hack vs gibi veya elektronik bir cihazı programlama diliyle kontrol mu etmek istiyorsun piyadasa para kazanmak istiyorsan C# sql server veya java ögrenebilir geliştirebilirsin web istersen asp.net veya php css ajax gibi eklentielrini ögrenmek gerek ama sistem bazlı program yazmak istiyorumd ersen o zaman C C++ ögrenmelisin dersenki C C++  ögrensem proje bazlı program yazamamı yazarsın sıkıntı yok ama seni çok yorar C C++  proje tabanlı yazlımlarda C# bu konuda gayet başarılı kod yazma degişken tanımlamada önce ne için programcılık ögrenmek istiyorsun bunu kesinleştir ...

Link to comment
Share on other sites

lamont yorumların için teşekkür ediyorum  :rolleyes: bir program üzerinde çalışmak istiyorum.en azından tam bu programa hakim olana kadar başka bir programa yönelmeyeceğim.istediğim program piyasaya hitap etsin.kimse tercih edilen bir programı öğrenmek istemez.öğrense de bi işe yaramaz.onun için rağbet gören,ihtiyaç duyulan bir programı öğrenmem benim için iyi olacaktır.

Link to comment
Share on other sites

yok program ve programlamayı karıştırmıyorum Mehmet Bey siz merak etmeyin ! .autocadı okulda görmüştüm ve biraz bilgim var.iş ilanlarında falan autocad veya solid bilen eleman aranıyor diye görmüşlüğüm var.başlığım biraz yanlış olmuş.bu şekilde bilgi vereceğize işime yarar bilgi verseniz daha iyi olur.

Edited by mertkoray
Link to comment
Share on other sites

Mert kardeşim bir bilgisayar mühendisliği okuyan kardeşin olarak sana nacizane tavsiyem öncelikle C öğrenmen olur. Çünkü çoğu programlama dillerinin temeli C ile atılır. C programlama diline tam hakim olduktan sonra da C# .Net üzerinde yoğunlaşıp bir sonraki dil olarak da Java öneririm. Ama bu üçüne hakim olursan,ki zaten C'ye hakim olursan gerisi daha kolay olacak,senin yararına olacağı kanısındayım. Çift Anadal yapmak zordur,Allah yardımcın olsun bu arada. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...