Jump to content

Laptop Fan Hızı Sorunu


selcuk33
 Share

Recommended Posts

Merhaba,

 

Packard Bell Easynote TS11HR (626TK) bir laptop'um var. Laptop'un fanından yeterli verimi alamıyorum. CPU sıcaklığı en düşük 65 civarlarında oluyor, normal zamanlarda 75 civarlarında çoğu kez 85-90ları gördüm. Ama nedense fan hızlanmıyor ya çok yavaş dönüyor ya hiç dönmüyor gibi... Laptopun içini açtım tertemiz temizledim, orjinal windows 8 64bit format attım, packard bell'in sitesinden güncel sürücü ve bios'u yükledim. Fan kontrolü yapamıyorum, ne biosdan ne de speedfan gibi yazılımlardan. Daha sonra bios'un unlocked versiyonunu yükledim, bir çok ayar çıktı ama yine fanla ilgili birşey göremedim.

 

Şimdi ben bu fan olayını nasıl çözebilirim? İlk power tuşuna bastığınızda çok güzel son hız dönüyor ama sadece 2-3 saniye sonra eski haline geliyor. Yazılımsal olarak çözmenin yolu varmı? Eğer yoksa donanımsal olarak çözmenin yolu var mı? Bir şekilde çözmenin yolu var mı ? :)

Link to comment
Share on other sites

Fan bozulmuş olabilir ilk başta hızlı çalışıyor sonra yavaşlıyor demişsin. Ayrıca oyun oynuyorsan zaten fan yetmez sıcaklık fazla gözükür. Birde fan belki hızını ayarlıyordur fakat fark edememişsindir.

Çok sıcak oluyorsa varsa garantisi servise ver. Yoksa fanı değiştirmeye çalış. Onuda yapamazsan soğutucu al. Ama ne yap ne et soğut bilgisayarı çünkü işlemcinde problem oluşabilir.

Link to comment
Share on other sites

fanın bozulup bozulmadığını anlamanın bir yolu var mı? Boş yere para ve vakit kaybetmeyeyim yenisini almak için. Bilgisayar kapalıyken power tuşuna basıldığında ilk siyah ekranda 2-3 saniye son hızda dönüyor ama sonrasında çok yavaşlıyor. Oyun dışında da bilgisayar oldukça sıcak. Yani sürekli sıcak durumda 75 derece normal mi? Garantisi yok malesef, soğutucuların çok da işe yarayanını görmedim ama son çare onuda denerim başka yapacak birşey bulamazsam. İlgin için teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

bende fan kullanımı az, keşke fazla olsa :)

 

Bu arada bios güncellemesi yaparkende son hız dönmeye başlıyor ama sonrasında yine aynı. Şimdi bunun bişeyi yokmu bişey yapsamda açılıştaki gibi yada bios güncellerkenki gibi sürekli dönse?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Sizin sorununuzu ben de yaşıyorum fan son hızında normal şartlarda dönmüyor. Benim Packard Bell TS-11HR-500tk model laptobumda Acer Aspire 5755G anakartı taktım orjinal anakartım arızalandığı için. Acer FanController diye bir program yayınladı. Ben onu kullanıyorum iki opsiyonu var Full ON'u seçtiğiniz de fan her durumda son hızında dönüyor. Bu Proragramı indirmenizi tavsiye ediyorum çok işe yarıyor gerçekten oyuna girecekken full on yapıyorum ve ısınma olmadan oyunumu oynuyorum. Sizin laptobunuzun kasası benim cihazımla aynı ama ben acer anakartı kullanıyorum. Sizin cihazınızda çalışırsa sorununuz çözülür.

 

 

 

VV0YjB.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

linux fazla kullanmaz donanımları,pil vs. ısı arttırmaz :) bugünlerde havalarda ısındı doğal olarak işlemci,anakart ısınır laptop altı soğutucu gereksinimi olabilir.

alttaki programa bir bakın isterseniz kolay gelsin.

Speedfan

[spoiler]speedfan-04-464x535.png[/spoiler]

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...