Jump to content

Windows10 Rs1 Hakkında Izlenimleriniz


YAGMURADAM
 Share

Recommended Posts

İyi geceler tnctr...

RS1 MSDN sürüm verilince tüm sürümlerini indirdim. Ve sonra Enterprise LTSB sürümünü kurdum. Skype lisansım vardı. (10240 sürümünden kalma) Lisans yedeği almıştım. Denedim. Önce lisanslı diyor ama sonra etkinleştirlmedi uyarısı verdi. Ve bir türlü de düzelmedi. Burası o kadar önemli değil. Asıl benim için önemli olan arayüzüydü. Gerçekten sinir bozucu. Abidik gubudik bir temaya sahip. (Ve işin garip tarafı kodlama hatası var. Şaka yapmıyorum.) Şu microsoft adam gibi bir tema yapmadı gitti. Sadeleştiriyorum diye içine etti. Görev çubuğuna sağ tıkladığınızda gelen pencere boyutunu büyültmüşler. Ne gerek vardı anlamış değilim. Ayrıca görev çubuğundaki saatin metin boyutu önceden tema ile ayarlanıyordu ama şimdi onu da kaldırmışlar. Ve görev çubuğunu otomatik gizleyi devre dışı bırakıp tekrar kilitledikten sonra windows gezginini yeniden başlattığınızda görev çubuğu sanki otomatik gizle açıkmış gibi davranıyor. Ve tekrar gizle özelliğini pasif etmek zorunda kalıyorsunuz.

Ve hala görev çubuğunda açık olan bir programın simgesine sağ tıkladığınızda o siyah pencere geliyor. O pencere windows7 de daha güzeldi. Başlat menüsü hala evlere şenlik.

Performansına bakarsak ben 10240 sürümü arasında anlamlı bir fark göremedim. Hatta donma olayı da yaşadım.Güncelleme yapayım dedim. Sürücü güncellemeleri kurulurken bilgisayarın ekranı simsiyah oldu. Fare çalışıyor. Ctrl+Alt+Del komutu sözde çalışıyor ama görev yöneticisine ulaşılamıyor. Bilgisayarı kapatıp yeniden başlatmak zorunda kaldım.

Orjinal temasında kodlama hatası var demiştim. Bunu teknik terimlere girmeden anlatayım.Bilirsiniz bir pencereden çıkmak için, pencereyi küçültmek için, görev çubuğuna indirmek için ve bir de yardım için soru işareti vardır. Bunlar genelde sağ üst köşede konumlanırlar. İşte temada bu kısım DWM sekmesinde düzenlenir. Bu saydıklarım her bir için 4 farklı boyuta göre kodlama olur. Bu kdolar alt alta kodlanırlar. İşte burada temayı yapanlar kaydırma yapmış. Nasıl diyeceksiniz. Penceden çıkmak için kullandığımız X işretinin 4. koduna küçültme koduna ait png dosyası konmuş. Ve bu alt satırlardaki kodlarda kaydırmaya sebep olmuş. Ne var bunda diyeceksiniz. Ben Fontlab studio programını kurup bir yazı tipini düzenlemek istedim. Ve bir harf koduna tıkladım. Gelen pencerede bu saydığım (çıkma ,küçültme, görev çubuğuna küçültme) sağ üst köşede konumlanmış. Harfi düzenleyince pencereyi kapatayım dedi. Pencere  küçüldü. Büyüteyim dedim programdan çıkış uyarısı geldi. Bu anlattıklarım defalarca oldu. Artık dayanamadım. 10240 sürüm yedeğime geri döndüm. Oh be dedim dünya varmış. Güya güncellemişler. Sevsinler güncellemelerini... Saygılarımla

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

geçen saydım bu microsoft her gün sistemi tablet telefon pc tv ve xbox gibi tüm sistemleri bir arada toplamaya çalışıyor. her gün eni bir özellik ekliyor. ve buda yeni bir hataq demek malesef. bunun için daha uzun süre windows 10 kullanımı veya güncel versiyonu kullanmak mantıksız. ve her yeni güncellemeyle kontrolü daha da eline geçiriyor. bize fazla ayar yapma şansı bırakmıyor orjinal arayüz üzerinden :D windows 10 out, windows 7-8.1 hatta xp in :D şimdilik tek getirisi dx12 diye düşünüyorum. ama malum piyasada kaçtane dx12 destekli hazır oyun varki

Edited by hasandgn34
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

katılıyorum sana yağmuradam. Bende 1607 14393 sürümüne bu hafta geçtim. Pro sürümünü kullanıyorum internet tarayıcıları acayip derece de kasıyor. Exe lere tıkladığım da çoğu zaman çok geç tepki veriyor yada çalıştırmıyor restart atmadan. Oyunlar zaten tam bir facia. Siyah ekran konusunda bende defalarca aynı hatayı aldım ki kuralı 1 hafta oldu olmadı. Bunun haricinde 1 haftaya rağmen 2 defa falan belki daha fazla büyük güncellemeler indirdim. Bazen bilgisayarım simgesine tıkladığımda cevap vermiyor donup kalıyor. Birde fotoğraf görüntüleme özelliği varki hayatımda bu kadar berbat bir şey görmedim. Simsiyah bir ekran geliyor karşınıza iç karartıcı. Resmi 1 dk da açıyor eskiden fotoları yakınlaştırıp uzaklaştırmak için sadece mousenin orta tekerleğini aşağı yukarı yapmak yetiyordu şimdi + ya da - ye basmadan tepki vermiyor. Bunlar cidden içine etmeye başladılar windowsun. Ben alternatifler aramaya başladım. Daha 1 hafta önce çökmekte olan win10 pro 1511 sürümü bile şu anki redstone sürümünden daha iyiydi performans açısından. Tam bir felaket anlayacağın. Bana göre Windows bu işin altından kalkamayacak ve yavaş yavaş çöküş sürecine doğru yol alacak. İlk çıkan win 8 bile redstone sürümünden daha başarılı idi.

Edited by osmansertbasar
Link to comment
Share on other sites

Değerli tnctr üyeleri sizden bir isteğim olacaktı. Bu win10'nun 10586 sürümünde bulunan orjinal Aero temasını ve de RS1 gelen güncellemesi yaptıktan sonra (14393.82 sürümünde) Aero temasını paylaşabilir misiniz? Bir kontrolden geçireceğim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla

Not: Turbobit gibi linkler vermeyin. Benim orada premium hesabım yok. Yandex diske verirseniz memnun olurum.

Link to comment
Share on other sites

Ben olağanüstü bir sorunla karşılaşmadım ama bu memnuniyetsizlikleri okudukça benim de keyfim kaçıyor.

Windows 7 ilk Beta sürümleri bile bu kadar sorunlu değildi. Allah sabır versin.

Edited by dj sms
Link to comment
Share on other sites

FX 6300 işlemci

8GB RAM

GTS 450 ekran kartı

Ben geçen sene ilk çıkan ağustos sürümlerinden birini kurmuştum.Güzeldi hatta çok umutluydum.Askere gittik geldik kasım ve şubat update çıkmış,şubat update iso kurdum.Bilgisayarda bariz performans düşüşü ve geç açılma vardı.Neyse dedik Restone bekliyelim.Aman Allah'ım tam bir felaket.

bende şimdi 4 hdd var.ve 2 tanesi ayrılmış.Kurduk bunu donuyor mavi ekrana düşüyor falan.dedim herhalde makina sapıttı.

1 gün sonra açtımki boot ekranında"ntldr eksik yeniden başlat"yahu ben sana ne ettim gardaş? F12 ile bot ayarlarına girip sistemin bulundugu hdd seçince Win10 açıldı.Ve sonra donmalar yavaşlamalar kitlenmeler... vs.Mavi ekranı bu kadar çok gördüğüm işletim sistemi olmamıştır.Belki hatalı modifiyeli XP.

sinirden kudurdum.format atmakta istemiyorum çözüm aradım yok hdd sıralamalarını değiştirdim boot ekranında mevcut Windows hdd hariç diğerlerini by-pass ettim nafile.2 resetten sonra sapıtıp ntlrd ekranına düşüyor.kafasına göre açılıyor yada açılmıyor.çıldırdım gecenin bir vakti Windows 7 döndüm derin bir nefes aldım dünya varmış diyerekten.

bir yazılımın olsa olsa alpha sürümüdür bu.Vista bile sp2 ile adam olmuştu.16 yıllık XP kuruyorum bazen o bile Win10'dan kat kat stabil çalışıyor canını yerim bunun

kıyıdan köşeden "me" gördüm arkadaşlar bildiğim en kötü işletim sistemi en sorunlu işletim sistemi Windows 10 RS1. reddit kaynıyor özellikle sorunlarıya.

Muhtemelen bunlar Win10 yeni teknolojilere bilhassa intel ve ssd sisteme göre dizayn ettiler.Bana Windows 10 tablet port os gibi geliyor.Benim gibi telefon mantığından çıkıp bilgisayarı hakkıyla bilgisayar gibi kullananların birçoğu beğenmiyor.Ve çok donanım seçiyor kararlılık konusunda.

sözün özü "son"dedikleri işletim sisteminin yenisi gelecektir ve konsept değişecektir nasıl becerecekler bilmiyorum.2 yıla kalmaz yeni Windows sürümüne hazır olalım.

Yoksa hakikaten Windows 10 microsoft'un"son"u olacak

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...