Jump to content

Kurulu Programları İle Vista


F_s_M

Recommended Posts

Vistanın otomatik kurulumu ile ilgilenen arkadaşlar vardır mutlaka.Henüz herhangi bir yerde yazılı bir dökümanla karşılaşmadığım yeni sayılabilecek bir kur türünden bahsetmek istiyorum.Xp için kullanılan sysprep programı var.Hazır kurulu sistemi olduğu gibi bütün yüklü programları ve ayarları ile değişik donanımlara sahip başka makinalara aktarma işlemi %70-80 başarı oranı ile gerçekleşebiliyor.

Buna benzer bir durum ama çok daha iyisi vista içinde mevcut ve %100 başarı garantisi var.İşlemci-donanım türü ne olursa olsun vista için bu mümkün çünkü sistem çekirdeğinin sysprep işlemi uygulandığında donanım bağımlılığı ilk kuruluyormuşcasına ortadan kalkıyor.

Allah'ın izniyle bunu denedim ve başarılı oldum.Güncellemeleri ile birlikte uygun bulduğum programları yükleyerek sysprepli bir vista kurulumu hazırladım.Hem otomatik kuruluyor,hem kendinden lisanlı geliyor,hemde programları yüklü.Vlite kullanmadım,yani hiçbir özelliği eksiltmedim. Dvd;5 orjinal,3 sysprep versiyon vista ile 4 gb seviyesinde oldu.f829954c119efcad26596f4f40865d9f.png

Merak ettiğim arkadaşlardan vakit bulupta vista'nın sysprepiyle ilgilenen oldumu?Eğer varsa bilgi alışverişinde bulunmak isterim.Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

ben livexp gibi vista hazırladım ama epey yordu içindeki install.wim ile normal kurulum yapabiliyorsun +dediğin olaya gelınce güzel gerçekten msfn.org ta gördüm hazırlayan scankurban sysprep vista hazırlayan türkmüş fırsat bulamadım pm atacaktın ona eğer upload etmıss ıse ınceleme maksatıyla ama fırsat bulamadım sen upload edersen sevinirim

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

S.a F_s_M eline sağlık allah(c.c) razı olsun yaptığın çalışmaları yakinen takib ediyorum ve senin hazırladığın Bootwim, çalışması benim baya işimi görüyor ve mini vista,da hakeza aynı şekilde her kullandığımda emek verenlere dua ediyorum tekrar allah(c.c)razı olsun kardaş .Ve bu konu hakkında,da bizi biraz daha bilgilendirirsen baya memnun oluruz birde biz mutfağa girelim diyorum bu çalışamayı ayrıntılı tarif edebilirsen şayet ben elimdeki vista sp1 entegreli dvd üzerine uyguluyayım ve belki bizde biraz kendimizi geliştirmiş oluruz.

selam ve dua ile.

Link to comment
Share on other sites

Bu kurulum ekranıyla ilgili birçey sormak istiyorum. Ben kurarken ultimate yi seçtim kurdum. Orijinal wista dvd sinden. Fakat forumda paylaşılan bazı ultimate lere bakıyorum 4 gb den fazla. Kafam karıştı açıkcası nasıl oluyor bu. Benim kurduğum dvd 2.6 civarında birşeydi.

Link to comment
Share on other sites

F_s_M üstadın yazdıklarını iyi okursan orda entegre edilen ve kurulumu otomatik olarak yapılacak ve işletim sistemi ile birlikte entegre edilen programların çalıştırılmasından bahsediyor ve tabii olarak sisteme entegre edilen program sayısı ve program boyutuda dvd içeriğinin büyümesine sebebiyet veriyor yoksa boyut aynı ve bir dikkat daha işletim sistemi zaten dvd içerisinde image gibi yedek ama vista da sanki yeniden kuruluyormuş gibi olmasından bahsediyor ve yüzde yüz başarı amaç bu.

saygılar

Link to comment
Share on other sites

sysprep donanımların ne kadar değişik olursa sorun yaratmıo demişsin bunu dvd sürümündemi denedin acaba yoksa lite sürümünde aynı işlemi uygulayabiliomuyuz ?
Dvd sürümü dediğin dokunulmamış hali ise evet vlite ile özellik eksiltmeden hazırladım.Vista çekirdeği sysprep uygulandığında donanıma bağımlı kalmadan gereken sürücüleri otomatik seçiyor.Bu ses,vga,lan gibi bir sürücü değil kernel denilen kısım.Xp için bunu manuel seçmek zorundasınız.İntel işlemcili makinada hazırlanan sysprep amd işlemcili bir sisteme uygylandığınıda manuel olarak intel işlemci sürücüsünü durdurmak gerekiyor.Bahsettiğim bununla ilgili.Lite versiyon için hata verir yada vermez emin değilim denemeden kesin konuşamam.

Genel olarak verdiği hata mesajlarını takip ederek bunu hazırlamıştım.Herhangi bir yerde bu konu ile ilgili döküman bulamadım belkide ben göremedim bilmiyorum.Sp1'li sürümler artık piyasada ve her ne kadar vistadan sistem olarak olarak hoşlanmasamda kısmet olursa yeni bir tane hazırlamayı düşünüyorum.Unutmamak için pratik yapmak gerek

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...