Jump to content

Linux Dağıtımlarım 2022 Calamdebian,macbuntu,tnclinux,winbuntu,xubuntu


forjest
 Share

Recommended Posts

asil111, 22 saat önce yazdı:

Bende ilk defa bir Linux sevdim. Arch linux  Kurmaya çalıştım 2 sefer her defasında en az 1 saat bekledim. Açılmadı nalet :(  

İlk kez kuracaklar Ubuntu,minmlt ve manjarodan sasmasinlar.

Benim ozellestirdim sistemlerde olabilir elbette tercih meselesi sonuçta debian ubuntu tabanlı sistemler.

Arch linux,gentoo,slackware,freebsd vb.yalin sistemler,daha çok orta ve üst seviye linux kurup kullanmış,kitlelere hitap etmekte olduğu bir çok makale,forum ve tekno sitelerinde bahsi geçmektedir.

Kurumları konsol tabanlı olmalarından ya da kurulum farklılıkları sonraki yapılandırma süreçleri zor olması ilk kuracak kişiler için cokzorlu bir yapı olarak ortaya çıkmakta.ondandir ki, Ubuntu türevleri ve üstteki ekledigim sistemler daha çok önerilmektedir daha çok.

Evrensel ve kurulum kolaylıkları uygulama paketleri zenginliği + forum destekleri bakımından da +lari olan sistemler olarak bilinmekteler.Ben dahil bir çok kullanicininda, uzun süredir rahat bir şekilde kurup kullandığı sistemlerdir de özetle; onerdigim sistemler daha çok bu sistemler olacaktır.

" Ubuntu - mint - manjaro " linux işletim sistemleri.

+ Özelleştirilmiş olan sistemlerde benim bu vb. konumda yer alan linux dağıtımlarıda eksikleri temel yapıları ilk kullanicilar için yapılandırılmış sunulan sistemler tabanları Ubuntu bilindiği üzere.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
asil111, 3 saat önce yazdı:

@forjest üstad Macbuntu güncellemesi  yakın zamanda yapacakmısın ?  

  • Bundan sonraki sürümlerde değişiklikler yapararak, ücretli çalışmalar_yapmayı planlıyorum. (Donate destek) eklemeli vs. gibi. Şu anda yalın bir proje hazırladım öyle zannediyorumki ileri bir tarihte alt yapılarıda tamamladıktan sonra, "MacbuntuOSX_dağıtımını" vereceğim. Xfce masaüstü yerine cinnamon desktop olabilir farklı olarak bununla alakalı olarak bir değişikilk yapmam gerektiği ile ilgili bir kaç uzman bu konuda iyi olan üstadlardan yorumlar gelmişti. Discort üzerinden bazen yazışmalarım oluyor bu değerli arkadaşlarla bende bilmediklerimi öğrenmişte oluyorum bu sayede anlık paylaşımlarla iletişim şart güncel olmak için.
  • TNCLinux - Winbuntu çalışmalarımda 2021 yılı için olabilir. Macbuntu'da dahil olmak üzere şu an için güncel denilebilecek "Lts long term support" alt yapısında, uzun süreli desteklere sahip olduklarından uzun süre götürebilecek sistemler. Özetle; destekleri uzun süren ve güncelleme alan versiyonlar diyebiliriz.
  • Şunuda belirtlemliyimki , bahsi geçen üstteki dağıtımların Türkiye dışında , yurtdışı kaynaklarında da ilgi gördüğünü belirtebilirim. Buda sanıyorum win benzerliği ve sonradan eklenmesi gerekli olan temel sistem bileşenlerinin üzerinde gelmesinden kaynaklı olmasından dolayı olsa gerek tabii buda benim nezdimde , güzel ve sevindirici bir durum ayrıca.
  • Son olarak bundan sonraki çalışmalarımda XANMod modifiye en hızlı olan kernel paketlerini kullanarak daha stabil ve hızlı atak çalışmalara imza atma düşüncemde söz konusu, son yaptığım bir kaç çalışmada denendi oldukçada etkili şekilde tepkime donanım algılama uygulama yükleme ve çalışması akıcı ve seri bir ivme kazandırdığıda aşik@r. Bu açıdanda ben ve indirip kullanan kitlelerinde bu kapsamda tercih ettiklerinide indirme sayaçlarından anladığım kadarıyla,"tahminle" düşünmekteyim.
  • Şimdilik dağıtımlarla ilgili olarak açıklamalarım bunlar değerli kardeşim farklı birşey olursa yazarsanız geri bildirimler vs. lütfen belirtiniz bende ona göre bir projeksiyon belirler, çalışmalarımda da değerlendirerek ilaveler çıkartmalar vs. yapabilirim. | Saygılarımla. :) 
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

asil111

1. Şifre ile ilgili olarak,videolu anlatım yapmıştım forum içerisinde mevcut bir çok çeşitli  videolar bir arada şifre ile ilgili olanıda var izlemek yeterli seahorse parola yönetim aracını kurarak bile bir kaç dakika. Daha evvel'den tanımlanan şifre geçersiz ise bu yöntemle düzeltilmekte. Dağıtım adı: Macbuntu Şifresi: m (Küçük harf)

2.IDM windows platformu için olan bir uygulama kurulsada linux üzerinde istenilen seviyede çalışmaz! portable gibi davranacaktır yani tarayıcılarla ilişkilendirme işlemleri safdışı olacağından tamamen gereksiz. IDM yerine, FlareGET indirme aracını kullanmak en mantıklısı.  indirilen .deb uzantılı paketin kurulum komutu: sudo dpkg -i flareget_5.0-1_amd64.deb | indirme linki:  + Diğer alternatif indirme uygulamaları: XDM , UGet uygulamalarından istifade edilebilir.

3.Exe MSI windows dosyalarını kurmak için yazılım merkezinden veya synaptic paket yazılım uygulamasını kullanarak playonlinux-wine emulatorunu yükleyerek, sistem üzerinden "exe ,  msi uzantılı" dosyaları kurmak mümkün. Bununla alakalı olarak özellikle sistemlere dahil etmemekteyim. Windows programlarını_kullanacak kişi , windows kursun birden fazla sistemler artık , tek hdd'lere kurulabilmekte  ben gereksiz buluyorum linux üzerinde muadil program çok ya da vbox ile bile win üzerinden de kullanılabilir. Linux dağıtımları için özelleştirilmiş olan, ".AppImage_uzantılı" olan, (aralarında windows içerikleride bulunan) ya da , muadil uygulamalar mevcut son zamanlarda oldukça popüler paketleme yöntemi ile hazırlanan. Appimage uzantılı uygulamaları yükleyerekte direkt olarak linux dağıtımlarından uygulamalar , kurmadan çalıştırılabilir (portabe gibi düşünülebilir!) . Home kullanıcı dizini_altına "AppImage" |  klasörü açarak" indirilen appimage programları direkt çalıştırılarak kullanılabilir. Tek bir yerden kurmadan rahat şekilde kullanılabilir. En azından sistemde derli toplu bulunması bakmından iyi bir seçim. Zaman içerinde de, arşivin daha da büyüyeceği aşik@r. Tavsiye ederim.  | Kaynak: 

Please register to see this content.

Macbuntu-OSX çalışmasını askıya aldım belki yayımlayabilir. Özel nedenlerden dolayı eskisi kadar ilgilenemiyorum artık hayırlısı olsun diyelim. Şimdilik üstte belirttiklerim yeterli diye düşünüyorum kolay gelsin saygılarımla_ :) 

Link to comment
Share on other sites

pixokid, Bir saat önce yazdı:

Setup u olan bir linux lazım nereden indirebilirim

https://www.tnctr.com/topic/296948-ubuntu-2010-20042-18045-16047-lts-final-t%C3%BCrk%C3%A7e/?tab=comments#elControls_1580892_menu

asil111, 6 saat önce yazdı:

Ayın 3 nde indirmiştik hacı abi 2 günde ne değiştirdin :) 

Chrome ve sistemle ilgili bir kaç bug düzeltmeleri yaparak , hem kernel güncellemesi hemde fixleyerek sistemi yeniden derleyip koydum. Windows mantığından olmadığından detay hatalarda düzeltme şart. Zaten uzun süre daha dokunmam. Lts 20.04.2 sürümüde yeni çıktı , macbuntu 20.04.1 üzerine inşaa ancak kernel güncellemeleri ve optimizasyonlarına bakınca daha güncel olduğu anlaşılmakta bu bakımdan da, farklı bir değişime gitmedim gerekte yok zaten. Sistem %100 olarak temiz hızlı sorunsuz ve atak şekilde işlerliğini yapmakta. Umuyorum ilk ve son kullanıcı içinde memnun edecek düzeyde bir distro olarak kullanılır uzun bir süre daha. :) 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

TNCLinux 2021.2 3D CompizFusion x64 Bit. Multilanguage + Türkçe
Bilgi: TNCLinux 2021 yılı için yeni çalışma tekrar'dan hazırlanmıştır. En son çıkan Ubuntu 20.04.2 lts uzun süreli destekli iso kalıbı kullanılmıştır.

Güncellenme tarihi: 1 MART 2021 | 1.Sayfaya git

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Linux Dağıtımlarım 2021 (ubuntu,macbuntu,tnclinux,winbuntu)
italyano43, 12 dakika önce yazdı:

Üstadım windows 10 yanına tnclinux veya winbuntu 2021 kurulumu video paylaşabilirmisiniz,

inanın sağlam bir rehber video yok şuan..

Youtube'da dual boot videolarını inceleyerek aynı şekilde uygulamanız yeterli. Windows disk bölümleme yöneticisi üzerinden linux kurulumu için disk alanı küçültüp ne kadar alanınız varsa ron 50-60 gb lık disk alanı ayıp , > bu alana kurulacak linux dağıtımı.işlemler sadece bir kaç tıktan ibaret mantık tamamen aynıdır değişik bir işlem yapmaya gerek yok.

Please register to see this content.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Linux Dağıtımlarım 2021 Calamdebian,ubuntu,macbuntu,tnclinux,winbuntu
  • forjest changed the title to Linux Dağıtımlarım 2022 Calamdebian,macbuntu,tnclinux,winbuntu,xubuntu

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Hangi linux dağıtımını kullanıyorsunuz nedenleri vs.. ?
      Hızlı bakış: Bildiğimiz üzere son yıllarda büyük atak yapan ve kullanıcıların windows 10 sistemleriyle yaşadıkları donanımsal vb. sorunlara ilişkin olarak ya da, 2. bir işletim sistemi olarak windows yanınadada kurdukları ya da kurmayı düşündükleri linux işletim sistemleri günümüzde artık bir kurtarıcı rolünü üstlenmekte olduğu başarılarıyla, çeşitli birden fazla özellikleri bulunan, bu dağıtımlarla kendini oldukça göstermeye başlamıştır. Bunun üzerine de, bende burada açık kaynak linux dağıtım tercihlerinde kim neye göre kurup kullanıyor? neleri arıyor nelerin olmasını ister? vs. gibi gereksinimlere binaen, linux işletim sistemleri tercihlerinin daha doğru yapılmasının anlayışı herkese göre,donanımlar göre vd. benzer genel durumlarıda kapsayan seçimleri anlamak ve bu gibi detaylara önem veren arkadaşlarımızın öngörülerini ve fikirlerini almak üzere sohbet çatısı altında buluşarak birşeyler yazıp çizelim bu gibi konulara ilişkin diyerek, bir konu açayım dedim. Belki bu şekilde linux işletim sistemleri kullanmak isteyenlere, ya da kullanırkende farklı doğru bir dağıtım arayışında olanlara da , bu sayede bir katkımız olur hepimizin.
      Örnek soru? + cevaplar:
      Soru? Linux kullanıyorum, ancak istediğim uygulamaları kuramıyorum? cvp : Bunun için muadil benzer uygulamalara yönelerek benzer uygulamaları kullanmak. Windows'u uzun yıllardır kullanıyorum silip linux sistemini kurdum ancak alışamadım silip tekrar windows kurdum.? cvp: Windows üzerinden disk alanı ayrırak, ayrılan disk alanına 2.sistem olarak linux kurulabilir her iki sistemde , aynı harddisk'ten rahat şekilde kullanılır bu sayede de iki sistemde aktif şekilde kullanmaya açık olur. Linux işletim sistemleri iş ofis vb. işlemler için uygun sistemlermidir ?  cvp: Internet, ofis , grafiksel işlemler için linux dağıtımları günümüzde artık kendini oldukça aşmış durumda donanımlara baskı yapmadan en rahat ve akıcı çalışan sistemlerdir. ram işlemci tüketimleride istikrarlı ve windows'a mantığına göre daha minimal şekilde kullanır. Hangi linux dağıtımlarını ve masaüstü arayüzlerini seçmeliyim bununla alakalı soru işaretlerim var? cvp: Öncelikle donanımsal mimari uyumluluklar tamamsa eğer,sisteme en uygun bir linux dağıtımını seçmek ve rahat çalışmasını sağlamak içinse,linux üzerinde gelen masaüstü çeşitliliğine göre gelen düşük donanımlarda en etkili olan Mate,xfce,openbox masaüstü arayüzlerini kullanmak mantıklı olacaktır. Donanımım ve cihazım son model yeni jenerasyon ben görsellik isterim windows gibi olsun? cvp: Bununla alakalı olarak çok zengin distrolara sahip linux eko sistemi mevcut aralarında birbirinden güzel çeşitli arayüzlerle gelen her işi rahat şekilde yapan linux sistemleri artık günümüzde mevcut. Benim önerim bu konuda DeepinOS,KdeNEON,UbuntuRemix,ZorinOS,LinuxMint Cinnamon dağıtımlarını önerileri olacaktır.  Şimdi Sözü Size Bırakıyorum ?  

      Linux dağıtımlarına gider! | Kaynak linkler:
      Forum içi Linux dağıtımları | DistroWatch
      Linuxleri kurmadan Online Test etmek için
      SourceForge Linux Dağıtımları Projelerim
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...