Jump to content

Pc Monitörü Tavsiye???


bozart
 Share

Recommended Posts

kaandxxd, 12 dakika önce yazdı:

İnce hesapta cuma günler gaming gecesı oluyor bekle ve gozlemle derım cok uyguna gelıyor bazı urunler..

Itopya sitesi nasıl güvenilir mi şuan ucuz 

Edited by bozart
Link to comment
Share on other sites

  • Kontrast ve ms oranları manipülasyonlarına kanmamanın gerektiğini belirtmemde yarar var. IPS led farketmez 5ms ile 1 ms hız farkını ayırt etmek neredeyse imkansız. mhz konuları tartışılır. Marka takıntıları yoksa ben olsam ViewSonic monitörlerden bütçeme uygun olanını alırdım. Fiyat aralıklarıda gayet yerinde | Buradan. (Samsung panel kullanıyor). Maliyetleri düşürmek için bazıları fason üretimler ya da LG paneller, lg panellere her zaman soğuk bakmışımdır renkler ve detaylar biraz soluk kalıyor. Philips / Sony samsung paneller kullanmakta büyük firmaların hangi panelleri kullandığını düşünür kıyaslama yapardım. Büyük ve bazıları apple'da dahil olmak üzere saklı tuttukları sırra kadem diyebiliriz.tedarikçilerini gizli tutmaktalar dell,lenovo,Loewe vd. dünyaca ünlü marka ve modeller hala gizlemekteler. Ancak genellemeler Hitachi,Sharp ve Toshiba destek konularında büyük rol oynamakta. Devre veya panellerin üretimlerinde 1.sınıf panelleri veya devrelerin tedarikçileri. Bunlarla alakalı olarak bir ara derinlemesine araştırmalar yapmıştım öyle aklımda kaldı doğruluk payının yüksek olduğu kanaatindeyim. :) 
  • Şişirme değerlere bakarak kozmatik olarak süslü püslü cihazlardan uzak durmak fiyatı ucuz diye almamak gerekli. ISI,Enerji,Yansıma,Bakış açılarındaki doğruluk,Siyah ve Beyazlardaki Gerçeklikler pixellerdeki derinlik dead olmamasına dikkat etmek gerekirse test uygulamalarıyla analizlerini ayak üstü takılı bir cihazdan pc'den usbdiskle beraber gidilerek test uygulamasını çalıştırıp incelemek bakmak. Değerler gerçek garanti ve değişim birebir hizmetleri desteği sağlam bir şirketse eğer alınabilir o zaman.
  • Diğer taraftanda, 2.Elllerde bilindik yerlerden alınabilir buda bir alternatiftir inceleyerek mağaza garantili şekilde bazı yerler 2.el cihazlara dahi garanti verir sağlamsa neden olmasın.
  • Kalitesinden şüphe duymayacağım belli başlı markalar. Sharp  - Philips - Sony - Samsung - Dell - Loewe| Yerli olarakta,Vestel (LG devre ve panelleri kullanıyor.)
  • Şimdiden hayırlı olsun diyeyim. :) 
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Forjest ustam Asus tercihiniz yok sanırım dikkatimi çekti.. 

VA panelleri tepkime hızı çok iyi ama görüntüsü ips panel kadar canlı değil sanki silik gösteriyor.. Samsun tv monitörler herzaman takdire şayan ürünlerin war.. Ama Hz ve MS ayarı konusunda geri kaldı.. Benim alacağım monitör gaming oyun olacak. Sürekli oyun oynayana biri de değilim.. 

Asus anakart ve ekran kart birde laptop ürünüm var.. Hepsini hakkını veriyor.. Servis konusunda üstüne yok.. 1 hafta daha beklemekde fayda var malum indirim haftasi

Link to comment
Share on other sites

bozart, 2 saat önce yazdı:

Forjest ustam Asus tercihiniz yok sanırım dikkatimi çekti.. 

VA panelleri tepkime hızı çok iyi ama görüntüsü ips panel kadar canlı değil sanki silik gösteriyor.. Samsun tv monitörler herzaman takdire şayan ürünlerin war.. Ama Hz ve MS ayarı konusunda geri kaldı.. Benim alacağım monitör gaming oyun olacak. Sürekli oyun oynayana biri de değilim.. 

Asus anakart ve ekran kart birde laptop ürünüm var.. Hepsini hakkını veriyor.. Servis konusunda üstüne yok.. 1 hafta daha beklemekde fayda var malum indirim haftasi

  • Asus deyince aklıma ilk gelen anakart oluyor. Onun için ekran teknolojilerine sahip güçlü firmalar, hepimizin bildiği üzere az çok.belli başlı şirketler. Bu şirketleri kullanarak tedarik edip ürettirip kendi markalarını basıyorlar. Uzun yıllardır bu sahalarda olan adı bilindik markaların daha sağlıklı olacağını hep düşünmüşümdür . ne varki maliyetleri düşürmek için yetemediklerinden tüm dünyaya, başta çin olmak üzere hindistan macaristan ve baltık denizi ülkelerde montajlanıp, "Türkiye dahil" çeşitli ülkelere gönderilmekte bu cihazlar. Hal böyle oluncada markada olsa bilindikler dahil kalite farkediyor. Ben ekran alacaksam eğer belirttiğim  markaların dışında bir marka almam şahsi görüşüm bu o markayı kötü yapmaz elbette. Kalitesinede diyeceğim yok mali bütçem elverene bakarım. Bir kaç model belirler aralarından eleme yaparak birini alırım. Ekran deyip geçmemek gerekli bu sektörde  başarım oranları ürünlerin ucuzluğu ve sürümüne göre değerlendirilmekte çok satılan bir ürün olması,cihazı daha iyi yapmaz. Detaylar için iyi ekran şart. Sonuç olarak tabiiki bütçeye uygun olanı memnun edecektir bu bakımdan. Bir atasözü; "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."
  • Led olanlarda yansıma vb. durumlara dikkat | Isınma varmı  ve  enerji tasarrufu | Renklerde kontrast siyah beyaz tonların gerçekliği | En yüksek çözünürlüğe alarak 5 dakika kadar ekrana bakmak aksiyon bir film izleyerek detayları veriyormu kasma takılma piksellerde kayma oluyormu dikkat etmek gerekli.  
  • Viewsonic | Samsung | Philips ya da , samsung panel kullanan herhangi bir marka fiyatı ve özellikleri yerindeyse inceleme sonrası alınabilir.
  • Ben bildiklerimi yaşadıklarımı ve tanık olduğum negatif durumlara binaen, aklımda geçmişte kalma olan şeyleri yazmaya çalıştım. Şimdilerde en dandik marka ürünler dahi biliyorum çoğu alınıp kullanılıyor maliyet  önemli benim için şu an hiçbiri, birşey ifade etmiyor. Mali durumum olsa hiç düşünmeden alabileceğimi belirttiğim tavsiyelerden ibaret sadece. Yoksa gider 500 tl'lik bir 3.sınıf panele sahip, belki sunny belki, Premier tft panele sahip bir monitörlede idare ederim oyun oynamadığımdan dolayı oda.
  • Benden bu kadar uzman diğer değerli arkadaşlarımızın yorumları,araştırma ve değerlendirmeler sonucunda,iyi bir monitör alırsın inş.  hayırlısı olsun diyeyim. :) 
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Curved olanlarda değil nerdeyse tamamında va panel var ips olup ucuz  olan yok çünkü İPS va panele göre baya masraflı

Siz linkler atmışsınız millet linkler önermişte size önerim şu bütçenizi biraz zorlarsanız benim gözümde yüksek yenileme hızıyla nirvanadır bu makine

24.5 Ekran 280 hz 1 ms tepkimeli G-Sync ve F-Sync (yani her 2 ekran kartının teknolojielriyle uyumlu) IPS panel :)

Ama bunların bu kadar ucuz olmasının sebepleri şunlar FHD teknolojisini destekliyor QHD,UHD,QUHD (2k,4k,8k) çözünürlükleri desteklemiyor.

10 bit renk derinliği yok 8 bit standart renk derinliği var 1.07 milyar renk aralığını desteklemiyor 16.7 milyon renk aralığı var.Çoğunda hoparlör yok.

Ucuz olması özellikleri kısık olmasından kaynaklı tıpkı orta segment telefonlarla üst segment telefonların farkı gibi

Gerçek sağlam iyi bir monitör

Please register to see this content.

olmalı fakat fiyatı istenilen monitörlerin 2 katı çünkü

1.07 milyar renk aralığı 10 bit renk derinliği QHD (2k) ekran 170 hz 1 ms tepkimeli hoparlör var 4w + 26w güç tüketimi ile çok iyi ideal bir mönitör çünkü ekran piksel yoğunluğu 200 ppi üzerinde düşük güç tüketimi gerçek renk skalası vs

Ucuz olup yüksek özellik barındırması kaliteli olduğu anlamına gelmiyor 1000 ila 3000 ₺ arası baktığınız monitörler orta segment telefonlar gibi bi yerden verirlerken bi yerlerden kısıyorlar.Gerçek monitörler 4000 ila 18 bin arası değişiyor diyeceklerim bu kadar.

Siz Gerçek renk gerçek kalitemi istiyorsunuz yoksa tepkimeleri,yenilemesi hızlı olsun paneli kaliteli olsun işimi görsün yetermi diyorsunuz burdaki olay ne istediğinize bağlı.

@efe34 eyvAllah hocam beni etiketlemişsinizde anca zaman bulabildim :)

Hocam size philips tavsiye etmemin sebebi ekran inceliği özelliklerinin güzel oluşuydu.Siz gaming odaklı değilsiniz lg,philips,samsung gibi firmalar oyuna önem vermiyor.Bu yüzden çok yüksek ekran yenileme hızları düşük tepkimeler yüksek çözünürlüklerde çok ciddi miktarlara uçuyorlar.Hani bu arkadaş'a philips önermek için bütçesinin baya sağlam olması lazım :D

Edited by SoNKraL_
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, 49 dakika önce yazdı:


24.5 Ekran 280 hz 1 ms tepkimeli G-Sync ve F-Sync (yani her 2 ekran kartının teknolojielriyle uyumlu) IPS panel :)

Gerçek sağlam iyi bir monitör

 

ustad dediginiz mönitor yerlerde geziyor...şikayet çok :) ölü pixel,ışık sızması vssss

Please register to see this content.

 

nyse asıl konu bütçem 1,500 tl var.. genelde oyun oynarım online VA paneller var tepkime hızı çok iyi  ama  ips paneller de renk yogunlugu oldugu için sıkıntı olabilir..kavisli mönitorde olabilir ikilem arasında kaldım

Edited by bozart
Link to comment
Share on other sites

Tüm parçalarıyla bir bilgisayar topladığımızda geçen süre zarfında değiştirmeye en son ihtiyaç duyacağımız, en uzun süre kullanım sunan parça monitör oluyor. Bu bakımdan düşünüldüğünde bütçenizi 2000-2500 seviyesine çıkarırsanız, uzun vadede çok daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum hocam. O fiyat aralığındaki bir monitör, yetti artık diyip ekran kartına 5-10 bin tl  harcama ihtiyacı duymadığınız  sürece size 6-7 sene belki daha uzun süre büyük bir memnuniyetle hizmet edecektir. Ayrıca oyun harici bir kullanım, adobe uygulamalarıyla haşır neşir olma gibi bir durum söz konusu mu diye sormak istiyorum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

gangstarap, 44 dakika önce yazdı:

Acer motinörler hakkında, ve ips  olan modeller'in  250 ve 400 cd m2  parlaklık  olanlar hakkında bilgisi olan var mı?

250 cd yeterli bir parlaklık. 400 cd ise %100 parlaklıkta kullanmakta zorlanacağınız kadar yüksek bir parlaklık. 350 cd değerindeki monitörümü %90'da yani 315 cd seviyesinde kullanıyorum. Uzun süre kullandığımda özellikle geceleri mavi ışık modunu açmazsam rahatsız edici olabiliyor. Bu modda 150 cd seviyelerine düşüyor parlaklık. Lakin hdr desteği için yüksek parlaklık değerleri şart. HDR için min 1000 cd tavsiye ediliyor. Bu değerler uzaktan bakacağımız tvler için geçerli tabi. Bu açıdan bakıldığında zaten tam hdr deneyimi yaşamak mümkün olmayacaktır ama şunu göz önünde bulundurmakta fayda var: "Yüksek değeri kısabilirsin ama düşük değeri arttıramazsın."

Edited by kara.ejder.323
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

kara.ejder.323, 12 saat önce yazdı:

250 cd yeterli bir parlaklık. 400 cd ise %100 parlaklıkta kullanmakta zorlanacağınız kadar yüksek bir parlaklık. 350 cd değerindeki monitörümü %90'da yani 315 cd seviyesinde kullanıyorum. Uzun süre kullandığımda özellikle geceleri mavi ışık modunu açmazsam rahatsız edici olabiliyor. Bu modda 150 cd seviyelerine düşüyor parlaklık. Lakin hdr desteği için yüksek parlaklık değerleri şart. HDR için min 1000 cd tavsiye ediliyor. Bu değerler uzaktan bakacağımız tvler için geçerli tabi. Bu açıdan bakıldığında zaten tam hdr deneyimi yaşamak mümkün olmayacaktır ama şunu göz önünde bulundurmakta fayda var: "Yüksek değeri kısabilirsin ama düşük değeri arttıramazsın."

Renk derinliği şöyle yazılmış

Please register to see this content.
  iyi bir değer midir?

Link to comment
Share on other sites

bozart, 16 saat önce yazdı:

ustad dediginiz mönitor yerlerde geziyor...şikayet çok :) ölü pixel,ışık sızması vssss

 

nyse asıl konu bütçem 1,500 tl var.. genelde oyun oynarım online VA paneller var tepkime hızı çok iyi  ama  ips paneller de renk yogunlugu oldugu için sıkıntı olabilir..kavisli mönitorde olabilir ikilem arasında kaldım

gangstarap, 19 dakika önce yazdı:

Renk derinliği şöyle yazılmış

Please register to see this content.
  iyi bir değer midir?

10 bit renk derinliği / 1.07 milyar renk olursa efsane olur ama fiyatıda uçar :) 8 bit renk derinliği / 16.7 milyon renk aralığı standarttır :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, 18 saat önce yazdı:

@efe34 eyvAllah hocam beni etiketlemişsinizde anca zaman bulabildim :)

Hocam size philips tavsiye etmemin sebebi ekran inceliği özelliklerinin güzel oluşuydu.Siz gaming odaklı değilsiniz lg,philips,samsung gibi firmalar oyuna önem vermiyor.Bu yüzden çok yüksek ekran yenileme hızları düşük tepkimeler yüksek çözünürlüklerde çok ciddi miktarlara uçuyorlar.Hani bu arkadaş'a philips önermek için bütçesinin baya sağlam olması lazım :D

@SoNKraL_ Öncelikle teşekkürler: bilgibirikiminiz mükemmel düzeyde.

 

Ben sanayi  tipi, bizim hiç görmediğimiz monitörlerden birine ulaştım (hep meak edrim nerede satılır?? ) bu arada , ayrıntısı uzun, 4K olmasada ben beğendim,bana uygun ve yeterli  önerdiğiniz ve aldığım, ürünü paketledim, koydum , kutusuna, satış işi pek yapmadığım veya beceremediğim, için kutuda arka lelatinleri bile duruyor, isteyen olursa , aldığım fiyat yada neyse 2. eli verebilirim, satış ilanı açacak kadar bile, vaktim  yok

Sağlıkla kalın

Link to comment
Share on other sites

gangstarap, 1 saat önce yazdı:

Renk derinliği şöyle yazılmış

Please register to see this content.
  iyi bir değer midir?

8 (6 bit + FRC) normal, 8 bit (gerçek) iyi, 10 bit çok iyi olarak sınıflandırılabilir. f/p olarak frc'siz 8 bit değeri veren monitörü tercih etmek daha doğru olacaktır.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...