Jump to content

İnternet Bağlantı Problemleri


byfandex
 Share

Recommended Posts

Selamlar. Son haftalarda iyice sıklaşan bağlantı problemleri yaşıyoruz ülkece, ancak ilginçtir ki internette bu konu hakkında neredeyse hiç konuşulmuyor. Neredeyse her gece 03:00 civarında operatör farketmeksizin internet bağlantısı kesiliyor lakin modem ışıkları yanıyor ve arayüzden kontrol edildiğinde bağlı görünmesine rağmen internet yok. Fakat mobilde durum tamamen farklı. Anlayabildiğim kadarı ile problem yalnızca dsl ve fiber hatlarda. Sorunu çevremde soruşturduğumda üç aşağı beş yukarı yakın saatlerde benzer şekillerde yaşandığını öğrendim. Sizlerde durum nasıl? Ve bir ekleme modemde tanılama çalıştırdığımda aldığım sonucu yorumlayabilir misiniz?

Spoiler

1259366014_EkranAlnts2.thumb.PNG.c1fd392ca3bb70d196ce6c4e5b486a6f.PNG1973466337_EkranAlnts1.thumb.PNG.9d746d1b9b4974b8473eed1ca9cf8a6e.PNG

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Internetizi başkalarıda kullanıyor olabilir muhtemeldir. Çevrenizde, wifi ağ bağlantılarını kırıp kullanan birileri varsa eğer, geceleri download 'a bırakıyordur ya da belli başlı saatlerde "izini belli etmemek için!" vs.. iyice araştırın derim herşey mümkün modemi sıfırlayın, en güçlü algoritmaya şifreleyin değişimleri yapın gerekirse üst versiyon modem_yazılımlarınagüncelleyin ek tedbirler alın.  Bu işlemlerden  sonrada oluyorsa eğer operator santralleri yoğunluğuyla  alakalı olma durumundan kaynaklı ihtimali. akabinde..< 
  • > Evden eğitim eba vb.  pandemi süreçlerinide dahil edersek eğer bu kapsamda da, internet kullanımının evde daha çok zaman geçirildiğide ilave edilirse eğer yavaşlamaların olmasıda malum. 
  • Bulunulan bölgede operatör değişikliğine gitmek yoğunluğu olmayan bir operatör değişikliği çözüm olabilir düşünülebilirde.
  • Kullandığınız sistem üzerinde meşkuliyetler varsa eğer yükü azaltmaya bakın. Online uygulamalar,arka planda net bazlı programlar, sistem update vb. güncellemeleri kapatın. Windows yanına linux işletim sistemi kurarak deneme yanılma mantığında testleri ping değerleri vb. değerler bakımındanda etkili olduğunu göreceksiniz. Linux dağıtımlarını_ kurmadanda live olarak çalıştırılıp kullanılma özelliğide mevcut hepimizin bildiği üzere + windows yanına disk alanı ayırarak kurulum vb.
  • Tavsiye_Örn sistemler: "Linux mint, winbuntu,tnclinux,macbuntu,ubuntu,archman,parduslinux tavsiye edilir."
  • Şimdilik aklıma bunlar geldi mutlaka modem ve bağlantılarınızı güvenlik protokollerinizi iyice kontrol edin değişimleri mutlaka uygulayın. Saygılarımla :) 
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Bahsettiğiniz problemler e ek olarak bizim semt in santralinin de switchlerinde bi problem var  ip atayamıyo herşey normal olmasına rağmen sabah oluncada yeniden başlatıyolar santralde düzeliyo yılda 1-2 kez böyle oluyo gece saatlerinde.
Sizin modeme göre Dns kaynaklı bi problem yaşamışsınız gibi duruyo farklı bi dns girip denediniz mi gitti dediğiniz zaman.

Not bunu yazdıktan bi süre sonra internet gitti modemi yeniden başlattım geldi.

Edited by neskali
Link to comment
Share on other sites

internette çok kullanılan sitelerde genel bir yoğunluk var.Ayrıca istanbul ve izmirde genel olarak bir bağlantı problemi var.Fiberde sorun yok ama bakır altyapı dediğimiz adsl veya vdsl kullanıyorsanız bu 2 şehirden birindeyseniz sorun yaşamanız normal insanların evlere kapandığı için internete yüklenmesinden kaynaklı hatta bir çok film sitelerinde video izlerken normalde olmayan donmalar kasılmalar dahi görülebilmekte pandemi kaynaklıdır.Sabırlı olmak gereklidir :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...