Jump to content

Windows 10 Kendi Kopyalama Sistemini Değiştirme


canhayelmert3
 Share

Recommended Posts

Merhabalar arkadaşlar.Bilindiği üzere piyasada free veya ücretli dosya kopyalama programları mevcut.Ben herhangi seçtiğim bir dosya kopyalama programını windows'un orjinal dosya kopyalama sistemi yerine kullanmak istiyorum.Bazı programlar bunu direk yapabilirken bazıları sadece sağ tık'a kendini ekliyor.Mümkünse ben sağ tık'a kendini eklemeden direk kopyala yapıştır dediğimde varsayıyorum sadece "teracopy" programı ile kopyalama yapmasını istiyorum.

1-) windows'un kendi kopyalama sistemini komple kapatmak mümkünmü ?

2-) en önemli soru ise genelde büyük(20gb-200gb arası) vhd-iso tarzında dosyalar ile çalışıyorum.sizce en iyi stabil çalışan windows 10 ile kopyalama programı hangisi ? hızlı olması hiç önemli değil.dosyayı bozmadan olması gereken hızda kopyalasın yeter bana.

3-) değiştirme sebebim.windows'un üzerindeki kopyalama sisteminin diskleri iyi kullanamadığını düşünüyorum.herkese göre bu durum değişebilir.ama ben x bir kopyalama yazılımı ile windows'unkini karşılaştırdığımda stabilite aynı ama kopyala hızı arasında 200gb'lık bir dosya'da ssd-ssd arası ortalama 10dk daha erken bitiriyor x yazılımı.

Düşünce ve önerileriniz benim için kıymetlidir.

Link to comment
Share on other sites

Merhablar By_FaRuK.Vermiş olduğunuz linki daha önce inceleme fırsatı bulmuştum.Aslında amacım şuanda windows 10'da aktif harici kopyala programı kullanan özellikle büyük dosyalar üzerinde devamlı aktif kullanan birileri var ise istişare etmek çok daha mantıklı olur.çünkü o kadar çok alternatif var'ki.Şimdi ben ortalama günde 300-400 gb kopyalama yapıyorum'ki en kötü rakamlar bu normalde daha fazla.şimdi her kopyaladığımı tek tek kontrol etme ne şansım nede vaktim yok kimseninde olmaz zannetmiyorum.çok öncelerde teracopy programı beni büyük bir faciaya sokacak şekilde mağdur etti ama eskidendi ve eski bir versiyondu şimdi'ki halini bilemem.Neyse ben kopyalayıp veriyordum gerekli kişilere dosyaları.sonrasında geri dönüş yapanlar dosyalarda hasarlı olduklarını paylaştılar.Sonrasında normal windows'un kopyalama sistemine devam ettim ama harici program aradım yine.ama bulduğum program klasörü direk kopyalamıyor.program kendi arayüzünde tek tek seçip yapman gerekiyor oda uzun uğraş benim için.bana windows üzerinde direk kopyala yapıştır dediğimde harici kopyalama programı ile kopyalamaları yapacak bir yazılım lazım.ücretli dahi olsa satın alırım hiç sorun olmaz.önemli olan işimi görsün.

NEDEN WİNDOWS'UNKİNİ KULLANMIYORUM.

Pc'de 3 adet (1.C DİSKİ- 2.KAYNAK DİSK- 3.KOPYALANACAK DİSK) fiziksel birbirinden bağımsız disk bulunmakta. 2 tanesi (KAYNAK VE KOPYALANACAK DİSK ARASINDA) harici ssd diskler arasında kopyalama yaparken c diski yavaşlıyor.ama harici herhangi bir kopyalama programı ile kopyalama yaparken c diskinde hiçbir yavaşlama olmuyor.görev yöneticisine baktığımda windows'unki ile kopyalama yaparken c diski kullanımda gösterirken harici program ile kopyalama yaparken c diski kullanım sıfır gözüküyor ve rahatça windows içerisinde işlem gerçekleştirebiliyorum.

ondan dolayı windows'un kopyalama sistemini komple yok etmek istiyorum imha edeceğim :) direk ücretli ücresiz hangisi en iyisi ise stabil düzgün çalışan kopyalama programı var ise ona geçiş yapacağım direk.bu konuya kafaya taktım.yabancı bir forum sayfasında böyle bir sorunla karşılaşan var ve oda cevap arıyor.o kişi ile alternatif çözümler üretme çabasındayız ve irtibattayız skype üzerinden devamlı.şayet burda buluruz veya başka bir yerde buluruz fark etmez.direk bu konu altında paylaşacağım çözüm bulursam şayet.

Edited by canhayelmert3
Link to comment
Share on other sites

senivebeni-byfaruk ve casper0007 arkadaşlarımın paylaştığı kopyalama programlarını tek tek denicem.bakalım hangisi en iyi performansı verecekse onu tercih edicem.teracopy hiç kopyalarken çökme oluyormu programda karşılaştınmı.ve en uzun kopyalaman gb bazında ne oldu ?

Edited by canhayelmert3
Link to comment
Share on other sites

Ben büyük dosya kopyala işlemlerimi fastcopy ile yapıyorum. Portable olarak kullanıyorum. Windows un kendi kopyalama yöntemi değişir mi bu konuda bilgim yok. Ancak ben fastcopy den çok memnumun. Bazı programlar boş klasörleri kopyalamıyor mesela. Fastcopy de böyle bir sorunda yok.

Link to comment
Share on other sites

uzun yıllar teracopy kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim teracopy hız olarak iyi video film atmak için kullanabilirsin lakin küçük boyutlu vede dosya eklentilerinde oyun.kurulu program.portable program vb...özelliklede kb cinsinden dosya eklentilerinde çokça sıkıntı yaşadım oyüzden film ve video dışında özelliklede arşiv kopyalayacaksan windowsun kendi kopyalama özelliğini kullanmanı tavsiye ederim.

Link to comment
Share on other sites

onun için harici file managerları deneybilirsin misal xyplorer kendisine ait kopyalama taşıma özelliği var. aktif etmen gerekecektir.  f9>file operations girip

use custom copy aktif etmen gerekecektir.

Link to comment
Share on other sites

canhayelmert3, 25.03.2021 - 02:36 yazdı:

senivebeni-byfaruk ve casper0007 arkadaşlarımın paylaştığı kopyalama programlarını tek tek denicem.bakalım hangisi en iyi performansı verecekse onu tercih edicem.teracopy hiç kopyalarken çökme oluyormu programda karşılaştınmı.ve en uzun kopyalaman gb bazında ne oldu ?

20-30 gb . Çökme sorun yaşamadık henüz (çok şükür)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...