Jump to content

Asp Mi Php Mi Tercih Edilmeli?


Recommended Posts

Öğrenebiliyorsan ikisisini aynı anda öğrenmeyi dene. Asp yi az buçuk öğrenmiş, PHP'yi yeni öğrenmekte olan birisi olarak gördüğüm şey, birbirlerine çok benzedikleridir. Karalama kağıtlarını ortadan dikey çizgiyle bölüp, bir tarafa asp, diğer yana php konuları ve kodlarını yazdıkça bunu göreceksiniz.

Link to comment
Share on other sites

php hostlar asp hostlara göre ucuzdur.bunun sebebi microsoft ve linux host olmasindandir.

bilgin gibi php serverler linux. asp ve asp.net serverlari ise microsoft tur.

php host lar daha ucuz.Asp ile php arasinda fark yok.işlevsel olarak.

Link to comment
Share on other sites

Fransizca mı almancamı ?

bence fransizca cünki daha romantik geliyor?

ama bu almancayı kötü mü yapar hayır fransizcayi iyi mi yapar hayır!

anlatmak istediğim su php olmuş asp.net olmus asp olmuş ruby olmuş perl olmuş hiç önemi yok. hepsi ile 3 aşağı 5 yukarı aynı seyleri yaparsın

e devlet projesi asp ile yazılmıştır. facebook da php ile. secimini suna göre yap cevrende hansisinden daha fazla var?

yani sıkıştığında hangisinde daha kolay destek alabilirsin?

ben asp.net öğrendiğim ve hiç pişman değilim asp de biliyorum simdi bir kursta php öğretiyorlar bize php de öğreniyorum ancak asp.net ben için vazgeçilmez gerek linq olsun gerek ms entity framework olsun cok harikulade teknolojileri barındırıyor ek olarak tek bir programlama dili ile kolaylıkla hem web hem mobile hem windows hem de silverlight(flash ın ms versiyonu) programlayabiliyorsunuz.

ama bence cok takılma su mu bu mu diye önemli olan öğrenme kaynakların hangisinde senin daha çok. hepsi için kaynak bol ancak sana hangileri yakın bence bunu değerlendir.

asp php arasında bence php sec neden? acık kaynak kodlu yazılımı cok. ama birde su var benim tanıdğım 10 kişiden 7 si php biliyor (web yazilimci olarak) bu hem iyi hem kötü bir durum. ama bunlar ince noktalar cok büyütmemeklazım ayrıca herkes kullandığını önerir.

Link to comment
Share on other sites

bu konu daha önce defalarca yazildi çizildi ... sonuç hep aynıydı... ASP bilen ASP dedi PHP bilende PHP dedi...ikiside ayni...Asp öğrenirsen Vb öğrenmiş Olursun biraz. Php öğrenirsen Delphi .. AMa Wmismail'in dediği gibi .Net ikisinin önünde.

Link to comment
Share on other sites

katılıyorum arkadaşlara en güzeli ama en az şu anda kaynak bulabileceğin asp.net ama php asp ye göre daha cazip geldi bana bende web tasarımcısıyım bu arada

Asp kullanmaya yeni başaldım ama hiç sevmediğimi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim..Php daha anlaşılır bence..Buarada asp de bana yardımcı olacabileceğini düşünen arkadşaalr varsa çok memnun olurum.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

asp/php arasında seçim yapacaksan php derim çünkü bol bol kaynak bulabiliyorsun internette.örneğin piyasada null scriptlerin çoğu php dir :D örneğin piyasadaki ulaşabileceğin e-ticaret siteleri...

nasıl yapılmış diye merak ettiğinde kaynak bulmak çok zor değil.

Link to comment
Share on other sites

4 Yıldır Asp.NET - Asp - Php ile proje geliştiriyorum. Bence hiç bir farkı yoktur. Sonuçta aynı şeyleri yapıyorsun. Sıralama yapacak olusak Asp.NET > Asp = Php

bencede sıralama aynı

günümüz yazılımları net üzerine yazılıyor

Asp.NET derim bende.

:p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...