Jump to content

Wise Care 365 - Advanced Systemcare Gibi Programlar Kullanılmalı Mı ?


asi_ruh1903
 Share

Bu İnce Ayarlar Gerekli mi ?  

14 members have voted

  1. 1. Bu İnce Ayarlar Gerekli mi ?



Recommended Posts

Merhaba, bilgisayarımda forumdan indirdiğim  Wise Care ve ASC programları mevcut. Her iki programda çeşitli ayarlar var. Örnek olarak Wise Care de sistem iyileştirici bölümünde başlangıç önerilen bir çok hizmetin durdurulması gerektiğini gösteriyor, ayrıca 29 adet windows sistem ağ vs. gibi ince ayar mevcut. ASC programı da hemen hemen aynı ince ayarlar mevcut.

Bu ayarları yapmayı tavsiye ediyor musunuz acaba ?

İyi Forumlar.

wisa Care.png

wisa care2.png

Link to comment
Share on other sites

IObit yazılımlarını virüsten başka bir şey olarak görmesem de Wise Care 365'i kurulumunu kendim yaptığım bilgisayarlarda aktif olarak otomatik ayarlarıyla kullanıyorum. Temizlik ve sistem iyileştirme için kullansam da sistem hızlandırma özelliklerinden faydalanmıyorum. O ayarları servisleri tek tek kendim kapatarak yapmayı tercih ediyorum.

 

Please register to see this content.

 

Kapatmadığım servislerin kullandığım ve bana lazım olan servisler olmasından açık olduğunu, kapatmadığım ayarın ise bilgisayar kapanışını 3-4 dakikanın üzerine çıkarması sebebiyle açık olduğunu belirtmek isterim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

resim.png.d3d301f54e97cd3d0874ff44675a583d.png
8 tanesi dışında diğerlerini aktif kullanıyorum güzel program hem hafif hem hızlı işini yapıyor ascde aşırı bir hız katsada ascnin kattığı daha çok plasebo etkisi gibi birşey olduğundan kalıcı olmadığından beğenmiyorum açıkcası eskiden hastasıydım lakin son 3-4 aydır yüzüne dahi bakmıyorum.

Ek olarakta auslogics disk defrag ultimate kullanıyorum
resim.png.79e1a6d8297564af2c2079ec872dc199.png

Kırmızı kutuya aldığım ayarın etkisi baya bir gördüm hem genel performansı arttırıyor hem diske erişim süresi kısalıyor hemde diskte boş yer açıyor mis gibi :)
 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Eskiden bu tür programlari kullaniyordum. Ama yavas olan bir bilgisayari hizlandirdiklarinida hic görmedin. Bu durum biraz donanimsal. Ayrica bu programlarin bilgisayara dahada yük bindirdigine inaniyorum. Artik kullanmiyorum.

Edited by TOLGAHAN5
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

TOLGAHAN5, 2 saat önce yazdı:

Eskiden bu tür programlari kullaniyordum. Ama yavas olan bir bilgisayari hizlandirdiklarinida hic görmedin. Bu durum biraz donanimsal. Ayrica bu programlarin bilgisayara dahada yük bindirdigine inaniyorum. Artik kullanmiyorum.


Sistemin güncel olması velhasıl güncel değilse 3.parti programlar vasıtası ilede olur güncellenmesi şart

Driverleride güncel olması lazım sorunsuz ve hızlı çalışması için tüm bunlardan sonra kapsamlı bir virüs taraması basit programlar olur (adwcleaner-hitmanpro-ultra adware killer) , antimalware olur (zemana,emsisoft vs) taratılıp varsa virüslerden tamamen arındırılması lazım

Ve akabinde pcyi yavaşlatmaya yönelik emülatördür efenime söyleyeyim toolbar vb programlardanda silindikten sonra

Tüm bunları yaptıktan sonra bu programları kullanınca faydasını görürsünüz içinde virüs olan,driveri güncel olmayıp yavaş çalışan,sistemi güncel olmayıp verimsiz çalışan sistemi bu programlar nasıl hızlandırsın :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Belkide haklisiniz ama ben herzaman sistemimi güncel tutarim. Emülatör bugüne kadar hic kullanmadim. Tolbarlari hic sevmem fazla satafatli programlari sevmem. Su anda kullandigim windowsun temasinda bile bir degisiklik yok. Icon Paketi gibi seyler kullanmam. Windowsun bile bircok App sini sildim bana lazim degiller. Acilisi yavaslatmamak adina tüm programlar acilista kapalidir. Virus programim hep günceldir. Daha bu güne kadar hicbir virüsle isim olmadi. Pcimde en fazla 10 tane program yüklü. Ama yinede bu programlarin bir faydasini görmedim. Gören arkadaslarada birseyler diyemiyorum. Iyi kullanimlar

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...