Jump to content

Tpm 2.0 Desteği Olmayan Anakartlar Için çözüm


HARBİKIZ
 Share

Recommended Posts

Tpm hatası için daha önce, yazdığım postu okuyabilirsiniz :

Bu Bilgisayar Windows 11'i Çalıştıramıyor” Hatası alanlar için (goggle çevirisi ) :

'SecureBoot' ve/veya 'TPM 2.0' hataları nedeniyle Windows 11 yüklenemiyor mu? İşte her ikisini de nasıl etkinleştireceğiniz ve buna olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldıran hızlı bir geçici çözüm.

Windows 11'in piyasaya sürülmesiyle, tüm dünyadaki kullanıcılar çok heyecanlı ve heyecanlı. Yeni arayüz canlandırıcı, çekici ve çoğu için oldukça kullanıcı dostu görünüyor. Ancak, atlamayı yapmadan önce, bilmeniz gereken birkaç şey var.

Birçok kullanıcı, kurulum yoluyla Windows 11'i yüklerken hatalarla karşılaştığını bildirdi mi? İşte bunun nedeni. Windows 11, yüklenmeden önce etkinleştirilmesi için 'Güvenli Önyükleme' ve 'TPM 2.0' olmak üzere iki BIOS ayarı gerektirir.

Siz de 'Bu Bilgisayar Windows 11'i Çalıştıramıyor' hatasıyla karşılaştıysanız, bunu sisteminizde şu şekilde düzeltebilirsiniz.

BIOS'ta 'Güvenli Önyükleme'yi etkinleştirin

Birçok kullanıcı, neden olarak belirtilen 'Bilgisayar SecureBoot'u desteklemelidir' ile 'Bu Bilgisayar Windows 11'i Çalıştıramıyor' hatasıyla karşılaştı.

Bu durumda BIOS ayarlarından 'Güvenli Önyükleme'yi etkinleştirmeniz gerekir. Ancak etkinleştirmeden önce, bunun neyle ilgili olduğunu anlamanız zorunludur.

Güvenli Önyükleme nedir?

PC'nin yalnızca OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) tarafından güvenilen yazılımla önyüklenmesini sağlamak için geliştirilmiş bir güvenlik standardıdır. Bilgisayarı başlattığınızda kötü amaçlı yazılımların veya kötü amaçlı yazılımların önyüklenmesini önler. Ayar etkinleştirildiğinde, yalnızca Microsoft'tan sertifikası olan sürücüler yüklenir.

BIOS ayarlarında Güvenli Önyüklemeyi Etkinleştirme. Artık 'Güvenli Önyükleme' kavramını adil bir şekilde anladığınıza göre, güvenli önyüklemeyi etkinleştirme sürecinde size yol göstermenin zamanı geldi.

  1. Bilgisayarınızı kapatın ve ardından Açmak için güç düğmesine basın. Ekranın yandığını görür görmez ESC, 'Başlat' menüsüne girmek için tuşuna basın .
  2. 'Başlangıç' menüsünde, 'BIOS Kurulumu'na girmek için tuşları arayın. Bu genellikle F10anahtardır, ancak farklıysa, sisteminizde olanı kolayca tanımlayabilirsiniz. BIOS ayarlarına doğrudan önyükleme ekranından F8veya F10tuşlarına basarak da girebilirsiniz .
  3. 'BIOS Kurulumu'nda listelenen birden çok sekme olacaktır. 'Gelişmiş' sekmesini seçin.
  4. Ardından, listeden 'Önyükleme Seçenekleri'ni seçin.
  5. Şimdi, size çeşitli önyükleme seçenekleri sunulacak. 'SecureBoot' seçeneğini bulun ve yanındaki onay kutusunu işaretleyin.
  6. Son olarak, yeni BIOS ayarlarını uygulamak için 'Kaydet' seçeneğine tıklayın.

'SecureBoot'u etkinleştirdikten sonra, bende olduğu gibi sistemi başlatamayabilirsiniz. Bu nedenle, sistemi yeniden başlattıktan sonra 'Başlat' menüsüne girin, 'Önyükleme Aygıtı Seçeneği'ni seçin,  seçin ve kuruluma devam edin.

BIOS Ayarlarında TPM 2.0 desteğini etkinleştirin

Windows 11 için diğer minimum sistem gereksinimlerinden biri de TPM 2.0 desteğidir. Windows 11 yükleyici, yükleyiciyi önyüklenebilir bir USB üzerinden değil, yalnızca Windows içinden çalıştırdığınızda "Bilgisayar TPM 2.0'ı desteklemelidir" hatasını gösteriyor. Orada yalnızca “Bu bilgisayar Windows 11 çalıştıramaz” hatasını gösterebilir.

Neyse ki, BIOS ayarlarında TPM 2.0'ı etkinleştirmek kolaydır. Ancak BIOS'ta 'TPM 2.0'ı etkinleştirerek ilerlemeden önce, sistemdeki mevcut durumunu da doğrulayalım.

'TPM 2.0' durumunu doğrulamak içinWINDOWS + R , 'Çalıştır' komutunu başlatmak için düğmesine basın tpm.msc, metin kutusuna girin ve ardından 'Tamam'a tıklayın veya ENTERTPM Yönetimi iletişim kutusunu başlatmak için düğmesine basın .

Ardından, 'Durum' bölümünü kontrol edin. 'TPM kullanıma hazır' görünüyorsa, zaten etkindir.

'Uyumlu TPM bulunamadı' mesajını görürseniz, BIOS ayarlarında etkinleştirmenin zamanı gelmiştir.

Not: İşlem, farklı üreticiler için farklı olabilir, aşağıdaki adımların sisteminiz için geçerli olmaması durumunda donanım üreticinizin destek sayfasını ziyaret etmeniz önerilir.

  1. 'TPM 2.0'ı etkinleştirmek için , bilgisayarı yeniden başlatın ESCve ekran yanar yanmaz 'Başlangıç Menüsü'ne girmek için tuşuna basın . Farklı menüler için çeşitli tuş seçenekleriyle karşılaşacaksınız. 'BIOS Kurulumu' için olanı belirleyin ve ona basın. Benim durumumda (HP Dizüstü), F10anahtar buydu.
  2. Şimdi en üstte listelenen birden fazla sekme bulacaksınız. 'Güvenlik' sekmesine gidin.
  3. Şimdi, 'TPM Cihazı'nı bulun, yanındaki seçeneğe tıklayın ve listeden 'Kullanılabilir'i seçin.
  4. Son olarak, yeni ayarları uygulamak için 'Kaydet'e tıklayın.

Windows 11'in 'Güvenli Önyükleme' ve 'TPM 2.0' Gereksinimleri Nasıl Atlanır?

BIOS ayarlarında değişiklik yapmakta tereddüt ediyorsanız veya BIOS ayarlarında 'Güvenli önyükleme' veya 'TPM 2.0' seçenekleri bile olmayan eski bir bilgisayarınız varsa, sizin için basit bir çözüm var.

Bilgisayarınızda 'Güvenli önyükleme' veya 'TPM 2.0' etkinleştirmeyi atlayabilir ve Windows 11 güvenlik gereksinimlerini atlayabilir ve herhangi bir güçlük çekmeden kuruluma devam edebilirsiniz.

Çözüm nedir? Windows 10 ISO'yu kullanacağız, sisteme bağlayacağız ve ardından appraiserres.dll'kaynaklar' klasöründen  'kaynaklar' klasörüne kopyalayacağız . Bu, Windows 11 yükleyicisinin sistem gereksinimlerindeki yeni güvenlik denetimlerini atlayacaktır.

Başlamak için Microsoft'tan  dosyasını indirin. Ardından, üzerine sağ tıklayın ve içerik menüsünden 'Mount' seçeneğini seçin. İşlem biraz zaman alabilir.

Ardından, takılı sürücüye gidin ve 'kaynaklar' klasörünü açın.

appraiserres.dllDosyayı Windows 10 ISO 'kaynakları' klasöründen bulun ve kopyalayın .

Ardından,  gidin ve 'kaynaklar' klasörünü açın. Ardından, boş parçaya sağ tıklayın ve içerik menüsünden 'Yapıştır' seçeneğini seçin. CTRL + VDosyaları yapıştırmak için klavye kısayolunu da kullanabilirsiniz .

Yana appraiserres.dllbiz de Windows'un mevcut olacağını yapıştırırken bu dosyanın 11 'kaynak' klasörü, bir 'Değiştir veya Atla dosyalarını' alırsınız iletişim kutusu, emin olun 'Hedef dosyaları değiştir' seçeneği ve bekleme tıklayın tamamlaması için. Bu dosyayı değiştirmeniz çok önemlidir.

Dosya değiştirildikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve planlandığı gibi 'Başlangıç Menüsü'ndeki 'Aygıt Önyükleme Seçenekleri' aracılığıyla Windows 11'i yükleyin. Artık 'Güvenlik Önyükleme' ve 'TPM 2.0' hatasıyla karşılaşmazsınız.


Artık hiçbir engel kalmadığına göre, Windows 11'i yükleyebilir ve sunduğu canlandırıcı ve çekici arayüzün keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, uygulamalı Windows 11 deneyimine sahip ilk birkaç kişiden biri olacaksınız. Bununla övünmeye hazır olun!

İngizcesi 

Yada buraya bakın adım adım anlatmış :

Please register to see this content.

 

Windows 11 Tüketici Önizleme'yi yüklemeye çalışırken "Güvenli Önyükleme" ve "TPM 2.0" gereksinimleri hatasını kaldırmak için gerekli adımlar

  • 1) Mevcut en yeni Windows 10 ISO'yu Micro$0ft'den edinin
  • 2) Windows 11 USB Installer'ınızı Rufus kullanarak zaten yaptınız
  • 3) Windows 10 ISO'yu bağlayın
  • 4) Takılı ISO'da Kaynaklar adlı klasörü bulun ve bulun
  • 5) Install.wim / install.esd hariç , takılı ISO'nun Kaynaklar klasöründeki tüm dosyaları kopyalayın
  • 6) Dosya Yöneticinizde daha önce oluşturduğunuz Windows 11 önyüklenebilir USB Yükleyicisine gidin
  • 7) Windows 11 önyüklenebilir USB Yükleyici'deki Kaynaklar klasörünü açın
  • 8) Monte edilmiş Win 10 ISO'daki Kaynaklar klasöründen önceden kopyalanan içerikleri/dosyaları Windows 11 önyüklenebilir USB Yükleyicinin Kaynaklar klasörüne yapıştırın ve Windows 11 USB Yükleyici Kaynakları klasöründe bulunan dosyaları değiştirdiğinizden emin olun.
  • 9) Windows 11 USB Yükleyiciden Önyükleme
  • 10) Güvenli Önyükleme ve TPM 2.0 gereksinimlerinin yerinde etkinleştirilmemesinden yararlanın.

 

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

haaci, 51 dakika önce yazdı:

denedim. işe yaramadı. bilgisayar uyumsuz hatasını aldım tekrar.

Elinizdeki Windows 11 iso sources içerisinden install.wim dosyasını çıkarıp aşağıdaki kalıp dosyasındaki sources içerisine atıp kaydederek kurulum yapabilirsiniz.

Please register to see this content.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

fingerprint, 2 dakika önce yazdı:

Elinizdeki Windows 11 iso sources içerisinden install.wim dosyasını çıkarıp aşağıdaki kalıp dosyasındaki sources içerisine atıp kaydederek kurulum yapabilirsiniz.

Please register to see this content.

bence  winntsetup ile daha sorunsuz olacak :) ama yine de siz bilirsiniz

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

VentMois, Bir saat önce yazdı:

Şimdi tpm var mı yok mu ?  😕 10. nesil işlemciye arkadaş sarı yaktı :) tpm sarı

 

Please register to see this content.

 

 

 

Anakart bios ayarlarını da kontrol edin.

Edited by MrRush
Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ, 26.06.2021 - 11:16 yazdı:

 

Windows 10 imajında "sources" klasöründeki "Appraiserres.dll" ile Windows 11 imajındaki aynı dizindeki "Appraiserres.dll"yi değiştirin. Windows 10 imajım yok diyorsanız "Appraiserres.dll" indirme linki

Please register to see this content.

hepsinde gecerli değil sanırım, orj win11 indirdim ekledim vs olmadı cunku sadece birinde kuruluma geldi sanrım koylunun verdiği daha kesin cozum gibi.

Simdi koylunun verdiği dosyayı boot.wim klasorune atıp yonetici olarak calıstırdım ve isomu kaydettim ve sonuc KESINLIKLE tpm hatası icin bu gorundu ve kurulum yapılıyor.

Edited by esdizayn
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...