Jump to content

W11 Geniş Olan Görev çubuğunu Daraltın


HARBİKIZ
 Share

Recommended Posts

Dosyayı denedim ama 'daraltın' ifadesi tam doğruyu ifade etmiyor. Simgelerin büyüklüğünü değiştirebiliyorsunuz dolayısıyla Göreç Çubuğunun yüksekliği artmış oluyor, simgeler de büyümüş oluyor.. Önce büyüttüm, çok büyük oldu ki 22'' Full HD monitor olmasına karşılık büyük geldi. Sonra da küçülttüm bu sefer de gözüme çok küçük göründü neyse. Default büyüklüğü tam kararında demek ki.. Ancak küçük ekranlarda küçük büyüklüğe ayarlanabilir. Başlat menüsünün büyüklüğünü etkilemiyor tabii.. 

Extra konu açmak istemedim..
Bir diğer şey şu. İki farklı cihazda kurulum yaptım, ekran kartı kurarken her ikisinde de oldu. Yeniden başlatana kadar Full Saydam şekilde kaldı görev çubuğu. O halini çok tuttum. Ama yeniden başlatınca normale döndü. Ayarlardan, Kişiselleştir Glove seçince saydam oluyor ama bu tarif ettiğim öyle değil. Temadan bağımsız full saydam oluyor..  Glove seçerek değişik ayarlar deniyorum, kendiniz renk seçerseniz saydamlığını yitiriyor. Çünkü 'Başlat menüsünde, görev çubuğunda renkleri göster..' seçeneği pasif hale geliyor.. 

Deneyimlediğim örnek görselleri paylaşayım.. Bu şekilde olması için bir Registry kaydı vardır ümit ediyorum.  Benzer bir deneyimi yaşayan var mı?

Please register to see this content.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bende ufak olanını kullandım ancak çok ufak olduk sanki, sonra default normal eski haline tekrar'dan aldım. Bunlarla ilgili geniş çaplı bir tools çıkarsa eğer iyi olacak. Sistem daha yeni insider kanalında araç ve gereçlerin çıkmasıda herhalde zaman alacağa benziyor. Görev çubuğu normal olarak daha iyi gibi görünümde bana göre. Belki netbook ve ufak ekranlı cihazlar mantıklı olabilir ufaltma işlemi diye düşünüyorum.  Saygılarımla.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

MehmetYildiz, 57 dakika önce yazdı:

Ufak olan çok ufak, default olan ise büyük :D

Yok mu bunun ortası?

 

Bu arada görev çubuğa sağ tıklayıp Görev Yöneticisini açıyordum ama Windows 11 ile bunu kaldırmışlar. Açmanın yolu var mı?

başlat sağ tuş yapın göreceksiniz.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...