Jump to content

Zorin Os 16 Pro R4 X64


fikirci
 Share

Recommended Posts

Zorin Os 16 Pro R4 X64 - Nasıl kullanılacağını zaten bildiğiniz tanıdık bir masaüstü.

image98c8792c989526b2.png

Zorin OS, bilgisayarınızı daha hızlı, daha güçlü, güvenli ve gizliliğe saygılı hale getirmek için tasarlanmış Windows ve macOS'un alternatifidir.

Zorin OS kolay olacak şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle başlamak için hiçbir şey öğrenmenize gerek yoktur. Zorin Görünüm uygulaması, Windows, macOS veya Linux olsun, aşina olduğunuz ortam gibi hissetmek için masaüstü düzenini değiştirmenize olanak tanır.

Çarpıcı yeni bir görünüm
Zorin OS 16, kutudan çıktığı gibi yenilenmiş ve rafine bir görünümle yenilendi. Göz yormayan yeni, daha gösterişli bir varsayılan temayı kullanıma sunduk. Sistem genelinde bilgi işlem deneyiminizi geliştiren ayrıntılı dokunuşlar ve keyifli animasyonlar bulacaksınız.

Ayrıca yeni sanat eserleri ve masaüstü duvar kağıtlarını da tanıttık. Kutudan çıktığı anda, günün saatine göre değişen dinamik bir duvar kağıdıyla karşılaşacaksınız.

Kilit ekranı artık masaüstü duvar kağıdınızın bulanık bir versiyonunu gösteriyor.

Daha hızlı ve sorunsuz performans
Hız, Zorin OS 16'da en önemli odak noktası olmuştur, bu nedenle masaüstü, eski ve yeni çok çeşitli donanımlarda çarpıcı biçimde daha hızlı çalışır. Çekirdekten masaüstü ortamına kadar işletim sisteminin her seviyesinde performans optimizasyonları yapılmıştır. Uygulamalar daha hızlı açılır, animasyonlar daha akıcıdır ve yükleme süreleri kısalır, böylece üretken olmak için daha fazla zaman harcayabilirsiniz.

Tur ile daha kolay başlayın
Yeni Tur, Zorin OS'de yolunuzu öğrenmek için en iyi yerdir. İlk kez oturum açtığınızda, Tur, masaüstünü nasıl kullanacağınız ve özelleştireceğiniz, çevrimiçi hesaplarınızı nasıl bağlayacağınız, Zorin Connect kullanarak telefonunuzu bilgisayarınıza nasıl bağlayacağınız ve çalışmanız için gereken yazılımı nasıl kuracağınız konusunda size rehberlik edecektir. Oyna. Acemilikten Zorin OS uzmanına geçmenin ve masaüstünü sizin için en iyi şekilde çalışacak şekilde kurmanın en sıcak yolu.

Dokunmatik yüzey hareketleriyle daha hızlı ve sorunsuz gezinin
Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, uygulamalarınız ve çalışma alanlarınız arasında geçiş yapmak daha da hızlı ve kolaydır. Zorin OS 16, kutudan çıkar çıkmaz çoklu dokunmatik dokunmatik yüzey hareketlerini sunar. Artık 4 parmağınızı yukarı veya aşağı kaydırarak akıcı 1:1 hareketle çalışma alanları arasında geçiş yapabilirsiniz. Etkinliklere genel bakışı açmak ve çalışma alanlarınızda çalışan her uygulamayı anında görmek için dokunmatik yüzeyi 3 parmağınızla sıkıştırın.

Uygulama dünyamız daha da büyüdü: Flathub artık etkinleştirildi
Zorin OS 16'daki Yazılım mağazasından her zamankinden daha fazla uygulamanın yüklenebileceğini fark edeceksiniz. Bu, Flathub deposunun kutudan çıktığı Zorin OS'ye eklenmesi sayesinde. Flathub, Flatpak paket biçimini kullanarak uygulamaların nereden alınacağı fiili standart depodur. Spotify, Zoom ve Discord gibi büyük isimlerden doğrudan yazılımların yanı sıra birçok bağımsız geliştiriciden gelen devasa bir uygulama ve oyun ekosistemi haline geldi.

Artık Zorin OS, Flathub, Snap mağazası ve Ubuntu & Zorin OS APT depolarının uygulama katalogları ve ayrıca .deb & AppImage paketlerini ve Windows uygulamalarını yükleme özelliği (isteğe bağlı olarak Windows Uygulama Desteği kullanılarak, güçlendirilmiştir) ile önceden yüklenmiş olarak gelir. ŞARAP tarafından). Bu sayede Zorin OS 16, şimdiye kadarki en büyük uygulama kitaplığına sahiptir.

Yerleşik Yazılım mağazası, farklı kaynaklardan uygulama bulmayı ve yüklemeyi daha da kolaylaştırmak için birçok temel optimizasyonun yanı sıra kullanıcı arayüzü iyileştirmeleri de aldı. Bir uygulama birden fazla depoda mevcutsa (Flathub ve Snap mağazası gibi), hangisinden yükleyeceğinizi seçebilirsiniz; uygulama listeleme sayfasındaki "Kaynak" menüsünü kullanarak.

Bununla birlikte, Yazılım mağazası basit ve birleşik kullanıcı deneyimini korur, böylece hangi kaynak veya uygulama paketi biçimini kullanacağınızı düşünmenize gerek kalmadan istediğiniz uygulamaların en son sürümlerini tek bir tıklamayla bulabilir ve yükleyebilirsiniz.

Windows yazılımını daha güvenli ve daha kolay yandan yükleyin Zorin OS 16, uygulamaları ve oyunları yandan yüklerken, istediğiniz yazılımı en uyumlu ve güvenli şekilde yüklemenizi daha da kolaylaştırır.

Zorin OS şimdi, popüler Windows yükleyici dosyalarını algılayan yerleşik bir veritabanıyla birlikte gelir, böylece sistem yükleme işlemi boyunca size rehberlik edebilir. Sistem, çift tıkladığınız .exe veya .msi dosyasını tanırsa, otomatik olarak, Yazılım mağazasındaki yerel bir paket veya Lutris veya Steam'de bir PC oyunu için Linux için optimize edilmiş yükleyici. Ayrıca, uygulamanın veya oyunun Windows sürümünü çalıştırmak istiyorsanız, Windows Uygulama Desteği'ni yüklemek için size basit ve bilgili bir seçenek sunar.

Bu özelliğin, yeni kullanıcıların Zorin OS'de favori yazılımlarına başlamalarını ve Linux uygulama ekosisteminin kapsamını ve faydalarını öğrenmelerini daha da kolaylaştıracağına inanıyoruz.

Yeni Ses Kaydedici uygulaması
Yeni Ses Kaydedici uygulaması, ses ve konuşmayı kaydetmenin ve oynatmanın basit ve güzel bir yolunu sunar. İster kendiniz için bir sesli not oluşturuyor ister bir podcast üretiyor olun, Sound Recorder uygulaması iş akışınıza uyum sağlar ve ses kaydını zahmetsiz hale getirir.

Daha bilgilendirici ve özelleştirilebilir bir görev çubuğu
Çalışan uygulamalarınızın durumunu bir bakışta görüntülemek artık hiç olmadığı kadar kolay. Görev çubuğu artık, Dosyalar uygulamasında büyük dosyaları kopyalarken olduğu gibi devam eden işlemler için ilerleme çubuklarının yanı sıra okunmamış mesajların sayısını gösteren rozetleri de gösteriyor.

Görev çubuğu ve panel için yeni ayarlar sayesinde Zorin OS 16 masaüstü şimdi her zamankinden daha özelleştirilebilir. Şimdi yapabileceğiniz Görev Çubuğu Ayarlarına erişmek için görev çubuğuna sağ tıklayın:

Paneli, ekranın üst ve alt kısmına ek olarak ekranın soluna veya sağına taşıyın

Panelin şeffaflığını ve boyutunu ayarlayın

Paneli birden çok monitörde görüntüleyin

Panelin düğmelerini ve göstergelerini göster/gizle ve hareket ettir

Yalnızca geçerli çalışma alanında veya monitörde çalışan uygulamalar için görev çubuğu simgelerini görüntülemeyi seçin

Görev çubuğundaki uygulama simgelerine tıklarken veya üzerinde gezinirken davranışı değiştirin

Görev çubuğu uygulama simgelerinin üzerine gelindiğinde pencere önizlemelerini ve araç ipuçlarını göster/gizle

Paneli akıllıca otomatik olarak göster/gizle

Yeniden Tasarlanan Zorin Görünümü
Özelleştirmeden bahsetmişken, şimdi Zorin Görünümü'nün kullanımını ve gezinmesini daha da kolaylaştırdık. Zorin Görünümü, farklı bir masaüstü düzeni seçmenize, uygulamayı ve simge temasını değiştirmenize, masaüstü yazı tipinizi seçmenize ve masaüstünüzün diğer bölümlerini gerçekten kendinize ait hale getirmenize olanak tanır.

Zorin OS 16'da, kategori sekmeleri pencerenin üstünden sol tarafına taşınarak özelleştirme seçeneklerini bulmayı daha da kolaylaştırmak için uygulamanın düzenini yeniledik. Masaüstü düzenleri de özel bir sekmeye ayrılmıştır ve artık masaüstü simgelerinin boyutunu Dosyalar uygulamasından bağımsız olarak ayarlayabilirsiniz.

Yeni Windows 11 benzeri masaüstü düzeni
Zorin Appearance'ta Windows 11'deki varsayılan arayüze benzeyen tamamen yeni bir masaüstü düzeni sunuyoruz. Dokunmatik yüzeyli, fareli veya dokunmatik ekranlı bilgisayarlara iyi uyum sağlayan modern ve akıcı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Yeni ızgara menüsü, etkinliklere genel bakış düğmesi ve görev çubuğu simgeleri, her boyuttaki ekranda kolay erişim ve zahmetsiz gezinme için öne ve ortaya yerleştirilmiştir.

Windows 11 benzeri masaüstü düzeni, Zorin OS 16 Pro'da bir seçenek olarak mevcuttur.

Jelly Mode
Hiç şüphesiz şimdiye kadar dahil ettiğimiz en çığır açan ve devrim niteliğindeki özellik olan Jelly Mode, bilgisayarınızı kullanma şeklinizi sonsuza kadar kökten değiştirecek. . Etkinleştirildiğinde, pencereler masaüstünde hareket ettirildiğinde sallanır ve simge durumuna küçültüldüğünde uygulama simgelerine sıkışır. Masaüstünüze daha akıcı ve eğlenceli bir his vermek için Zorin Görünümü'ndeki Arayüz sekmesinden Jelly Modunu etkinleştirebilirsiniz.

… ve çok daha fazlası

Yüksek çözünürlüklü ekranlar için kesirli ölçekleme

En son NVIDIA sürücülerini doğrudan .iso dosyasına kullanın ve yükleyin

Sistem yükleyiciden bir Active Directory etki alanına kolayca katılın

Dosyalar uygulamasında kolay erişim için dosyalara yıldız ekleyin

Daha basit kurulumla daha iyi parmak izi okuyucu desteği

Daha basit fotoğraf yönetimi için yeni Fotoğraflar uygulaması

Cihazlarınızı bilgisayarınızın Wi-Fi erişim noktasına kolayca bağlamak için bir QR kodu görüntüleyin

Ayarlar uygulaması artık gezinmesi daha kolay yenilenmiş bir kategori düzenine sahip

Uygulamaları birbirine sürükleyerek uygulama kılavuzunda kolayca uygulama klasörleri oluşturun (yalnızca Touch, macOS benzeri ve Ubuntu benzeri masaüstü düzenleri)

Gizliliğe daha saygılı bir web tarama deneyimi için Firefox'ta varsayılan olarak devre dışı yerleşik izleme ve telemetri

Titreşimsiz önyükleme deneyimi (desteklenen donanımda)

Şifreli kurulumlar artık bir kurtarma anahtarı oluşturabilir

Daha yeni donanım için geliştirilmiş destek

Ubuntu 20.04.3 LTS'ye dayalı

Bu sadece Zorin OS 16'daki yeni ve daha iyi olanın yüzeyini çiziyor. Bu sürümdeki yüzlerce yeni özelliğin ve iyileştirmenin konsolidasyonu ile Zorin OS 16, on yıldan fazla bir süre önce ortaya koyduğu vizyonun en açık tezahürüdür: en kullanıcı dostu tasarıma sahip en güçlü masaüstü teknolojisi.

Zorin OS 16, Nisan 2025'e kadar yazılım güncellemeleri ve güvenlik yamaları ile desteklenecek. Bu uzatılmış destek süresi, onu işletmeler, okullar ve kuruluşlardaki büyük dağıtımlar için mükemmel bir seçim haline getiriyor.

Zorin OS Sürümlerini Karşılaştırın

image1b49a5f8170f79e3.png
 

Spoiler

image5bea363f47f28990.png

image41b58b439da85510.png

default-desktop.jpg

dynamic-wallpaper.png

lock-screen.png

software-sources.jpg

exec-guard.png

 

caprice77 nin paylaşımı olan yeni sürüm.

Zorin OS 16 Pro R4 [TeamOS] Torrent dosyası

https://disk.yandex.ru/d/eQSO0hEIt05_Qw

 

Edited by fikirci
Yeni Sürüm
  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • fikirci changed the title to Zorin Os 16 Pro R1 X64
  • 1 ay sonra...

Bunu kurduktan sonra sürüm yükseltme için gelen güncellemeleri alabiliyor muyuz peki? Malum 39 EUR'ya satılıyor pro sürüm. Aslında daha önceden satın almıştım ancak çok uzun zaman geçti mailimi de unuttum eski maillerimde satın aldığıma dair gelen maili de bulamıyorum yoksa lisansım mevcut zaten.

Link to comment
Share on other sites

ademsahin, 19.11.2021 - 22:33 yazdı:

Bunu kurduktan sonra sürüm yükseltme için gelen güncellemeleri alabiliyor muyuz peki? Malum 39 EUR'ya satılıyor pro sürüm. Aslında daha önceden satın almıştım ancak çok uzun zaman geçti mailimi de unuttum eski maillerimde satın aldığıma dair gelen maili de bulamıyorum yoksa lisansım mevcut zaten.

Evet güncellemelerin hepsini yükleyebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Bilgisayarıma kurdum tasarım vs olarak söz yok on numara ancak çok ısınamadım sisteme 10.nesil i3 işlemci 8 gb ram 256 GB ssd olan laptopta özellikle dosya kopyalamalar sırasında bilgisayar kullanılmaz duruma geliyor aşırı yavaşlıyor. Kaldırmak durumunda kaldım.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ademsahin, 10 saat önce yazdı:

Bilgisayarıma kurdum tasarım vs olarak söz yok on numara ancak çok ısınamadım sisteme 10.nesil i3 işlemci 8 gb ram 256 GB ssd olan laptopta özellikle dosya kopyalamalar sırasında bilgisayar kullanılmaz duruma geliyor aşırı yavaşlıyor. Kaldırmak durumunda kaldım.

Tuhaf... Linux ve yavaşlık. Üstelik sizi bilgisayarda...

Link to comment
Share on other sites

KaYRa, 10 saat önce yazdı:

Tuhaf... Linux ve yavaşlık. Üstelik sizi bilgisayarda...

Yıllardır Linux kullanıyorum ama bazı distrolarda gerçekten ağırlık yaşanıyor bilgisayarlarda. İlk başlarda ssd mi bozuk diye düşündüm ancak hemen ardından başka dağıtıma geçince sorun olmadığını görünce sıkıntının dağıtımda olduğunu anladım.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ademsahin, 22 saat önce yazdı:

Yıllardır Linux kullanıyorum ama bazı distrolarda gerçekten ağırlık yaşanıyor bilgisayarlarda. İlk başlarda ssd mi bozuk diye düşündüm ancak hemen ardından başka dağıtıma geçince sorun olmadığını görünce sıkıntının dağıtımda olduğunu anladım.

Bazı dağıtımlarda kernel ve derlemeden kaynaklı olarak yavaşlamalar olabilmektedir. Ancak, arch linux distrolarında manjaro linux gibi donanımı kullanımı ve son sürüm kernelleri kullanmaları ve en yenilikçi yaklaşımlarıyla her donanımlarda daha esnek ve rahat çalışabilmekte. Bu demek değildir ki, diğer distrolarda sorun olacak, hafif masaüstleri xfce, i3, jwm, openbox gibi arayüzlerde kullanım her distroda aşağı yukarı hızlı ve seri çalışacaklardır. İlk kullanıcılara yönelik olarak genellikle ubuntu veya linux mint distroları daha çok önerilmektedir. Başlangıç dostu olarak bu dağıtımlar gerçektende uzun yıllardırda hizmet vermekteler. Temel linux deneyiminiz var ise şayet tavsiyem Manjaro linux'ü denemeniz olacaktır. Ben de bir aydır slackware linux üzerinde çalışıyorum alışma sürecindeyim hala diğer distrolardan daha karmaşık ancak daha stabil ve hızlı bu kısmını sevsemde ubuntu alışkanlığımı bir türlü yenemedim desem yeridir diyebilirim. :) 

Link to comment
Share on other sites

forjest, 24.11.2021 - 19:35 yazdı:

Bazı dağıtımlarda kernel ve derlemeden kaynaklı olarak yavaşlamalar olabilmektedir. Ancak, arch linux distrolarında manjaro linux gibi donanımı kullanımı ve son sürüm kernelleri kullanmaları ve en yenilikçi yaklaşımlarıyla her donanımlarda daha esnek ve rahat çalışabilmekte. Bu demek değildir ki, diğer distrolarda sorun olacak, hafif masaüstleri xfce, i3, jwm, openbox gibi arayüzlerde kullanım her distroda aşağı yukarı hızlı ve seri çalışacaklardır. İlk kullanıcılara yönelik olarak genellikle ubuntu veya linux mint distroları daha çok önerilmektedir. Başlangıç dostu olarak bu dağıtımlar gerçektende uzun yıllardırda hizmet vermekteler. Temel linux deneyiminiz var ise şayet tavsiyem Manjaro linux'ü denemeniz olacaktır. Ben de bir aydır slackware linux üzerinde çalışıyorum alışma sürecindeyim hala diğer distrolardan daha karmaşık ancak daha stabil ve hızlı bu kısmını sevsemde ubuntu alışkanlığımı bir türlü yenemedim desem yeridir diyebilirim. :) 

Manjaro uzun süre kullandım ve ara ara da kullanmaya devam ediyorum. Ancak eskiye nazaran özellikle AUR paketlerinde çok sorun yaşamaya başladım. AUR üzerinden kurduğum neredeyse tüm uygulamalar derleme başarısız hatası veriyor ve kurulmuyor. Mint aslında sorunsuz çalışıyor ama nedense bir süre sonra ondan sıkılıp değiştiriyorum yoksa aradığım tüm paketlerin mağazasında bulunması büyük avantaj. Ama işte psikolojik olarak ısınamadım ona :) En son eski dosttan düşman olmaz diyerek Ubuntu 21.10 sürümüydü sanırım onu kurdum ama onda da Snap kaldırdım deb paketleri ile devam edeyim diye synaptics kurdum ama aradığımı bulamaz oldum. Anlayacağınız hep bir sorunla karşı karşıya kalıyorum.

Link to comment
Share on other sites

ademsahin, 20 saat önce yazdı:

Manjaro uzun süre kullandım ve ara ara da kullanmaya devam ediyorum. Ancak eskiye nazaran özellikle AUR paketlerinde çok sorun yaşamaya başladım. AUR üzerinden kurduğum neredeyse tüm uygulamalar derleme başarısız hatası veriyor ve kurulmuyor. Mint aslında sorunsuz çalışıyor ama nedense bir süre sonra ondan sıkılıp değiştiriyorum yoksa aradığım tüm paketlerin mağazasında bulunması büyük avantaj. Ama işte psikolojik olarak ısınamadım ona :) En son eski dosttan düşman olmaz diyerek Ubuntu 21.10 sürümüydü sanırım onu kurdum ama onda da Snap kaldırdım deb paketleri ile devam edeyim diye synaptics kurdum ama aradığımı bulamaz oldum. Anlayacağınız hep bir sorunla karşı karşıya kalıyorum.

  • Uygulamalar mağazası zenginliğiyle debian temelli deepinos sistemini öneririm madem snap, aur vd.'leri sorun çıkarıyor bu dağıtım program bulma yükleme bakımından oldukça zahmetsiz işler çıkartmakta. Deepin masaüstü ortamını manjaro sunsada, mazağa orijinal dağıtımın sadece üzerinde mevcut oda deepinos'i yüklemek gerekli. Özellikle yeni kullanıcılar için bu kapsamda tercih edilebilecek sistemler arasında. Mint , deepinos kolay pratik sistemler. 
  • Arch linux'ü bir kaç ay, kullandım aur depolarının derleme işlemleri yüklensede çok fazla bekletme yapmasından kaynaklı olarak kaldırdım sistemi, şimdilik slackware dağıtımını kullanıyorum. Yinede bana ubuntu'yu aratırmakta kolay müdehale ve uygulamalarında daha pratik yüklenmesi hususundan kaynaklı. Ubuntu veya debian tabanlı sistemler distrolar kolay kullanım ve forum site desteklerinin bulunmasından kaynaklı daha fazla tercih edilmekteler. Arch linux hızlı ve seri olsada - yönleride yok değil her güzelin bir kusuru olabiliyor işte. 
  • Diğer bir önerimde lts kanalında olan ubuntu sürümlerini kurmanızı öneririm eğerki tekrar'dan dönüş yapacaksanız. 21.04 lts gibi uzun süreli destekli olmalarından kaynaklı olarak en yaygın kurulumları olan distro yapısına sahip uzun süre güncelleme ve desteği bulunmakta. + Mint olabilir cinnamon masaüstü oldukça güzel.

Kolay gelsin.

Edited by forjest
Link to comment
Share on other sites

forjest, 10 dakika önce yazdı:
  • Uygulamalar mağazası zenginliğiyle debian temelli deepinos sistemini öneririm madem snap, aur vd.'leri sorun çıkarıyor bu dağıtım program bulma yükleme bakımından oldukça zahmetsiz işler çıkartmakta. Deepin masaüstü ortamını manjaro sunsada, mazağa orijinal dağıtımın sadece üzerinde mevcut oda deepinos'i yüklemek gerekli. Özellikle yeni kullanıcılar için bu kapsamda tercih edilebilecek sistemler arasında. Mint , deepinos kolay pratik sistemler.
  • Arch linux'ü bir kaç ay, kullandım aur depolarının derleme işlemleri yüklensede çok fazla bekletme yapmasından kaynaklı olarak kaldırdım sistemi, şimdilik slackware dağıtımını kullanıyorum. Yinede bana ubuntu'yu aratırmakta kolay müdehale ve uygulamalarında daha pratik yüklenmesi hususundan kaynaklı. Ubuntu veya debian tabanlı sistemler distrolar kolay kullanım ve forum site desteklerinin bulunmasından kaynaklı daha fazla tercih edilmekteler. Arch linux hızlı ve seri olsada - yönleride yok değil her güzelin bir kusuru olabiliyor işte. 
  • Diğer bir önerimde lts kanalında olan ubuntu sürümlerini kurmanızı öneririm eğerki tekrar'dan dönüş yapacaksanız. 21.04 lts gibi uzun süreli destekli olmalarından kaynaklı olarak en yaygın kurulumları olan distro yapısına sahip uzun süre güncelleme ve desteği bulunmakta. + Mint olabilir cinnamon masaüstü oldukça güzel.

Kolay gelsin.

Öncelikle detaylı yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şimdilik mecburen işlerim aksamaması adına Windows 11'e geçiş yaptım. Ne yazık ki Linux dağıtımlarını denemek vs derken çok ciddi işlerimi aksatıyor. Olmadı dağıtım denemelerini sanal bilgisayar üzerinde deneyip artık son aşamada çok memnun kaldığım ve her işimi bunda sorunsuz yaparım kanaatine geldiğimde bunu ana dağıtıma çevireceğim gibi duruyor. Güncelliği seviyorum ama yaşadığım sorunlar nedeniyle sanırım Debian tabanına döneceğim. Dediğim gibi bana en stabil kullanımı Mint sundu ama ondan garip bir şekilde kısa sürede sıkılıyorum bu arada hep Cinnamon kullandım. Ubuntu ve Deepin'i sanalda deneyip duruma göre geçerim diye düşünüyorum.

Aslında becerebilsem Hackintosh kurmak istiyorum bilgisayarımda harici ekran kartı gibi sorun çıkaracak donanımlar yok ama işte bilmediğim için gözüm korkuyor açıkçası :)

Link to comment
Share on other sites

ademsahin, 12 dakika önce yazdı:

Öncelikle detaylı yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şimdilik mecburen işlerim aksamaması adına Windows 11'e geçiş yaptım. Ne yazık ki Linux dağıtımlarını denemek vs derken çok ciddi işlerimi aksatıyor. Olmadı dağıtım denemelerini sanal bilgisayar üzerinde deneyip artık son aşamada çok memnun kaldığım ve her işimi bunda sorunsuz yaparım kanaatine geldiğimde bunu ana dağıtıma çevireceğim gibi duruyor. Güncelliği seviyorum ama yaşadığım sorunlar nedeniyle sanırım Debian tabanına döneceğim. Dediğim gibi bana en stabil kullanımı Mint sundu ama ondan garip bir şekilde kısa sürede sıkılıyorum bu arada hep Cinnamon kullandım. Ubuntu ve Deepin'i sanalda deneyip duruma göre geçerim diye düşünüyorum.

Aslında becerebilsem Hackintosh kurmak istiyorum bilgisayarımda harici ekran kartı gibi sorun çıkaracak donanımlar yok ama işte bilmediğim için gözüm korkuyor açıkçası :)

Rica ederim bilgi paylaştıkça güzelleşir felsefesinden yola çıkarak her daim yazarım sorun değil. :) 

Hali hazırda olan windows 11 işletim sistemini madem kurdunuz o zaman aomei veya acronis tarzı bootable başlatmalı olan yedekleme araçlarını kullanarak sistemin bir yedeğini ayrı bir diske alın dursun derim. Sanal işletim sistemleri gerçektende bu konuda deneme vs. iyiler iyi bir düşünce tabiki. Deepin herşeyiyle eksiksiz bir distro kanaatimce arayüzü modern görünümü uygulama yüklemeleri vs. uygun olacağını düşünüyorum. Diğer taraftanda , linuxFX windows 11 klonu linux dağıtımıda mevcut kuranlar çok memnunlar windows programlarınıda yükleme kolaylıklarıda sağlamakta ne kadar güzel tabiki ben kurup denemedim ancak sağlam bir geliştiriciye sahip kaynak  denenebilirde. Debian tek başına vasat bir sistem olabilir. Distro bazında olursa daha mantıklı elbette.

Hackintosh/MacOSX işletim sistemleri artık günümüzde Kemal kardeşimizin hazırladığı sunduğu sistemler var amd intel işlemlere göre rahat şekilde yüklenebilmektedirler. Bunun için tabiki donanım ve temel araştırmalarla beraber hazırlık içerisinde olmak gerekli. Yükleme işi sanıldığı kadar zor değil vmware'de bir kere denedim oldukça şık ve kullanışlı sistem kişiye göre değişir tabiki. Benim bakış açımdan bana göre değil tabiki ben bu konuda linux'ü daha çok seviyorum uzun yıllarda kullanıyorum memnun şekilde. Dağıtım çok, karar kılıp birinde veya birden çok kurulumlarla beraberce  de kullanmak mümkünde olabilmekte bilindiği üzere. Dağıtım testler için online test sitesi mevcut dağıtımları -> buradanda 

Please register to see this content.
 denenebilmektedir işe yarar belki deneyin derim. Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

forjest, 28.11.2021 - 21:10 yazdı:

Rica ederim bilgi paylaştıkça güzelleşir felsefesinden yola çıkarak her daim yazarım sorun değil. :) 

Hali hazırda olan windows 11 işletim sistemini madem kurdunuz o zaman aomei veya acronis tarzı bootable başlatmalı olan yedekleme araçlarını kullanarak sistemin bir yedeğini ayrı bir diske alın dursun derim. Sanal işletim sistemleri gerçektende bu konuda deneme vs. iyiler iyi bir düşünce tabiki. Deepin herşeyiyle eksiksiz bir distro kanaatimce arayüzü modern görünümü uygulama yüklemeleri vs. uygun olacağını düşünüyorum. Diğer taraftanda , linuxFX windows 11 klonu linux dağıtımıda mevcut kuranlar çok memnunlar windows programlarınıda yükleme kolaylıklarıda sağlamakta ne kadar güzel tabiki ben kurup denemedim ancak sağlam bir geliştiriciye sahip kaynak  denenebilirde. Debian tek başına vasat bir sistem olabilir. Distro bazında olursa daha mantıklı elbette.

Hackintosh/MacOSX işletim sistemleri artık günümüzde Kemal kardeşimizin hazırladığı sunduğu sistemler var amd intel işlemlere göre rahat şekilde yüklenebilmektedirler. Bunun için tabiki donanım ve temel araştırmalarla beraber hazırlık içerisinde olmak gerekli. Yükleme işi sanıldığı kadar zor değil vmware'de bir kere denedim oldukça şık ve kullanışlı sistem kişiye göre değişir tabiki. Benim bakış açımdan bana göre değil tabiki ben bu konuda linux'ü daha çok seviyorum uzun yıllarda kullanıyorum memnun şekilde. Dağıtım çok, karar kılıp birinde veya birden çok kurulumlarla beraberce  de kullanmak mümkünde olabilmekte bilindiği üzere. Dağıtım testler için online test sitesi mevcut dağıtımları -> buradanda 

Please register to see this content.
 denenebilmektedir işe yarar belki deneyin derim. Kolay gelsin.

Tekrar merhaba üstadım,

Sistemin yedeğini alma işi mantıklıymış aslında denenebilir. Deepin en son kurduğumda mağazasında çok az uygulama vardı diye hatırlıyorum hatta synaptics kurun tavsiyeleri falan vardı. Onun üzerine mağaza ne kadar gelişti bir fikrim yok açıkçası. Benim derdim Windows'a benzesin değil aslında kullanırken beni üzmesin sorun çıkarmadan stabil bir şekilde günlük işlerimi yapabileyim yeterli. Daha önce söylemiştim ilk göz ağrım Ubuntu destek forumları falan da geniş ama Linux'ta adam akıllı bir mail istemcisi bulamıyorum ne yazık ki bir de Office maalesef bir Microsoft Office'den çok uzak. Geri kalan işlerim web browser, Filezilla vs rutin şeyler. Bende Linux'u çok severim uzun süredir de kullanıyorum ama yeni iş kuruyorum falan derken dağıtım deneme yanılması hem ciddi zamanımı alıyor hem de işlerimi aksatıyor. Yoksa Linux'tan şaşmam. Dağıtım sayısının çok olması bence Linıx'un gelişimindeki en büyük handikap. Bir kere yeni başlayacak birinin en baştan gözü korkuyor. Hangisini seçmeliyim hangisi daha mantıklı derken işler iyice arap saçı oluyor. Keşke bu kadar çok dağıtım yerine daha az sayıda daha çok üzerine düşülen distrolar yapılsa.

Link to comment
Share on other sites

ademsahin  Merhabalar değerli kardeşim. Mail istemcisi olarak Evolation harika , ofis olarakda wps office,softmaker free office, onlyofffice bu programlar tamamen ms ofis ile uyumlu çalışmaktalar yani alternatif uygulamalar çok var. Linux dağıtımı önemli değil tüm programlar hepsinde kullanılabilmekteler. Tabiki windowsa benzemesi önemli değil zaten bir çok efekt vb. geliştirmeler linuxte fazlasıyla mevcut ki, windows'da dahi bu özelliklerin çoğu yok. Şu belki mantıklı olabilir, 2. bir sistem olarak harddiske kurulup windows ve linux beraberce kullanılabilirde.

Diğer taraftan windows üzerinde çalışan özellikle adobe uygulamaları vs. çalışmamakta hal böyle olunca muadil olan programlara yönelişler oluyor. Ubuntu linux dağıtımlarının içerisinde en yaygın olarak kullanılanlar arasında olduğu az çok bilinmekte buda forum site bilgi belge ve uygulamaların tamamen rahat kuruluyor olması ve yardım kapsamında ulaşabilirlik daha iyi olması + sağlamakta. Ubuntu türevleri olan tüm sistemler için geçerli. Linux mint başlangıç dostu bir sistem ubuntu tabanlı olmasından kaynaklıda bir çok adı bilinen linux uygulamalarıda rahat şekilde kurulabilmekte.

Debian tabanlı sistemler belki bir tık daha stabil olabilmekteler bunlar tamamen tercih meselesi dağıtım kullanıcının kendi tercihi tabiki. Bence çok fazla dağıtım olması rekabet anlamında iyi bir şey diye düşünüyorum. Çoğu dağıtımda birbirinden farklı özellikler içermekteler aralarından mutlaka en uygun olanı seçilip kurulabilir. Distrowatch sitesinde değerlendirmeler hit sıralamalarına göre dağıtım seçmekte akıllıca olabilir. Her ne kadar değerlendirmelere çok fazla itibar etmesemde, bil bildikleri var deyip geçiyorum. Deepinos'un mağazası oldukça zengin en azından bir çok linux dağıtımına göre farklı bir yapıya sahip.

Link to comment
Share on other sites

forjest, 30.11.2021 - 15:29 yazdı:

ademsahin  Merhabalar değerli kardeşim. Mail istemcisi olarak Evolation harika , ofis olarakda wps office,softmaker free office, onlyofffice bu programlar tamamen ms ofis ile uyumlu çalışmaktalar yani alternatif uygulamalar çok var. Linux dağıtımı önemli değil tüm programlar hepsinde kullanılabilmekteler. Tabiki windowsa benzemesi önemli değil zaten bir çok efekt vb. geliştirmeler linuxte fazlasıyla mevcut ki, windows'da dahi bu özelliklerin çoğu yok. Şu belki mantıklı olabilir, 2. bir sistem olarak harddiske kurulup windows ve linux beraberce kullanılabilirde.

Diğer taraftan windows üzerinde çalışan özellikle adobe uygulamaları vs. çalışmamakta hal böyle olunca muadil olan programlara yönelişler oluyor. Ubuntu linux dağıtımlarının içerisinde en yaygın olarak kullanılanlar arasında olduğu az çok bilinmekte buda forum site bilgi belge ve uygulamaların tamamen rahat kuruluyor olması ve yardım kapsamında ulaşabilirlik daha iyi olması + sağlamakta. Ubuntu türevleri olan tüm sistemler için geçerli. Linux mint başlangıç dostu bir sistem ubuntu tabanlı olmasından kaynaklıda bir çok adı bilinen linux uygulamalarıda rahat şekilde kurulabilmekte.

Debian tabanlı sistemler belki bir tık daha stabil olabilmekteler bunlar tamamen tercih meselesi dağıtım kullanıcının kendi tercihi tabiki. Bence çok fazla dağıtım olması rekabet anlamında iyi bir şey diye düşünüyorum. Çoğu dağıtımda birbirinden farklı özellikler içermekteler aralarından mutlaka en uygun olanı seçilip kurulabilir. Distrowatch sitesinde değerlendirmeler hit sıralamalarına göre dağıtım seçmekte akıllıca olabilir. Her ne kadar değerlendirmelere çok fazla itibar etmesemde, bil bildikleri var deyip geçiyorum. Deepinos'un mağazası oldukça zengin en azından bir çok linux dağıtımına göre farklı bir yapıya sahip.

Merhabalar,

Evolution bir ara denemek istedim ama ne yaptıysam Yandex mail altyapısı kullanan e-postalarımı kullanamadım. Hata belki bendedir bir şey yanlış yapıyorumdur ama sonuçta ben son kullanıcıyım beni bu kadar uğraştırması yanlış. Çok kullanışlı bulmasam da Thunderbird'de sorunsuz eklenebiliyor mailler. Geçtiğimiz günlerde Deepin kurdum ama ona da alışamadım mağazada spotify ve whatsapp gibi uygulamaları bile bulamadım. Belki açılması gereken bir şeyler vardır ondan da emin değilim ama dediğim gibi son kullanıcı olarak kullanmak istiyorum artık cihazımı. Paket derle bilmem nereyi aç hangi kaynağı ekle falan uğraşmak istemiyorum.

Windows alışamıyorum bir türlü bu nedenle tekrar Linux'a döneceğim bugün yarın ve sanırım LTS sürüm Ubuntu ile dönüş yapacağım ancak şu Snap dayatması sinirimi bozuyor. Yahu snap kaldırıyorum bu sefer de mağaza gidiyor.Synaptics kuruyorum bu sefer de aradığımı bulamıyorum. Bu konuda Arch tabanlı dağıtımları seviyorum. Giriyorsun mağazaya istersen AUR , Flatpak veya Snap açıyorsun o kadar. Gerçi snap gidince pek bir uygulamada kalmıyor mağazasında :) Ben anlamıyorum zaten Debian en geniş uygulama arşivine sahip bir tabanken ne bu Ubuntu'daki Snap sevdası.

Özetle bugün yarın tekrar Linux'a geçeceğim ve büyük ihtimalle bu LTS sürüm ubuntu olacak.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...
ZORIN OS 16 PRO R4 X64 MULTILANGUAGE

https://i0.wp.com/downloadlyir.com/wp-content/uploads/2021/03/Zorin-OS.png?fit=256%2C256&ssl=1

ZORIN OS 16 PRO R4 X64 MULTILANGUAGE

Zorin OS 16 Pro R4 x64 Multilanguage Free download

Description
Zorin OS is the name of a powerful and efficient Ubuntu-based open source operating system. The creators of this product believe that with this operating system you can use all the potential of your computer in any way you need. The operating system in front of you, as mentioned in the beginning, is part of the Linux-based operating system. Perhaps the most interesting thing about this operating system is the ability to change the interface. Unlike other familiar name operating systems such as Windows or Mac, you can customize your operating system interface depending on your needs.

Another key feature of the Zorin OS is the ability to run Windows software on this product. With the help of Wine and PlayOnLinux technology you can install and run Windows software and games on this operating system. The true synergy between the different parts of the operating system, along with its different functionality, makes it possible for you to experience the right user interface. Also, your access to different parts of your computer is increasing more than ever, and you can access and monitor all of the different parts as well.

By installing and using this operating system you can safely perform your tasks or play games. The perfect performance of bulky and sophisticated engineering software along with other software and games has given you a new working experience.

Features and Features of Zorin OS:
The ability to edit and select the interface from 6 different templates
Achieve your computer’s highest potential in doing its job
Flawless implementation of various bulk and compact software
Play all kinds of computer games with over 20 different game suggestions
Ability to run Windows operating system software
And…
required system  
Zorin OS System Requirements

Processor: 1 GHz Dual Core – 64-bit
Memory: 2 GB
Disk space: 20GB
Display: 800 × 600 resolution

Pictures
https://i0.wp.com/downloadly.ir/wp-content/uploads/2019/10/Zorin-OS-screen.png?resize=1291%2C974&ssl=1

Installation guide
Burn iso file to memory using boot disk tools like Rufus and install it via boot.

download link
Zorin OS 16 Pro R4 x64 Multilanguage

Download Part 1 – 1 GB
https://dl3.downloadly.ir/Files/Software/Zorin_OS_16_Pro_R4_x64_Multilanguage.part1_Downloadly.ir.rar
Download Part 2 – 1 GB
https://dl3.downloadly.ir/Files/Software/Zorin_OS_16_Pro_R4_x64_Multilanguage.part2_Downloadly.ir.rar
Download Part 3 – 1 GB
https://dl3.downloadly.ir/Files/Software/Zorin_OS_16_Pro_R4_x64_Multilanguage.part3_Downloadly.ir.rar
Download Part 4 – 1 GB
https://dl3.downloadly.ir/Files/Software/Zorin_OS_16_Pro_R4_x64_Multilanguage.part4_Downloadly.ir.rar
Download Part 5 – 1 GB
https://dl3.downloadly.ir/Files/Software/Zorin_OS_16_Pro_R4_x64_Multilanguage.part5_Downloadly.ir.rar
Download Part 6 – 293 MB
https://dl3.downloadly.ir/Files/Software/Zorin_OS_16_Pro_R4_x64_Multilanguage.part6_Downloadly.ir.rar

File password (s): www.downloadly.ir

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Dün kurdum ama açılışta direkt olarak windows açıldı...

Önceden Win7 kullanıryordum ve yanına Mint kurmuştum. Pc açılırken Windows mu Mint mi diye soruyor seçip devam ediyordum.

Şu an pc değişti ve Win10 kurulu. Dedim yine 2 sistemli olsun seviyorum Linux'ü. Çocuklar Win10 takılır ben Zorin. Neyse.. Kuruluma başladım. Sistemi Mint'te yaptığım gibi diğer harddiske kurdum. Kurulum başlarken "Sistemde Win10 var yanına yükleyelim açılışta sorsun hangisini istersen seçersin" gibisinden uyarı verdi.

Bende tamam dedim ve yükledim. O kadar bekledim hevesle ama olmadı. Kurulum tamamlandı açılış Win10 yüklü harddiskten yaptı ve direkt olarak açıldı. Bana hiç bir seçenek sunmadı.  Zorin kurulu hdd ile açılış zaten olmuyor sistem yok diyor resetliyorum mecbur.

Yapmam gereken bir şey var galiba bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. Bu sistemi kullanmayı çok istiyorum. Akşam gidip Mint kurucam birde onu deneyeceğim bakalım o boot esnasında seçenek sunacak mı...

Link to comment
Share on other sites

Dualboot kurarken uefi sistemlerde çakışmalar olabiliyor.

Bu yüzden ben genelde gparted ile ikinci bir 512mb fat32 bölmesi oluşturup burayı linuxa ayırıyorum.

Sizede bunu tavsiye ederim. Kurulumun windowsu algılaması için os-prober yüklü olması lazım.

Zorin OS bunu otomatik yapıyor diye biliyorum.

Please register to see this content.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • fikirci changed the title to Zorin Os 16 Pro R4 X64

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...