Jump to content

LostH

Üye
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • İzmir

Recent Profile Visitors

852 profile views

LostH's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

15

Reputation

  1. Merhaba, öncelikle teşekkür ederim. Fakat flash ı ikiye bölemiyorum, aldığım hata ile ilgili video çektim, paylaşıyorum. Sorun nerede ? Video
  2. Linke tıkladığımda; Link 24 ile bağlantılarınız için kısa link oluşturun! Download linki nerede ?
  3. Hocam çalışma için teşekkür ederim, indirip kurdum. Genel itibarla gayet temiz. Lakin bir sorunum var; Logitech C930e Webcam kullanıyorum, ki driver yüklemeden normalde sistem görür ve otomatik yüklenir. Sizin sistemde de görüyor ama aygıt yöneticisinde sürekli gel-git yapıyor. Sürekli yükleniyor gibi. Iobut Driver Booster ile de denedim yine durum aynı. Bilgisayarı kapatıp açıyorum yine aynı. Kamera bir türlü yüklenemiyor. Ve aynı zamanda Windows update yapayım dedim genel olarak çoğu inip kuruldu ama bir tanesi sürekli hata veriyor, birkaç saattir durum aynı. Webcam için ekran videosu çektim bakabilirsiniz ve Update için de ss; Webcam
  4. Corsair' in MP510 nVMe diskini aldım ve biraz önce kargo geldi. Diski değiştirmişken kullandığım Windows 10' uda değiştireyim diyerek TNCTR geldim, görsel olarak da ilgimi çekti. İndirip deneyeyim, teşekkürler.
  5. Hocam öncelikle teşekkürler, lakin 7 part indirmek zahmetli değil mi ? Alternatif link yok mudur ?
  6. hocam bahsettiğiniz gibi tarayıcılara eklentileri yükledim lakin idm ile download yapınca her seferinde şu uyarı çıkıyor ;
  7. Yani; Windows 10 V1909 19H2 Extreme Performance Edition x86 - x64 (23 Aralık 2019) Uefi Esd Bu konuda bulunan iso yu kurmamalıyız ?
  8. şu konuda bulunan; şu linkteki sistem; http://www.mediafire.com/file/qm7cid2umagsy84/TNCXPSP3.rar farklı xp de de denedim durum aynı ya da ben çözemedim.
  9. hocam 13-14 senelik bir laptopa xp kurmaya çalışıyorum yine bu siteden indirdiğim tnctrxp, kmboot manager, startsetup xp-10 (x86) dan başlatıyorum, sol startmenu en üst kısımda bulunan windows kurulumuna tıklayarak ilk aşamada xp seçiyoum xp iso dosyasını gösteriyorum, dosyalar kopyalanıyor bu aşama tamamlandı bigisayar yeniden başladıktan sonra kurulum devam edecektir diyor lakin yeniden başlayınca kurulum gelmiyor, usb taksam tekrar km boot açılıyor.. km kısmından da live sistemi oturum açamıyorum bu laptopta yalnızca 64 bit desteklediği uyarısı veriyor.. nasıl xp kurabilirim ? teşekkürler.
  10. hocam rica etsem şunu biraz açar mısın ? gayet net olarak öğrenmek istediğim hiren bootable iso yu nasıl çalıştırabileceğim ? birkaç yöntem denemedim ama başaramadım. daha açıklayıcı izah ederseniz memnun olurum.
  11. Hocam benim asıl sorduğum husus recovery yapmak değil, farklı bir tool ile verilerimi görüntüleyebilir miyim idi. Ve ayrıca ev bilgisayarımda km boot edildiğinde siyah ekran ve 2 farklı unix seçeneği ile boot edebilme seçeneği varken iş bilgisayarımda boot ettiğimde daha farklı gemi duvar kağıtlı ve unix başlatma seçeneği bulamadığım bir ekran geliyor keza aynı flashı kullanıyorum. Unixde verilerimi yanılmıyorsam gördüm diye hatırlıyorum ama şu anda göremiyor veya bilmediğimden bulamıyorum. Bu konuda çözüm arıyorum. Teşekkürler.
  12. Fark etmez ? Neye fark etmez ? Keşke biraz daha açıklayıcı yanıt verseydiniz zaten anlayamadığım bir şekilde bu mesajım 10 küsür saatte onaylanıyor ilginç bir site..
  13. Hocam peki bunu windows üzerinde kurtaramaz mıyız ? Aynı zamanda bilgisayarı da kullanabilmek adına ? Ve ayrıca km yi bir bilgisayarda boot ettiğimde siyah ekran geliyordu ve 2 tane linux sistemi vardı istediğimizi başlatabiliyorduk. Şimdi başka bilgisayarda km yi boot ettiğim gemili bir ekranda boot oldu ve orada unixleri bulamıyorum ?
  14. Hocam 2 tb seagate 2.5 extarnal hdd durduk yere raw formatına dönüştü. Herhangi bir düşme veya darbe söz konusu değil. İnternette araştırdım cmd komut sistemine chkdsk z: /r komutunu yaptım “chkdsk is not available for raw drives” hatası vererek ilerlemiyor. Sizin bu çalışmanızda olan partition programları ile deneme yaptım unformatted bölüm görünüyor hep formata yönlendiriyor. Sorun şu ki içerisinde 1.5 tb veri var ve silinmeden ntfs e çevirmeliyim. Recovery yaparak muhtemelen veriler görecek lakin onları yedekleyeceğim o kadar boş diskim yok. Raw dan ntfs sorunsuz çevirebileceğim bir araç var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.
  15. Hocam indirdim ve LTSC sürümü yüklemeyi denedim yükleme tamamlanırken önce “Windows kur, Windows’u bu bilgisayarın donanımı üzerinde çalışacak çekilde yapılandıramadı” pop ekran uyarısı verdi tamam dedim ve yeniden başladı, bu sefer de “Windows yüklemeyi tamamlayamadı. Bu bilgisayara Windows yüklemek için yükleme işlemini yeniden başlatın.” Uyarısı verdi. Laptop eski, acer aspire 7741z modeli; Intel Pentium P6200 Dual-Core Processor 2.13GHz, 3MB L3 cache 4GB DDR3 memory Bu bilgisayara bu sürüm yüklenemez mi ? Ben performans olarak yormayacak bir sürüm arayışımdayım ?
×
×
  • Create New...