Jump to content

Bitsemender

Üye
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bitsemender

  1. Windows 11 23h2 son sürümü stabili zaten pek güncellenecek gibi durmuyor. :Muhtemelen Win11 eski alışkanlıklar iin son IS olabilir çünkü ms bütün sistemi buluta taşımak istiyor gibi. Bulut ve yapay zeka temelli is'ler geliyor. Msnin aple den en büyük espirisi kullnıcısız dımdızlak kurulmasıydı ama git gide hesap girşi kullnıcı kayıt zorlaması vs ile gitgide apleye benzedi.
  2. Doğrudur belkide sein dediğin gibidir.Arkadaşın dediği de haklı olabilir. Ancak ben Win2000den beri bu sistemleri kullanıyorum. ilk 2 bilgisayarımı hep güncel tuttum çöp oldular. Telefonlarımı da güncellemem ve hepside ilk günki gibi kalıyor. Şuan son aldığım 2 bilgisayarım uygulamalar tarayıcılar windows güncellemelerin tamamı kapalı. Eski bilgisayarımda Win11 yeni canavarımda win10 var ve oldukça hızlılar. Her güncelleme senin için değil. Genelde sorunu yaşayanlara atfen çıkarılır. Tabi isteyen güncellesin.
  3. cent browser çin menşeili ve onunda güvenilir olmadığı yazılmış. Epey geç güncelleme getiriyor benim için bu iyi ama içinde gelen önyüklü seçenekler pek uygun değil. Sade olması lazım ki hızını etkilemesin.Google gibi kapalı kod olmaması lazım.
  4. Geçen günlerde açıktı store rgaguarddan indirmeyi denedim olmadı. Chromium tabanlı güvenilir Google kullnıcı girişi yapabilen tarayıcı lazım. Thurium ve woolsa baktım pek güvenilir gözükmediler. Google chromdan daha hızlılar ama google giriş yapmaya izin vermiyor.
  5. gerek yok CustomAppsList dosyası belirdikten sonra kendi CustomAppsList dosyanız ile direk değiştirin yeterli.
  6. Şuan Elimde makos bilgisayar yok ama normal bilgisayara deneyebilirm ancak O da makos gibi olmaz bazen makos epey uğtştırıyor.
  7. Daha önce baktığımda mailleri direk olduğu gibi açıyor. Normal outlok perdeliyor mailleri resimler gösterilmiyor bağlantıları şeffalaştırıyor olayıs zaafiyete karşı. Bunda o ayar yok sanırım.
  8. Tekrardan Merhabalar Bu dosyadan sadece klasik önyükleme ekranında direk anahtar seçim ve kurulum ekranı gelmektedir bu ekran gelmeden dil kurulumunu geri getirebilir miyiz. OObede es geçiyor burası iyi ama ilk ekrandaki dil seçim ekranı geri getirme konusunda yardımcı olunabilir mi.
  9. Birkaç gündür açık. Diğer sonu ee. ve hyp olanlar pek sağlıklı değildi. Yerele indirme yapıp uzak bağlantı ile kalıpları indiriyorduk bu süreçte muhtemelen çoğu uğraşmamıştır tekrar eski sisteme döndüler. Bu süreçte bakmıştım en çok girende Türkler ve çinliler
  10. Avdanın yaptığı kurgular gerçekten iyi çünkü win11 benzeri tasarımı yıllar önce yaptı şimdi ise gerçekleşmiş oldu.
  11. Evet onu belirttim zaten sahte olduğunu ama kalıp indirip test etmedim. Tam zararlı veya değil bilmiyorum. msdn de kullanılabilir tabi ama ufak 1-2 tane özelleştirme amaçlı bizimkisi.
  12. ben uump.ee den değil ama eski uumpdump sitesinden indirdim. Sanal bilgisayarda sürüm 20h2 de açıp kalıp heline getirdim başka sanal makinede kurdum. Kendi kişisel bilgisayarımda asla uumpdump işlemi yapmam. rdadguard ve eski uumpdump sitesinden 2sindende kalıp olştrudum biri 3.80 gb diğer rdadguard olan 5,80 gb oldu ve her istediğim güncellemeyi özel ayardı eklemedi rgadguard Eski uump sıkıntı yaşayan olursa yazaiblir mi.
  13. Uupdump uygulaması üzerinden indirdim. Kasper Malvarebatar Panda stix ve en derin tarayan Emsisoft ile taradım sonuç aşağıdaki gibi. Bir sorun görünmüyor temiz gibi. Tabi tercihim daha kolay uumdump.net gibi kolay bir şey olsa daha iyi olurdu.
  14. Uzun zamandır takip ediyorum. Win11in en tepe noktası yani olmuş hali 23h2 dir. Özellikle ben asla birleştirme seçeneğini sürükle bırak için kullanırım ama daha ufaksı olması lazımdı yapılmış. Win11 için geçilecek sürüm budur diyorum.
  15. evet o kodları biliyorum. Ben şöye örnek vereyim şuan alp klasöründeyim sil.bat dosyası var içinde rm f/s/q *.* komutu ile ne varsa sil diyorum. Ama bunu mevcut klasrde yaparken olurda yönetici ile çalşması durumdan otomatik system32ye alıyor kendini silmeye ordan başlıyor. Ben ne olursa olsun o dosyayı nereye koyarsam koyayım sadece hangi klasör içindeyse onu silsin istiyorum.
  16. Merhaba, Bir çalışma yapıyorum. Bu çalışma içeriğini silmek istiyorum genelde CMD-Bat dosyasına sil komutu vererek yapıyorum misal rd yada delete-del diyerek c://filanyer/filandosya gibi. Ama ben EĞER mümkünse bu komut dosyası içine MEVCUT klasör içeriğini silebilen bir komut istiyorum. Bu komutu nerde kullanırsam kulanayım sadece o klasörü silecek. Daha önce benzeri yaptım ama Modlu windowslarda otomatik yönetici hakları ile çalıştığında bu sefer system32 klasör içeriğini sildi ki bu hiç hoş olmamıştı. Çözüm sunabilecek deneyimli arkadaşlardan birisi var mıdır.
  17. Taşınabilir olarak kurabilirsiniz. Kurulum mantığı systemdrive mantığı ile gidiyor. Hangi sürücüye kurulu ise sistem ona kurulum yapar. Doslayarını ister normal ister kurmadan sanal bilgisayar üzerinden kurup normal application klasörünü alıp istediğiniz sürücüde kullanın. Ama yerel kullanıcı dosyalrın yine sistem sürücüne kaydedilir.
  18. Avast ve avg sonra trend mikro ve g datanın yanına uğrmayın derim. G data çok iyidir ama şaibeli olarak görüyorum. Bitdefender yıllardır zirvede sanırım 4 motor birden kullanıyordu. Hepsi bizim istediğimizi seçeriz gerçi ama k7 yi ilk defa gördüm son birkaç yıldır kasper kullanıyorum ücretsiz olanı diğerlerine bakalım bir de.
  19. Süpersin hocam ellerine sağlık. Epey uğraşmıştım doğrusu.
  20. Hocam o konyu biliyorum incelemiştim. Ancak tam istenildiği gibi değil. Hem TPM atlama hem diğer özelleştirmeler bir arada yok o konuda. Bu iki dosya içerikleri birleştirilirse bence harika olur
  21. Merhaba, Elimde iki adet autounattend dosyası mevcut. ilki olan autounattend dosyasından win10/11 de otomatik dil seçimi yapar anahtar girmeye izin verir ve internet bağlantısı ve kullanıcı adı bilgisi sorar. Win10/11de kalan çoğu şeyi es geçer. Sadece gerekli ekranlar gelir. ikinci autounattend dosyası ile Win11 bypass içeriğini kapsamaktadır. Yani TPM sorgusunu atlatır. Ben bu iki dosya içeriğini tek dosyada birleştirmek istedim pek yapamadım. Çünkü rufusta özelleştirilmiş bir win11de tpm ekranı gelmiyor bende. Bu iki dosya özelliklerini tek dosyada birleştirebilecek birisi var mıdır.. https://dosya.co/xc7wrdv58nq3/autounattend.xml.html https://dosya.co/nu5a42yrp1wr/unattend.xml.html
  22. Tamam şu an test ettim bende de yok sadece uyarıya evet deyip geçmek gerekiyormuş. Normal 5.1 de öyle değil direk açılıyordu.
  23. Sağolun tayfun hocam. Bir bakim 61 40 ta eklenti paketi ile çalışacak mı boot uygulaması merak ettim
×
×
  • Create New...