Jump to content

Bu ülkede Kanun Var Mı Acaba?


cexen

Recommended Posts

Bankamıza iletmiş olduğunuz talebiniz tarafımızca değerlendirilmiştir. Öncelikle alışverişlerinizde Bankamız kredi kartını kullandığınız için teşekkür ederiz.

Maximum kredi kartınız, Maxipuan ve taksit avantajlarının yanı sıra sizlere birbirinden farklı ayrıcalıklar sunmaktadır. Kredi kartları için verilen hizmetlerin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve büyük bir personel kadrosuna, yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bankamızın komisyon ve ücretleri bu maliyetler gözönüne alınarak belirlenmektedir. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada standart bir uygulama olan kredi kartı üyelik aidatı, hem yasalarımız hem de siz kart hamillerimizle imzalamış olduğumuz sözleşmeler uyarınca yasal dayanağa sahiptir.

2006 yılında yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 24.maddesinin 4.fıkrasında, Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir sekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacağı öngörülmüştür. Bankamız ile kart hamillerimiz arasındaki Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesinde, kart hizmeti sunulurken hangi ücretlerin alınacağı açıkça belirtilmiştir. Bu durumda kanuni düzenlemenin de kabul etmiş olduğu üzere itiraz etmiş olduğunuz aidat bedeli aramızdaki sözleşmeye dayanılarak tarafınızdan talep edilmektedir.

İş Bankası olarak her zaman en kaliteli hizmeti ve en kazançlı alışveriş fırsatını sunmaya çalışmaktayız. Kredi kartı üyelik aidatlarını siz değerli müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için sunduğumuz bu ayrıcalıklı hizmetlerin bedeli olarak görmenizi rica eder, aidat iadesi talebinizi yerine getiremediğimizi bildirmek isteriz. Bankamızı tercih ettiğiniz için tekrar teşekkür ederiz.

İlgili açıklamalarımız doğrultusunda kredi kartınızın iptal edilmesi talebiniz geçerli ise 4440202 numaralı telefondan Çağrı Merkezimizi arayabileceğinizi bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

ALTERNATİF DAĞITIM KANALLARI OPERASYONLARI BÖLÜMÜ

Müşteri İlişkileri Grubu

________________________________________________________________________________

_____________________________

kredi kartımdan kesilen 25 tl aidata yapmış oldugum itiraz neticesinde bana gelen cevap maili.... birde yok kanun cıktı yasa cıktı diyorlar hepsi hikaye eeeeeeeeee bende pazartesi bu kartı kapatmazsam bana da Cem demesinler. gidecem asyacard alacam :@

Link to comment
Share on other sites

valla bizim maaş kartımızdan da almıyorlarda maaşı halkbank tan alınca dogal olarak sıkıntı cekiyoruz. öğrencilik gibisi yok zaten.

Link to comment
Share on other sites

2 senden fazla kullandım maximum kartı,maaş iş bankasına yattığı için kart parası falan almıyorlar.

ama doğru dürüst bir yerde geçmiyor kapattırdım bende kullanmıyorum şu anda...

Link to comment
Share on other sites

2 senden fazla kullandım maximum kartı,maaş iş bankasına yattığı için kart parası falan almıyorlar.

ama doğru dürüst bir yerde geçmiyor kapattırdım bende kullanmıyorum şu anda...

bizde de aynı durum maaş alırken para almıyorlardı banka anlaşması degişti başka bankaya gectik hemen parayı dayamışlar

bende kapatacagım garanti ile kart parası vermeden anlaştım yapı kredi keza öyle ve halkbank ın advantage ı var onları kullanırım 5 kuruş kart parası vermem ben iş bankasını hesaplarım onda oldugu için istiyordum bide turkiye genelinde yaygın sonucta şubeler falan ama gözümde degil kapatırım gider tohumuna para mı verdim :)

Link to comment
Share on other sites

en mantıklısı bu zaten!

teb ve bir çok banka anlaşma yapmış 10 dan fazla kartla anlaşmalı şubelerde işlem yapabiliyor!

neden uğraşacakmışımki maximum la!

ama şu var iş bankasında başka yerde görmedim,2 senedir uygulanıyor bu;

bankalar bize teklif veriyorlar,maaş için bizimle anlaşırsanız şu kadar puan ve istediğiniz gibi harcayabilirsiz dediler!

en yükseğini iş bankası ver 280 tl + bir takım işlerde ücret almam (kredi masrafı falan)

çalışanlar arasında anket yapıldı iş bankası çıktı,yola devam :)

Link to comment
Share on other sites

Alınan ücretler son düzenlemelerle yasallaştığı için yapacak bir şey yok.. 4 sene bir bankada çalıştım..

Ayrıldığım sene kart kullanım ücreti aldılar.. Adamın gözünün yaşına bakmaz bunlar...

Bankacılık sektörü dilenciliğe doğru son hızla ilerliyor.. Türkiye'deki anlayışın dünya üzerinde hiçbir ülkede olduğuna inanmıyorum..

Müşteriler potansiyel yolunacak kaz olarak görülüyor.. Bunu da gayet kibar ancak yüzsüz bir dille yapıyorlar..

Devletin bazı şeylere dur demesinin zamanı geldi geçti bile.. Ortada büyük bir pasta vardı.. Ancak herkes o pastadan payını aldı artık...

Şu saatten sonra hele ki şu kriz ortamında kolay kolay hiç kimseye bir şey satamazsın.. Piyasa doydu çünkü..

Bana kalırsa tüm bankaları kapatsınlar.. Birkaç devlet bankası kalsın.. :)

Link to comment
Share on other sites

Sözleşmeleri tam okuduktan sonra alın kredi kartlarını.Sonra bu şekilde mağdur durumuna düşmeyin.Bendede kart yok rahatım :) Param varsa gider nakit alacağımı alırım yoksada almam o gün başka zaman alırım :pardon:

Yani kredi kartları tuzaklarla dolu o açıdan dikkatli olun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...