Jump to content

Cübbeli Ahmet Hoca 'yalnış Anlaşıldım'


YeNiçeRi

Recommended Posts

Cübbeli Hoca: 'Yalnış anlaşıldım' Moral Fm

ahmet_mahmut_unlu_moralfm.jpg

Risale-i Nur hakkındaki sözleri için 'Yanlış anlaşıldım' diyen Ahmet Mahmut Ünlü yani Cübbeli Ahmet Hoca Moral FM'de canlı yayında Nurculardan özür diledi. Esprili anlatımı ile son zamanların en popüler isimlerinden biri olan, Ahmet Mahmut Ünlü yani Cübbeli Ahmet Hoca, Moral FM'de yayınlanan Moral Kuşağı programında Mehmet Paksu'nun sorularına cevap verdi.

Daha önce katıldığı bir televizyon programında Risale-i Nur hakkında yaptığı açıklamalarla dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Cübbeli Hoca 'Yanlış aktarımlarından da olsa Üstad'a gönül verenler üzülmüş olabilir. Bu nedenle ben özür diliyorum.' derken Risale-i Nur eserlerinin tümünü okumadığını kendi deyimi ile 'itiraf' ederken bu konuda merak ettiği soruları ve cevaplarını Mehmet Paksu ve Kenan Demirtaş'la konuştu.

Canlı yayında yapılan açıklamalardan satırbaşları:

- Bazıkere insan haddini aşar, haddini aştırırlar. Bu meseleden dolayı ben üzüldüm. Üstad Hazretleri bana göre Allah dostlarından, ilham sahibi, muhaddestir. Bu kadar eser, hizmet, bu kadar insanın imanına vesile olmak... Böyle bir cemaatin ismine ben inanıyorum.

- HaberTürk soruları önceden bana vermedi. Hatta ekranda bazı sorular geçiyordu onları da sormadı. E - postalarla gelen soruları bana anında yöneltti. Ben özrümün kabul edilmesini rica ediyorum. Yanlış aktarımlarından da olsa Üstad'a gönül verenler üzülmüş olabilir. Bu nedenle ben özür diliyorum.

- Üstad'ın (Bediüzzaman Said Nursi) eserlerinin tümünü okumadığım için itiraf ettim okumadığımı... Mevize türü bazı yerleri okudum. Babam da var. Bana hediyeler de edildi. Ama bu çok uzun bir külliyat. Bana sorulan soru bu kitaplar hakkında ne dersiniz? Ben okumadığımı itiraf ettim. Onlar da kalktılar cahil adam nasıl okumaz... Kader meselesi okuyamadım. Okumadan neden yorum yaptın dediler. Ben şahsi yorum yapmadım. Başkasının yorumunu aktardım. Camianın içindeki görüşleri aktardım. Bu benim hatam oldu.

- Risale-i Nur çok geniş bir külliyat. Bu eserlerin ihtisasını yapan alim zatlar var. Bir cevap gerekiyorsa cevap vermesi gereken kişiler bu zatlardır. Soru ehline sorulmalı.

- Risale-i Nur'da mulak görünen yerler var. Birileri çıkıp bunu izah etse bu tartışmalar olmazdı. Siz hiç tefsir yorum katmıyorsunuz. Risale-i Nur'lar kendi kendini şerhediyor.

- Benim Risale-i Nur'da en merak ettiğim konu şu: Üstad'ın Hıristiyanların cennete gideceğine dair şaibe. Üstad'ın böyle bir beyanı yok. Üstad'ın direk görüşü Hıristiyanların İslam akidesi ile muhalif olduğu...

http://www.moralhaber.net/medya/video/cubbeli_moralfm_paksu.wma

Link to comment
Share on other sites

HOcANIn Vaazlarını Dinleyenler bilirler Ne Fethullah gülen Hocaya Nede Bediuzzaman Said Nursi Hazretlerine Laf Söylememiştir. Bu Cemaat İçinde Hriştiyanlarla diyaloğ meselesini yanlış kavrayıp anlatanlara karşıdır.

Link to comment
Share on other sites

Daha iyi vaaz vereni ve bu kadar ilme sahip olanını henüz kendi gözlerimle görmüş değilim.Bizzat sohpetlerinde bulundum.İnanılmaz bir hitap yeteneği var.Hayranı olmamak mümkün değil.Allah-u Teala böyle İslam öğretici alimleri başımızdan eksik etmesin.! (Amin)

Link to comment
Share on other sites

Hepsi zırva.İnanılacak ve iman edilecek tek kitap Kuranı kerimdir.

hepsi zırva derken tam olarak anlaşılmıyor ama elbette iman edilecek tek kitap kuran-ı kerimdir.lakin alimler söylediiklerini kafalarından kendiliğinden duyduklarından söylemezler.kuran-ı kerime uyarak onu okuyarak yorumlayarak tamamen kuran ve hadislere dayalı olarak söylerler.hiçkimse cübbeli Ahmet hoca kurana ters bişey söyledi diyemez isterseniz sohbetlerini baştan sona dinleyin.cübbeli Ahmet hoca büyük bir erdemlilik göstermiş ve özür dilemiştir.lütfen o yayını dinleyin.bediüzzamanı eleştirebilecek bir alim şuan yok.ne cübbeli Ahmet hocamız nede başkası.Ancak bizde onların seviyelerinde değiliz ve onları eleştiremeyiz.eğer eleştirmeyi düşündüğümüz insanlardan daha iyisini yapmamışsak kesinlikle eleştiri yapmamalıyız.bazı şeylere inanmayabiliriz ama lütfen çoğu insanın değer verdiği şeyleri burada zırva yalan dolan diye yazıp kimseyi birbirine düşürmeyin.başkalrının değer verdiği şeylere saygı duyun.saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

bu hadisci hocadır kurandan bahsetmez ve o kadar alimlik ögenmek istiyorsanız kuran okuyunuz emir de var niye hacı hoca pesınde kosuyorsunuzkı anlamadım

Isra 14: oku kitabını sorguculuga özbenliğin yetecektir... ve nurcuları hec sevmem onlar kendı kuranlarına ınanırlar..

Link to comment
Share on other sites

birde bu herif çıktı son zamanlarda hocaymış yok büyük alimmiş bilmemne ne faydsaı dokunmuş memlekete

çok fikir sahibi olmak isteyen varsa kuran-ı kerim okusun hacı hoca sohbetlerinde anlatılan her şey doğru değildir.

Link to comment
Share on other sites

Benim aklıma yatmayan bir durum var. Bediuzzaman Said Nursi, şüphesiz bir din alimdir, hakkı yenemez, eserleri görmezden gelinemez. Lakin takipçilerinin aynı yolda olduğu konusunda hemfikir değilim. Bir çok arkadaşımı (o cemaatten) Kur'an-ı Kerimden fazla Risale-i Nur okurkan görüyorum, haşa, sanki Risale-i Nur'u Kur'an-ı Kerim'den üstün tutarmış gibi. Ama sürekli, hiçbir zaman ellerinde Kur'an-ı Kerim göremedim. Ha okuyanlar vardır, onları tenzih ediyorum, bu dediklerimle de o cemaatin bütün mensupları öyle itham edilemez, ben kendi çevremde gördüğümü söylüyorum.

Link to comment
Share on other sites

birde bu herif çıktı son zamanlarda hocaymış yok büyük alimmiş bilmemne ne faydsaı dokunmuş memlekete

çok fikir sahibi olmak isteyen varsa kuran-ı kerim okusun hacı hoca sohbetlerinde anlatılan her şey doğru değildir.

Peki senin bu memlekete faydan nedir? Ben bu şahıs'ın vesilesiyle namaza başladım.Bence büyük faydası var memlekete...

Link to comment
Share on other sites

batikan müthiş bir bilgi birikimine sahipsiniz hadisler neye dayanıyor acaba onu merak ettim şimdi.nurcuların kuranı hangisiymiş onuda merak ettim.bi ara açıklarsan seviniriz.

hadisler neyemi dayanıyor ilk önce hadis ne demek onu ögrenirsen sevinirim ve hadisler rivayete dayanır ok kurana degil ve kuran la ters düşen hadisleride kabul ediyorsan senin bilecegin iş ve nurcuların kuranı dedım kürt said ne yazdı haberın varmı hanı ona melek gelmıs tekrar sen duzelt demıs ya arastır ve ögren birsey ogrenmek ıstıyorsanız kuran ı acın okuyun yada verecegım adrese bakın kaynak heb kuran dır baska kaynak yada veli ne arıyorsun ?

www.kurandakidin.net

israil basbakanına sormuslar kuran da yok olacagınız yazıyor ne diyeceksınız demısler israil basbakanıda o kurandakı muslumanlar olsun sonra dusunuruz demıs anlayan anlasın gayri..

Link to comment
Share on other sites

İnanılmaz bir cahil cesareti görüyorum.Konuyu uzatmayın.Sonu hakarete varacak gibi.İsteyen dinler Cübbeli hocayı istemeyen dinlemez.Herkes özgürdür.

herkes özgürdür eleştirmek istediğini eleştirir. sen ne biliyorsun cahili ulemayı?

Link to comment
Share on other sites

Bu devirde Allahın yarattığı bir insanın, Allahın yarattığı başka bir insandan medet umması çok doğal değil bence...

artık yerli yerinde herşey kaç alim daha çıkarsa çıksınki bunda medyanın parmağı olmadıkça alim sayarım ben o adamı

artık değiştirilecek pek bişey yok. sadece değişmesi gereken bu sürü zihniyeti bi çobana ihtiyaç yoktur araya insan almayın.

yolu bulmak pekte zor değil, alim olmak çok bilmekse bu hiç zor değildir...(şuanda bulunduğumuz devir adına yazdım.Elbette karanlık kuşaklardaki tamamlayıcı Alimlerden hadislerden vs. şüphem yoktur.)

Alim tamamlayıcı olamaz bu zamandan sonra...yani alim olamaz...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...