Popular Post bensuslu11 Posted April 9 Popular Post Share Posted April 9 (edited) Windows 11 Iot Enterprise LTSC 2024 Built 26100.1 RTM - TÜRKÇE Orjinal dili İngilizce olan Sürüm tamamen %100 Türkçeleştirildi ve ingilizce dili sistemden arındırıldı. Türkçe dil ve ondemands paketleri eklenerek sistemin arayüzü dahil türkçe olmayan hiçbiryer kalmadı. Bunun dışında sistemde hiçbir modifiye yapılmadı. Sistem kurulumu ekran görüntüleri yakında detaylı paylaşılacaktır. Windows 11 IoT LTSC Enterprise ile Windows 11 LTSC enterprise arasındaki farklar şunlardır: Lisanslama ve Aktivasyon: IoT sürümü, Digital License (HWID) ile aktive edilirken, non-IoT sürümü KMS ile aktive edilir1. IoT sürümünün yaşam döngüsü bitiş tarihi non-IoT sürümünden daha fazladır. Dil Desteği: Non-IoT sürümü, çeşitli yerel dillerde ISO dosyaları sunarken, IoT sürümü yalnızca İngilizce (ABD) dilinde mevcuttur1. IoT sürümüne daha sonra istediğiniz dil paketlerini yükleyebilirsiniz, ancak yerel dilde temiz bir kurulum yapmanız önerilir1. Hizmetler ve Özellikler: IoT sürümünde, Cortana, Microsoft Store ve diğer tüketici uygulamaları gibi kullanıcı deneyimi özellikleriyle ilgili hizmetler genellikle kaldırılır2. Windows Update, cihazın işleyişini bozabilecek özellik güncellemelerinden kaçınarak yalnızca güvenlik güncellemeleri sağlayacak şekilde yapılandırılabilir2. Arama ve dizin oluşturma hizmetleri, özel IoT cihazları için gerekli olmayabileceğinden azaltılabilir veya ortadan kaldırılabilir2. Görüntüsüz veya ekranı olmayan bir IoT cihazı için gerekmeyen grafik ve medya ile ilgili hizmetler hariç tutulabilir2. Bazı izleme için telemetri muhafaza edilirken, belirli tanılama hizmetleri aşırı yükü azaltmak için ortadan kaldırılabilir veya en aza indirilebilir2. Bu bilgiler, kullanıcıların Windows 11 IoT LTSC Enterprise ve Windows 11 LTSC enterprise arasındaki farkları daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. ÖNEMLİ NOT: iLK PAYLAŞTIĞIM ISO KALIBINDAKİ EKSİKLİKLER TAMAMLANMIŞ VE SON HALİ PAYLAŞILMIŞTIR.. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ÖNEMLİ EK BİLGİ Şuan denemekte ve Sisteme Katılımsız program eklemek için en pratik yolu araştırmaktayım. Bunun için provisioning package ile oluşturulmuş olup 7zip ve Adobe Reader otomatik kuran paket hazırladım. ilerleyen zamanlarda bu paketi geliştireceğim. yapmanız gereken yönetici olarak çalıltırıp beklemek. https://pixeldrain.com/u/piMGZG7q ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Spoiler https://pixeldrain.com/u/hE9YhRP1 ISO BOYUTU : 4.18 GB CRC32: CB997645 MD5: 40F7F2DF5830870882BEB1039AA052B8 SHA-1: B97C6BF7D78E5D2B8C28EDAE3D4DBF02ADE501BE SHA-256: 571527E4DAFC89D6B0C650CFD4C8D914613AFAF42D3E397E70454551CACB179D Edited May 27 by bensuslu11 16 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted April 9 Author Share Posted April 9 indirme linkleri paylaşılmıştır. Umarım Size güzel bir bayram Hediyesi olur. Hayırlı Bayramlar cümleten TNCTR Ailesi Üyeleri 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cohannan Posted April 9 Share Posted April 9 Ellerine sağlık lite çalışma da gelir mi? Herkesin kullandığı uygulamaların da entegre edildiği bir sistem efsane olurdu. Aşağıdaki programlar entegre edilmiş All In One Runtimes 4.6.2 WinRAR 7.00 Nocascade Lightshot Office 2024 Aşağıdaki ayarlar yapılı Defender kaldırılmış Numlock açılışta aktif Xbox gamebar kapalı Görsel ayarlar kapalı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1hun Posted April 9 Share Posted April 9 @bensuslu11 hocam ben diğerini bekliyorum... ama bu sürümü diğer sürüm gibi ofisli ve lite bir sisteme çevirirsen komple lite dan bahsediyorum ve mağaza eklersen tadından yenmez 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted April 9 Author Share Posted April 9 Önce türkçe yapmak için uğraştım. Office yüklü sürümüde yayınlayacağım kardeşim 😎 1hun, 1 dakika önce yazdı: @bensuslu11 hocam ben diğerini bekliyorum... ama bu sürümü diğer sürüm gibi ofisli ve lite bir sisteme çevirirsen komple lite dan bahsediyorum ve mağaza eklersen tadından yenmez 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokanuysal Posted April 9 Share Posted April 9 bu sürümlerde store uygulaması varmı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted April 9 Author Share Posted April 9 gokanuysal, 1 dakika önce yazdı: bu sürümlerde store uygulaması varmı Orjinalinde yok. Bende eklemedim. Ama modifiye edip ekleyeceğim. Bir sonraki sürümde olacak. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuzuli24 Posted April 9 Share Posted April 9 merhaba hocam bu haliyle kurarsak güncelleme alacaktır değil mi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted April 9 Author Share Posted April 9 fuzuli24, 2 dakika önce yazdı: merhaba hocam bu haliyle kurarsak güncelleme alacaktır değil mi? Evet kesinlikle güncelleme alacaktır Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuzuli24 Posted April 9 Share Posted April 9 (edited) Teşekkürler indirdim ve kuruluma geçiyorum o halde Windows 10 ltsc yüklü idi bakalım bu nasılmış. @bensuslu11hocam kurulum yaptım ancak hesap kısmını geçemedim iş veya okul hesabı istiyor benden nasıl geçebilirim acaba? Edited April 9 by fuzuli24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozkan_z06 Posted April 9 Share Posted April 9 Arkadaşlar ben kurdum. Güncelleme alıyor. Sıkıntı yok. Biraz rahatlaması için Defender da kaldırdım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuzuli24 Posted April 9 Share Posted April 9 fuzuli24, 18 dakika önce yazdı: Teşekkürler indirdim ve kuruluma geçiyorum o halde Windows 10 ltsc yüklü idi bakalım bu nasılmış. @bensuslu11hocam kurulum yaptım ancak hesap kısmını geçemedim iş veya okul hesabı istiyor benden nasıl geçebilirim acaba? Hallettim teşekkür ederim 👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
by_bozkurt Posted April 9 Share Posted April 9 Win11 Pro kullanıyorum. Geçsem afaki bir fark olurmu acaba? Hiç vaktim de yok uğraşmaya, bir yandan da bas formatı diyor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mertank Posted April 9 Share Posted April 9 Administrator olarak mı kuruluyor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted April 9 Author Share Posted April 9 mertank, 7 dakika önce yazdı: Administrator olarak mı kuruluyor? Hayır. istediğiniz Kullanıcı adıyla kurulum yapabilirsiniz.. by_bozkurt, 9 dakika önce yazdı: Win11 Pro kullanıyorum. Geçsem afaki bir fark olurmu acaba? Hiç vaktim de yok uğraşmaya, bir yandan da bas formatı diyor Elbette fark olacakır fazlasıyla. pro sürümünün hantallığından kurtulun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozkan_z06 Posted April 9 Share Posted April 9 Acaba bu sürümde kurmak için tavsiye edeceğiniz bir mağaza sürümü varmı. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
by_bozkurt Posted April 9 Share Posted April 9 Ventoy ile kurulumda problem yaşanmaz sanırım? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
by_bozkurt Posted April 9 Share Posted April 9 Yedek bitsin deneyelim bakalım Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted April 9 Author Share Posted April 9 cohannan, 3 saat önce yazdı: Ellerine sağlık lite çalışma da gelir mi? Herkesin kullandığı uygulamaların da entegre edildiği bir sistem efsane olurdu. Aşağıdaki programlar entegre edilmiş All In One Runtimes 4.6.2 WinRAR 7.00 Nocascade Lightshot Office 2024 Aşağıdaki ayarlar yapılı Defender kaldırılmış Numlock açılışta aktif Xbox gamebar kapalı Görsel ayarlar kapalı Öncelikle özel istek alsamda genelde Program entegre taleplerine olumlu bakmıyorum office ve startallback dışında. sistemde zaten 7zip ve winrar gibi gömülü windows 'un bir şıkıştırm programı var bu yüzden gerek olduğunu düşünmüyorum. Program ekleme dışında her önerinize açığım. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozkan_z06 Posted April 10 Share Posted April 10 Arkadaşlar IoT Enterprise LTSC kurdum. ISO dan defender kaldırdım, Gizlilik ayarlarını uyguladım. Hatta mağaza entegre ettim sonra windowsu kurdum fakat mağaza çalışmadı. Sonrasında birçok mağaza kurmaya çalıştım yine olmadı. Sadece aşağıdaki mağaza kuruldu. Kurmak isteyenler kurup güncellesinler... Please register to see this content. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted April 10 Author Share Posted April 10 (edited) ozkan_z06, 9 dakika önce yazdı: Arkadaşlar IoT Enterprise LTSC kurdum. ISO dan defender kaldırdım, Gizlilik ayarlarını uyguladım. Hatta mağaza entegre ettim sonra windowsu kurdum fakat mağaza çalışmadı. Sonrasında birçok mağaza kurmaya çalıştım yine olmadı. Sadece aşağıdaki mağaza kuruldu. Kurmak isteyenler kurup güncellesinler... Please register to see this content. Mağaza uygulamasını ekledikten sonra wsreset.exe yazmalısın powershell yada cmd komut ekranına Edited April 10 by bensuslu11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozkan_z06 Posted April 10 Share Posted April 10 Hocam hiçbirşey yapmadan bu kuruldu. Neyse artık. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted April 10 Share Posted April 10 ozkan_z06, 14 dakika önce yazdı: Arkadaşlar IoT Enterprise LTSC kurdum. ISO dan defender kaldırdım, Gizlilik ayarlarını uyguladım. Hatta mağaza entegre ettim sonra windowsu kurdum fakat mağaza çalışmadı. Sonrasında birçok mağaza kurmaya çalıştım yine olmadı. Sadece aşağıdaki mağaza kuruldu. Kurmak isteyenler kurup güncellesinler... Please register to see this content. Gizlilik ayarlarını ne olarak yaptınız. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozkan_z06 Posted April 10 Share Posted April 10 (edited) NTLite de gizlilik kısmındaki ayarları yaptım.. Edited April 10 by ozkan_z06 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted April 10 Author Share Posted April 10 Please register to see this content. Hatanın sebebi sid dosyaları, yani Windows store cache hatası Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts