Jump to content

Wubuntu Linux(yok Artık Windows 11'i Kopyalamışlar


 Share

Recommended Posts

Posted (edited)

Eyvahhh sen şimdi baya kullanıcının başını ağrıttığının farkında mısın? Şimdi ahali başladı acaba bir denesem mi demeye🤣

Peki Windows 10 kullanıcısı olarak bana ne gibi bir  + getirisi olur guvenirlilik + Seri + Stabil + vs vs vs gibi ....

Linux ubuntu hic kullanmamis birisi icin onerirmisiniz?

Edited by tomyblack
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

tomyblack, 26 dakika önce yazdı:

Eyvahhh sen şimdi baya kullanıcının başını ağrıttığının farkında mısın? Şimdi ahali başladı acaba bir denesem mi demeye🤣

Peki Windows 10 kullanıcısı olarak bana ne gibi bir  + getirisi olur guvenirlilik + Seri + Stabil + vs vs vs gibi ....

Linux ubuntu hic kullanmamis birisi icin onerirmisiniz?

Linux'ün KDE Plasma masaüstü arayüzü üzerinden çalışmışlar win11'e benzetmek için. Ortalama bir donanıma sahip bilgisayara rahat şekilde kurulabilir. Windows kadar donanım gereksinimleri olmamakta linux'de. Günlük iş ofis internet işlemleri kullanımı için düşünülebilir. Birde windows'dan linux'e geçişlerde aşinalığı gidermek için kullanım sağlamaktadır. Windows'a benzese de, windowsun kolaylıklarını vermez. exe dosyalarının tamamını çalıştırmayacaktır. Kısmi olarak çalıştırmakta wine eklentisi kullanılarak yapılabilmektedir. Özetle sistemi kurmak isteyen için ideal bir sistem özellikle windows'dan linux'e geçişi kolaylaştıracaktır.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kullanmayın, kullandırmayın. Linuxfx adındaki bir dağıtımı allayıp pullayıp tekrar Winbuntu adı ile piyasaya sürmüşler. Arkasındaki ekip kesinlikle güven vermiyor. PowerToys adında ücretli bir paket satmaya çalışıyor size, bu paketi satın alan tüm kullanıcıların verileri dışarıya sızdı. Merak edenler detaylara buradan ulaşabilir:

Please register to see this content.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Memoli, 15.05.2024 - 21:12 yazdı:

Linux kullanacaksanız saf Arch Linux Debian veya Fedora kullanın. Allanmış pullanmış Arch Debian veya Fedora sürümlerinin arkasında kim olduğu önemli.

Arch tabanlı olan Manjaro linux tavsiyemdir.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

paylaşım için emeğinize sağlık

 

merak attiğim konu ise;

Linux kuran birinin görsel olarak W11 ve türevlerini görmek istemesini anlamıyorum. Sonuçda linux de oldukça fazla masaüstü alternatifi var. Kurulu programları start dan ne kadar çalıştırsanızda size bir linux programı ve sonucu gelecek.

Gnome ve KDE görsellik yapılandırması konusunda plugin desteği ile hiçbir lwindows'un veremediği deneyimleri sağlıyor. windows'a rainmeter gibi görsel pluginleri kursanızda win+e ye bastığınızda karşınıza klasik kel gözükecek. masaüstünüz tavuskuşu olsa bile dosya gezgini bildiğin sırma saçlı KEL olarak karşınıza çıkıyor.

performans olarak en ağır DE'yi de kursanız win11 vb lerinden genel sistem performansı iyi. Windows'un önde gitmesinde ana sebeb dummy user dediklerimiz ile gamer-lar ve çok fazla 3. parti yazılım desteği. bir winrar kurmak free olarak kullansanız da para istiyor. 

Linux kullanıcısı neden az ?

sürekli windows kıyaslamalarında hileli şekilde ücretli kişilerin reklamlarının yanı sıra linux geliştiricilerinin kişisel geliştirmeye katkıları firma olarak kde ve gnome gibi masaüstü geliştiricileri olsa da bunlar micropsoft dan çok sonra ve kısıtlı sermaya ile masaüstü desteği veriyor. Zaman içinde oracle linux ve suse de ortak havuzdan kernel vs alsa da masa üstü olarak diğerlerinin geliştirdiği DE'yi kendilerine göre modifiye ediyor

ülkemizde bazı geliştirmeler yapılsa da bunlar kısıtlı kaldı. çünki bu iş çok fazla sermaye istiyor.

Linux'ün modifiyesi ve görsel değişimleri ile ilgili sayısız ve basit anlatımlı videolar var.

Linux kullanan veya kullanmak isteyen birinin bu tercih ve düşünce ile yola gitmesi daha mantıklı geliyor. Mint menü yapısı olarak oldukça kolaylaştırdığı çözümleri var. Ama bu start menü adımı micropsoft a özel de değil. Birçoğunuz masaüstü ekran yapıısının macintosh dan araklandığını bilmiyorsunuz. ilk windows çıktığında açılan davalar ve ödenen bedeller ile.

mono ekranlar var iken oldukça başarılı yapısı ile çok fazla rağbet görmüş mac-ler özellikle akademisyen ve uzun metin-test sonuçları için oldukça başarılı. Halen mac-ler OS olarak liderliğini koruyor. ilk kurulum ile gelen yazılımlar temel ihtiyaçları fazlası ile gideriyor. birçok kişi ses kaydı için mac içinde gelen o indexli kayıtlara imkan veren yapısını sorunsuz kullanıyor.

internet dünyası şuan sorunsuz ayakta ise bunu*nix dünyasına ve gelişmesine borçlu. windows çok uzun süre netbui ile network başarısında sorunlar yaşarken kendi hostlarında unix server lar ile hizmet veriyordu. bugün bile kullanma ihtimalleri çok yüksek. aynı hardware özellikleri ile daha fazla bağlantı  imkanı sağlıyor *nix serverlar.

winrecovery halen timeshift veya garuda ekibinin geliştirdiği snapshot özelliğine yetişemiyor. yani araklamacı OS geliştirici mikropsoft birçok program ve yapısını arakladığı programları ilk defa imiş gibi lanse etmesi de coder-lara karşı oldukça büyük saygısızlık. herkesin emeğine çalışmasına saygı. yazılım ve os geliştiricileri içerisinde en çok lisansa sahip olmasına rağmen satın aldığı lisanların %1 i bile kendi OS'u içinde yok. kişilerin geliştirmesine engel olup zaman içinde bir yenilik gibi sunmaya çalışıyor.

@forjest hocamın emeğini bu forumdaki ve burayı kaynak alıp kendine zemin hazırlayan herkes emeğini ödeyemez. Ama onunda winbuntu paylaşımları yapması çok hoşuma gitmiyor.

Windows kullanmak isteyen olduğu gibi kullansın.

Linux kullanmak isteyenler de, linux'ün yenilik ve değişikliklerini öğrenmek için kullansın.

2024 ün bu günlerinde bile çok fazla değişiklik var. yakında nvidia tamamen açık kaynaklı olarak linux'lerde yerini alacak. eğer steam kullandığı kaynak kodlara ihanet etmez ise sorunsuz ve yüksek performanslı oyunlar artık linux dağıtımları içinde de oynanabilecek.

 

selamlar

Edited by TosunPASA
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...