Jump to content

Korsan Windows 7 Avı Resmen Başladı!


temmuz

Recommended Posts

Windows 7'yi yasadışı yollarla kullananların bol bol terleyeceği anlar artık başlıyor: Microsoft aynı önceden duyurduğu gibi bir güncelleştirme aracılığıyla Windows 7'nin korsan kopyalarına karşı harekete geçti. "Activation Technologies Update" (Etkinleştirme Teknolojileri Güncelleştirmesi) öncelikle Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate ve Enterprise sürümleri için sunuluyor; ama Starter ve Home Basic sürümlerde de çalışıyor.

Yasadışı bir kopyaya kurban gittiğini anlayanlar şanssızlığın içinde şansı bulacak: Güncelleme yüklendiğinde korsan sürümler yine çalışmaya devam edecek; lâkin bunun karşılığında her saat başı duvar kâğıtları karartılacak ve sürekli olarak korsan kopya kullandıklarına dair uyarılar alacaklar. Bununla beraber Microsoft Security Essentials veya Media Player gibi ek hizmetler artık çalışmayacak.

Yamayı yüklemek şimdilik kişinin kendi kararına kalmış. Microsoft burada kullanıcıların güvenlik bilincini istinaf etmek istiyor. Otomatik güncelleştirmeleri kapatanlar yamayı kurmaktan kaçınabilecek; ama malum yama en geç bir sonraki servis paketine entegre edilecek. Bu durumda denetim masasından Windows Update'i kişiselleştirmek de yetmeyecek; tabi servis paketi gibi işletim sisteminin güvenliğini, istikrarını ve performansını arttıracak bir güncelleştirmeyi de geri çevirmeyi düşünmezseniz.

Alıntı: Chip Online(Türkiye)

32 Bit WAT(Korsan Windows 7 avı) güncellemesi:

64 Bit WAT(Korsan Windows 7 avı) güncellemesi:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

pFs gerçekten sıkıldım bu haberlerden.

Hergünde inadına Windows 7* korsan avına başladı başlayacak telefon edecek falan sıkılan bu konulardan açıyor.

Özet şu Microsoft yöntem bulur birileri bunu kırar herkez korsana devam eder.

Tek amaç göz korkutmak anlayalım artık bütün korsan kullananları hapise atacak halleri yok.

Link to comment
Share on other sites

ne av ne av tuzlıyımda kokmasın 10 sendir av dalar küçük civcivler avlamaktan başka halt ettikleri yok..

Doğru söylüyorsunda mesela TNCTR'nin üçyüzbin küsur üyesinden en azından ikiyüzellibininin civciv olduğunu ve bunlardan en az yirmibininin korsan Windows 7 kullandığını düşünürsek..

Bu sadece TNCTR kapsamlı bir hesap. Korku ve endişeleri ben şahsen anlayabiliyorum(Kendim ile ilgili olarak ise, nasıl olsa bir hal çaresini bulurum diye düşünüyorum.).

Link to comment
Share on other sites

Görürsün ... demek geliyor içimden ama..

ismail nie sinirleniyon :D senin orjinaldir eminim ama hacı okadar parada verilmez yani ekmek yiyosundur microsofttan belki ama bu kadar insanda bu krizde bu ortamda o parayı bir dvd ye veremez onun için bencede kesinlikle çözümü bulunur.

Link to comment
Share on other sites

Ben updateyi kapattım istedikleri kadar güncelleme yayınlasınlar. yeni sevis paketinin içinden o güncellemeyi çekip çıkaracak bi yiğit çıkacaktır eminim. Takmayın bu kadar çok çok xp ye dönersiniz ::: ))))))

Link to comment
Share on other sites

mod lu

Öyleyse gerçekten işimiz zor. Çünkü o güncelleme kısa zamanda yeniden harekete geçecektir(Mesela kapatıp yeniden açınca yada önceden belirlenmiş zaman aralıklarıyla..). Her defasında key-slic yüklemekle başedilmezki..

Not: Herhalde loader crack uygulayanlarda güncellemenin crackı uçurması hallerinde yeniden loader activation yoluna gidebilirler. Ama bunlar pratik olmayan ve geçici çözümlerdir diye düşünüyorum.

Link to comment
Share on other sites

Win 7'den önceki işletim sitemleri içinde bir çok av gerçekleşti. Bir çok crack işe yaradı elbet ama benim ve diğer win kullanıcıları için en büyük tehlike windows'tan vazgeçememek tehlikesidir.

Elbette oturmuş bir alt yapıya sahipler bu kesinlikle inkar edilemez bir durumdur. Ancak bu oturmuş alt yapısını kesinlikle milyonlarca lisansız kullanıcıya borçlular. Ben şahsen XP'yi kullanmak zorunda olduğum için kullanıyorum, çünkü kullanmak zorunda olduğum bir program sadece ( Zamanım el verince yeni çıkan linux işletim sistemlerini deneyecem ) win platformunda çalışıyor.

Eğer benim program linux işletim sisteminde çalışırsa kesinlikle Picrosofttan kurtulmak istiyorum ve Linux kullanarak bu işletim sisteminin gelişimine katkıda bulunmak istiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Bende yükledim güncellemeyi hiçbişey olmadı,olur diye makineyi açıp kapattım bikaçkere yine olmadı,benimde bios modlu,şimdilik bi problem yok..

herkesten özür dilerim. bu sabah harddiski değiştirip yeniden kurulum yapmıştım. sertifika ve key girmemişim. jeton şimdi düştü. yani şimdi tekrar yükledim update ve hiç bi sorun yok

Link to comment
Share on other sites

Denemeciler microsoftun yayınladığı (ilk mesajda verdiğim linklerde olan) güncellemeler ile denesinler. Çünkü daha önce TNCTR'de verilen WAT güncellemesi, korsanlar/sızdıranlar tarafından değiştirilmiş ve etkisizleştirilmiş olabilir. Microsofun downloada sunduğunu denersek daha emin sonuçlara ulaşırız diye düşünmekteyim.

Link to comment
Share on other sites

herkesten özür dilerim. bu sabah harddiski değiştirip yeniden kurulum yapmıştım. sertifika ve key girmemişim. jeton şimdi düştü. yani şimdi tekrar yükledim update ve hiç bi sorun yok

Sanada, diğer modlu bios activation uygulayıcısı bizlerede geçmiş olsun. En azından şimdilik..

Link to comment
Share on other sites

Linke tıkladım bunu söyledi bana

Windows doğrulama başarılı oldu

Şimdi ek özellikler de dahil olmak üzere orijinal Windows yazılımlarının sağladığı tüm fırsatlardan yararlanabilirsiniz!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...