Jump to content

Bilgisayardaki Sorun Ne Olabilir?


betenabeki
 Share

Recommended Posts

selamünaleyküm arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar...

arkadaşlar pc çalışıyordu sorun yoktu fakat elektrik gitti bugün 1 saat sonra elektrik geldi ve bilgisayar çalışmıyor açma düğmesine basınca power supply çalışmıyor açma düğmesindeki ışık yanmıyor kart reader ışığı yanıyor. başka çalışan power supply taktım yine çalışmıyor,yani bu kasadaki power başka kasada çalışıyor.
sorun powerde değil açma kapama düğmesinin kablolarının bağlı olduğu panelide kontrol ettim sağlam anakarta takılı sorun yok sizce sorun nedir kesin çözüm nedir? yardımlarınızı bekliyorum. hoşçakalın..
Link to comment
Share on other sites

hayır arkadaş pc deki kablolardan bahsediyor power suppley baglı oldugu kabloları sök hatta bios pilini de çıkar 5 10 dk bekle sonra tekrar topla dene ama bence senin sorunun power supply den çünkü elektrik kesintilerinde çogunlukla power gidiyo iyi kontrol et

Link to comment
Share on other sites

power supply de sorun yok çünkü bu sorunlu pcdeki poweri başka pc ye takınca çalışıyor ayrıca başka sıfır power de bu sorunlu pc ye taktığımda yine çalışmıyor. yani powerde kesin sorun yok . ama bu sorunlu pc ye takılı olan kart reader in ışığı yanıyor.

Edited by betenabeki
Link to comment
Share on other sites

kardeş bu durumlar genelde statik elektrik topldığı için olur bilgisayarın elektrik bağlantısını kes sonra açma düğmesine bas power tuşu yanıp sönücektir sonra elektrik fişi,ni tekrar tak açmayı dene açılması gerekir açılmaz ise bunu birkaç kez tekrarla

Link to comment
Share on other sites

[color=#006400][b]Anakart sorunu gibi duruyor. Anakartın ışığı yanıyor muydu ? Eğer yanıyorsa statik elektrik olayı olabilir.[/b][/color][color="#445563"][b][font="verdana, tahoma, sans-serif"] [/font][font="Arial"]mremzi arkadaşımız anlatmış ona bi bak derim.[/font][/b][/color]

Link to comment
Share on other sites

Anakartını kasadan sök çıkar arkadaşım böyle yalıtımlı bir yüzeye koy varsa anakart kutusu iyidir mesela, sonra power ı bagla diğer bileşenler olmasada olur HD, Optik okuyucu falan hiç bişey bağlama sadece power ı bağla ve tornavidayla power pin ine dokun , bu haldeyken çalıştırmayı dene kasadan kısa devre yapma olasılığıda yüksektir bu olasılık olmadımı yine sıkıntıların devam ederse o zaman daha kesin bir sonuca ulaşırız.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar hepinizin yapmış olduğu yorumlarınız için teşekkürler bu sabah anakartı söktüm servise verdim test ettirdim anakart çiplerinde sorun varmış garantiye gitti,bende 116 tl ye gigabyte g41 combo marka anakart aldım taktım sorun bitti , demekki sorun anakarttaymış gerçi ben ta başından tahmin etmiştim fakat siz değerli arkadaşlarımında yorumlarını almadan olmaz dedim saolun..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...