Jump to content

Önce Kim Onadı?yargıtay Mı Yoksa Biz Mi?


YAGMURADAM
 Share

Recommended Posts

Önce Kim Onadı?Yargıtay mı Yoksa Biz mi?

[img]http://img.internethaber.com/news/167296.jpg[/img]


[b]İÇERİK:[/b]
Son zamanlarda yaşadıklarımızdab biri olan 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz skandalı ve bundan beter bir kararı tartışıp duruyoruz.
Hepimiz kendi penceremizden bakıp olayı yorumluyoruz.Düşündüklerimizi paylaşıyoruz.Ama bir şeyi unutarak.
Bu olayda bizim de payımız olduğunu unutarak maalesef.Nasıl mı ?.Bunun cevabını Yılmaz ÖZDİL'in yazısında bulacaksınız...


[b]“İffet”in kafasını taksinin penceresine kıstırıp tecavüz ettiler. Tıpkı, Müjde Ar’ın kafasını pencereye kıstırdıkları gibi.
*
“Fatmagül”ü sıradan geçirdiler.
Hülya Avşar’ı sıradan geçirdikleri gibi.
Özlemişiz bi nevi.
*
“Öyle Bir Geçer Zaman ki”de Ali Kaptan’ın canı çekti, boynuzlayarak boşandığı Cemile’ye tecavüz etti, beş yaşındaki Osman’ın gözü önünde... Şerefsiz Ekber desen, şıllık Karolin’e kitlerken, başını küvete çarptı, rahmetli oldu, hevesimiz kursağımızda kaldı!
*
“Bir Çocuk Sevdim”de henüz reşit olmamış liseli Mine’yi hamile bıraktılar. “Ay Tutulması”nda Kenan, Şebnem’in ırzına geçti. “Canan”ın ağzını tıkayıp, masaya yüzükoyun yatırarak becerdiler.
*
“Muhteşem Yüzyıl”ı dekoder’siz seyretmek mümkün ama, prezervatifsiz seyretmek mümkün değil.... Sümbül Ağa olmasa, Boncuk Ağa bile kaşla göz arasında Sadıka’yı hallediyordu, az daha.
*
“Yaprak Dökümü”ndeki damat sülaleyi dizdi; Önder Somer’in ilaçlı gazoz taktiğiyle baldızı filan bayılttı, zorla yatağa attı, sıra galiba kaymakam Ali Rıza Bey’e gelmişti ki... Allah’tan dizi bitti.
*
“Binbir Gece”de çocuğum hasta diyen anneye, kaç paraysa vereyim şekerim diyerek tecavüz etmişti hayırsever patron.
“Asmalı Konak”ta Seymen Ağa konağın sığıntısı kızcağıza giydirirken... “Hanımın Çiftliği”nde Muzaffer Bey boş vakitlerinde hizmetçi Gülizar’ı temizliyordu.
*
“Aşk-ı Memnu”da Behlül yengesini ütülerken... “Bihter’e kocası tecavüz edecek, azzz sonra” anonsu yapıldı, adeta sokağa çıkma yasağı ilan edildi, en başta benim valide, misafirlikleri bile iptal etti, tecavüz sahnesini kaçırmamak için!
*
(Rol icabı hadiseler o kadar gerçekçi ki... “Derin Sular” dizisindeki oğlan, rol arkadaşı kıza harbi harbi tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı iyi mi, yargılanıyor!)
*
“Küçük Kadınlar”da Elif’e tecavüz ettiler. “Arka Sıradakiler”de Zehra’ya.
*
“Unutulmaz”da Melda’ya 8 saat tecavüz ettiler, çekimleri 8 saat sürdü, güya yayınlanmadı. Ancak, sahneler basına servis edildi, bütün detaylarıyla yayınlandı. “Unutulmaz”dı hakikaten.
*
“Menekşe ile Halil”in Menekşe’sine beklendi, beklendi, beklendi, tam Dünya Kadınlar Günü’nde tecavüz edildi...
O daha unutulmazdı.
*
Ucundan acık gösteriyorlar ama, sanırım “Kuzey”e de tecavüz etmişler mapusta!
*
(Yazının başını “kırmızı nokta”yla işaretleyip, “18 yaşından küçükler okumasın” notu koyacaktım. Sonra vazgeçtim. Biliyorum ki, o zaman daha çok okunacak. O yüzden koymadım.)
*
Netice itibariyle...
Böyle başa.
Böyle tarak.
Kalbinizi kırmak istemem ama, nefes bile almadan kim seyrediyor kardeşim bunları? Başka mevzu kalmamış gibi, cinsel suçlara reyting rekorları kırdırarak, kim daha fazla çekilsin diye teşvik ediyor?
Kim normalleştiriyor?
Irz’a rıza’yı kim gösteriyor?[/b]


Yazının Orjinalini Aşağıdaki linktedir.:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19172094.asp
Link to comment
Share on other sites

Bu milletin eğitim düzeyi ile alakalı tamamen. Diziden izledim, tecavüz ettim gibi salak beyinsiz bir toplum olduğumuz gerçeğide var elbet.

Ayrıca şunu unutmayın halk ne isterse yapımcılar onu verir. Aile dizileri yayınlanıyor, misal geniş aile, canım ailem, falan filan reyting alamıyor yayından kaldırılıyor.

Yani tecavüzlü emmeli gömmeli dizileri biz istiyoruz.

Son olarak yabancıların uydularını kaçınız seyredebiliyorsunuz bilmiyorum ama 1080p HD konulu pornolarda var benim televizyonda. Anam gaza geldi hadi çarşıya çıkayım millete saldırayım psikozu oluşmadı bende.

Bilmem kaç tane itin 13 yaşında kıza tecavüz etmesidir mesele, yargının bunu geçiştirmesidir mesele. Dizilere kurban olun siz.

Link to comment
Share on other sites

Sanırım yazıda geçen şu kısım herşeyi anlatıyor

(Yazının başını “kırmızı nokta”yla işaretleyip, “18 yaşından küçükler okumasın” notu koyacaktım. Sonra vazgeçtim. Biliyorum ki, o zaman daha çok okunacak. O yüzden koymadım.)

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bence boşuna tartışıyoruz; bu insanların eğitimi ile ilgili birşey. İnsanları eğitip doğru bilgi ile donatmazsanız olacağı budur. Herkes çocuğunu yetiştirirken "evin erkeği ne derse o olur" derseniz işte bu olur. İnsanları belli bir yaşa gelince bu nedir? Niye yapıyoruz? diye sorgularlar deyip, insanları istediğimiz gibi yönetip kullanamayız deyip korkup eğitimden uzak tutarsak işte böyle sonuçlarına katlanmak zorunda kalırız. Hala Ülkemizin pekçok yöresinde kız çocukları okula gönderilmeyip hor görülüyorsa, hala töre diye insanlar öldürülüyorsa, ve bütün bunlar olurken kendini bu zihniyetin temsilcisi sanan bazı kendini bilmezler hala oradaki insanları istedikleri gibi yönetmeye çalışmak için bu insanları eğitmek yerine yakıp yıkmayı, baş kaldırmayı öğretmeye çalışıyorlarsa daha ne bekliyoruz ki? M A L E S E F

Link to comment
Share on other sites

İnsanların eğitimi (bilinçli olarak okuyan ve düşünen insan istenmiyor ülkemizde düşüneceksende onlar gibi düşüneceksin) ve Devletin uyuşturma politikası bu tamamen,2000 lerde hatırlarmısınız Futbol dan başka şey yoktu tvlerde sabah akşam, şimdi ise sabahları kadın programları akşam diziler içerigi ne olursa, insanlarımızı yoşlaştırmaya değerlerinden uzuklaştırmaya koyun gibi izlemeye mahkum etmeye calışıyorlar. Hayatımız başka taraflara cekiliyor,zamları ve dertlerimizi sadece 1 saatlik haberlerde ya görüypru ya görmüyoruz.Konuşabilen varmı sonra yok.Tartışma programlarına bakın bizim dertlerimizi konusuyorlarmı ya suriye ya ırak ya da gergenekon felan. 2 ayda insanlara deve yükü ile zam koydular ve yaşam standartlarını dibe vurdular varmı konuşan yok. Dış ticaret açıgı rekor seviyede ve ekim ayı eflasyonu 2001 seviyesindeki ile aynı çıktı bilen var mı ne demek oldugunu (2001 ekimde kriz vardı ve bugün aynı rakam çıktı). Gerçi kimin umrunda çocuklarımızın gelecegi egitimi, yarın ne olacagı kuzey varken iffet varken.

Edited by muan
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Utanç davasında karar kesinleşti!
13 yaşında 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç. hakkında yerel mahkemenin verdiği "Kızın rızası vardı" kararına Yargıtay Başsavcılığı itiraz etmedi
25 Kasım 2011 Cuma, 11:18:55
Utanç davasında karar kesinleşti!

13 yaşında 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç. davasında son perde. Yerel mahkemenin "Kızın rızası vardı" gerekçesiyle verdiği hafif cezaları onaylayan Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nin kararını hukuka uygun bulduğu için itiraz etmedi.

‘Utanç davası’ olarak bilinen olay, 2002 yılında Mardin’de yaşanmaya başlamıştı. O tarihlerde 13 yaşında olan N.Ç, iki kadın tarafından para karşılığı erkeklere pazarlandı. Aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 26 kişi N.Ç ile ilişkiye girdi. Olayın duyulması üzerine N.Ç ile ilişkiye girenler ve küçük kızı pazarlayan iki kadın hakkında dava açıldı. Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 24 sanığa alt sınırdan 5 yıl ceza verdi ve iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 ay - 4 yıl 10 aya indirdi. 18 yaşından küçük bir sanığa da 3 yıl 2 ay ceza verildi. Mahkeme, sanıkları cezalandırırken eski TCK’nın “Her kim 15 yaşını bitirmeyen bir küçüğün ırzına geçerse 5 seneden aşağı olmamak üzere ağır hapse mahkûm olur” şeklindeki 414. maddesinin 1. fıkrasını uygulayarak N.Ç.’nin, kendi rızasıyla fuhuş yaptığı yorumuna imza atmış oldu.

İTİRAZ BEKLENTİSİ OLMUŞTU
Radikal gazetesinin haberine göre, mahkeme “ırza geçme suçunda cebir ve şiddet kullanıldığını” kabul etse, eski TCK’nın 414. maddesinin 2. fıkrası uyarınca en az 10 yıl hapis cezası verecekti. N.Ç’nin avukatları karara itiraz etti. Dosya Yargıtay’a geldi. Yargıtay Başsavcılığı yerel mahkemenin kararını hukuka uygun olduğuna yönünde tebliğname hazırladı. Kararının temyiz incelemesi ise Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından yapıldı. Daire, kararı, “hukuka uygun olduğu” belirterek onadı. Yargıtay’ın kararı kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Yetkililerin “sürecin henüz tamamlanmadığı” yönündeki açıklamaları nedeniyle Yargıtay Başsavcılığı’nın karara itiraz edeceği beklentisi oluştu. Ancak Yargıtay Başsavcısı, dairenin kararına 30 gün içinde itiraz hakkını kullanmadı. İtiraz süresi dün doldu.

NEDEN İTİRAZ ETMEDİ
Başsavcılık kaynakları, kararın eski TCK’ya göre verildiği, bu nedenle daha fazla cezanın mümkün olmadığı görüşüyle itiraz etmediklerini vurguladı. Başsavcılık, davada “cebir ve şiddet kullanılmadığı” için eski TCK’nın 414. maddesinin 2. fıkrasının uygulanamayacağı görüşünde. İtiraz olmadığı için dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun gündemine gitmeyecek. Böylece karar kesinleşmiş oldu.
Kararın onanmasının ardından dosya tekrar Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gidecek. Yerel mahkeme Yargıtay’ın bozma kararında dikkat çektiği birtakım teknik düzeltmeler yapacak.

BAKANLIĞIN YETKİSİ YOK
Adalet Bakanlığı’nın Yargıtay incelemesinde geçen bir karar için ‘kanun yararına bozma’ yoluna başvurması CMK’ya göre mümkün değil. CMK’ya göre Adalet Bakanlığı temyiz incelemesinden geçmeyen kararların bozulması için Yargıtay’a başvurabiliyor. Ancak N.Ç. davasının Yargıtay’da temyiz incelemesi yapıldığı için bakanlığın kanun yararına bozma talebinde bulunma hakkı yok.

[code]http://www.haberturk.com/yasam/haber/691341-utanc-davasinda-karar-kesinlesti[/code]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...