Jump to content

Tarayıcıların Kralı Yine O! Nisan 2012 Rakamları..


temmuz
 Share

Recommended Posts

[color="#FF0000"][b]Tarayıcıların kralı yine o![/b][/color]

[b]Tarayıcı savaşında Nisan 2012 rakamları da açıklandı. İşte tarayıcıların kralı ve diğerleri...[/b]

[img]http://img191.imageshack.us/img191/3692/ekranalntsfo.jpg[/img]

Microsoft, Internet Explorer 9'un kullanım oranlarını Nisan ayı rakamları ile güncelledi. Microsoft'a göre IE 9, Windows 7'li PC'lerde yüzde 35.5 oranında kullanılıyor. Onu yüzde 21 ile Chrome 18 ve yüzde 15.3 ile Firefox 11/12 takip ediyor.

Oranların sağlandığı kaynak ise Microsoft'un doğruluğuna güvendiği Net Applications. Bununla birlikte Net Applications'a göre tüm işletim sistemlerinde çalışan tüm tarayıcılarda yüzde 26.22 ile hala IE 8 önde. Onu yüzde 15.91 ile IE 9 izlerken, Chrome 18 yüzde 13.9, Firefox 11 ise yüzde 11.35 ile IE 8'i takip ediyor.

İlgi çeken bir nokta ise artık resmi olarak desteklenmeyen Firefox 3.6'nın Nisan 2012'de hala yüzde 2.43'lük bir paya sahip olması. Mozilla, Firefox 3.6 sahiplerini yakında (isteğe bağlı olarak) Firefox 12'ye güncellemeyi planlıyor.

[b]CHIP Türkiye - 03 Mayıs 2012 10:30[/b]
Link to comment
Share on other sites

Bu oran, IE9'un değil; ne kullandığını [b]bilmeyen yeni kullanıcılardır[/b]. Diğer bir ihtimalle, alternatif tarayıcı yükleyip '[b]IE9 da kalsın belki kullanırım[/b]' diyenlerdir. :rolleyes:

[color="#008000"]Her Win7 yüklemede Microsoft tarayıcısını gözümüze sokuyor[/color], '[color="#FF0000"]n'olur bunu kullan[/color]' [color="#008000"]dermişcesine ..[/color]

Edited by frmload
Link to comment
Share on other sites

Böyle tekelleşmiş bir pazarda kullanım oranına bakarak bir tarayacı üstünlüğüne ulaşmaya çalışmak ne kadar yanlış bir yöntemdir. Tabi bazılarının işine geldiği için sürekli gündeme bu şekilde sokmaya çalışıyorlar. Eğer IE9 Windows'un içinde entegre gelmeseydi o zaman bu tablonun galibi kim olurdu çok merak ediyorum. Tahmin etmek pek de zor olmasa gerek.

Link to comment
Share on other sites

Chrome daha yeni bir tarayıcı olmasına ragmen firefox'u geçmiş durumda. Eğer microsoft kendi işletim sistemine ie9 entegre etmese ve seçimi kullanıcıya bıraksa bu pazar payının yarısını chrome tek başına rahat alır.

Link to comment
Share on other sites

Bu hep tartışılır durur,
Kendi kriterleriniz bence 1. seçerken önemli.
eklentiler ile uzun işlerden kurtulmak diyorsanız ve pratik eklentiler ile sörf yaparak işlerinizi birkaç saniyede yapmak isyirosanız FİREFOX tabiki.

Link to comment
Share on other sites

Bilinçli kullanıcılar farklı tarayıcıları kullansalar da mutlaka internet explorer bulundurur. Aksi takdirde bir devlet sitesine işiniz düştüğünde fellik fellik internet explorer arayıp indirmek zorunda kalıyorsunuz. Devlete ait sitelerin bir çoğu internet explorer dışındaki tarayıcıları desteklemiyor.

[img]http://i48.tinypic.com/2508391.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...