Jump to content

Kurban Fiyatı Bu Yıl Ne Olacak?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

arkadaşlar kurban bayramı yaklaşıyor. mezbahaya büyükbaş dana veya ineğe hisse olarak giren varmı? bilirsiniz şu şekilde kilosu ne kadar diyor mezbahalar; bacaklar iç organlar baş ayrıldıktan sonra toplam olarak kemikli tartılıyor ve bu toplam kişi başına bölünüyor diyelimki bu şekilde 300 kg geldi toplam ve 7 hissedar var. 300/7=43 kg (yaklaşık) kişi başı. bu 43 kilo nun kg fiyatı ne kadar ?

 

kg ı 30-35tl arası diyenler varda öyle olursa geçen seneye göre çok zamlı olur. geçen yıl 23tl di diye hatırlıyorum.

Link to comment
Share on other sites

Bu sene hayvan satıcıları uçtu.Herkes farklı şeyler söylüyor.Birisinden kurban fiyatı sorduk kişi başı 1650TL hesap çıkarttı.Bekleyeceğim yapacak birşey yok.

bildiğim ve söylenecek çok şey varda hadi yine .... lik bizde kalsın. (nokta olan yere istediğiniz uygun kelimeyi koyabilirsiniz kafanıza göre)  şunu biliyorum kimi diyor 26 tl ye aldık biz. 26 tl de canlısımı yoksa kesilerek bilinen kemikli et kg fiyatımı? sormadım. sorayım bir. çünkü canlı ise işkembe v.s. diğer organlarla yine aynı fiyatlara gelir. adamında kafa çalışmıyorsa biz aldanmadık iyi insandan aldık der :)

Link to comment
Share on other sites

Kurbanlıklar çok uçtu bu sene ya biz büyükbaş kesmeyi planlıyorduk çok öncedende artık koyun ile idare edicez

bu kadar da pahalı olmaz yahu kasaplarda et hala aynı fiyatta ithal et getirtiyorlar et ve süt kurumunda tabi oda geçiçi çözüm

Link to comment
Share on other sites

geçen yıl 23 tl/kg olarak hatırlıyorum. 40 kg gelmişti birde 35 tl kesim parası vardı. 40x23=920+35=955 kemikli et olarak tabi. sordum çalışanın birine 10 kg kemik düşer net 30 kg et olur dedi ve gerçekten tam o civardaydı.

 

bu yıl ise aynı olsa ve en alt fiyatı 30 tl farzetsek, 30x40=1200 olur. kesim parasınıda eklersek1250 tl olur. yani geçen seneye nazaran 300 tl zamlı. Allah kabul etsin inşallah :) tüfe kaç yıllık %8 mi? galiba.. enflasyona ezilmiyoruz çok şükür :) tarım ve hayvancılık ülkesindeki rezalete bak. hayır insan bunları konuşmak istemiyor ama en az cebimizdeki paranın %12 si okuspokusa gidiyor haberimizde yok.

Link to comment
Share on other sites

vay arkadaş herşeye zam nedir bu böyle dolar almış başını gidiyor türkiye gibi hayvancılığa elverişli bir ülkede etin kg fiyatına bak halada dışardan ithal et takviyesi alıyoruz Allah sonumuzu hayır etsin  bu sene bazı kişilere kurban kesmek hayal olacak herhalde bu gidişle. :o 

Edited by Heri_19
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...