keskinasil Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Merhaba elimde 64gb lik bir flash bellek var ve bu bellege windows7 yi yazıyorum rufus ile sonra minitool partition wizard ile bunu ikiye bölüyorum benim istediğim windowsun oldugu bölüm gizli olsun kalan bölüm aktif olarak tüm bilgisayarlarda görüle bilsin ama her denememde olmadı farklı hatalar aldım bir üstadımız resimli olarak bu işlemi nasıl yapacağımızı anlatırmı rica etsem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Bu işlem biraz riskli sonra flash i bozmayin. ..sizde benim gibi yapın. Win7 i yazdırın sonra içerisinde yeni klasör açıp istediğiniz gibi kopyalayın yada kullanın. ..ben öyle yapiyom 1 yıldır sıkıntı yok...yanlız virüslere dikkat edin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keskinasil Posted July 12, 2017 Author Share Posted July 12, 2017 Yapan hocalarımız üstatlarımız var onlar güzel bir şekilde anlatırsa bizde ögreniriz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berdush_03 Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 7 saat önce, keskinasil yazdı: Merhaba elimde 64gb lik bir flash bellek var ve bu bellege windows7 yi yazıyorum rufus ile sonra minitool partition wizard ile bunu ikiye bölüyorum benim istediğim windowsun oldugu bölüm gizli olsun kalan bölüm aktif olarak tüm bilgisayarlarda görüle bilsin ama her denememde olmadı farklı hatalar aldım bir üstadımız resimli olarak bu işlemi nasıl yapacağımızı anlatırmı rica etsem - Merhabalar, diskpart yöntemiyle Usb Belleğinizi ikiye bölebilirsiniz fakat, ikisine de farklı işletim sistemi kurup çalıştıramazsınız. Rufus ve diğer araçlar bellekleri tek parça olarak görüyor. Yine de ben size kodları göndereyim: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın. diskpart list disk select disk <disk numarası> clean create partition primary size=4000 (Ben 4Gb olarak girdim siz ne kadar isterseniz o kadar girersiniz) format quick fs=fat32 label="Windows XP" assign letter=P ("P" sürücü harfini simgeler) active create partition primary format quick fs=ntfs label="Windows 7" assign letter=T list vol (Oluşan partisyonları listeliyor) exit exit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keskinasil Posted July 12, 2017 Author Share Posted July 12, 2017 Ben iki bölümede sistem kurmak istemiyorum ki rufus ile yazdığım sistemlerin olduğu boyut kadar flash bellegi küçültüp kalan kısmı da program deposu olarak kullanmak istiyorum sadece sistemlerin olduğu bölüm windows larda görünsün istemiyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berdush_03 Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 21 dakika önce, keskinasil yazdı: Ben iki bölümede sistem kurmak istemiyorum ki rufus ile yazdığım sistemlerin olduğu boyut kadar flash bellegi küçültüp kalan kısmı da program deposu olarak kullanmak istiyorum sadece sistemlerin olduğu bölüm windows larda görünsün istemiyorum Bende uzun zamandır böyle birşey yapmaya çalışıyorum ama maalesef sizin gibi çözüm bulamadım henüz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red_d Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Normalde birçok programla yapılıyor (bootice, aomei partition assistant, minitool partition wizard vs) ama fiziksel bir hdd yi bölmek gibi değil bu yöntemler. Yani 2 bölüm aynı anda windows üzerinde görünmüyor. Windows 10 1703 e yeni gelen bir özellikle (biraz uzun bir yöntem) fiziksel hdd böler gibi 2 bölümde görünecek şekilde bölebiliyor, windows 7 kurumunu yaptıktan sonra bölümü gizlemek kolay, sürücü harfini silsen yeter zaten. Aşağıdaki yöntemi bir dene istersen. Please register to see this content. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keskinasil Posted July 12, 2017 Author Share Posted July 12, 2017 İso dosyasını rufus ile usb bellege yazıyoruz ve rufus bellegi tek parça görüyor yani iso dosyasını yazdıktan sonra usb yi bölmemiz lazım ve dolun olan kısmı gizlememiz lazım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozanaus Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 aio boot ile bölebilirisn Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keskinasil Posted July 13, 2017 Author Share Posted July 13, 2017 Bir saat önce, ozanaus yazdı: aio boot ile bölebilirisn Please register to see this content. Nasıl bölcez dolu flash belleği ben zaten ikiye böle biliyorum benim isteğim windows olan bölümü gizlemek ve gizli tutmak yani dosta işletim sistemi kuracak ama windows da görünmeyecek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozanaus Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 anladım senı, yalnız soyle bı durum var, sen o bölümü gizlesen de başka bilgisayara taktığında gene açık görünür, hatta kendı bilgisayarında formattan sonra gene aktif olur bunu yerine win kurulum dosyalrını gizle, sonra Please register to see this content. ile flashı kilitle. hem flashında sadece program klasoru gorunur hem virüs bulaşmamıs olur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LegalSecurity Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 19 saat önce, Berdush_03 yazdı: - Merhabalar, diskpart yöntemiyle Usb Belleğinizi ikiye bölebilirsiniz fakat, ikisine de farklı işletim sistemi kurup çalıştıramazsınız. Rufus ve diğer araçlar bellekleri tek parça olarak görüyor. Yine de ben size kodları göndereyim: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın. diskpart list disk select disk <disk numarası> clean create partition primary size=4000 (Ben 4Gb olarak girdim siz ne kadar isterseniz o kadar girersiniz) format quick fs=fat32 label="Windows XP" assign letter=P ("P" sürücü harfini simgeler) active create partition primary format quick fs=ntfs label="Windows 7" assign letter=T list vol (Oluşan partisyonları listeliyor) exit exit Bu yöntemle NTFS olarak biçimlendirilmiş bölümü ( bildiğim kadarı ile, yanlışta olabilir ) UEFI kurulum için kullanamıyoruz. Yanlış ise lütfen beni düzeltin. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berdush_03 Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 5 saat önce, LegalSecurity yazdı: Bu yöntemle NTFS olarak biçimlendirilmiş bölümü ( bildiğim kadarı ile, yanlışta olabilir ) UEFI kurulum için kullanamıyoruz. Yanlış ise lütfen beni düzeltin. - İlk bölüm FAT32 olarak biçimlendirildiği için orayı kullanabilirsiniz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keskinasil Posted July 14, 2017 Author Share Posted July 14, 2017 On 13.07.2017 at 12:19, ozanaus yazdı: anladım senı, yalnız soyle bı durum var, sen o bölümü gizlesen de başka bilgisayara taktığında gene açık görünür, hatta kendı bilgisayarında formattan sonra gene aktif olur bunu yerine win kurulum dosyalrını gizle, sonra Please register to see this content. ile flashı kilitle. hem flashında sadece program klasoru gorunur hem virüs bulaşmamıs olur Dediğiniz gibi kullanıyorum ama benim dediğimin bir yolu yokmu multiboot sistemlerde usb iki bölüm oluyor ve ikinci asla gözükmüyor köylü üstad da da öylen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhat100 Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 9 dakika önce, keskinasil yazdı: Dediğiniz gibi kullanıyorum ama benim dediğimin bir yolu yokmu multiboot sistemlerde usb iki bölüm oluyor ve ikinci asla gözükmüyor köylü üstad da da öylen arkadaş senin istediğin bu şekilde mi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keskinasil Posted July 14, 2017 Author Share Posted July 14, 2017 Hocam benim isteğim usb yi ikiye bölüm bir bölümü gizli tutmak o gizli bölüm hiç bir şekilde windows üstünde gözükmesin iatiyorum hiç bir bilgisayarda gizli bölümün içinde sadece windows kurulumu olacak rufus veya başka bir program yardımı ile usb ye yazılacak ve yazma bittikten sonra veya önce bölümlendirme yapılacak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhat100 Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 tamam işte usb yi iki kısma bölünüyor istediğin bölümü gizli bölüm olarak atayabiliyorsun Windows ta gözükmez gizli bölüm böldükten sonra Windows unuzu o bölüme atar formatta kullanırsınız Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keskinasil Posted July 15, 2017 Author Share Posted July 15, 2017 Flash diski ikiye bölüyorum ama rufus yardımıyla windows yazmaya kalktığımda usb flash diski tek parça olarak görüyor hocam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeritEtemSinBin Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 ikiye böldükten sonra mbr yazıcaksınız rufus ile iso değil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keskinasil Posted July 16, 2017 Author Share Posted July 16, 2017 9 saat önce, FeritEtemSinBin yazdı: ikiye böldükten sonra mbr yazıcaksınız rufus ile iso değil Hocan resimli olarak gösterirmisin bir nasıl yapacağım diye Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeritEtemSinBin Posted July 16, 2017 Share Posted July 16, 2017 56 dakika önce, keskinasil yazdı: Hocan resimli olarak gösterirmisin bir nasıl yapacağım diye resim değil de teamviewer ile bağlanıp halledeyim daha iyi olur resimle nasıl anlatırım bilemiyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keskinasil Posted July 18, 2017 Author Share Posted July 18, 2017 Olmuyor hocam deniyorum ama yok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musadilek Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 On 14.7.2017 at 13:17, serhat100 yazdı: arkadaş senin istediğin bu şekilde mi Hangi program bu şekilde çıkabilir diskleri veya usb leri bölüyor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serhat100 Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Bootice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts