Jump to content

Multiboot Cd\dvd Yapımı [anlatım]


blackman12
 Share

Recommended Posts

Öncelikle geçmiş olsun.

Ben sistem modifiyesiyle fazla ilgili deyilim ama senin mesajını görünce düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Bana göre modifiye işlemleriyle hiç uğraşma. Çünkü modifiye yapacağın sistemi sanal pcde de olsa defalarca hatalara karşı test etmen gerekecek.

Bu testler görme engelin olduğu için seni zorlayacaktır. Ufak bir hatada çok zaman kaybedebilirsin.

Sana tavsiyem bekaplama programlarına yönel. Ghost, Acronis True Image gibi.

Şimdi diyelim sistemini baştan kurdun ve windowsu kendine göre ayarlardın. Programlarını vs. kurdun.

Ondan sonra mesela ghost ile sistemin bekabını bir kişinin yardımıyla alıyorsun. Sonra aldığın bu bekabı otomatik geri yüklemek için bir dvd oluşturabilirsin.

Yani dvd yi takınca boot menüsü açılır. 10 saniye içinde bir tuşa basmazsan bilgisayar birinci diskindeki sistemden başlar.

Belirlediğimiz bir tuşa basarsan mesela 1 olsun. Msdos komut istemiyle sistem başlatılır ve bekap dosyan otomatik geri yüklenir.

Tabi 1-2-3 diye farklı seçeneklerde menüye eklenebilir.

Burdaki tek sorun bekap dosyanın dvd ye sığıp sığmayacağı. Tabi bu multiboot menüsü harddiskinede eklenebiilr. Yani dvd olmadanda sistemini onarabilirsin.

Ama her halukarda, başkasından ufakta olsa biraz yardım olmak gerekiyor.

Seçtiğin bileşeni bilmen açısından ise msdos ekranına düşünce bib sesi ile sana bilgi verilmesi sağlanabilir. MsDosta çalışan bu tip program kesinlikle vardır.

Son söz olarak;

Ben format işlemiyle hiç uğraşmam. Ghost bekaplarım vardır ve sistemim arızalandığında bilgisyarı aç kapatıda dahil edersek yaklaşık 8 -10 dakika içinde sistemimi yeniden yükleyebiliyorum.

Eğer yazdıklarım aklına yatıyorsa, veya yatmıyorsa istediğin konuda vakit buldukça sana yardımcı olurum.

Umarım istediğini kısa sürede yaparsın.

Unutma insan azmi en engeli aşacak güçtedir.......

Kolay gelsin........

öncelikle ilgin için ve iyi dileklerin için teşekkürler. bende bu camiyanın bu işi iyi bileniyim. bizim ekran okuyucu programların kurulup birbirine entegresi falan ince ayarlar gerektirir. bu nedenle bilgisayarcılar falan genelde işin içinden çıkamazlar. bilgisayar kullanmaya yeni başlayan görme engelli arkadaşlar bana makineyi getirdiklerinde oldukça kurcalanıp karıştırılmış oluyor. ve genelde bizim ekran okuyucular kurulumda yapılan hatalarda format dışında yeniden kuruluma izin vermiyor. diyeceğim kendi bilgisayarımdan başka bilgisayarlarıda formatlamak zorunda kalabiliyorum. norton ghost 2003 ü zaten kimseden yardım almadan kullanabiliyorum. dediğiniz gibi on dakikada sistemim yeniden hazır oluyor. ancak diğer yedekleme sistemlerini hiç kullanmadım. eğer herhangibir bilgisayardan aldığım yedeği bütün bilgisayarlarda kullanambileceksem ddiğiniz mantıklı olur. çünkü ben kurulumları dvd ve cd den olduğu kadar flash disktende deniyorum. ve onda yer sıkıntısı daha az oluyor. fsm nin sam disk olayını denedim mesela. sonuç başarılıydı. neyse onun konusu burası değil sonuca gelirsek talebim yalnızca kendi bilgisayarım için değildir. teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ben tek bir bilgisayar için böyle bir şey istiyorsun sanmıştım.

Fazla bilgim olmamakla birlikte bir bilgisayardan alınan bekap dosyası farklı bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

Mesela bu iş Acronis Universal Restore ile yapılabiliyor. İlgili makaleye ise aşağıdaki adresten ulaşabilirsin.

Please register to see this content.

Tabi bu tip kurulumdan sonra sürücülerde ayrı bir şekilde yüklenmesi gerekecek.

Ghost için ise böyle bir yöntem olabilir ama inan hiç bir fikrim yok. Araştırmak lazım.

Diğer yandan o bahsettiğin ince ayar isteyen programları katılımsız yapabilirsen herangi bir modifiyeli sisteme bu programları kolaylıkla entegre edebilirsin.

Entegre etmesen bile bir tık ile kurulabilir.........

Link to comment
Share on other sites

whitedeath; doğru anlamışsın aynen öyle.

xarax; henüz öyle birşey görmedim ben.Ama güzel bir yol denemişsin denemekte fayda var denerken şunu gözden kaçırmışsın dosyalar aynı değil maalesef.

aslanbey78; dediğiniz şekilde bir sistem yapılabilir diye düşünüyorum.Öncelikle multibootu yapınız 1 2 3 4 şeklinde.1 ve 2 ye farklı xp ler koyarsınız.Tabi bunların farklı winnt.sif dosyaları olur.Birden fazla xp yi tek cd ye koymak için

www.tnctr.com/index.php?showtopic=68563[/CODE]

bu konuyu incelemelisiniz.Winnt.sif içeriğinde normalin dışında şöyle kodlar olmalı ki 1 e basınca c yi 2 ye basınca d yi formatlasın.

[CODE][Data]
AutoPartition=2

[Unattended]
TargetPath="C:Windows"


[DiskConfig]
Disk1="Disk1.config"

[Disk1.config]
Size1="*"
PartitionType1="primary"
FileSystem1="ntfs"
Quickformat1="yes"[/CODE]

bunu aynı şekilde d ye de uyarlarsanız olacaktır.Tabi kodlarda size1="boyut" gibi oynamalar yapmanız gerekmekte.

4. seçenek zaten easybootla çok kolay.

3. seçenek de yukarıdaki kodla yapılabilir autopartition komutu bunun için yeterlidir.

Ayrıca bluelifein bana hatırlattığı ghost imajlarını otomatik yükleyen parametreleri de multibootuna ekleyebilirsin.Donanım bilgisi farketmeden kullanılabilen bir gho dosyası ghost ile alınabiliyor diye biliyorum.

Ayrıca sizi takdir ediyorum.Bir çok insanın yapmadığını yapıyor ve balık tutmayı öğrenmek istiyorsunuz.Bende yapamadığınız her noktada sizi olabildiğince desteklemeye çalışacağım...

Bu arada arkadaşlar artık foruma uzun süreler giremeyebilirim.2. öğretim öğrencisi olduğum için tam bir kabus içerisindeyim.

Link to comment
Share on other sites

"aslanbey78; dediğiniz şekilde bir sistem yapılabilir diye düşünüyorum.Öncelikle multibootu yapınız 1 2 3 4 şeklinde."

öncelikle ilginize teşekkürler. multiboot konusunda hiçbir bilgim yok daha yolun başındayım.

"1 ve 2 ye farklı xp ler koyarsınız.Tabi bunların farklı winnt.sif dosyaları olur.Birden fazla xp yi tek cd ye koymak için

www.tnctr.com/index.php?showtopic=68563[/CODE]

bu konuyu incelemelisiniz."

winnt.sif dosyasını daha önce hiç kurcalamamıştım sizin yazınızı okuyunca merak edip editpulus3 programıyla açıp şöyle okutturdum. kodları en son satıra koysam olurmu. birde size1 komutundaki bir neyi ifade eder mb? gb?

"Winnt.sif içeriğinde normalin dışında şöyle kodlar olmalı ki 1 e basınca c yi 2 ye basınca d yi formatlasın.

[CODE][Data]
AutoPartition=2

[Unattended]
TargetPath="C:Windows"


[DiskConfig]
Disk1="Disk1.config"

[Disk1.config]
Size1="*"
PartitionType1="primary"
FileSystem1="ntfs"
Quickformat1="yes"[/CODE]

bunu aynı şekilde d ye de uyarlarsanız olacaktır.Tabi kodlarda size1="boyut" gibi oynamalar yapmanız gerekmekte."

boyut dışında yapılması gereken bir değişiklik varmı? birde bu kodlar tam olarak ne komutu veriyor. bir kısmını anladım ama ingilizcem yok. üstünkörü çağrıştırıyor birşeyler. html biliyorum kodlara tam olarak yabancıda değilim aslında.

"4. seçenek zaten easybootla çok kolay."

easyboot u hiç denemedim ama kolaysa ben onu çözerim.

"3. seçenek de yukarıdaki kodla yapılabilir autopartition komutu bunun için yeterlidir.

Ayrıca bluelifein bana hatırlattığı ghost imajlarını otomatik yükleyen parametreleri de multibootuna ekleyebilirsin.Donanım bilgisi farketmeden kullanılabilen bir gho dosyası ghost ile alınabiliyor diye biliyorum."

daha yolun başındayım. size bildiklerimi kısaca özetliyeyim. nlite addon maker ile katılımsızları cab yapmak, dpsbase ile driver indirip xp ye entegre etmek, nlite ile yaptığım cab ları xp ye gömmek ve katılımsız kurulum hazırlamak. yalnız onda bile kurulumun sonunda gelen ekran ayarlarıyla iltgili uyarı ve soruyuaşmayı başaramadım. ghost lada sadece norton ghost 2003 ile yedek alıp geri yükleyebiliyorum oda windows ortamında.

"Ayrıca sizi takdir ediyorum.Bir çok insanın yapmadığını yapıyor ve balık tutmayı öğrenmek istiyorsunuz.Bende yapamadığınız her noktada sizi olabildiğince desteklemeye çalışacağım..."

çok teşekkür ederim. öyle olmasa bu gün size bu yazıyı yazıyor olamazdım.

"Bu arada arkadaşlar artık foruma uzun süreler giremeyebilirim.2. öğretim öğrencisi olduğum için tam bir kabus içerisindeyim.

allah yardımcınız olsun keşke daha önce karşılaşsaydık. ama umarım bu işi bilen başkalarıda konuya ilgi gösterir.

Link to comment
Share on other sites

@aslanbey78

Tekrar merhaba. Ben Multiboot konusunda birazda olsa deneyimli sayılırım. Bence sen Multiboot için Grub4dos kullanmalısın. Çünkü Grub4dos sadece yazı içeriklidir.

Bu sayede tasarım ile felan uğraşmana gerek kalmaz. Sadece kodları alt alta yazman yeterli olacaktır. Easyboot, AeroSutido gibi programlarda basit ama senin için biraz zor olabilir. Çünkü müdeki beleşenler için tasarım ile uğraşacaksın.

Multiboot konusunu hangi şekilde yaparsan yap o kadar zorlanacağını sanmıyorum. Bu yüzden Multiboot konusunu en sona bırak. Zaten bu aşamada bir önceliği yok.

Önce XP'yi kendi istediklerine göre ayarlamalısın. Inanıyorumki bir çok arkadaş bu konuda takıldığın yerlerde sana yardımcı olacaktır.

Tabi denemeler yapmak için elinde bir sanal pc yazılımı olursa çok daha iyi olur. Ama kullandığın sesli programlar ile sanal pc açılınca ekrandaki yazılar okutabiliyorsan işine yarayacaktır.

Sanal pc olarak ben yıllardır wmware kullanıyorum. Gerçekten bu konularda çok başarılı....

Link to comment
Share on other sites

arkadaşla ben SuperExcalibur un anlatımına göre multiboot yaptım aerostudio 2008 ile io oluşturdu ama xpcd ayrı dosyada,image dosyaları,themes dosyaları ayrı ayrı basit bir şekilde rar yapılmış gibi oldu aynen uyguladım dediklerini SuperExcalibur'adlı üyenin olmadı yardım edin

Link to comment
Share on other sites

@aslanbey78

Tekrar merhaba. Ben Multiboot konusunda birazda olsa deneyimli sayılırım. Bence sen Multiboot için Grub4dos kullanmalısın. Çünkü Grub4dos sadece yazı içeriklidir.

Bu sayede tasarım ile felan uğraşmana gerek kalmaz. Sadece kodları alt alta yazman yeterli olacaktır. Easyboot, AeroSutido gibi programlarda basit ama senin için biraz zor olabilir. Çünkü müdeki beleşenler için tasarım ile uğraşacaksın.

Multiboot konusunu hangi şekilde yaparsan yap o kadar zorlanacağını sanmıyorum. Bu yüzden Multiboot konusunu en sona bırak. Zaten bu aşamada bir önceliği yok.

Önce XP'yi kendi istediklerine göre ayarlamalısın. Inanıyorumki bir çok arkadaş bu konuda takıldığın yerlerde sana yardımcı olacaktır.

Tabi denemeler yapmak için elinde bir sanal pc yazılımı olursa çok daha iyi olur. Ama kullandığın sesli programlar ile sanal pc açılınca ekrandaki yazılar okutabiliyorsan işine yarayacaktır.

Sanal pc olarak ben yıllardır wmware kullanıyorum. Gerçekten bu konularda çok başarılı....

teşekkürler. xp ye sadece program ve driver gömebiliyorum. ancak bir programın otomatikmi ellemi başlatılacağı, ve xp açıldığında nelerin otomatik yapılacağının ayarları gibi konularda bilgi yoksuluyum. wmare programını denedim. sanal pc açıldıktan sonra usb desteklemesinin güzelliğiyle, flaş diskten ekran okuyucuyu sanal pc ye kurup birşeyler yapmaya çalıştım. taki şunun farkına varıncaya kadar... sanal makinede kazasız belasız kurulan katılımsız windowslarım iş gerçeğe binince su koyverdiler. bende daha farklı bir yol buldum. partition mecik programıyla 9gb'lık bir alan oluşturdum hdd'de oraya formatlamadan dosya sistemini olduğu gibi bırak diyerek kurulumları yapıyorum. işim bitincede içini silip başlangıcı düzenleyen ini dosyasını eski haline çeviriyorum olup bitiyor. hem böylece driver konusundada sonuçları daha sağlıklı görüyorum. dediğiniz gibi multi boot işini ertelesekte olabilir. şimdilik d nin formatlanmasında vazgeçedebilirim. bir önceki arkadaşın yazdığı kodlarla ilgili araştırmalar yapacağım. umarım kazasız belasız hallederiz. kurulum esnasında ekranı hem göremiyor hemde seslendirtemiyorum. o nedenle gelen hataları araştırma şansım yok. oldu veya olmadı seçenekleri var benim için sadece. ama bir gün olacak. bu güne kadar kafayı takıpta yapamadığım birşey hatırlamıyorum. inatçıyımdır.

Link to comment
Share on other sites

Bizimde zaten sıkıntı çektiğimiz sorun buydu yani ayrı klasörler olması gerekiyor yoksa olmuyor tüm sistemler karışır.

Dediğim gibi biz yaptık yolda belli isteyen yapar yapılacak işlem kısaca şudur.

1.önce boot.wim dosyasını gimagex ile çıkartılacak,gimagex kullanımı ile ilgili anlatım gaiba forumda vardı yoksada internette bulabilirsiniz.

örneğin win7 kalsör şekli; elle yükseltme kesinlikle çıkartılmayacak.

Adres yolu: 2\Windows\program\shellpe\nu2menu.xml düzenlenecek normalde verilen vista kur Id ve menüleri aynı şekilde arttırılarak yeni isimlerle istenilen şekilde verilir klasör sayısına göre yapacaksınız.

Sonra vistakur.cmd gibi klasör sayısı kadar .cmd uzantılı diğer dosyalarınızı hazırlıyacaksınız.

Dediğim gibi ben kullanıyorum zaten herkesin yapacağı bir şey değil anlıyan anladı.;)

helal sana :download1:

kurulu windows image ından geri yüklemek daha kolay olur :download1::D

paylaş bakalım da sen kullanıyo musun kullanmıyo musun görsün millet

Link to comment
Share on other sites

@aslanbey78

İçstenlikle inanıyorumki sen tam istediğin gibi bir katılımsız XP kur hazırlayacaksın.

Wmwarede sorunsuz çalışan katılımısız sistemler gerçek pc de sorun verebilir, vermeyebilir.

Sendeki bu sorun verme meselesi önce driverlar olmak üzere bir çok nedenden kaynaklanmış olabilir.

Şöyleki sen tam istediğin gibi bir katılımsız XP yapsan, ve senin pc de bu katılımsız xp ile ilgili hiç bir sorun yaşamasan bile, farklı donanımlara sahip pc lerde bu sistemin sorun çıkarma olasılığı olacaktır.

Ama her halukarda wmware gibi yazılımlar bu konularda hızlı testler yapmak için biçilmiş kaftandır.

@blackman12'nin verdiği kodlar ile ilgili fazla bilgim yok ama uygun vakit bulunca senin için bu konuya bakacağım....

Şimdilik kolay gelsin......

@burak_112233

Biraz arama yapsan inanıyorumki aero ile ilgili güzel bir döküman bulacaksın... :(

Link to comment
Share on other sites

@aslanbey78

@blackman12'nin verdiği kodları bu gün XP SP2 üzerinde denedim. Tabi konu ile ilgili senin için ufak bir araştırmada yaptım.

Malesef bu kodlar düzgün çalışmıyor. Ben çalıştıramadım :rolleyes2:

Lakin winnt.sif dosyasına ufak bir eklenti yapılarak hiç müdehale etmeden xp kurulabiliyor.

Bunun için Nlite ile XP'ni tam katılımsız hale getir.

Daha sonra I386 içinde oluşan WINNT.SIF dosyasını Notepad ile aç.

[unattended] satırının altına aşağıdaki satırı ekle.

Repartition="Yes"[/CODE]

Bu sayede XP boot olunca disk kısmındaki işlemler otomatik yapılıyor ama bu kod ile birinci diskin üzerindeki tüm bölümler otomatik siliniyor ve Ntfs biçiminde tek bir bölüm oluşturarak xp yi kurmaya başlıyor...

Link to comment
Share on other sites

@aslanbey78

@blackman12'nin verdiği kodları bu gün XP SP2 üzerinde denedim. Tabi konu ile ilgili senin için ufak bir araştırmada yaptım.

Malesef bu kodlar düzgün çalışmıyor. Ben çalıştıramadım :)

Lakin winnt.sif dosyasına ufak bir eklenti yapılarak hiç müdehale etmeden xp kurulabiliyor.

Bunun için Nlite ile XP'ni tam katılımsız hale getir.

Daha sonra I386 içinde oluşan WINNT.SIF dosyasını Notepad ile aç.

[unattended] satırının altına aşağıdaki satırı ekle.

Repartition="Yes"[/CODE]

Bu sayede XP boot olunca disk kısmındaki işlemler otomatik yapılıyor ama bu kod ile birinci diskin üzerindeki tüm bölümler otomatik siliniyor ve Ntfs biçiminde tek bir bölüm oluşturarak xp yi kurmaya başlıyor...

teşekkürler bunu deneyeceğim. istediğimizi tam olarak yapmayı başarıncaya kadar işimizi görür en azından. sağolun.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Öncelik konuyla ilgili bilgi veren herkeze teşekkür ederim. Günlerdir easyboot ile uğraşıyorum nette böyle bir kaynak ve bilgisi olabilecek birilerinin oldugunu hiç tahmin etmiyordum.

Yaklaşık 2 saattir yazılanları okudum uğraşıyorum çözemedim. Erd commander ve xp sp3 olan bir cdim var. i386 klasörlerim çakıştığı için sadece birisini kullanabiliyorum.

Aynı sorun bendede var

i386 dizini

WIN51....dosyası

Dosyalarıda aynı olduğu için ERD Commander çalışmıyor.

İkisini bir arada nasıl çalıştırabilirim

Teşekkür ederim

Link to comment
Share on other sites

Yapmak istediğin bir den fazla yol ile yapılabilir.

Ama Erd Commandere inan hiç bakmadım... Bu yüzden senin XP nin kaynağını değiştirelim....

1 - Rootta 4 harfili bir klasör oluştur. Yani I386 yı koyduğun klasörde. Adını sen belirleyebilirsin. Diyelim adı XPS3 olsun. Büyük harfli bir klasör olsun tabi.

2 - XP nin tüm dosyalarını bu klasörün içine koy....

3 - Linkteki dosyayı indir ve BL_MBXP.exe çalıştır. Sonra xp dosyalarını koyduğun XPS3 klasörünü program gösterip Başlat tuşuna bas.

http://www.4shared.com/file/141047691/2bbcd809/BL_MBXP.html[/CODE]

4 - İşlem bitince XPS3 klasörünün yanında XPS3.BIN dosyası oluşmuş olmalı. Onu EZBOOT klasörüne at ve kod olarakta yanlış hatırlamıyorsam run XPS3.BIN kodunu kullan....

Bu kadar basit. Kolay gelsin.....

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

İlginize çok teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi yapınca Windows çok güzel şekilde adapte oldu.

Erd commanderide ayrı bir şekilde adapte etmek gerekiyor herhalde

Windows olmadan Erd yi tek başına kurdum yine çalışmadı

İyi çalışmalar.

Link to comment
Share on other sites

Erd Commander'deki sorun nedir? Hiç mi çalıştıramadın?

Eğer hiç çalıştıramadıysan;

1-Iso içindeki tüm dosyaları Roota koy. Eğer root klasörünün ismini değiştirmediysen bu klasör yanlış hatırlamıyorsam disk1 klasörü oluyor. Yani I386 vs vs. gibi gerekli dosyları bu klasöre çıkart...

2-disk1/ezboot klasöründeki w2ksect.bin dosyasını kopyala ve adını değiştir. adını erd.bin yap.

3-Easyboot programı aç ve run erd.bin komutunu kullanıp iso oluştur....

Hepsi bu..... Tabi Erd Commander hakkında detaylı bilgim ve yeni sürümü elimde yok.. Kolay gelsin.....

I386 yı değiştirmek istersende, belki değiştirilebilir. Lakin bu senin için zor olabilir..... Bence hiç bulaşma....

Bu arada direk iso dosyasından da Erd Commander çalıştırılabilir... Aero Studio veya Grub4dos ile nasıl iso dosyasını çalıştırılacağını anlatmıştım.

Easy Boot programına gelirsek, Easy Bootta önce Grub4dos'u çalıştırıp bunun vasıtasıyla iso dosyasını sanal cdroma yükleyip çalıştırabiliriz....

Neyse fazla uzattım galiba... Kafanı karıştırmım.... Kolay gelsin.....

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Sayın Blue Life

Multiboot dvd olarak yardımlarınızla düzenlediğim programlar çok güzel bir şekilde çalışıyor.

Aynı şekide programların iso doyasını ultraiso ile Usb belleğe yazdırdığımda yapmış olduğum menü açılışta gelmiyor.

usb için özel bir şeylermi yapmak gerekiyor acaba.

Yapmış olduğum menude spotmanu 2009 diye bir kurtarma programıda var Usb bu programdan açılıyor.Dvd den açarken normal menü geliyor.

iyi akşamlar

Link to comment
Share on other sites

Merhaba,

Öncelikle CD/DVD farklı, usb bellek farklı bir depolama birimidir. CD/DVD den çalışan bir bileşen, aynı yöntem ile usb den çalışmayabilir veya çalışmaz....

Tabi iso dosyasını direkt flash diske malum yöntemler ile yazdırırsan başka...

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=67563

Please register to see this content.

Tabi bir çok bileşen farklı şekilerde usb bellekten veya usb diskten çalışmaktadır. Bunun için en kullanışlı veya popüler önyükleyicilerden birisi Grub4dostur.

Grub4dos konusunu araştırmanı tavsiye ederim. Usb için benim hazırladığım bir çalışma...

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=100852&view=findpost&p=546769

Tabi sen usb bellekten başlıca neler çalıştırmak istiyorsun?

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Çok teşekkür ederim.

Ben easyboot ile

Windows xp kur

Erd commander

Hiren's 9.5

Acronis True İmage

Paragon Hard Disk Manager

Spotmau PowerSuite 2009

ezboot klasöründe program sırasına göre

xpsp.bin

erd.bin

hrn.bif

acr.bif

bm.bin

sbs.bif

ile Cd'den çalıştırıyorum

İlgi ve alakanız çok teşekkür ederim

Link to comment
Share on other sites

Windos xp Kur -> Usb den normal yöntem ile çalıştırılamıyor...

Erd Commander -> Denemedim ama çalışabilir diye düşünüyorum...

Hiren Boot CD -> Sorunsuz çalışıyor...

Acronis ve türevleri çalışıyor...

Paragond HDM -> büyük ihtimal çalışır ama ben denemedim. Ben acronis disk drector taraftarıyım. Çok daha sorunsuz ve işlevsel bir program...

Spotmau PowerSuiite -> Demedim ama büyük ihtimal çalışabilir....

Burda içerikte en sorunlusu tabiki windows xp kuru...

Flash diskin cip bilgisiyle oynamadan xp kuru çalıştırmak istersen...

Çalışan yöntemler...

1. En güzel yöntem bir minixp üzerinden xp kuru çalıştırmak...

2.Xp dosyalarını editleyip xp kuru direkt flash diskten başlatmak. Ama bu yöntem her pc de düzgün çalışmayacaktır.

3.XP kuru dos ortamından başlatmak. Böyle olursa xp kurda kurulum yükseltme silinmemiş olması lazım. Ayrıca dos ortamında xp kur için Ntfs sorunu vardır. Çok güzel bir yöntem deyil açıkçası.

4. XP kur iso dosyasını rame yükleyip ramden xp kuru normal başlatmak... Gerçekten ilginç ve güzel bir yöntem ama XP nin iso dosyası rame yüklenirken çok uzun vakit alıyor. Bu olayda bu yöntemi baltalıyor. Ama gelişmeye açık bir seçenek... İleriye doğru daha güzel gelişmeler olabilir.

Aklıma gelen yöntemler bu. Ben ihtiyacım olunca birinci yöntemi kullanıyorum. Birinci yöntemde de hirendeki minixp işimi görüyor...

Sen ilk önce flash diskinden grub4dos'u sorunsuz çalıştırabiliyormusun? Bunu test etmen lazım. Bazı pclerde sorunlar çıkabiliyor....

Bir önceki mesajımdaki linkte bulunan yöntemi kendi sisteminde test edersen fena olmaz....

Kolay gelsin......

Link to comment
Share on other sites

İyi Akşamlar

Sayın Blue Life dediğiniz gibi Acronis Disk Director Suite bootcd'sinin iso'sunu indirdim fakat Easyboot'a adapte etmek için iso'nun içindeki dizini bilgisayara çıkarmak isteğimde iso'nun içinde hiç bir dosya gözükmüyor.(iso 30 mb gözüküyor

Ultraiso ilede açtığımda da gözükmüyor

isobuster ile boot image gözüküyor fakat başka dosya yok

Link to comment
Share on other sites

@keskes

Iyi akşamlar.....

Hatırladığım kadarıyla EasyBoot'ta bcdw ile direkt acronis isoları çalışıyordu....

Yani indirdiğin iso dosyasının adını adds.iso yap ve roota at.

Sonra ise EasyBoot'ta bcdw /adds.iso kodunu kullan... Iso dosyasını çıkartmana gerek yok yani...

Kolay gelsin....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...