Jump to content

Kapanma Sorunu


Recommended Posts

Merhaba ben TncXP 1 in bir müptelasıyım harika bir sistem olmuş teşekkür ederim.

2. çıktığında da ilk indirenlerdenim fakat kurulumdan sonra 2 problemle karşılaştım.

1- Yeni kullanıcı oluşturduğumda yine de bilgisayarı Administratorla açıyor.

2- Kapanması ortalama 5dk yı buluyor.

Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu arada oluşturduğum kullanıcının kpanmasında bir problem yok ama Adminle açıldığı için sürekli kullanıcı değiştirip öyle kullanmak durumunda kalıyorum ama TNCXP 1 de böyle bir problemle karşılaşmamıştım oluşturduğum kullanıcı direk hizmete girmiş oluyor ve administrator gizli duruma geçiyordu.

Şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

kapanma sorunun için de regeditte poweroffactive değerini arat ve değeri 0 ise 1 yap, autoendtasks değerini arat ve 0 ise 1 yap.Birde waittoservicetimeout ve waittoapptimeout gibi iki değer olması lazım (aynı değerden 1-2 tane var) onlardaki değeri de azaltmak gerekir. (1000) falan yeterli

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Yukardaki bütün dediklerinizi uyguladım malesef yinede sihir55'in dediği gibi geç kapanıyor.msi nforce 570 anakartım var başka ne yapabilirim yardımlarınız ve çalışmalarınız için şimdiden teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Aynı sorunla bende karşılaştım.Ortalama 3-4 dakika içinde kapanıyor. Yukarıda verdiğiniz önerileri kullanmama rağmen sürede bir azalma olmadı. İnternette konuyu arattım ve bir çok yerde sürücülerden özellikle ekrankartı driverından kaynaklanıyor olabilir diye bir yaklaşım yapmışlar. nvıdia 8600M Gs ekran kartım var. Sorun ekran kartı sürücüsü ile alakalı olabilir mi?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...
  • 1 yıl yıl...

Yani şimdi bu geç kapanma sorununa cevap verecek çözüm bulabilecek kimse yokmu? Ben çok uzun zamandır hem normal xp versiyonlarını hemde tncxp nin versiyonlarını bilgisayarlara kuruyorum ve ne tesadüftürki normal xp lerde açılıp kapanma ile ilgili hiç bir sorun yaşamazken tnc versiyonlarında intel işlemcili yada nvidia ekran kartlı bilgisayarların tamamında bu geç kapanma sorunuyla karşılaştım sorun işlemcimi yoksa ekran kartımı ve çözüm nedir.Bu arada amd işlemcili bilgisayarlarda genelde bi sorunla karşılaşmıyorum.Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...