Jump to content
Sign in to follow this  
dnzbzkn

Tüm Simgeler Kayboldu.

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba.

Bilgisayardaki tüm simgeler kayboldu.Kişisel dosyalar,programlar,denetim masası kısaca hepsi.

Neden olmuştur,nasıl düzeltilebilir acaba ?

 

kayıp.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

donanım olarak hdd sorunu yaşıyor olabilirsin yok bununla ilgili değilse ikinci aşama sistem dosyalarına zarar verecek bir trojan virüs vs sistemini bozmuş olabilir piyasada gezinen reklam yolu ile yüklenen birçok sistem optimizasyon adı altında sistemi bozan saçma program kaynıyor öyle birşey kullandıysan oda bozmuş olabilir bir çok sebebi var şahsi dosyalarını hızlıca yedeklemeye çalış baktın olmuyor hdd sök başka sağlam bir pc ye bağla orda yedekle temiz bir format at en iyi yapacağın şey budur şahsi fikrim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hocam merhaba.

Dün benim dışımda bilgisayarı(masaüstü) kullanan olduğu için haklı olabilirsiniz.Yedekledim bile ne olur ne olmaz diye.

Çeşitli yöntemler sunulmuş ama faydası olmadı,o yüzden buraya konu açtım.(icon cache silmek vs.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
dnzbzkn, 36 dakika önce yazdı:

Hocam merhaba.

Dün benim dışımda bilgisayarı(masaüstü) kullanan olduğu için haklı olabilirsiniz.Yedekledim bile ne olur ne olmaz diye.

Çeşitli yöntemler sunulmuş ama faydası olmadı,o yüzden buraya konu açtım.(icon cache silmek vs.)

bilgisayar devamlı birden fazla kişi ile kullanılıyorsa ve bu kişiler genel anlamda acemiyse size tavsiyem güvenli ve koruma kilidi olmayan bir sürücünüze ait (örn: D sürücüsü) dosyayı masa üzerine kısayol ile atın depo gibi kullanmak için. C sürüsünü de deepfreeze, shadow defender veya benzeri sistem koruma programı kurun her yeniden başlattığınızda korumaya geçirdiğiniz gibi geri gelsin herşeyiniz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

cmd yonetici olarak  acın  akabinde sfc/scannow ile sistemi taratın duzelmesı lazım olmaz ise sistem geri yuklersiniz

Share this post


Link to post
Share on other sites
casper0007, 1 dakika önce yazdı:

cmd yonetici olarak  acın  akabinde sfc/scannow ile sistemi taratın duzelmesı lazım olmaz ise sistem geri yuklersiniz

Hemen deniyorum hocam.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dnzbzkn, 3 dakika önce yazdı:

Hocam yaptım,sonuç ;

 

sfc.jpg

Sistemi kapatıp açtın ve ikonlar gelmediyse sistem geri yukleme ıle cozeceksin şayet sisteminde virüs yoksa sistem geri yukleme aktiftir kullanıcı hatasıda olabılır

Share this post


Link to post
Share on other sites

disk sıntısı bendede oldu tavsiyem yedegini al ve hurda olana kadar yedek disk al kolay gelsin gemiş olsun

Share this post


Link to post
Share on other sites

@casper0007 Hocam fayda etmedi maalesef..

Sistem geri yükleme yapacağım artık,veya yeniden farklı bir sistem kurarım..

 

@AdnanGumus  Yedek işini hallettim,teşekkür ederim hocam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@34ero Hocam bu yazılımı denedim ama olmamıştı.

Hali hazırda buradan indirdiğim ve denemek istediğim Windows 10 ltsc sürüm kurdum,kullanıyorum.

Sorun nasıl çözülürdü bilmiyorum ama yeni sistemle devam ediyorum artık.

Teşekkür ederim herkese yardımları için..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
dnzbzkn, 3 saat önce yazdı:

@34ero Hocam bu yazılımı denedim ama olmamıştı.

Hali hazırda buradan indirdiğim ve denemek istediğim Windows 10 ltsc sürüm kurdum,kullanıyorum.

Sorun nasıl çözülürdü bilmiyorum ama yeni sistemle devam ediyorum artık.

Teşekkür ederim herkese yardımları için..

Aynı Konuda  sıkıntı yaşayabilecekler olabilir diye yardımcı olabilmek açısından soruyorum.

İkonların kaybolduğu sisteminizde "Sistem İnce Ayar" programını kullanmış mıydınız?

 

 

Edited by NAMIKABI
Cümle hatası düzeltildi

Share this post


Link to post
Share on other sites

@NAMIKABI Evet hocam kullanmıştım ama 1 hafta falan oluyor kullanmamın üzerinden.

Dün benden sonra bilgisayarı kullanan oldu,bugün açtığımda bu sorunla karşılaştım.

CCleaner da sorun yaratmış olabilir mi diye düşünüyorum aslında.

Birkaç gün önce onu da yine buradan katılımsız olarak kurdum bendeki eski sürümü silip..

Share this post


Link to post
Share on other sites
dnzbzkn, 5 dakika önce yazdı:

@NAMIKABI Evet hocam kullanmıştım ama 1 hafta falan oluyor kullanmamın üzerinden.

Dün benden sonra bilgisayarı kullanan oldu,bugün açtığımda bu sorunla karşılaştım.

CCleaner da sorun yaratmış olabilir mi diye düşünüyorum aslında.

Birkaç gün önce onu da yine buradan katılımsız olarak kurdum bendeki eski sürümü silip..

Konuya biraz açıklama getireceğim ama  anlaşılabilir bir şey yazabilmem için bana biraz zaman verin. En kısa zamanda dönerim.

NOT : Bu arada hemen belirteyim Sistem İnce Ayar programı benim vazgeçilmezimdir. Elim ayağımdır. Bu programa laf söyletmem. Bunu belirtmek isterim.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@NAMIKABI Neden olduğunu öğrenelim de hocam.ne zaman müsait olursanız artık.

Ayrıca ben de bu yazılımı kullanıyorum ama ilk kez başıma böyle bir durum geldi.

Ki herhangi bir söylemi olmadı hocam,şüphelendiğim yazılım CCleaner dı aksine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dnzbzkn Cmd'yi admin olarak açıp şu kodu çalıştırabilir misiniz simge ön belleğini yeniden oluşturacaktır;

ie4uinit.exe -ClearIconCache

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@winvistafiko Hocam merhaba.

Sistemi formatladım Ltsc yükledim,bahanem oldu aslında.

Ama bu yöntemi uyguladım ve sistemi yeniden başlattım olmamıştı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öncelikle söyleyeyim bu husus belki 7-8 farklı bilgisayarda defalarca başıma geldi.

Kendime ait ve eş-dost yakınlarımın bilgisayarlarına format atmak suretiyle kurduğum win 7-8.1 ve 10 sistemlerden sonra hep sistem ince ayar ile kendime göre onlarca seçenekte ayar yapıyorum.

Bir buçuk yıl öncesine kadar yukarıda belirttiğim gibi 7-8 farklı bilgisayarda farklı sistemlerde masaüstündeki simgelerin kaybolması (yazılar duruyor) ,  görev çubuğunda simgelerin kaybolması hatta windows gezgininde simgelerin kaybolması sorunu ile karşılaştım.

İnternette araştırdım verilen çözümleri denedim hiç biri çözüm olmadı.  

Tabi bende mecburen bilgisayarlara yeniden format attım.  Ama sistem ince ayar ile aynı ayarları yapınca belli bir süre sonra aynı sorunla karşılaştım.

Demek ki benim yaptığım ince ayarda bir sıkıntı oluyor diye düşündüm. Sistem İnce Ayar ile yaptığım ayarları yeniden gözden geçirdim ve sorunun kaynağını kendime göre buldum.

Ben Sistem ince ayar 8.0 (şu an ki versiyon) programında Özelleştir-Windows Gezgini-Simgeler "Kısayol Yazısı ve Simgesi" buradaki "kaldır" seçeneğini tıklıyordum.

Bu defa aynı yerde bulunan "ekle" seçeneğine tıklayıp bilgisayarı yeniden başlattığımda simgelerin geri geldiğini gördüm.

Yaklaşık bir buçuk yıldır Sistem İnce Ayar programında "Özelleştir-Windows Gezgini-Simgeler-Kısayol Yazısı ve Simgesi" buradaki "kaldır" seçeneğini hiç kullanmıyorum.

ve defalarca farklı bilgisayarlarda yaşadığım simgelerin kaybolması sorununu hiç yaşamadım.

Anladığım kadarıyla Sistem İnce Ayar programında "Özelleştir-Windows Gezgini-Simgeler-Kısayol Yazısı ve Simgesi" buradaki "kaldır" seçeneğini kullandığımızda

Belli bir süre hiç bir sorun yaşamıyoruz. 

Ancak biz ekran çözünürlüğünü değiştirdikten veya kullandığımız bir program (kendisi için daha düşük ölçekli bir ekran gerekliliğinden dolayı) ekran çözünürlüğünü değiştirdiğinde ve bilgisayar yeniden başlatıldığında simgeler kayboluyor.

Ben sitemizde bir yerde bu hususu yazmıştım ama konuyu bulamadım.

Konu ile ilgili

Bugün bu konuya açıklama yapabilmek için kendi bilgisayarımda Sistem İnce Ayar 8.0 üzerinde yaptığım deneylere ilişkin ekran alıntıları aşağıdadır.

Ekran alıntılarının sağ alt köşesindeki saati (zamanı) kontrol etmenizi rica ederim. Kronolojik sıra takip eder ve her ekran alıntısı için bilgisayar yeniden başlatılmıştır.

Bilgisayarım i7 4700HQ işlemci 16 GB RAM 240 SSD ve 4K (3840 x 2160) ekran çözünürlüğüdür.

 

https://yadi.sk/i/QezqbPFxJ6YydA
https://yadi.sk/i/IMuX1_sdIGM--w
https://yadi.sk/i/eRtEgtRTDiBN9w
https://yadi.sk/i/NEEtIi1E2jQHOA
https://yadi.sk/i/wt7wZSed3CpHNQ
https://yadi.sk/d/e8uCYi1_2WK3KQ
https://yadi.sk/i/S7FO7qk6z5UAlg
https://yadi.sk/i/RtoQtdf50eCnMA
https://yadi.sk/d/7umtM5vMbTSY2g
https://yadi.sk/i/IIwIK0RKgfBPHQ
https://yadi.sk/i/n_DYOCKPDp62Cw

ÇOK ÖNEMLİ NOT :

Sistem İnce Ayar - Özelleştir - Windows Gezgini - Kısayol yazısı ve Simgesi - Ekle - Kaldır

BU AYARDA KALDIR VE EKLE YAPACAKLARA ÖNEMLİ HATIRLATMA SORUMLULUK SİZE AİTTİR.

 


 

Edited by NAMIKABI
Resim linkleri eklendi - Bu ayarı kullacaklara uyarı yapıldı

Share this post


Link to post
Share on other sites

@NAMIKABI Hocam sistem ince ayar yazılımda birebir aynı ayarları yaptım,sorunun nedeni bu demek ki.

Bahsettiğiniz ölçekleme durumu olmuş olabilir 1 haftalık süreçte,hiç dikkat etmedim.

Format atmasaydım denemek isterdim ama bence sorunun çözümü dediğiniz gibi.

Ayrıca linkini verdiğiniz diğer konuda bahsettiğiniz görselleri göremiyorum,silinmiş sanırım.

Şuan mobildeyim.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
dnzbzkn, 2 dakika önce yazdı:

@NAMIKABI Hocam sistem ince ayar yazılımda birebir aynı ayarları yaptım,sorunun nedeni bu demek ki.

Bahsettiğiniz ölçekleme durumu olmuş olabilir 1 haftalık süreçte,hiç dikkat etmedim.

Format atmasaydım denemek isterdim ama bence sorunun çözümü dediğiniz gibi.

Ayrıca linkini verdiğiniz diğer konuda bahsettiğiniz görselleri göremiyorum,silinmiş sanırım.

Şuan mobildeyim.

Yanıtınıza teşekkür ederim.

Bence sorun bu ayarda "kaldır" seçeneği dir.

Evet link 1 yıllık olunca resimler ilgili siteden silinmiş sanırım.

winvistafiko, 58 dakika önce yazdı:

@dnzbzkn Cmd'yi admin olarak açıp şu kodu çalıştırabilir misiniz simge ön belleğini yeniden oluşturacaktır;

ie4uinit.exe -ClearIconCache

 

Ustam tekrar simgeleri kaldırdım,  verdiğin komutu CMD yi yönetici olarak çalıştırdım hem CMD de hemde masaüstünde hiç bir tepki olmadı.

Bende kendi yöntemim ile sistem ince ayarda "ekle"  diyerek geri getirdim.

Programın süper ötesi bir program daha önce de yazmıştım ama dediğim gibi önemsenmemiş olabilir, nereye yazdığımı bulamadım, bulursam paylaşırım.

Usta bence birde kendin kontrol et. 

Sistem İnce Ayar - Özelleştir - Windows Gezgini - Kısayol yazısı ve Simgesi - Ekle - Kaldır butonlarını iptal et.

Şimdiden ellerine sağlık, teşekkürler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu sorunu defalarca yaşadım. En sonunda çözümü şu şekilde buldum. IconPackager programını yükleyip herhangibirini seçtiğimde herşey düzeliyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
NAMIKABI, 18 dakika önce yazdı:

Yanıtınıza teşekkür ederim.

Bence sorun bu ayarda "kaldır" seçeneği dir.

Evet link 1 yıllık olunca resimler ilgili siteden silinmiş sanırım.

Ustam tekrar simgeleri kaldırdım,  verdiğin komutu CMD yi yönetici olarak çalıştırdım hem CMD de hemde masaüstünde hiç bir tepki olmadı.

Bende kendi yöntemim ile sistem ince ayarda "ekle"  diyerek geri getirdim.

Programın süper ötesi bir program daha önce de yazmıştım ama dediğim gibi önemsenmemiş olabilir, nereye yazdığımı bulamadım, bulursam paylaşırım.

Usta bence birde kendin kontrol et. 

Sistem İnce Ayar - Özelleştir - Windows Gezgini - Kısayol yazısı ve Simgesi - Ekle - Kaldır butonlarını iptal et.

Şimdiden ellerine sağlık, teşekkürler.

Kontrol ettim çözünürlükten ziyade dpi ayarı değiştiğinde iconlar kayboluyor evet test sistemimde bende yaşadım ve bu sorunu çözdüm yeni exede bu hata giderilmiş olacak. Geçici çözüm olarak kısayol yazısı ve simgesini ekleyin yeniden başlatın iconlar geri gelicek. 😃

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...