Maddox67 Posted January 7 Share Posted January 7 @bilisimler Aşağıdaki ürünü satıyorum. Almadıysan kaçırma Please register to see this content. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 7 Author Share Posted January 7 (edited) @Maddox67 Eyvallah . Sağol . Artık aldık sistemi. Edited January 7 by bilisimler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 8 Share Posted January 8 avis, 23.12.2022 - 22:43 yazdı: Kural var dual olması için uyumlu uretilmiş set halinde olan kullanılır. Tabiki farklı frekans ve boyut calışabilir ancak düşük frekansa göre çalışır. 4+8 olan ise 4+4 e kadar olan miktar dual 4 gb single çalışır.Sizde sorunsuz çalışmış ama bu her zaman olmaz hata verme olasılığı oldugu için set halinde alınması daha sağlıklıdır. Avis kardeşim dual çalıştığını gördün mü:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted January 8 Share Posted January 8 avis, 23.12.2022 - 22:43 yazdı: Kural var dual olması için uyumlu uretilmiş set halinde olan kullanılır. Tabiki farklı frekans ve boyut calışabilir ancak düşük frekansa göre çalışır. 4+8 olan ise 4+4 e kadar olan miktar dual 4 gb single çalışır.Sizde sorunsuz çalışmış ama bu her zaman olmaz hata verme olasılığı oldugu için set halinde alınması daha sağlıklıdır. frekans kaybı zaten görülüyor hocam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 8 Author Share Posted January 8 Neyse bir dahaki sefere aynı marka almaya önem veririm . Frekansı düşük sanırım evet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 8 Share Posted January 8 Frekans falan düşük değil. 2666 reminiz vardı. Aldığınız rem de 2666. Cpuz de gördüğünüz rakamı 2 ile çarpmalısınız. Yani remler 1333 değil 2666 da çalışıyor. Cl 19 da. Bende ddr4 3200 rem var. Onlar cpuz de 1600 gözüküyor. Genel duruma baktığımıza göre bir sorun yok. Aida da gpu ve harddisk hariç tutarak bir sistem kararlılık testi yapar mısınız? Herhangi bir mavi ekran almıyorsanız güzel günlerde kullanın diyelim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 8 Author Share Posted January 8 amd_turkey, 59 dakika önce yazdı: Frekans falan düşük değil. 2666 reminiz vardı. Aldığınız rem de 2666. Cpuz de gördüğünüz rakamı 2 ile çarpmalısınız. Yani remler 1333 değil 2666 da çalışıyor. Cl 19 da. Bende ddr4 3200 rem var. Onlar cpuz de 1600 gözüküyor. Genel duruma baktığımıza göre bir sorun yok. Aida da gpu ve harddisk hariç tutarak bir sistem kararlılık testi yapar mısınız? Herhangi bir mavi ekran almıyorsanız güzel günlerde kullanın diyelim. Teşekkürler. Ama 800 mhz gösteriyor. 1333 MHz neden göstermiyor. Anladım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 8 Share Posted January 8 O dediğiniz nb frekansı. Siz drem frekansına bakacaksınız 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 8 Author Share Posted January 8 amd_turkey, 4 dakika önce yazdı: O dediğiniz nb frekansı. Siz drem frekansına bakacaksınız Ozaman sorun yok müthiş . Rami taktigimdan itibaren mavi ekran almadım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 8 Share Posted January 8 Teori ile pratik bazen tam olarak örtüşmez.. 4+4 dual çalışır derler ama pratikte frekans ve cl değerleri aynı olsun, 4+8 veya 4+16 bile dual çalışır. 4+8 rem taktığımız lenovo legion sahibi akrabam dual rem den sonra, fps değerinini yer yer %10 %20 arttığını, ani fps düşüşlerinin de son bulduğunu söyledi. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 8 Author Share Posted January 8 amd_turkey, 2 dakika önce yazdı: Teori ile pratik bazen tam olarak örtüşmez.. 4+4 dual çalışır derler ama pratikte frekans ve cl değerleri aynı olsun, 4+8 veya 4+16 bile dual çalışır. 4+8 rem taktığımız lenovo legion sahibi akrabam dual rem den sonra, fps değerinini yer yer %10 %20 arttığını, ani fps düşüşlerinin de son bulduğunu söyledi. Peki ilerde 16 GB ram almayı düşünüyorum . 4 +8 + 16 GB dual çalışır mı ? Curcial marka 32 GB ram bulamadım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 8 Share Posted January 8 Orda boş kalan slot dual mantığını bozuyor. Olmazsa 4ü sat, 8+16 olsun. İlla crucial bulacam diye uğraşma. Aynı frekans ve cl değeri olan rem de olur. Gidip antin kuntin rem alma ama, bilindik marka olsun 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 8 Author Share Posted January 8 (edited) Peki o boş slota 8 gb alsam bütün slotlar dolu olsa da dual olurmu? 8+4+8+16 gibi Edited January 8 by bilisimler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted January 8 Share Posted January 8 Tüm slotların dolu olmasını tavsiye etmiyorlar.. Sistem hataya açık oluyor. Rem kaynaklı mavi ekran. Sorunun cevabı, evet. Ama çok önermiyorum. En çok 2 slot 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 8 Author Share Posted January 8 Şimdi araştırdım . Anakartta 4 slot var . İşlemci çift kanal desteği var mış. Ram baya çoğaltacaktım. 32 gb *4 . Neyse 64 gb çift kanal toplam 128 yaparız ilerde. Daha mantıklı sanırım. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 8 Author Share Posted January 8 Anakartın kavuzunda öncelik olarak 2. ve 4. slota takın diyor . Tek 4 gb 2. slota taktım . Lütfen 1 slota takın resmi geldi ekrana . Enteresan . Şuan ramlar 1 ve 3 slotta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ray Posted January 8 Share Posted January 8 2 slot, bütçe müsaitse soğutmalı bir model en mantıklı çözüm. 2x8 ya da 2x16. 4 slot ben de önermiyorum. 32 üstü bile tamamen gereksizken 128Gb rami ne yapacaksın merak ettim hocam. 2K'da oyun altta 7-8 grafik trade sayfası açık 16GB ramin yetmediği bir durumla karşılaşmıyorum. Bu yüzden fazladan bir 16 daha almadım, bence ölü yatırım. Fazla ramin sistemin rahat çalışması dışında sana hiçbir getirisi yok. Bunun yerine cpu, mobo, gpu gibi bileşenleri yükseltmeye yönelsen performans anlamında çok daha mantıklı bir iş yapmış olursun. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 9 Author Share Posted January 9 (edited) @Ray Zamaninda ram yetersizliği konusunda eski bilgisayardan çok cektim. Genelde nette rahat gezmeyi severim chromeden 4 k 10 sekme açıyorum 4 gb gitti şimdiden photoshop , video render videolarda düzenleme felan hobi alanım . Dediğiniz gibi 16 GB yeter sanırım ama yükseltmekte kararlıyız ins. Edited January 9 by bilisimler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted January 9 Author Share Posted January 9 Anakartta hem displayport çıkışı hemde hdmı var. Bu iki çıkıştan iki ekran bağlayıp görüntü alabilirmiyim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akillialtay1995 Posted January 9 Share Posted January 9 bilisimler, 4 dakika önce yazdı: Anakartta hem displayport çıkışı hemde hdmı var. Bu iki çıkıştan iki ekran bağlayıp görüntü alabilirmiyim? bence alırsın 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilisimler Posted March 18 Author Share Posted March 18 Merhaba sisteme 2 adet 12 wolt ledli fan aldım. Fan hız kontrolü için anakartta sys fan 1 girişine 2 adet fanı paralel olarak bağlasam sorun yaşarmıyım? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts