Jump to content

Android Ekran Kilidini şifre Olmadan Kaldırma Nasıl Yapılır?


HARBİKIZ
 Share

Recommended Posts

Android kullanıcıları şifre, parola, desen ya da biyometrik doğrulama yöntemleri ile akıllı telefonlarındaki bilgileri daha güvenli kılabiliyor. Öte taraftan çeşitli senaryolarda; ikinci el telefon aldığınızda, eski telefonunuzu açmaya çalıştığınızda ya da şifrenizi unuttuğunuzda, neler yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Android ekran kilidini şifre olmadan açmak için kullanabileceğiniz iMobie's DroidKit, sadece birkaç adımda akıllı telefonunuzu kullanılabilir hale getirmeye yardımcı oluyor.

Android Ekran Kilidini Şifre ve Parola Olmadan Kaldırma

Adım 1- iMobie's DroidKit programını indirin ve kurulum adımlarını tamamlayın.

Adım 2- Programı açın ve Unlock Screen butonuna basın.

Adım 3- Android telefonunuzu ya da tabletinizi USB ile bilgisayarınıza bağlayın.

Adım 4- Yeşil kutucuğun içerisindeki Start butonuna basın.

Adım 5- İndirme işleminin tamamlanmasını bekleyin.

Adım 6- İndirme tamamlandıktan sonra Remove Now butonuna basın.

Adım 7- İşlemin tamamlanmasını bekleyin.

Akıllı telefonunuzu tekrar kullanılabilir hale getirmek için, öncelikli olarak iMobie's DroidKit programını indirmeniz ve kurulum adımlarını gerçekleştirmeniz gerekiyor. DroidKit, Windows ve macOS cihazlarda kullanılabiliyor ve akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde herhangi bir kök erişim izni (root olarak da bilinir) gerektirmiyor.

1- iMobie's DroidKit Programını Çalıştırın

Kurulum işlemlerinden sonra programı çalıştırın ve Unlock Screen butonuna basın. iMobie's Droidkit kullandığınız güvenlik doğrulamasının tipi (şifre, parola, desen, parmak izi, yüz tanıma) fark etmeksizin tüm kilitleri kaldırabiliyor. Üstelik yirmi binden fazla Android telefonu ve tableti destekliyor.

2- İşlemi Onaylayın

Açılan ekranda bazı bilgilendirmeler ve detaylar göreceksiniz. Bu ekranda iken Android cihazınızı USB kablo yolu ile bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor. Ufak bir hatırlatma olması adına yapacağınız işlem sonrasında cihazınızda yer alan ve yedeklenmemiş tüm veriler silinecektir. Her şey hazırsa, yeşil kutucukta yer alan Start butonuna basarak devam edin.

3- İndirme İşlemlerinin Sona Ermesini Bekleyin

Start butonuna bastıktan sonra Android cihazınız otomatik olarak tanımlanacak ve gerekli dosyalar birkaç saniye içerisinde indirilecek. Bu süreçte cihazınızın USB bağlantısının korunduğundan emin olun ve bağlantıyı herhangi bir şekilde sonlandırmayın.

4- Kurulum Adımlarını Tamamlayın

İndirme işlemleri tamamlandıktan sonra, açılan ekrandaki Remove Now butonuna basmalısınız. Bu butona bastıktan sonra hangi cihazı kullandığınızı seçebileceğiniz bir menü ile karşılaşacaksınız. En doğru talimatları alabilmek ve işlemi sorunsuzca tamamlayabilmek adına bu ekrandan kullandığınız cihazın markasını seçin.

Sonraki ekranda ise cihazınızın markasına göre özelleştirilmiş bir talimat ekranı ile karşılaşacaksınız. Bu ekranda yer alan bilgiler markadan markaya değişiklik gösterebileceği için programda yazan tüm talimatları dikkatli ve birebir şekilde takip etmelisiniz.

Kurulum adımlarını tamamladıktan sonra cihazınız birkaç dakika içerisinde kullanıma hazır hale gelecek. Süreç boyunca cihazınızın kablo bağlantısının stabil olduğundan emin olmalısınız aksi halde süreç yarıda kalabilir ya da istenmeyecek sorunlar ortaya çıkabilir.

iMobie's DroidKit yalnızca ekran kilidini şifre olmadan kaldırmak için değil, benzer şekilde diğer tüm sorunları çözmek için de kullanabileceğiniz bir program olarak öne çıkıyor. 

iMobie's DroidKit Özellikleri

Ekran Kilidini Kaldırma (Şifre Olmadan)

FRP Kilidini Etkisiz Hale Getirme

Önemsiz Dosyaları Temizleme

İşletim Sistemini Yeniden Kurma ve Güncelleme

Sistem Hatalarını Düzeltme

Kayıp Verileri Kurtarma

Gerekli Dosyaları Çıkarma

Alıntıdır    

Arkadaşlar Sağ olsun @mephistooo2 kardeşimiz full sürüm linkini vermiş konu ya ekliyorum.

 

https://www.mirrored.to/files/6ZAQ23TS/?hash=8bbdf73f344b5d644a7668bd13ad9d01&dl=0

 

 

Edited by HARBİKIZ
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

mephistooo2, 2 saat önce yazdı:

Denememiştim :D 

Üstat bunu dener misin?

Please register to see this content.

Bunu kurdum, herhangi bir aktivasyon istemedi. Ekran kilidini açma işlemini tıklayınca "bilgiler silinir" uyarısını görünce ilerletmedim. Sonrasında aktivasyon isterse bilemem...

Link to comment
Share on other sites

Bu verilen yöntem, Hard Reset işleminin bilgisayarda arayüz desteği ile uygulanabilen halidir.

Aşağıdaki yöntemler ile telefonunuzu şifresini kurtarabilir/erişebilirsiniz...

1.YÖNTEM ''TELEFONUMU BUL''  Ekran kilidini kaldırmak istediğiniz telefonda size ait olan yada halen daha erişebildiğiniz bir Google hesabı kurulu ise “GÜVENLİ CİHAZ” yöntemini kullanabilirsiniz. Öncelikle bağlantıya tıklayarak telefonda kurulu olan hesaba giriş yapın.    Sayfayı açtıktan sonra, sol tarafta bir panel göreceksiniz. Burada; “GÜVENLİ CİHAZ” seçeneğine tıklayın. Bu şekilde telefonda bulunan kilit devredışı kalacak ve sizin kilitleme sırasında belirlediğiniz şifre telefonda aktif olacak Daha sonra, bu şifreyi kullanarak cihazınızı açmaya çalışabilirsiniz.

2.YÖNTEM ''ADB ile şifre dosyasını silme''  Bu yöntem sadece USB Hata Ayıklama modu aktif olan telefonlar için geçerlidir.  Eğer telefonunuzun geliştirici seçeneklerinden bu özelliği açmışsanız ve kullandığınız bilgisayara daha önce izin vermiş iseniz, bu yöntemi kullanarak android kilit ekranını kırabilirsiniz. Önce, bilgisayara programını yükleyin. Ardından; telefonu bilgisayara usb bağlantı kablosu ile bağlayın. ADB yükleme klasörünüzde yani “C:/adb” klasöründe bir komut penceresi açın. (Shift + Sağ tık ile) Bu komutu yazarak ENTER tuşuna basın.》adb shell rm /data/system/gesture.key 《 Telefonunuzu açtıktan sonra kilit ekranının hiç çıkmadığını göreceksiniz. Fakat; yeniden başlatmadan önce yeni bir şifre oluşturmayı unutmayın.

3. YÖNTEM ''TWRP ile ekran kilidi açma''  Telefonunuz ROOT'lu ise, telefonu sıfırlamadan bu yöntemi kullanabilirsiniz.  Özelleştirilmiş recovery (TWRP) ile, telefonu Recovery yani TWRP modunda açın.TWRP moduna girmek için genelde telefon kapalı iken; ''Ses Artırma'' ve ''Güç tuşunu'' basılı tutuyoruz. TWRP açılınca Data > System klasörüne erişiyoruz. Buradaki dosyalardan.》 ''Gatekeeper.password.key'' ''Gatekeeper.pattern.key'' ''Locksettings.db , locksettings.db-shm ve locksettings.db-wal''《 Dosyalarını silip telefonu yeniden başlatıyoruz. Hiçbir verilerinizi kaybetmeden, unuttuğunuz ekran şifresini kaldırmış olacaksınız.

  • AYGÜN YERDENİZ    
    Please register to see this content.
Edited by CEM0KA
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

İlk aldığım 2.el Lenovo P2 elime ilk geçtiginde110 mb güncelleme vardı. Şunu yükleyip telefonu öyle kurayım diye düşündüm. Yüklendikten sonra yeniden başlayıp % 25te error verdi ve recovery modunda kısır döngüye girdi. Bilmiyordumki muhtemelen bana Geri dönüşüm ürünunü kakalamışlar. Çünkü bu hata ve kendi kendine restart, programların sık durması sorunu hep oldu. 

Götürdüğüm 6-7 telefoncu Lenovo ya bakmıyoruz dediler sonuncusu ise format atarım düzelir ama 60 TL ni alırım dedi. O ara dükkandan sıvışıp eve geldim ve 3 saat içerisinde ilk defa bir Lenovo telefona stok rom atarak telefonu açmayı basardım. 

Telefonun geri dönüşüm ürünü olduğu lenovo sitesinde cihaz sorgulamadanda belli oluyor. Telefondaki cihaz kodu başka bir cihaza ait.

Esas demek istediğim şu tuş takımı ile hard reseti bilseydim hiç rom atmaya falan gerek kalmayacaktı.  Ama ilk defa bir Lenovo telefon elime geçmiş telefoncular bilmiyor ben nereden bileceğim? Zamanla kurcalaya kurcalaya öğreniliyor.

Link to comment
Share on other sites

abdulhey_, Bir saat önce yazdı:

Esas demek istediğim şu tuş takımı ile hard reseti bilseydim hiç rom atmaya falan gerek kalmayacaktı.  Ama ilk defa bir Lenovo telefon elime geçmiş telefoncular bilmiyor ben nereden bileceğim? Zamanla kurcalaya kurcalaya öğreniliyor.

Telefoncuların bilmemesinden ziyade esas neden lenovo markasının telefon piyasasında varla yok arasında olmasından kaynaklıdır.Çünkü çok bilinmiyor.Ki bunu eski Lenovo moto g5s plus kullanıcısı olarak söylüyorum :) Lenovo cihaz almak recovery,rom vb işlerden anlamıyorsanız risk işi hatta yan sanayi parçası bile zor bulunuyor helede p2 gibi piyasadan silinmiş telefon çok zor şu zamanda uğraşcak adam bulması :)

Edited by SoNKraL_
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, 8 saat önce yazdı:

Telefoncuların bilmemesinden ziyade esas neden lenovo markasının telefon piyasasında varla yok arasında olmasından kaynaklıdır.Çünkü çok bilinmiyor.Ki bunu eski Lenovo moto g5s plus kullanıcısı olarak söylüyorum :) Lenovo cihaz almak recovery,rom vb işlerden anlamıyorsanız risk işi hatta yan sanayi parçası bile zor bulunuyor helede p2 gibi piyasadan silinmiş telefon çok zor şu zamanda uğraşcak adam bulması :)

Telefonu sıfırladım Sonkral yazmışımdır muhtemelen yine yazayım. custom rom yüklemeye falan gerek kalmadı. Tüm problemler haloldu Kasılma donma takılma güncelleme problemi kalmadı. Yalnız bazan fazla yüklenirsem kasılıyor biraz o kadar olacak. Birde şarj sorunu ortaya çıktı. :) Telefon su gibi akınca birazda fazla kullanınca haliyle fazla enerji gidiyor. Ama tabi nede olsa yakın zamana kadar şarj şampiyonu olduğundan geçende en son % 12 ye ekadar düşürdüm bir günde. daha önce hiç bu kadar şarjı dolayısıyla telefonu zorlamamıştım demekki. Genelde 40 ila 55 arası oluyor gün sonu.

Evet lenovo iyi marka ama yeterince boy gösteremedi Piyasada. Zaten telefon olarak Türkiyeden çekildi diye biliyorum. Yalnız lenovo P2 nin bir üstü falan çıksaydı yok satardı. Sony gibi lenovo da kaliteden ödün vermemeyi ilke edinmiş herhalde diye düşünüyorum. Bak ben 3 saat bile sürmemiştir hayatımdaki ilk lenovo telefona rom atarak çalıştırmayı başardım. 2016 yılında çıkmış bir telefon P2 pek bilinmediği için  bilen ler tadını çıkardı sadece. parça konusunda bazı telefoncular çok zeki bu konuda. Özellikle büyük illerin telefoncuları. iyi telefonları biliyor ve parçalarını paradan fazla kısmadan örneğin telefonun sadece anakartta sorun varsa parça niyetine deyip az bir rakama alıp parçaların kalan 3-4 tanesinide bedavaya getirip tek tek değerlendiriyorlar. Biliyorlarki bu telefonların hastaları var illaki düşecekler.. ve nitekim internette çok rastladım P2 parçası satanada soranada. Kalite illaki meraklısını buluyor yani.

Link to comment
Share on other sites

abdulhey_, 14 saat önce yazdı:

Telefonu sıfırladım Sonkral yazmışımdır muhtemelen yine yazayım. custom rom yüklemeye falan gerek kalmadı. Tüm problemler haloldu Kasılma donma takılma güncelleme problemi kalmadı. Yalnız bazan fazla yüklenirsem kasılıyor biraz o kadar olacak. Birde şarj sorunu ortaya çıktı. :) Telefon su gibi akınca birazda fazla kullanınca haliyle fazla enerji gidiyor. Ama tabi nede olsa yakın zamana kadar şarj şampiyonu olduğundan geçende en son % 12 ye ekadar düşürdüm bir günde. daha önce hiç bu kadar şarjı dolayısıyla telefonu zorlamamıştım demekki. Genelde 40 ila 55 arası oluyor gün sonu.

Evet lenovo iyi marka ama yeterince boy gösteremedi Piyasada. Zaten telefon olarak Türkiyeden çekildi diye biliyorum. Yalnız lenovo P2 nin bir üstü falan çıksaydı yok satardı. Sony gibi lenovo da kaliteden ödün vermemeyi ilke edinmiş herhalde diye düşünüyorum. Bak ben 3 saat bile sürmemiştir hayatımdaki ilk lenovo telefona rom atarak çalıştırmayı başardım. 2016 yılında çıkmış bir telefon P2 pek bilinmediği için  bilen ler tadını çıkardı sadece. parça konusunda bazı telefoncular çok zeki bu konuda. Özellikle büyük illerin telefoncuları. iyi telefonları biliyor ve parçalarını paradan fazla kısmadan örneğin telefonun sadece anakartta sorun varsa parça niyetine deyip az bir rakama alıp parçaların kalan 3-4 tanesinide bedavaya getirip tek tek değerlendiriyorlar. Biliyorlarki bu telefonların hastaları var illaki düşecekler.. ve nitekim internette çok rastladım P2 parçası satanada soranada. Kalite illaki meraklısını buluyor yani.

Lenovo çok model çıkarttıda lenovo asıl başarısını p2den çok sonradan bünyesine kattığı moto serileriyle daha fazla sattı fakat sorun şurdaki moto serisini elinde tutmayıp tekrar geriye çıkınca motorola aldı başını yürüdü gitti sürekli ve çok iyi modeller çıkarıyor.Fakat lenovo telefon piyasasında fazla tutunamayınca tablet ve oyun telefonlarına yöneldi türkiyede kaç tanesi satılır bilmem fakat çıkardığı tabletler ortalamanın çok üstünde kalitelere sahip işlemci kısmını fazla kısmasa tablette zirveye oynar lenovo tab 11 serisi mükemmel mesela uygun fiyatla ülkemize girse çok satar :)  Ben bunu farkettikten sonra araştırdım olayı aslında motorola markasını satmamış lenovo halen kendi bünyesinde ama telefondan lenovo ekini çıkarıp kendi altyapısına bağlı olarak ayrı marka olarak satmaya başlamış motorola telefonlar lenovonun elinden çıkıyor bu yüzden kaliteli zaten :) Yani olayın özeti şu an Lenovo firmasıTelefon işini Motorola üzerinden yürütürken kendi markasıylada oyuncu telefonu (Legion serisi) ,tablet serisi üretmeye devam ediyor.Motorola telefonlar türkiyeye gelse güzel iş yapar 3,5 yıl moto g5s plus kullandım kalitenin dibiydi pil sorunu dışında hiçbir sıkıntısı yoktu telin dönemi için müthiş fiyattaydı.Son Çıkardıkları telefon müthiş bence yurtdışında yaşasam kesin alırdım :)

Please register to see this content.

Edited by SoNKraL_
Link to comment
Share on other sites

SoNKraL_, 6 saat önce yazdı:

Lenovo çok model çıkarttıda lenovo asıl başarısını p2den çok sonradan bünyesine kattığı moto serileriyle daha fazla sattı fakat sorun şurdaki moto serisini elinde tutmayıp tekrar geriye çıkınca motorola aldı başını yürüdü gitti sürekli ve çok iyi modeller çıkarıyor.Fakat lenovo telefon piyasasında fazla tutunamayınca tablet ve oyun telefonlarına yöneldi türkiyede kaç tanesi satılır bilmem fakat çıkardığı tabletler ortalamanın çok üstünde kalitelere sahip işlemci kısmını fazla kısmasa tablette zirveye oynar lenovo tab 11 serisi mükemmel mesela uygun fiyatla ülkemize girse çok satar :)  Ben bunu farkettikten sonra araştırdım olayı aslında motorola markasını satmamış lenovo halen kendi bünyesinde ama telefondan lenovo ekini çıkarıp kendi altyapısına bağlı olarak ayrı marka olarak satmaya başlamış motorola telefonlar lenovonun elinden çıkıyor bu yüzden kaliteli zaten :) Yani olayın özeti şu an Lenovo firmasıTelefon işini Motorola üzerinden yürütürken kendi markasıylada oyuncu telefonu (Legion serisi) ,tablet serisi üretmeye devam ediyor.Motorola telefonlar türkiyeye gelse güzel iş yapar 3,5 yıl moto g5s plus kullandım kalitenin dibiydi pil sorunu dışında hiçbir sıkıntısı yoktu telin dönemi için müthiş fiyattaydı.Son Çıkardıkları telefon müthiş bence yurtdışında yaşasam kesin alırdım :)

Please register to see this content.

Burada bence en önemli şey pil. En az P2 seviyesinde olmalıki günü çıkartabilsin.  Diğer aksamlarda önemli ama hepsini çalıştıran pil. Pili bitik bir Lenovo-Motorola bile ölü bir telefon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...