Jump to content

NAMIKABI

Üye
  • Posts

    820
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

NAMIKABI last won the day on January 12 2022

NAMIKABI had the most liked content!

Profile Information

  • Male
  • SAMSUN

Recent Profile Visitors

18330 profile views

NAMIKABI's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

1.8k

Reputation

  1. Görsellere bakınca kurulacak olan sistemde de aynısı olacak diye düşündüm. Demek reklam ile gerçek farklı olabiliyormuş. (Tüketici Haklarına başvuracağım.😄) Bu kadar uzun tanıtımda görsellerin sizin sisteminizde olduğu ve bizim kuracağımız sistemin masaüstü sadeliğini yazmanızı beklerdim. (Bu arada masaüstünde hiçbir simge olmasını anlayamadım. Çöp kutusu bile yok. (Biz çöplerimizi nereye atacağız 😄) Eline sağlık, sade ve güzel bir sistem olmuş. Sistemi kuran arkadaşlarda iki kelime yorum yaparsa sevinirim. (Çünkü ben Update, Mağaza ve EDGE'yi sistemden komple kaldırma gibi bir huyum var. Yani kaldırdım.)
  2. Kusura bakma bazı sıkıntılardan dolayı yorum için geciktim. Ben hem ventoy hem de 2. HDD den kurulum yöntemi hem de WinPE'den (KMPE) 3 farklı kurulum gerçekleştirdim. (Yıllardır bu 3 kurulum yöntemini kullarım) Üç farklı kurulumda da masaüstüne hiçbir görsel gelmedi. Masaüstü simgeleri bomboştu (çöp kutusu dahi yoktu) 2017 yılının klasik Win 10 masaüstü resmi vardı. Şimdilik bu kadar yorum yapmış olayım. Sistemi kuran arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim. NOT: Sanırım yanlış ISO paylaştın.
  3. Elllerine sağlık, çok güzel düşünülmüş bir çalışma. Ben genel olarak Windows 10 1903 ve 1909 sürümler ve öncesinin daha randımanlı, daha az yer kaplayan, daha pratik, daha sevimli, ince ayar ve temizlik işlerinin daha kolay yapıldığı sistemler olarak düşünürüm ve tercih ederim. Bu açıdan çalışmanı takdir ile karşıladım. İndiriyorum, kuracağım ve muhakkak yorum yapacağım. GELELİM BEN OLSAYDIM FASLINA; Mağazayı ve EDGE'yi komple silerdim. Update'i komple kapatırdım. Zaten indirdikten sonra bu üç işlemi yapmayı düşünüyorum. Ellerine sağlık. Teşekkürler. NOT: Çalışmanı, paylaşımını yap, olumsuz eleştirilere ses çıkarma, sakinliğini bozma. Kazanan sen olacaksın. Başaracaksın.
  4. Denemesi çok kolay. İnternete wireless ile otomatik bağlandığın sistemi (bilgisayarı) kapat. Bu WinPE'yi ister USB ye yazdır, İster Ventoyla istersen HDD'den EasyBCD yoluyla kullan. Sistem açıldığında otomatik olarak wirelessten bağlandığını sağ alttan göreceksin. Birde WinPE'nin masaüstündeki google chrome tıkla bak bakalım internete girebiliyormusun. Daha sonra kendi bilgisayar sistemine baplan wireless şifresini unut de, Sonra yine bu WinPE'yi çalıştır. Internet bağlanamadığını göreceksin. Bu konuyu tartışmak boşuna; 2.5 yıl önceki konuyu incelersen göreceksin. Hatta o konuya sende mesaj yazmışsın. Neyse; Siz nasıl biliyorsanız onu doğru bilin.
  5. Çok var. Çin'lilerin Tayland'lıların WinPE'lerinin hemen hepsi wirelessten otomatik bağlanıyor. Bizim Türkçe WinPE'lerde de var. Bugüne kadar görmemiş olman ve bu Çince WinPE'yi beğenmen garibime gitti. Bu arada ben virüs var falan demedim. Sadece böyle Çince WinPE lere (Güvenlik nedeniyle) mesafeli durmak gerekir dedim.
  6. Yazdıkların gayet net. Çok ufak tefek çince yerler var onları Türkçeleştirmek için uğraşmadım. Benim yazdıklarımda gayet net. Masaüstündeki Google Chrome setup Çince kuruluyor. 7Zip ingilizce, Dism++ Çince, Drvindex yarı çince-yarı ingilizce, Yong diye bir program (ne olduğunu anlayamadım) tamamen Çince. Şİmdi ben yine gayet net söylüyorum. Bu WinPE yi bilen bilmeyen kullanacak. En azından Türkçe bir tarayıcı kurulumu ekleseydin. Birde en önemlisi; "Bilgisayarınızdan daha önce internet bağlantısı yaptıysanız modeminizin şifresini asıl sisteminizden alarak otomatik internet bağlantısı yapıyor" dedim. Bu WinPE'nin bu özelliğini farketmemişsin.😄
  7. Bu WinPE'yi hem Ventoy ile ISO'dan hemde WIM dosyasını 2. HDD'den çalıştırarak denedim. Peşin söyleyeyim. Prensip olarak Çin'ce hazırlanan sistemlere ve programlara sıcak bakmıyorum. Bu WinPE Windows 11 Enterprise işletim sistemi temel alınarak hazırlanmış. Sistem başlangıcında "Camera" ve "CoolAutoNum" isimli program çalışıyor. ******************************************************************************************** "CoolAutoNum" isimli programı nette tarattığımda sadece Çin sitelerinde olduğunu gördüm. CoolAutoNum programı "Tuş takımı ışığı tanımlama aracı" olarak tanınıyor. ********************************************************************************************* Bilgisayarınızdan daha önce internet bağlantısı yaptıysanız modeminizin şifresini asıl sisteminizden alarak otomatik internet bağlantısı yapıyor. Bu bence doğru değil. İnternete otomatik bağlanma tercihinin kullanıcıya bırakılması gerektiği düşüncesindeyim. Kullanıcı internetsiz bir iş yapacaksa ki ben WinPE ile % 90 yedek alma, recovery yapma, ISO-WIM düzenleme işleri yaparım. Bu arada niye internet bağlantım açık olsun. Hemde Çin'ce bir winpe'de. *********************************************************************************************** Programlara şöyle bir baktım. 7Zip ingilizce, Dism++ Çince, Drvindex yarı çince-yarı ingilizce, Yong diye bir program (ne olduğunu anlayamadım) tamamen çince. Masaüstündeki google chrome setup çince kuruluyor. ************************************************************************************************* Kısaca ben bu winpe'yi beğenmedim. 350 MB olması bence çok büyük bir artı getirmiyor. WinPE Sistemi temelden Türkçe yapılmamışsa Türkçe değildir. Bizde de çok miktarda Yerli üretim (Türkçe) WinPE var. Ve bence hepside bu WinPE'den daha güvenilir, daha kullanışlı. SON SÖZ; Profiline bakarak yazıyorum, Yeni üyesin, Yetenekli bir arkadaşsın, uğraşıyorsun, iyi iş çıkarıyorsun. "Windows 11 26100.1 Turkçe 17in1" paylaşımın emek ve beceri isteyen titiz bir paylaşım gibi. Ama sen sen ol ÇİN, TAYLAND vs (Uzakdoğu) işine girme. Önce güvenlik gerek.
  8. Emek ve paylaşım için teşekkür ederim. İndirecek arkadaşlara yardımcı olmak için bir iki hususa açıklık getireyim. Windows11_InsiderPreview_Client_x64_tr-tr_26100.iso dosyasını https://www.mediafire.com/file/8ahliu50201yjwu/Windows11_Client_x64_tr-tr_26100.iso/file linkinden indirdim. ISO'nun hash değerleri tutuyor. Yani orijinal ISO. Yalnız inen dosya adı "Windows11_Client_x64_tr-tr_26100.iso" "2600.1_AIO_TR_IKRINKA" dosyası ise "Windows11_InsiderPreview_Client_x64_tr-tr_26100.iso" dosyasını arıyor ve bulamadığı için işlemi gerçekleştiremiyor. Bu nedenle indirmiş olduğunuz dosya adını "Windows11_InsiderPreview_Client_x64_tr-tr_26100.iso" olarak değiştirin. "2600.1_AIO_TR_IKRINKA" dosyası ve "Windows11_InsiderPreview_Client_x64_tr-tr_26100.iso" dosyası yanyana olunca sorunsuz olarak "2600.1_AIO_TR_IKRINKA.iso" dosyası oluşuyor. İçeriği kontrol ettim. Evet içeriğinde 17 adet sürüm var. Henüz kurmadım. Paylaşım için teşekkürler.
  9. Erdem dedikleri şey bu olmalı. Teşekkürler. Elinize sağlık.
  10. Ustam, Windows 11 iOT Enterprise LTSC 2024 (24H2.26100.712) TR kurdum. Update, Mağaza, EDGE, Defender komple kaldırdım. Biraz ince ayar yaptım. Sistem güzel eline sağlık. Türkçe olarakta bir sıkıntısı yok. NOT: ISO içerisinde Sources klasöründe bulunan "_manifest" klasörünü komple silerek kurulum yaptım.
  11. Değerli arkadaşlar, ".json" dosyası nedir?, Ne iş görür?, Nerelerde kullanılır? soru bu değil. Soru; "_manifest\spdx_2.2\manifest.spdx.json" dosyasının Windows 10 ve Windows 11 ISO'sunda ki işlevini öğrenmek. Yani; "manifest.spdx.json" dosyası ISO içerisinde ki görevi nedir? Ne iş yapıyor? Bu dosyayı silersek neyi eksik veya (belkide) doğru yapmış oluruz? Ben 1-2 ISO'da "_manifest" klasörünü komple sildim ve öyle sistem kurulumu yaptım ve hiç bir olumsuz durum ile karşılaşmadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizi de bilgilendirirse sevinirim. Hocam, senin; paylaşımında Microsoft "_manifest" klasörünü "Sources" klasörünün içerisine atmış. Yani direk ISO içerisinde göze batıyor diye düşünmüş herhalde şimdide sources klasörü içerisine atmış. Sana zahmet senin ilgin, bilgin ve yeteneğin çok daha yukarılarda, şu "manifest.spdx.json" dosyasına bir bak ne yapmaya çalışıyor? Yurtdışı kulisler bu dosya için neler söylüyor. 😁 NOT: Senin "Windows 11_Iot_ENTERPRISE_LTSC, version 24H2 (26100.712) amd64" paylaşımında bu konuyu sorarak paylaşımın amacına zarar vermek istemedim.
  12. Dostum, Konuyu açmamdaki amaç, ISO düzenlemek veya ISO dan kurulum yapmak, veya _manifest" klasöründen kurtulmak değil. 2024 Mayıs öncesinde olmayan, 2024 Mayıs ayı güncel ISO içeriklerinde bulunan ; "\_manifest\spdx_2.2\manifest.spdx.json" dosyasının işlevini öğrenmek. "manifest.spdx.json" dosyasıyla ilgili hiçbir bilgiye sahip değiliz. En azından ben değilim. İnternettede doyurucu bir bilgi bulamadım. Bu dosyayla ilgili bilgilerini bizimle paylaşırsan sevinirim.😄
  13. Merhaba, 2024 Mayıs ayından önceki (yerli-yabancı) windows 10 - windows 11 işletim sistemi ISO larında görmediğim bir hususu sormak istiyorum. 2024 Mayıs ayı güncel ISO içeriklerinde bulunan ; "\_manifest\spdx_2.2\manifest.spdx.json" dosyasının işlevi nedir. Nettede bu konuda bir bilgiye ulaşamadım. Ancak .json dosya türüyle alakalalı bir link buldum. https://www.turhost.com/blog/json-nedir-ve-ne-icin-kullanilir/ linkinde ".json" dosya türü ile ilgili geniş bilgi verilmiş. Bu konuyu okuduktan sonra "manifest.spdx.json" dosyasının işlevini daha da merak ettim. Konuyu sitemizin (tabi 2-3 site dahil) değerli paylaşımcısı KingHaze üstada sordum. Kendisi; "O klasör son çıkan msdn isolarda var. Çok kısa bir özetle baktım, dosyaların hash doğrulamasını sağlıyor sanırım. Bir nevi kontrolcü gibi." Cevabını verdi. Elbette öyle bir şeydir. Yoksa ISO içerisinde gözönünde bariz bir dosyanın ne işi olur. Ben "ISO içerisindeki dosyaların hash değerini kontrol ediyordan ziyade" sanki "telemetri" uyguluyor gibi düşünmüştüm. Ben "\_manifest\spdx_2.2\manifest.spdx.json" dosyasını notepad ile açtım. Birşey anlamadım. Bugün (21.05.2024) https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 linkinden "Windows 11 Disk Görüntüsünü (ISO) İndirme" kısmından indirdim. Win11_23H2_Turkish_x64v2.iso olarak indirdi. ISO içeriğinin tamamı 04.12.2023 tarihliydi. ISO içeriğinde "\_manifest" klasörü yoktu. Ayrıca; Yine Bugün microsoftun "MediaCreationTool_22H2" aracıyla Windows 10 Türkçe 64 bit ISO indirdim. ISO kalıbı ana dosyaları 04.12.2023 tarihli fakat "sources" klasörü ve içeriği 21.05.2024 tarihliydi. ISO içeriğinde "\_manifest" klasörü yoktu. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Böylece herkes bilgilenir.
  14. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 2024 Mayıs itibariyle ISO larda gözüküyor. Daha önceki ISO larda yok. Nettede bu konuda bir bilgiye ulaşamadım. Ben "ISO içerisindeki dosyaların hash değerini kontrol ediyordan ziyade" sanki "telemetri" uyguluyor gibi düşünmüştüm. ISO içeriğinden silip-silmeyip kurulumları denemek lazım. Ben "\_manifest\spdx_2.2\manifest.spdx.json" dosyasını notepad ile açtım. Birşey anlamadım. Bu arada Microsoft mağazada 14 TL ye "JSON Viewer ve Formatter" satıyor. https://apps.microsoft.com/detail/9p8vrkmmqrt4?hl=tr-tr&gl=TR Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarda gerek buraya gerekse sohbette bir link açarlarsa herkes bilgilenir. NOT: Konu içeriğine gereksiz bir konu yerleştirmemek için sorduğum soru ile ilgili sohbet kısmına paylaşım açtım. İlgilenenler bu linki takip edebilir.
×
×
  • Create New...