Jump to content

ersur

Üye
  • Posts

    182
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by ersur

  1. http://urun.n11.com/cep-telefonu/lenovo-vibe-p2-32-gb-cift-sim-45g-lenovo-turkiye-garantili-P203278174?cid=700501&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&utm_content=102_213_3096&utm_term= lenovo p2 yi düşünür müsünüz? Kullanıyorum ve oldukça memnunum. 8 çekirdek 2.0 Ghz 4Gb ram 4.5 G uyumlu 5100 Mah batarya. Çok abartılı oyun oynamayan gerektiği kadar internete girip çıkan normal bir konuşma süresinde 3 gün giden şarzı ve 2-3 saatte şarzı tamamlayan hızlı şarz özelliği ile çok sevdim bu telefonu. Gördüğünüz gibi toplam 3 gün 7 saat 39 dakikadır kulanıyorum ve şarzım hala %44. Tek sıkıntısı ya sadece çift sim kullanacaksınız. ya da Tek sim ve hafıza kartı kullanacaksınız. Hem hafıza kartı hem de çift sim kullanmak istediğinizde bunu başaranlar var ama ben başaramadım. Sim kartı bozma ihtimali çok yüksek. Çünkü yerine sığmıyor. Bir de android 6 ile geliyor ve yükseltme ile android 7 oluyor.
  2. Lenovo P2'yi bir inceleyin, ben oldukça memnunum. Belki siz de beğenirsiniz. Hiç olmazsa Türkiye garantili.
  3. Arkadaşım bir de şunları dene bakalım usb driverları temizleyip sistemin yeniden algılamasını sağlayabilirsin. Sistemine göre 32 bit veya 64 bit olanı kullan. Usb bağlantılardan daha önce bağlamış olduklarını göreceksin. Sisteminde şu anda bağlı olmayan bütün usb driverlarını kaldır. üzerine sağ tıklayıp uninstal yap. Usb test programı.rar
  4. Arkadaşın verdiği linkteki bootable iso yu winsetupfromusb 1.6 yı kullanarak bootable usb yaptım ve yedek almayı ve geri yüklemeyi denedim. 120 GB SSD imi başka bir hddye 1 dakika 5 saniyede yedekledi. Gayet güzel çalışıyor. Boot usb yi nasıl oluşturduğumu da basit bir görselle paylaşmak istedim. Kullanılabilir. İşlem için en az 1Gb lik usb bellek kullanmalısınız. USB belleği fat32 olarak formatlamalısınız.
  5. Hiç düşünme turknet'i ara durumunu anlat. port olayına takılmadan geçiş yaparsın. zaten son bir faturan kalmış. Onu da turknet öder. zira 120 tl ye kadar olan cayma bedelini de ödüyor. Son faturan ödendikten sonra geçiş yaparlar ve cayma bedeli derdin de kalmaz. Netten gördüğüm kadarıyla en uygun fiyatlı ve avantajlı internet turknette. Ben 2 sene önce dopingadsl ile ile 3 yıllık sözleşme imzalayıp neti kullanmaya başladım son 8 ayım kaldı. 50 tlye telefonsuz 16 megabit internet kullanıyorum. sürem dolmuş olsaydı düşünmeden geçerdim. Hız hattının en yüksek hızı, akn 150 gb, yasal düzenlemeden sonra hızına göre hız düşümü olacağından 8 megabitin altına düşüm olacağını zannetmiyorum.
  6. Foxconn anakartım aynı şekilde tepki vermişti. PC yi koyduğum oda kışın biraz fazla rutubet yapıyordu. Bir müddet pcyi çalıştırmamıştım. Ardından power düğmesine bastığımda çalışır gibi yaptı ve pufff. Bir kaç kere daha denediğimde yine aynı tepkileri verdi. Sök tak yaptım ve bir müddet sonra power tuşu anakartı hiç harekete geçirmemeye başladı. Power supply yi devreye geçiren pinleri kısa devre yaparak çalıştırmaya uğraştıysam da yemedi. En sonunda anakartı çöpe atıp anakartımı yenilemek zorunda kaldım. Büyük ihtimalle taşınma sırasında dışarıdan aldığı rutubeti tamamen atmadan. Ortam sıcaklığına alıştırmadan pcyi çalıştırmaya kalktınız. Ortam değişikliği yapan pc, televizyon gibi cihazlarda çok karşılaşılan bir durum. Geçmiş olsun.
  7. Başın sağolsun @tenekecezve Allah tüm yakınlarına sabır versin.
  8. http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/intel-core-i5-3570-4x-turbo-3-80ghz-3-nesil-lga1155-cpu-259315098 http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/i5-3570-3-40-ghz-6mb-lga-1155-islemci-259468171 Anakartınıza uygun işlemciler. Oldukça iyi rakamlar istiyorlar. H61 chipsetli anakartta sata3 yok. SSD takıp pcyi biraz daha hızlandırın diyeceğim ama sata 3 olmadığı için ondan da yararlanamıyorsunuz. Bence bu anakart üzerinde sistem iyileştirmek için uğraşmaya değmez. Çok masraf yapsanız da yeteri kadar güçlenmez. Benim de işlemcim i5-2400 ama hiç olmazsa anakartım b75 chipset, sata 3 destekliyor ve 120 gb samsung evo750 ssd ve 2x8 gb kingston ram ile nispeten işe yarar durumda tutabiliyorum. Anakartıma bir şey olur da pcde değişiklik yapmak zorunda kalırsam artık 1155 pin işlemci ve anakartlarla uğraşmam. Zira artık 1155 pin anakart bulmak oldukça zor. Bulduklarınız da h61 chipset olur ki hiç bir şekilde sata3 desteklemeyen anakarta para vermek istemem.
  9. Packard Bell laptopların bios pilini arka kapağı sökerek göremezsiniz. Klavye ve üst kapağı söktükten sonra dokunmatik yüzeyin sol tarafındaki bölgede anakartın üzerinde bios pili vardır. Bazı modellerde bios pilinin uçları lehimli de olabilir. Bu işlemi yaparken bataryasını çıkarmayı unutmayınız. Bios pilini yerinden çıkardıktan sonra anakart üzeindeki pilin artı ve eksi uçlarının bağlı olduğu yeri kısa devre yaparsınız. Bios resetlenir. Bu işlemi yaparken laptopun bataryası ve şarz cihazı kesinlikle laptopa bağlı olmamalıdır.
  10. Ekteki bat dosyalarını kullanabilirsiniz. Düzelecektir. Önce geçmişi sıfırlayın sonra da bileşenleri sıfırlayın. Windows Update_Sıfırlama_Yeniden kaydettirme.rar
  11. Yakışıklı foto koymuşsun. Nasıl gidiyor.

    File Name: tr_windows_10_multiple_editions_version_1511_updated_apr_2016_x64_dvd_8731631.iso
    Languages: Turkish
    SHA1: 31E7A2BC6D4A29AD92606F0B14CE8D70A9B80B2D

    Bu en yeni Windows 10 iso dosyası. Bununla Windows 10 pro ve Windows 10 home kurabilirsin.

    https://filescdn.com/d6c9aeqxsi29/tr_windows_10_multiple_editions_version_1511_updated_apr_2016_x64_dvd_8731631.iso

    orijinal Windows 10 microsofttandır.

    1. kaankara1

      kaankara1

      indiriyorum sağol hocam

      iyi valla ne olsun

       

  12. Arkadaşın istediği özellikleri karşılayabilecek (öxellikle Excel'deki Filtreleme özelliğini) pdf yapma programıyla hiç karşılaşmadım. PDf istemesinin sebebi değişiklik yapılmadan süzgeçlerin kullanılması ise yine Excel kullanmak zorunda kalacak veya Libre Office gibi bir yazılım kullanmak zorunda. Tek yapacağı oluşturduğu sayfalara koruma koyup şifrelemek, düzenlenmesini engellemek ama filtrelerin de kullanılabilmesini sağlamak.
  13.   Çok eskide kalmışsın arkadaşım. Artık Word ile bile pdf dosyaları açılıyor, düzenlenip tekrar pdf olarak kaydedilebiliyor. Bunun yanında bir çok program pdf üzerinde değişiklik yapabiliyor. https://yadi.sk/d/zi6ar7cYq2rK9 yukarıdaki pdf dosyasını indir ve Word2016 ile aç. Göreceksin ve cümleyi değiştirebileceksin.
  14.   Sunny AT-14950 nasıldır, sorunları var mı diye internette araştırdım. Dişe dokunur bir sorun göremedim. Fakat AT-14850 yi kullanıyorum. TV den kaydetme ve USb den film oynatma bildiğim kadarı ile mini receiverların hepsinde var. AT-14950 ile AT-14850 birbirine yakın modeller. Tipleri de birbirine çok benziyor. Fakat kullanmadığım için kesin bir şekilde al memnun kalırsın diyemedim. Sunny AT-14100 de sorunlar yaşamama rağmen Sunny markasının receiver konusunda oldukça iyi olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. 2000 li yıllardan beri receiverlar yazılımları, emuları ile ilgilendim. Bir çok receivere emulu yazılım yükledim. Sunny beni hiç birinde mahcup etmedi. Bunun yanında goldmaster ve next ile de problem yaşamadım. Tek problem Vestel makinalarda oldu. O sebeple Jameson gibi adını receiverda ilk defa duyduğum bir receiverı aldım ama Vestel almadım. Kısaca Sunny receiverlar fiyat/performans konusunda en iyisi diyebilirim. Sunny AT-14950 yi plaza55 Samsundan 82TL ye ücretsiz kargo ile gönderebiliyor.
  15. TKGS sadece kanal listesini güncelliyor. Başka işe yaramıyor. O da hazırladığın kanal listenin içine ediyor. 4K ise 4K lı televizyonlarla gömülü receiver olarak var şu anda. Zaten TV 4 K olmadıktan sonra 4K lı receiverın da anlamı yok. Sunny Next iyi markalar ama biliyorsun elektronik biraz da şans işi. Almak için seçtiğin receiver  model adı + sorunlar olarak Google amcama sorarsan zaten sana fikir verecektir. Buda udu alıcı aramak için kullandığım link https://www.google.com.tr/#q=en+ucuz+ful+hd+uydu+al%C4%B1c%C4%B1s%C4%B1
  16. TKGS konusunda ısrarlı mısın? Kargo dahil 60 TL ye gittigidiyorda yumatular var bak istersen. Zaten yakında 4K receiverler yaygınlaşmaya başlayacak bu sefer de 4K lı arayacaksın. Ben Sunny AT-14850 ve Jameson JS-3010 kullanıyorum. Jameson da TKGS var ama kapatıyorum. Kanalların sıralamasının değişmesi sinirimi bozuyor. Sunny AT-14850 ise aldığımdan beri en ufak hata yapmadı. Garantisi bitti ve hala çalışıyor. Kanal geçişleri ve görüntü kalitesi çok iyi. Sunny iyidir fakat model konusunda biraz seçici olmak lazım. Mesela AT-14100 almıştım. Görüntü kalitesi iyi olmasına rağmen binbir türlü problem çıkardı. Garanti süresi içinde 3 kere servis gördü. Hala donmalar var. Bu sebeple kullanmıyorum ve boşta duruyor. Kendime küfür ettirmemek için satamıyorum da. Onun yüzünden Jameson'u aldım ve TVde onu kullanıyorum. Tek sıkıntısı Sunny ye göre HD kanallarda kanal geçişi yavaş. Full HD receiver alırken özellikle mini tavsiye ederim. Ne fazla para ver, ne de TV çevresinde kablo ve görüntü kirliliği oluştur. Naçizane fikrim budur. Gerisi size kalmış. Bu arada Sunny AT-14850Yi şu anda kullandığım PC nin 22 inch LCD ekranı ile kullanıyorum. Yine gittigidiyordan aldığım Hdmi to VGA+Ses aparatıyla.
  17.   Tabii ki haftada bir temizlik yapıyorum. Ayrıca program kurup kaldırdığımda, güncellediğimde ve Windows güncellemelerinin ardından, bir de internette gezinirken karşılaştığım bazı sayfaların pcme bıraktıklarını temizlemek istersem. Gerçi bazen registryden temizliği elle yapmak istiyor ama yine de memnunum. Her gün temizlik yapmanın çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum.
  18. Çok uzun süredir Ace Utilities ile CCleaner ikilisini kullanıyorum. Çalıştırırken önce Ace Utilities'i ardından CCleaner'i çalıştırıyorum. Bilgisayarımda en ufak problem oluşturduğuna şahit olmadım. Ace Utilitiesin ayarlarından Clean System Registry ayarı Thorough şeklinde, Fix Invalid Shortcuts ayarı Scan for empty start menü folder işaretli, Clean System Registry penceresindeki tiklerin tamamı dolu. CCleaner ayarlarım da alttaki görseldeki gibi. Görselde görünmeyen ayarların Gelişmiş seçeneğinde En alttaki iki tanesi işaretli diğerleri işaretsiz. Gözetleme bölümündeki tiklerin ise tamamı kaldırılmış halde. Denemenizi tavsiye ederim.
  19.   O mesajı ilk yazdığımda bazı uygulamalar geri gelmişti. Her halde güncelleme alıyorlardı. Artık gelmiyorlar. Yukarıdaki mesajda görebileceğiniz gibi mağaza uygulaması bile kaldırılabiliyor. Bilgisayarınızı kullanan her hangi birinin mağaza uygulaması indirip Hotmail adresi ile pcnize kullanıcı hesabı ekleme ve yerel kullanıcınızı devredışı yapma ihtimaline karşı kaldırılabilir. Ben şahsen kaldırmadım belki lazım olur diye.
  20. Bu konuda son nokta olabilir. CCleaner 5.14.5493 versiyonu artık Windows 10'un varsayılan uygulamalarını kaldırabiliyor. Araçlar Geri-Yükle Kaldır dan uygulamayı seçip kaldır dediğinizde uygulama kalkıyor. Groove Müzik ve Filmler ve TV uygulamalarını kaldırdı. Diğerlerini denemedim ama bu uygulamalar Tüm Ayarlar-Sistem-Uygulamalar ve Özellikler yolundan kaldırılamıyordu. CCleaner bu uygulamaları kaldırdığına göre diğerlerini de kaldırabilir diye düşünüyorum.
  21. Nonpasaran usta bu konuyu kemale erdirmiş; Alarmlar ve Saat Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *windowsalarms* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*windowsalarms*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*windowsalarms*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Filmler ve TV Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *zunevideo* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*zunevideo*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*zunevideo*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Fotoğraflar Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *photos* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*photos*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*photos*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Groove Müzik Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *zunemusic* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*zunemusic*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*zunemusic*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Haritalar Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *windowsmaps* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*windowsmaps*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*windowsmaps*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Hava Durumu Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *bingweather* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*bingweather*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*bingweather*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Hesap Makinesi Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *windowscalculator* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*windowscalculator*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*windowscalculator*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Kamera Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *windowscamera* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*windowscamera*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*windowscamera*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Kişiler Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *people* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*people*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*people*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Mağaza Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *windowsstore* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*windowsstore*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*windowsstore*"} | remove-appxprovisionedpackage –online OneNote Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *onenote* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*onenote*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*onenote*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Posta ve Takvim Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *windowscommunicationsapps* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*windowscommunicationsapps*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*windowscommunicationsapps*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Ses Kaydedicisi Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *soundrecorder* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar  için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*soundrecorder*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*soundrecorder*"} | remove-appxprovisionedpackage –online Telefon Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *CommsPhone* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*CommsPhone*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*CommsPhone*"} | remove-appxprovisionedpackage –online XBox Geçerli kullanıcı için Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage Geçerli tüm kullanıcılar için Get-appxpackage -allusers | where-object {$_.packagename -like "*xboxapp*"} | remove-appxpackage Daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcılar için Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like "*xboxapp*"} | remove-appxprovisionedpackage –online   Bu komutların en güzel tarafı istediğiniz uygulamayı Windows'un kafasını karıştırmadan temizlemesi. Her zaman böyle komutları tercih etmeye çalışıyorum. Tavsiye ederim.
  22. Nonpasaran usta bu işe noktayı koymuş. Daha ne söylenebilir ki?
  23. Powershell'i yönetici olarak çalıştırınca hepsini temizledim. Ekran görüntümü inceleyebilirsiniz. Uygulamalarda o uygulamalardan eser yok. Haritalar ve SWay i kullanmak istediğimden kaldırmamıştım. Kısacası o komutlarla hangisini istersem o kalkıyor. Hatta pratik bir yöntem olarak uygulamanın varlığını kontrol için powershell'i yönetici olarak çalıştırıp Get-AppxPackage *phone* yazıp enterleyince o uygulama hakkında hiç bir şey bulamıyor. Ama aynı komutu Get-AppxPackage *map* şeklinde değiştirince Haritalar hakkındaki bilgiyi gösteriyor. Yıldızlar arasına uygulamanın İngilizce adının diğer uygulamalardan ayırtedilebilecek kadar bir bölümünü yazmanız yeterli. Hatta bu komutu powershelli yönetici olarak çalıştırıp Get-AppxPackage şeklinde yazıp enterlerseniz tüm uygulamaları ve yerlerini görebilirsiniz. PS C:\Windows\system32> Get-AppxPackage *map* Name : Microsoft.WindowsMaps Publisher : CN=Microsoft Corporation, O=Microsoft Corporation, L=Redmond, S=Washington, C=US Architecture : X64 ResourceId : Version : 4.1512.3450.0 PackageFullName : Microsoft.WindowsMaps_4.1512.3450.0_x64__8wekyb3d8bbwe InstallLocation : C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsMaps_4.1512.3450.0_x64__8wekyb3d8bbwe IsFramework : False PackageFamilyName : Microsoft.WindowsMaps_8wekyb3d8bbwe PublisherId : 8wekyb3d8bbwe IsResourcePackage : False IsBundle : False IsDevelopmentMode : False Dependencies : {Microsoft.VCLibs.140.00_14.0.22929.0_x64__8wekyb3d8bbwe, Microsoft.NET.Native.Framework.1.1_1.0.23 115.0_x64__8wekyb3d8bbwe, Microsoft.NET.Native.Runtime.1.1_1.1.23406.0_x64__8wekyb3d8bbwe, Microsof t.WindowsMaps_4.1512.3450.0_neutral_split.language-tr_8wekyb3d8bbwe...} http://i.hizliresim.com/LgqzW1.png
  24. http://www.tnctr.com/topic/288566-win10-varsayylan-uygulamalary-programsyz-kaldyryn/ Buradaki Powershell komutlarını denediniz mİ? Belki işinizi görebilir.
  25. Windows 10 1511 olduktan sonra telefon diye bir uygulama daha geldi. Onu da powershelden yukarıdakiler gibi kaldırabiliyoruz. Telefonu kaldırma kodu Get-AppxPackage *phone* | Remove-AppxPackage
×
×
  • Create New...