Jump to content

forjest

-=TNC.VIP=-
  • Posts

    9347
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    893

forjest last won the day on May 7

forjest had the most liked content!

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

169580 profile views

forjest's Achievements

Single Status Update

See all updates by forjest

  1. Debian 10 Buster kuruldu!

    Sıfır saf olarak tabir edilen ubuntu ve mint sistemlerinin taban olarak aldığı, debian yapısı direkt olarak kuruldu.Hız ve stabilite mükemmel. Tavsiye. :)

    OXwTNf.gif

    9u46rd.png

    1. Show previous comments  2 more
    2. oMo
    3. forjest

      forjest

      oMo

      2013 yılından sonra, pardus işletim sistemi geliştirisi ekibi,finansa edilen yapıları sistemle beraber kapatıldı vazgeçildi. Sonra tekrar'dan talepler vb. olunca debian sistemini temel alarak, özetle makyajlama çekerek bir pardus oluşturuldu içerisine katılan bir kaç tools aracıyla beraber halen günümüzde kullanıcılara sunulmakta. Özgürlük hususu pardus'a has bir konu değil linux'ün kendisi zaten özgür bir yapı ne varki , diğer gelişmiş ülkelerin yaptıkları dağıtımlar kadar etkin ve daha global olunmaması işi, kafaları karıştırmakta pardus ile ilgili.

      Şahsen debian'nın kendisi zaten mükemmel akıcı ve gerçektende özgür  tanımını fazlasıyla hak ediyor. Buna gentoo,slackware,arch,freebsd temel linux yapılarıda dahil edilebilir. Bir dağımla sınırlı kalmak, ya da o dağıtımla gelen araç ve gereçlerle sınırlı kalmak istemeyenler için sıfır tabandan linux dağıtımı kurup ilerlemek ve istenilen  uygulama ve geliştirici araçlarını dahil ederek kullanmak ayrı bir lezzettir. Kısaca Pardus eski pardus değil belirttiğin gibi ne yazıkki durum bu şekilde.

      Hakkımdaki düşünce ve yorumun için teşekkür ederim değerli kardeşim.

      Saygılarımla.

    4. Memoli

      Memoli

      Eski Pardus Pisi Linux olarak devam ediyor.

×
×
  • Create New...