Jump to content

EASMurat

Üye
  • Posts

    737
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    19

EASMurat last won the day on March 14

EASMurat had the most liked content!

Profile Information

  • Male
  • BU DÜNYADAN

Recent Profile Visitors

17257 profile views

EASMurat's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1.3k

Reputation

Single Status Update

See all updates by EASMurat

  1. r0qvLM.png

    qAgpzB.png

    Testler Devam ediyor... Sistem Çok Akıcı ve seri Çalışıyor buna Şüphe yok zaten... Fakat, Sistemin imajını Alırken biyerde Sorun yaşıyorum Ses sekmesinde SANAL SES ÇIKIŞI yazıyor, bunu nette onca arama yapmama ragmen çözümünü bulamadım... Ubuntu forumlarında yazılanları denedim olmadı... Enteresanki Kurulu sistemde Ses çıkıyor, Fakat imajını aldığım " filesystem.squashfs " dosyasını güncellediğim iSO'dan kurulum yapınca bilgisayarda sağ Alttaki ses ikonuna tıklayınca açılan pencerede SANAL SES KARTI diyor ve hoparlörden sesi vermiyor, dediğim gibi PCde orjinal çalışanda ses var ama driverlarıda tanıyor bi sorun yok ama ses çıkmıyor @forjest üstadın yardımına ihtiyacım var....

    p57VqL.png

    Fırsat oldukça Bakabiliyorum Malum herkes gibi  bende kendi işimi yapıyorum, Modifiye benim için bir Hobi ;) 

    1. forjest

      forjest

      Sevgili Murat'cım sistem harika görünüyor gerçektende bu kadar yapabileceğini tahmin etmiştim.

      1.Boot ekranındaki Linux mint emarelerini tamamen Türkçeleştir mint yazmasın "Daha evvel forumda" bahsettim ya,adamlar istemiyorlar sistemin özelleştirilip verilmesini bu sana kalmış.Sen olmasan iki satır yazmazdım mint için "açırı kızgınım kavga ettim" forum elemanlarıyla ingilizce yazışmalarda ondan dolayı.

      2.Madem modifiyeyi yaptın tamamen kendine nazır şekilde Türkçeleştirme yap baştan aşağı forum adı olur,dağtım adı veya kendi tasarladığım bir isim olur bunu mutlaka yapmalısın değerli dostum "Elemanlar hak ediyor Mint"çiler :D

      3.Gelelim ses ve driver olayına bu kısmı anlamak için sistemi zaten önce sanalda test ediyorsundur.Burada bilmediğim belki detay verdiğin başka gelişmelerde olabilir bilerek yada,bilmeyerek girişimler hatalar vb.Nedir bunlar? Sistemi kurdun yapılandırdın ancak Live çalıştığında tetikleyici sürücülerin aktif olması için,"Yönetici haklarıyla ROOT" olarak giriş yap "home dizinindeki gizli dosyaları (evvelinde görünür yapıp)" burada bulunan tüm klasörü .klasör ile başlayan alt dizinlerle beraber tamamını bu dosyaların eklenecek olan dizin sırasıyla "ETC\SKEL altına copy/past et" değişikliklerde ileti çıkarsa hepsini Tümünü ekle deyip devam et.

      Bu yazdıklarım zaten ubuntu üzerinde de geçerli murat'cım.

      4.Diğer bir seçenekse,elindeki 32 bit olan mint iso imagını açıp,özelleştirmelerinle beraber boot ekranı "squashfs" dosyasını diğer dosyalarına dokunmadan aynı kalına dahil edip kaydet ve bu şekilde dene birde.Tabiiki üstteki belirttiğim işlemleri yaptıktan sonra olacak bu en son işlem yüksek ihtimal bana göre sorunsuz olarak sistem istediğin kıvamda şekilde çalışacak duruma gelecek değerli dostum.

      Bunlar biraz benim deneyimleme sonucuna göre,ubuntu'ya has olan ayarlar olsada , Mint'de durum değişiyor ne yazıkki 4. işlemde sonuç alman gerekli tahminim.

      Farklı bir şeyde aklıma gelmedi,Keşke 32 bitlik bir ubuntu üzerinden yapsaydın sistemi diyeceğim ancak sen Mint'i benimsemişsin diyecek birşeyim yok belirttiğim gibi mint bana uzak sistem artık malumun. 

      Soru farklı birşey olursa eğer buralardayım cevaplamaya çalışırım ancak,bu konuyu daha iso alma konusundan devam edersek en azından diğer arkadaşlarda yararlanmış olurlar merak edip sistem hazırlamak isteyenlere yönelik anlayışında.

      Saygılar. :)  

      Forever / ARCH Linux + Ubuntu :) 

    2. EASMurat

      EASMurat

      Alıntı

      3.Gelelim ses ve driver olayına bu kısmı anlamak için sistemi zaten önce sanalda test ediyorsundur.Burada bilmediğim belki detay verdiğin başka gelişmelerde olabilir bilerek yada,bilmeyerek girişimler hatalar vb.Nedir bunlar? Sistemi kurdun yapılandırdın ancak Live çalıştığında tetikleyici sürücülerin aktif olması için,"Yönetici haklarıyla ROOT" olarak giriş yap "home dizinindeki gizli dosyaları (evvelinde görünür yapıp)" burada bulunan tüm klasörü .klasör ile başlayan alt dizinlerle beraber tamamını bu dosyaların eklenecek olan dizin sırasıyla "ETC\SKEL altına copy/past et" değişikliklerde ileti çıkarsa hepsini Tümünü ekle deyip devam et.

      Bu yazıyı okuyanlar için kısa bilgi : Sevgili Adaşım Üstadım, Bu Konuyu ilk açtığımda Amacım Eski WİNDOWS XP kurulu makinaları çanlandırmaktı... Fakat Türk halkı yani biz windosw'un sistemine menülerine alıştığımızdan linux 'u benimseyemiyoruz.... Birde Alıştığımız Programlar hani şu .exe uzantılarını linux çalıştıramıyor ya, bu bizi sistemden uzaklaştırıyor şu aralar görüyorum ki bilgisayarlar bile UBUNTU ile satılıyor... Ne den çünki bedava, lisans bilmemne için uğraşmaya gerek yok, birde Linux sistemler hızlı akıcı seri, Adam Oyun leptop'u için 7-8000 TL veriyor ama hemen hemen aynı performansı, 2500 TL'lik bir Linux yazılıma sahip leptondan da alıyor, kısaca windows Sürekli yüksek güçlü donanım istiyor linux ise bunu yazılımla hallediyor ve çokda başarılı ( bu konuyu görenler için uzattım lafı :) ) gelelim soruna...

      Daha öncede sana sorduğum üzere Linux sistemler Nasıl modifiye edilir'e Cevaben sağ duyulu davranıs sergileyip konu açıp benim gibi meraklı herkese anlattığın için yeniden teşekkür etmek isterim, ilk olarak 18.04'ile denedim sistemi Live olarak başlattım, masaüzerinedeki CD ikonuna tıklayıp kurulum yaptım, Sistem yeniden başladı istediğim ayarları yaptım, temaları ikonları kendime göre düzenledim ekledim, kaldırılacak kullanmadığım dilleri vs bazışeyleri kaldırdım ve senin konuda anlattığın yazılımıyla " Bleachbit  " ile sistemi temizledim yani sistemi gereksi dosyalardan arındırıp, istediğim ayarları yapılmış halde Sanal makinada çalışıyor hale getirdim,  artık sistemin imajını alıcam ya... Pinguybuilder ile sistem imajını aldım 2.3GB'lık bir iso oluşturdu bu isoyu live Olarak denedim açılıyor gerçek makinada kurdum inanılmaz akıcı ve seri çalışıyor,  Sonra yeni versiyonu 19.03'ü indirdim aynı işlemleri yaptım, Pinguybuilder ile sistem imajını aldım fakat 34kb'lık bir iso oluştu neden se :) sonra deneme yanılmayla diğer seceklerden bir şekilde sistemin imajını elde ettim bize önemli olan " filesystem.squashfs " dosyası ya onu kaydedip orjinal 19.03 iso kalıbının içine attım ama kurulum seceneğinede tıklasam Live olarakda denesem hep benim ayarladığım haliyle sistem geliyor kurulum seceneği gelmiyor yani... Bu 19.3'de kurulumuda seçsemde, live olarakda denesem de hep Live şekilde çalışıyor nedenini anlamadım... Uzun uzun Anlattım ki, yaşadığım geçirdiğim safhalarda bi sorun varsa ortaya çıksın diye...

      Herneyse gelelim asıl soruna bu  XFCE 19.3'de Naparsam yapayım Live olarak açılıyor sistem ve ses kartı sorunu yaşıyorum, Sanalda çalışıyor ses çıkıyor imajını senin dediğin doğrultuda değiştirmeme rağmen Sahte ses çıkışı yazıyor, Sanal ses çıkışı gibi bişey yani ses oynuyor çalıyor ama duyulan bir ses yok... Dediğini Anladım, aşağıda resminide aldım kurulu olan sistemden ( nokta ile başlayan ) tüm dosyaları kopyalayıp, ana dizindeki ETC içindeki SKEL klasörüne koplayıp yeni başyan imaj alıcam dimi ? doğru anladıysam... Bu arada SKEL klasörünün altında .nokta ile başlayan TXT dosyaları gibi görünen dosyalarıda ekliyormuyum aşağıdaki resimdeki gibi yoksa sadece başında nokta olan klasörleri almam yeterlimi ? Sonra yeniden piguybuilder ile oluşan filesystem.squashfs dosyasını alıp isoya eklesem yeterli mi ???  

      p57VkL.png

    3. Show next comments  3 more
×
×
  • Create New...