xwin7 Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 (edited) Arkadaşlar lenovo ideapad 3 laptop var ram kullanımı boştayken biraz fazla gibi geldi bana. 4GB Ram var SSD de var makinede windows 11 lite pro yüklü Edited October 28, 2023 by xwin7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 Resimden anladığım kadarıyla çalışan Antivirüs yok, buna rağmen ram kullanımı fazla. Görev zamanlayıcıyı aç; başlangıçta çalışan 2 adet Chrome güncelleme kontrolü zamanlayıcısını sağ tık yaparak sil. Hizmetleri aç; Chrome güncelleme hizmetlerinden 1 adet hizmet otomatik konumda, onu sağ tık ile elle konumuna al. Uygulamalara bak Teams kurulmuş ise kaldır veya görev zamanlayıcıdan başlangıçta çalışmasını devre dışı yap. Yazıcı kullanmıyorsan Hizmetlerde Yazdırma biriktirici hizmetini sağ tık ile devre dışı konumuna al. StartAllback kur. Aşağıdaki sadece 4 gb ram içindir reg yapıp uygula. Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control] "SvcHostSplitThresholdInKB"=dword:04194304 Arka plan uygulamalarını kapat. Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\BackgroundAccessApplications] "GlobalUserDisabled"=dword:00000001 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search] "BackgroundAppGlobalToggle"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\AppPrivacy] "LetAppsRunInBackground"=dword:00000002 Sonrasında tekrar görsel paylaşabilirsin. 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 (edited) Şunu belirtmeyi unutmuşum; 4 gb ram'li cihazda Widgetler kesinlikle kapatılmalı. (Bana göre hem W11 hem de W10 da ram miktarı ne olursa olsun Widgetler açık kullanılmamalı, çok fazla kaynak kullanıyor.) Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Dsh] "AllowNewsAndInterests"=dword:00000000 Edited October 28, 2023 by TR_by 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted October 28, 2023 Author Share Posted October 28, 2023 Please register to see this content. @TR_by dediklerinizi yaptım üstadım. yanlız startall back bulamadım start is back kurdum. vermiş olduğunuz reg kayıtlarını uyguladım. zaten sizin yaptığınız sistemi kullanıyorum pm'de göndermiştim size. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 Startisback aynı şey zaten, sonradan kurulan ve kendini başlangıçta çalıştıran uygulamalar önemli sistemde. Mesela son resimden gördüğüm; İdm var. İdm ayarlarına girip başlangıçta çalıştır tıkını kaldırıp kaydedin, başlangıçta ve arka planda sürekli çalışmasına gerek yok, bir şey indirmeye çalıştığınızda zaten kendiliğinden çalışacak. Sınırlı ram miktarı olan bir cihazda neden 2 adet tarayıcı olur, Mozilla kullanmıyorum ama onunda hizmetlerde veya görev zamanlayıcıda update kontrolü yapan zamanlayıcı ve hizmetleri vardır mutlaka. Kullandığınız tarayıcıların görev zamanlayıcılarını silin, hizmetlerdeki update görevi yapan hizmetlerini elle konumuna alın. kendiniz zaman zaman tarayıcının kendi ayarları üzerinden güncelleme kontrollerini manuel yaparsınız. Kısaca başlangıçta çalışmasına gerek olmayan programlar, tarayıcı updateleri gibi şeylerden kurtulun bence. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted October 28, 2023 Author Share Posted October 28, 2023 TR_by, 5 dakika önce yazdı: Startisback aynı şey zaten, sonradan kurulan ve kendini başlangıçta çalıştıran uygulamalar önemli sistemde. Mesela son resimden gördüğüm; İdm var. İdm ayarlarına girip başlangıçta çalıştır tıkını kaldırıp kaydedin, başlangıçta ve arka planda sürekli çalışmasına gerek yok, bir şey indirmeye çalıştığınızda zaten kendiliğinden çalışacak. Sınırlı ram miktarı olan bir cihazda neden 2 adet tarayıcı olur, Mozilla kullanmıyorum ama onunda hizmetlerde veya görev zamanlayıcıda update kontrolü yapan zamanlayıcı ve hizmetleri vardır mutlaka. Kullandığınız tarayıcıların görev zamanlayıcılarını silin, hizmetlerdeki update görevi yapan hizmetlerini elle konumuna alın. kendiniz zaman zaman tarayıcının kendi ayarları üzerinden güncelleme kontrollerini manuel yaparsınız. Kısaca başlangıçta çalışmasına gerek olmayan programlar, tarayıcı updateleri gibi şeylerden kurtulun bence. Yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim bu arada windows update kökten kapalı ve defendersiz sistem. önerdiğiniz sisteminiz varsa linki atarsanız birde onu denerim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 asd720, 4 dakika önce yazdı: Yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim bu arada windows update kökten kapalı ve defendersiz sistem. önerdiğiniz sisteminiz varsa linki atarsanız birde onu denerim Her şey sistemden ibaret değil, hangi sistemi kullanırsanız kullanın sonradan yapılanlar, kurulunlar, bunların ayarları vb. ile birlikte sistem tamamlanır. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 asd720, 2 saat önce yazdı: önerdiğiniz sisteminiz varsa linki atarsanız birde onu denerim Kendim 4 gb ram'li intel core 2duo eski laptopta aşağıdakini kullanıyorum, Ltsb sistemler kadar performanslı, kaynak tüketimi hemen hemen aynı, tavsiye ederim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted October 28, 2023 Author Share Posted October 28, 2023 TR_by, 1 saat önce yazdı: Kendim 4 gb ram'li intel core 2duo eski laptopta aşağıdakini kullanıyorum, Ltsb sistemler kadar performanslı, kaynak tüketimi hemen hemen aynı, tavsiye ederim. İlk fırsatta yükleyeceğim sağol üstad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted October 31, 2023 Author Share Posted October 31, 2023 TR_by, 28.10.2023 - 16:12 yazdı: Kendim 4 gb ram'li intel core 2duo eski laptopta aşağıdakini kullanıyorum, Ltsb sistemler kadar performanslı, kaynak tüketimi hemen hemen aynı, tavsiye ederim. üstad o gün attığınız windowsu kurdum ram kullanımı yine aynı ama sanki bir tık daha hızlı çalışıyor gibi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akillialtay1995 Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 İstersen bir de bu sistemi dene. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 asd720, 18 saat önce yazdı: üstad o gün attığınız windowsu kurdum ram kullanımı yine aynı ama sanki bir tık daha hızlı çalışıyor gibi . Sizde sıkıntı yaratan bir durum var, Sistemi ilk kurduğunuzda kontrol edin ram tüketimini, driverleri yükledikten sonra ve programları yükledikçe kontrole devam edip buna sebep olan durumu tespit etmeye çalışın. Bende 07\4 gb ram kullanımı, driverler ve tüm programlar kurulu haliyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted November 1, 2023 Author Share Posted November 1, 2023 TR_by, Bir saat önce yazdı: Sizde sıkıntı yaratan bir durum var, Sistemi ilk kurduğunuzda kontrol edin ram tüketimini, driverleri yükledikten sonra ve programları yükledikçe kontrole devam edip buna sebep olan durumu tespit etmeye çalışın. Bende 07\4 gb ram kullanımı, driverler ve tüm programlar kurulu haliyle. sistemi ilk kurduğumda ss alamadım ama ram kullanımı %40 ' idi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 asd720, 13 dakika önce yazdı: sistemi ilk kurduğumda ss alamadım ama ram kullanımı %40 ' idi Sıkıntı var yüksek, 4 gb ram de en fazla %18 olması gerekir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted November 1, 2023 Author Share Posted November 1, 2023 TR_by, 1 dakika önce yazdı: Sıkıntı var yüksek, 4 gb ram de en fazla %18 olması gerekir. sana katılıyorum üstad tahminin var mı nerede sıkıntı olabilir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 asd720, 8 dakika önce yazdı: sana katılıyorum üstad tahminin var mı nerede sıkıntı olabilir Tahminim yok ama orjinal W11 kursan bile 4 gb ramda bu tüketim olmamalı. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted November 1, 2023 Author Share Posted November 1, 2023 TR_by, 13 dakika önce yazdı: Tahminim yok ama orjinal W11 kursan bile 4 gb ramda bu tüketim olmamalı. Termal macun ile vs alakası varmı acaba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 (edited) asd720, 23 saat önce yazdı: Termal macun ile vs alakası varmı acaba Termalin ramla ilgisi yok işlemci ısısıyla ilgili. Ram de sıkıntı olabilir. Edited November 2, 2023 by TR_by 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
someone Posted November 2, 2023 Share Posted November 2, 2023 Cpudaki entegre gpu sistem raminden kullanıyor olmasın. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted November 3, 2023 Author Share Posted November 3, 2023 someone, 11 saat önce yazdı: Cpudaki entegre gpu sistem raminden kullanıyor olmasın. Cihaz bu nasıl anlayabilirim : Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted November 3, 2023 Share Posted November 3, 2023 Windows zaten Ram'i sever lite bile olsa sistemler farketmez yinede ram kullanacaktır. Takılmamak gerekli bunlara gereksiz servislerin kapatımıyla biraz daha düşer ram cpu kullanımı. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted November 9, 2023 Author Share Posted November 9, 2023 @TR_by cihaza bu sürümü kurdum ama ltsc ye yüklediğim intel grafik sürücüsünü buna kuramıyorum istediğim ram tüketimini aldım Allaha şükür grafik sorununu nasıl çözebilirim acaba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin Posted November 9, 2023 Share Posted November 9, 2023 asd720, 19 dakika önce yazdı: @TR_by cihaza bu sürümü kurdum ama ltsc ye yüklediğim intel grafik sürücüsünü buna kuramıyorum istediğim ram tüketimini aldım Allaha şükür grafik sorununu nasıl çözebilirim acaba Tam olarak modeli belli mi? Yoksa bunları deneyin. Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted November 9, 2023 Author Share Posted November 9, 2023 shaolin, 1 dakika önce yazdı: Tam olarak modeli belli mi? Yoksa bunları deneyin. Please register to see this content. Lenovo ideapad 3 15IIL05 MODEL verdiğiniz linktekini indirdim olmadı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin Posted November 9, 2023 Share Posted November 9, 2023 Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts