Popular Post bensuslu11 Posted March 18 Popular Post Share Posted March 18 (edited) Lafı çok uzatmadan indirme linklerini paylaşıyorum Sistemi Kurup Deneyimledikten Sonra YORUM Yazarsanız sevinirim... Spoiler https://pixeldrain.com/u/rFXzM16g Ayrıca sistemi normal 22H2 sürümüne güncelledim. Sorunsuz güncellendi. Ama tavsiye etmiyorum. iconlar orijinal icon haline döndü. Ve sistem çok stabil deiş Windows 10 Rog Edition 1909 Türkçe ÖNEMLİ NOT : Windows 10 1909 sürümünden 22h2 geçme güncellemesi istemeyenler şunu yapmalıdır. Microsoft , özellik güncellemelerini erteleme seçeneğini Ayarlar uygulamasından kaldırdığında açıklamadığı şey ertelemenin başka ve hatta daha iyi bir yolu olduğuydu. Bir registry ayarı ile yapılan değişiklik Windows 10 un Professional, Education ve Enterprise sürümlerinde geçerlidir. Windows 10 Özellik Güncellemesini almayıp istediğiniz sürümde kalabilmek için aşağıdaki adımları uygulayın ; 1. Aşağıdaki Registry anahtarına gidin HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate 2. Sağ taraftaki boşluğa sağ tıklayın ve Yeni - DWORD (32 Bit) Değeri oluşturun , ismine de "TargetReleaseVersion" deyin ardından da değer olarak "1" değerini atayın. 3. Sağ taraftaki boşluğa yeniden sağ tıklayın ve Yeni - Dize Değeri (String Value) oluşturup isim olarak "TargetReleaseVersionInfo" ismini verin ve değer olarak güncellenmesini istemediğiniz (Kalmak istediğiniz) Windows 10 sürüm numarasını yazın, mesela , 2004 ,1909, 1903.... Windows sürüm numaranızı Çalıştıra "Winver" yazıp Enter tuşuna basarak öğrenebilirsiniz. Eğer Windowsun varsayılan ayarlarına geri dönmek istiyorsanız oluşturduğunuz registry değerlerini silin. Mesela bu konuda hazır bir registry kaydı kullanmak isterseniz aşağıdaki işinize yarayacaktır. Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate] "TargetReleaseVersion"=dword:00000001 "TargetReleaseVersionInfo"="2004" Vbscript ile bir tıkla istediğiniz Windows 10 sürümünde kalın Üsttekilerle uğraşmak yerine Bir tıkla Güncellenmesini istemediğiniz Windows 10 sürüm numarasını belirlemek istiyorsanız sizler için kodlayıp sayfa sonunda sunduğumuz scriptten faydalanabilirsiniz. Script ilk çalıştırıldığında Hangi Windows 10 sürümünde kalmak istediğinizi soracaktır boşluğa , sürüm numarasını yazın ve tamam butonuna tıklayın , artık yazdığınız sürüm Microsoft tarafından güncellenmeyecektir. Eğer varsayılan güncelleme özelliğine geri dönmek isterseniz scripti bir kez daha çalıştırmanız yeterlidir. Not: Windows 10'un yalnızca mevcut veya daha yeni bir sürümünü belirtebilirsiniz. Mesela Ben 20H2 sürümündeyim eğer scriptteki boşluğa veya registry değeri olarak 1909 rakamını yazarsam hiçbir geçerliliği olmayacaktır. Daha yeni bir sürüm belirtirseniz, Windows 10, belirttiğiniz sürümden daha yeni bir sürüm mevcut olsa bile başka bir sürüme değil, o belirli sürüme geçecektir ; Mesela sisteminiz 1903 ise ve siz 1909 a geçmek istiyorsanız scriptteki boşluğa 1909 yazın böylece sisteminiz 20H2 sürümüne değil 1909 a güncellenecek ve Microsoft tarafından 1909 destek süresi bitene kadar bu sürümde kalacaktır. Hangi sürüme desteğin nezaman sona ereceğini Buradaki tablodan bulabilirsiniz. Bu özellik, sistemlerinin Windows 10'un en son özellik güncelleme sürümüne yükseltilmesini istemeyen yöneticiler için oldukça pratik olacaktır. Güncellemeleri tamamen kapatmak isitiyorsanız Windows Update Blocker isimli ücretsiz ve portable uygulamayı kullanabilirsiniz. Edited March 21 by bensuslu11 7 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outlaw34 Posted March 18 Share Posted March 18 İçerik hakkında bilgi verecekmisiniz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted March 19 Author Share Posted March 19 Outlaw34, 8 saat önce yazdı: İçerik hakkında bilgi verecekmisiniz Son rütüşleri yazdıktan sonra içeriği detaylı vereceğim. İmaj sürümü 1903 ama 1909 ve 22h2 sorunsuz güncellenebiliyor. Sistem içerisinde ekranda görünen programlar var. İçerisinde bir çok custom tema var. Sanırım programları silip temizlik yapacağım. O şekilde 3 ayrı sürüm paylaşmayı düşünüyorum 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAMIKABI Posted March 19 Share Posted March 19 Programsız olmasını tercih ederim. Sade sistem herkese uyar. Programları isteyen kurar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunaltun Posted March 19 Share Posted March 19 programların tamamen silinmesi daha doğru olur tşk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tapfer Posted March 19 Share Posted March 19 hocam sade sitem her zaman iyidir. kim neyi istiyorsa kendisi kursun. malum herkes aynı programı kullanmıyor. saygılar. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted March 19 Share Posted March 19 Directx dahi kurulu olmasın. Tamanen programsız olması tarafıyım 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted March 19 Author Share Posted March 19 (edited) Dostlar bir kaç gün içinde paylaşacağım . Sistemde eksik wifi ve ağ kartı sürücüleri için fod paketleri eksik. Onlarıda eklemeyi düşünüyorum . Mağaza ve mağaza uygulamalaru ingilizce, gerçi update edince türkçe oluyor ama onları silip orjinal türkçe appx paketlerini yükleyeceğim Edited March 19 by bensuslu11 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outlaw34 Posted March 19 Share Posted March 19 (edited) bensuslu11, 6 saat önce yazdı: Dostlar bir kaç gün içinde paylaşacağım . Sistemde eksik wifi ve ağ kartı sürücüleri için fod paketleri eksik. Onlarıda eklemeyi düşünüyorum . Mağaza ve mağaza uygulamalaru ingilizce, gerçi update edince türkçe oluyor ama onları silip orjinal türkçe appx paketlerini yükleyeceğim Ustadım neden 22h2 son sürümünü tercih etmediniz Kırmızı tema hariç diğerleri iyidir bence Edited March 20 by Outlaw34 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SON_VATAN Posted March 19 Share Posted March 19 Programlar hem güncel değil hemde gereksiz önemli olan güncel sürüm ve görselliği Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdnanGumus Posted March 20 Share Posted March 20 güzel gözüküyor temalı artık hoşuma gitmiyor göz ağrıtıyor ne yinede denerim arşive atarım iyi çalışmalar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEM0KA Posted March 20 Share Posted March 20 Proğramsız olursa daha iyi olur. Turkuaz mavisi teması kullanabilirseniz daha güzel görünür bence... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted March 20 Share Posted March 20 Sadelik her zaman daha iyi olacaktır. Programlar bir süre sonra zaten eskiyor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 20 Share Posted March 20 forjest, 6 saat önce yazdı: Sadelik her zaman daha iyi olacaktır. Programlar bir süre sonra zaten eskiyor. Benim sistemlere eklediğim hibit programı, interneti olan biri için, eskise bile, tek tıkla güncelleme alıyor. Gelen pencereye evet dediklerinde. Bu benim yaptığım bir güzellik değil aslında, programın kendisinin sunduğu bir güzellik. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bensuslu11 Posted March 20 Author Share Posted March 20 indirme linkleri paylaşıldı 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 22 Share Posted March 22 Belirtmekte fayda var. Bahsi geçen update özellik ayarı. Update kısmında, bazı ayarlar yöneticiniz tarafından yönetiliyor uyarısı verir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts