Jump to content

Tnctr Nefret Mi Ediliyor ?


Konohali
 Share

Recommended Posts

Meyve veren ağacı taşlarlar arkadaşım bu herzaman böyledir adamları para hırsı bürümüş burası kötü gelmeyin diyerek her türlü şeyi yaparlar inanmayın.Oturduğumuz yerde aşağıda uyducuda çalışan bir arkadaş vardı samsung laptopu varmış beyaz bilgisayarcıya götürmüş (arkadaşın bilgisayarıda uefi destekli ) Bilgisayarcı bakmış etmiş yok demiş bu bilgisayara format atılmaz diyerek eline vermiş çocuk bana geldi abi şöyle böyle oldu format atılamıyormuş benim laptopa dedi olurmu hiç öyle şey format atılmayan laptop'mu olur dedim sen bana bırak bu akşam yarın vereyim deyip bir güzel temiz bir sistem kurup eline verdim çocuk bana bir dua bir dua etti hiçbirşeyde istemedim bazıları  sanki çok şey biliyormuş gibi dünkkan açıp bilgisayarcıyım diye geçiniyor kimseye güvenmeyin laptopunuzu emanet etmeyin içini açıp donanımınızıda eksik edenlerde var (bir bakıyorsunuz ram'in yarısı gitmiş) aman diyim.

Edited by C@NgO
Link to comment
Share on other sites

Bende bilgisayar işiyle uraşıyorum.tnctr den çok destek aldım hiç bir zaman kötülemedim 

Bir mazimi anlatayım çocuk yaşlarındaydım bahçemizde bir armut ağacı vardı rahmetli babam hiç kimseye yedirmezdi neymiş armut olgunlaşınca yiyin derdi 

bizde babam yokken bir taş atardık armutlar dibine dökülürdü bizde dibinden toplardık babama da derdikki armutlar dibine dökülmüş onları topluyoz derdik  :mellow:Heygidi günler geldi geçti  Meyve veren ağaç taşlanır  :mellow: 

Link to comment
Share on other sites

Artık bilgiye erişmek kolay. Samanlık küçülmese de iğneler 20'lik beton çivisi oldu. Bununla beraber taneyle değil artık samanlığın içinde tonla mevcut...

 

Bütün bunlarla beraber bir gerçeği de görmek gerekli. Burası bir çok yeni sitenin fikir olarakta içerik olarak da başlamasına imkan sağlamıştır. Aslında Türkiye'de birçok şeyin ilkini yapabilecek bağlantılarımız vardı. Private 0 day trackerdan ( örneğin needz. örneğin çinli bbs bunlar artık hizmet vermiyor) tutun da reverse engineering bilen insanlara kadar (orneğin zwt sanırım bunlarda artık hizmet vermiyor) ( ki o zamanlar bunları açıklamak çok zordu kimse ne olduklarını bile bilmiyordu ) geniş bir ağımız vardı. Bunları kendi alt yapımız üstünden vermeye de çalıştık kısa bir sürede olsa. Lakin bizim insanımızdan para istemeyeceksiniz biz bunu çok çok iyi anladık. İnsanlara erişecekleri içeriğin ne kadar özel olduğunu anlatmaya çalışsakta o zamanlar sanırım başarılı olamadık. Neticede iş paylaşım noktasına geldiğinde ciddi masraflar çıkıyordu. Örneğin dosya transferi sunucuları ürettikleri trafik bakımından oldukça pahalıydılar. Bizim bunu belki 3 4 ay finanse edebilecek gücümüz olsaydı burada da devrim sayılabilecek birşey yapacaktık. Lakin bizler o ara fakir ama gururlu öğrencilerdik. Zaman boldu para yoktu. Şimdi ise para var zaman yok. Neyse işte...

 

Özetle bu forum çok şeydir. Belirli konularda ise herşey. O yüzden kıymetini bilelim ;)

,

Sevgi ve sağlıcakla kalınız a dostlar..

Link to comment
Share on other sites

TNCTR candır. Bildiğim, bilmediğim birçok şeyi buradan öğrendim. Katılımsızlarla burada tanışıp, vakitten kazandım. Modifiyeli sistemlerini de kullandım, ihtiyacıma göre modifiyeleyip (sayenizde), kendi sistemlerimi de kullandım.

Sağolasın TNCTR ve emeği geçen üstadlar! :)

Link to comment
Share on other sites

Elektronik-Bilgisayar sektöründe olan biri olarak söylemek istediklerim kısaca şunlar.

 

Birileri TNC-TR'yi eleştiriyor hatta sevmiyor olabilir artık bu mümkün. Sayın Bultar'ında dediği gibi "Artık bilgiye ulaşmak çok kolay"

 

Çok açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki sektörde olduğum için gayet emin söyleyebilecegim birşey.

özellikle TNC-XP birçok hatta birçokdan bir kademe daha fazla bilgisayar tamircisinin var olmasına neden olan paylaşımdır açık ve net ! 

 

Çok net hatırlıyorum o dönemleri daha notebookların desktopların henüz yaygınlaştıgı zamanları.İnternet hızları bundan daha beterdi, öyle bırakın katılımsızı katılımsız neymiş ya crackli programların bulunmasının zor oldugu zamanlardı ve en önemlisi driver sıkıntısı dediğim gibi net hatırlıyorum arşiv yapardık anakart modeli yada notebook modeline göre driverları indirip tekrar indirmemek için arşivler yapardık kaldıki zaten driverı bulmak başka bi sıkıntıydı bilmeyen insan için. Çogunuzdada vardır eminim bu XP key ezberlerdik ki hala aklımda var :) hatırlarsınız zaten xp kurmak bu işin kolayıydı zaten 98 yada Milenyum kurmuş olanlar bilirler hele NT ile uğraşmış insanlar beni daha net anlayacaktır Xp geldi işler daha kolaylaştı esasında ama formatı attıktan sonra daha zorlaşıyordu bazıları için hele o Xpnin driver.cab de hata vermesi vardı ben çok bilgisayarcı gördüm bu hata için makinayla saatlerce ugraşıp bize getiren.

 

Ne oldu ? TNC-XP geldi bi cd var abi takıyosun sana tertemiz driver program ne varsa kurup veriyo ellemiyosun bile !!! oooov

altını çiziyorum bir çok bilgisayar tamircisinin var olma nedeni hala TNC.XP'dir  ve bir çok kullanıcınında tamircilere ütülmemesinin nedenide TNC-XPdir. Açık ve net TNC-TR en azından bu ülkeye format atmayı ögretmiştir en azından kapastesi olana.

 

Ha şimdi ne oldu Xp üstüne bi dünya OS çıktı 7-8-10 kurulum kolay ileri ileri son, katılımsız programlar yapan sistemler var,Zilyon tane site forum var sonra driver bulucular var,Youtube'da nasıl yapılır videoları var torrentler var hatta C den Basic'e program dillerini santim santim anlatan kaynaklar e kitaplar hazırlanmış videolar var var oğlu var.

Ama hala bi cmd komutu bilmeyen,hala bi regedit kaydı bilmeyen hata biosdan boot ayarı yapamayan hala dirver bulamayan vs vs vs bir dünya bilgisayar tamircisi bir dünya ev kullanıcısı bilgi işlemci teknisyen tekniker mühendis var !! 

 

Ben fanatik bi TNCTR üyesi olarak bu bahsi geçen ezikleri muhattap bile almıyorum her kimseler.

Şayet şu yazdığıma bozuluyorlarsa adım adresim bellidir gelirler bi bilgi tokuşması yaparız açık ve net söylüyorum

kendi birikimlerimi ayırır sırf burdan öğrendiklerimle ********** yine (bu lafın üstüne Tugrul beni banlar kesin ama neyse : :D) daha pcde disket unutup sistem çöktü sanan ****** kalkmış bugun bizi kötülüyorlarsa muhattap bile almaya gerek yok bence.Esen kalın

Edited by Bultar
Kelimeleri sansürledim. Böyle bir uslüp yanlış.
Link to comment
Share on other sites

Yıllardır ustaların modifiye sistemlerini kullanırım bu siteden, gözle görülür bir sıkıntısını görmedim.

Tnctr' den o kadar çok şey öğrendim ki kimsenin paylaşmayacagı degerli bilgilerini ve emeklerini paylaştılar bizlerle.

Özellikle sk8er_boi ve Emeği geçen herkes teşekkür ederim.

Ayrıca PC tamircileri yapan dükkanlar 20-50 Tl format atamaz oldular ondan iftira eder oldular.

Link to comment
Share on other sites

Bilgisayarcılar camur atıyordur,doğrudur ama bilgisayarcılar kurdukları modifiye xp,windows 7-8-10  işletim sistemlerini de tnctr sitesinden indirip millete para ile satıyorlar.Sonrada tnctr ye camur atıyorlar,bence tnctr site sahipleri doğru yolda olduğu için daha cok sarılmalılar bu işe,ne demişler  meyve veren ağaç taşlanır.

Link to comment
Share on other sites

Sistem yapmak mesele olsaydı öğrenilen bilgiler akılda kalmazdı. Kaldıkı biz mürekkep deil zeka ıle bişeler çizittiriyoruz.

2 sene önce yaptıgım sistemi bi internet cafede gördüm .kafe sahibine sordum bunun cd varmı elınızde.

Yok yukarıdakı mahallede bı bılgısayarcı var o yukledı dedı.

Güldüm peki netten ındırıp sen neden yuklemedın dedım.

Adam nete guven olmaz bilgisayarcı daha saglam dedi

pc özelliklerinin açmadan adama şurasında su var burası boyle falan tarıf ettım ınanmadı pc açtı ozellıklerde motun dan aldıgım 

korsan yazılım kullanın yazısı vardı bastım kahkahayı........

 

söz uçar yazı kalır dakstil atmasalar ne hoş bakılır......

Link to comment
Share on other sites

başka bir üye adıyla,2005 veya 2006 da üye olmuştum bu siteye,turbobitte yayınlanan paylaşımlar için,
her şey para değil gibi, tartışma olmuştu ve bende banlanmıştım niye turbobite karşıyım diye ,
aslında bu site dünyamızda bir numaralı sitedir,ne ararsan var ve elinden geldiğincede,
herkes bir birine yardım etmeye çalışıyor ve yine diyorum,
turbobit olmasa, dahada çok sevilen bir site olacaktır,
para çok önemli olsada,her şey para değildir,
önemli olan insanlıktır ve bu sitede insanlık halada bitmiş değildir.
herkese sevgiler ve saygılar

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...