Jump to content

İşte 2012 Eurovision Şarkımız


Sirchade
 Share

Recommended Posts

  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Şarkı söylerken Can Bonomo'nun aklından geçenler; "Ulan şarkı bi moka benzemiyor bari dans edip eğlenirmiş gibi yapayımda millet güzel bir şarkı yaptım sansın." :facepalmx:

Bu şarkıyı lisede yıl sonu müsamerelerinde söylersen belki eğlendirip alkış alırsın ama koca bir yarışmaya bunla katılmak pek akıl karı gelmedi. Gerçi eurovisionda ne kadar şarkı yarışması oda tartışılır. İngiltere'nin Adele'i yada Almanyanın Rammstein'ı aday gösterdiğini düşünsenize. Adele ortada ödül bırakmadı sildi süpürdü mubarek. Adele kesin olarak katılıyormu yoksa dedikodumu onu takip edemedim bilmiyorum ama işi ciddiye alıp çıtayı Adele'e göre ayarlasalar fena olmazdı , tabi bulabilirseler :whistle:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='tenekecezve' date='22 February 2012 - 19:05 ' timestamp='1329937519' post='1159169']
Ya ne kadar kötü bu yorumlar!!! Parça mükemmel ses mükemmel sahne gösterisi mükemmel. Siz evrensel müzikten bariz anlamıyorsunuz.

İngilizce 'yi kabullenin artık ya. Anadilimiz oldu artık. Okullarda mecburi oldu artık. Yurtdışına nereye giderseniz gidin İngilizce bilin her türlü derdinizi anlatabiliyorsunuz. Şunu kabullenin artık bu dili tüm dünya konuşuyor. Hala daha Bu ne neden Tükçe değil yorumları çok cahilce buluyorum ben.

Müzik yarışmasında müzik önemli, Türk ezgileri var mı? Bence tamamen var. Türk enstrumanları var mı var. Süper bir harman olmuş. Ben tebrik ediyorum ve inanıyorum çok iyi bir derece alacak...
[/quote]

Valla modum müzikten ne kadar anlarım bilemem ama sen karar ver. Çevremde en az 7 kişi müzik işiyle uğraşıyor. Beste yazmaktan beat-makerlığa kadar ve tek bir alanda değil. Benim kendi uğraştığım alan Türkçe Rap, neyse uzatmıyacam. İngilzceye karşı değilim olabilir ama eurovision da bildiğim kadarıyla müziklern yarışması gerekiyor, dillerin değil. Buda katalanca bile olsa şansı var demektir. Arkadaşlara katılıyorum Türkçe olmasını tercih ederim ve bizim kendi müziğimiz gayet çeşitli ve armonik olarak çok zengin bir müzik. İhtiyacımız yok başka kültür kullanmaya ama bu demek olmuyor ki sırf Türkçe değil diye tekte şarkıyı çizeceğimiz. Sanatçı seçimi çok yanlış bencede ben size asıl yarışmayı söyleyeyim mi ? Bizden Şebnem FERAH, rakiplerde Evanescence ve klasman sanatçılar ve şarkılar koyun, adil bir oylama sisteminde oy verecek olanlar kime nasıl oy vereceklerini şaşırır.

Link to comment
Share on other sites

evet bence de gayet güzel bir parça olmuş.. bu parçaya kötü falan diyenler galiba diğer temsilcileri dinlemediniz. açın youtube u diğer ülkeleri de dinleyin sonra yorum yapın bakalım ne düşüneceksiniz.

tenekecezve nickli arkadaş olayı tam anlamıyla özetlemiş teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

Şimdi ilk önce İngilizce söyleyemeyen birinci olamaz diye bir şey yok.19 yaşımdayım ve 11 yaşımdan beri eurovisionu takip ederim.Bir kere oy vermişliğim vardır ve o da Maria Serifovic'in Molitva şarkısıdır.Şarkı sırpçadır ve o zamana kadarki alınan en yüksek puanla birinci olmuştur.Şarkı bir bakıma bu yüzden evrenseldir.İçinde hissettiğin için.Ayrıca şunu da geçmeden edemeyeceğim.2008 yılında nadir olaylardan biri olarak Türkçe katıldığımız şarkı.Mor Ve Ötesi - Deli.Aşağıda linki var, hemen aşağıdaki yorum;

http://www.youtube.com/watch?v=riMSxOc7ZyA

Without a doubt, so far, this is the best Eurovision song ever! Great guitar, great vocal, great lyrics, although I don't understand Turkish, I found English translation. Keep it up Turks! Greetings from Hırvatistan :D

(Şüphesiz, eurovision gelmiş geçmiş en iyi şarkısı.Müthiş gitar, vokal, sözler Türkçe anlayamama rağmen, İngilizce çevirisini buldum.Böyle devam edin Türkler, Hırvatistan'dan selamlar.)

Aslında çoğu ülkenin önemsemediğini düşünsek bile bu gerçekten diğer kişileri etkilemekte ve ülkemizi tanıtmak adına büyük bir olay.Mesela o şarkının altında bir sürü Türkçe öğrenmek isteyen Türkiye'ye gelmek isteyen kişilerin yorumlarını bulursunuz.O önemsemediğiniz şarkı yarışmasının ne kadar katkısı olduğunu görürsünüz.En azından sizden fazla!

Son olarak tenekecezve abinin söylediği söze gelmek istiyorum.İngilizce anadilimiz demek tabiki yanlış bu savunulmaz.Fakat bizler olarak arkasında yatanı görmeliyiz.Ordaki kastı zaten tenekecezve tekrar açıkladı ve bende onun arkasındayım.

Sonuç olarak şarkının dilinin bir önemi yok.Türkçe'de olsa olur İngilizce'de.Önemli olan duygudan izler taşıması.Ve bence bu şarkı olmamış ne yazık ki.Çünkü eurovision da genelde aynı tonda devam eden ve kültürel ögeler barındıran melodik şeyler pek sevilmiyor.Umarım güzel bir sonuçla dönerler.

Link to comment
Share on other sites

sırf özümüzden bişeyler olsun niyetiyle parçaya alaturka ritimler katılmış bu pop alaturka karışımı olunca çok garib olmuş çocuksu bi parçaya dönmüş electro techno rock araya pop tınıları üçlemini karıştırsaymış sözlere daha uygun olurmuş...

Edited by istanbul82
Link to comment
Share on other sites

[quote name='emutlu' date='23 February 2012 - 15:45 ' timestamp='1330011906' post='1159602']
Şarkı berbat.. Sonunu getiremedim..
Amaç derece yapmak için İngilizce söylemek mi?
Yoksa bir ülkenin tanıtımını yapmak mı?
Türkiye, Türkler tarafından Türkçe şarkılarla temsil edilmeli.
[/quote]
evet tüm dünya gider mersine biz gidelim tersine dünyanın en faşist ülkelerinden biri denilince kızıyoz sonra...:) ordaki çoğu millet anadilinde soylemiyo zaten çoğu ing numunelikmi olalım??? dilimiz zaten ağır bi dil hareketli parçalarla pek gitmiyo bencede türkülerle katılalım :D

Edited by istanbul82
Link to comment
Share on other sites

Konuya yorum yapın. Size cevap hakkı doğan bir durum yok. Kullandığınız kelimelere de dikkat edin.
Herkes fikrini söylüyor. Sizin gibi düşünmeyen neden faşist olsun? Başka milletler beni bağlamıyor.
Amaç ülke tanıtımı ise tanıtım milli dilde milli müzik aletleri ile olur..

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar en başlardaki yorumumda sadece hareketleri hakkındaydı.

Neden bu kadar kötü yorumunuz geldi anlamıyorum en azından bir söz-müzik yazmayı başarmış ve mükemmel bir şekilde söylemiş.

Siz bile bu kadar söyleyemezken neden bu kadar kötü yorumlar yazıyorsunuz?

Can Bonomo'yu Allah bilir Eurovision'a katılmasaydı çoğu kişi bilemeyecekti.

Eğer siz güzel söyleyebilseydiniz siz katılırdınız Eurovision'a !!!

Son olarak tabikide Türkiye Türkçe parçalarla katılmalı fakat 2003 Eurovison'u hatırlatırım Sertab Erener Türkçe bir şarkıyla mı katıldı?

Ama yinede birinci olarak geldi Türkiye'ye.

Sonuncu olucaz diye kendinizi kandırmayı bırakın !!

Edited by nightmare3519
Link to comment
Share on other sites

[quote name='emutlu' date='23 February 2012 - 15:54 ' timestamp='1330012471' post='1159612']
Konuya yorum yapın. Size cevap hakkı doğan bir durum yok. Kullandığınız kelimelere de dikkat edin.
Herkes fikrini söylüyor. Sizin gibi düşünmeyen neden faşist olsun? Başka milletler beni bağlamıyor.
Amaç ülke tanıtımı ise tanıtım milli dilde milli müzik aletleri ile olur..
[/quote]
bende fikrimi soyluyorum nevar bunda? sertab ülkeyi tanıtmadımı? gıy gıy tibi eskimiş müzik tarzı satmıyo orda artık(her millet için geçerli) uyum sağlamak istiyosan başarılı olmak , ve para kazanmak istiyosan kurallarına gore oynarsın yada boş gider boş gelirsin sittin sene anlatabilmişimdir umarım....

Link to comment
Share on other sites

[quote name='emutlu' date='23 February 2012 - 16:04 ' timestamp='1330013053' post='1159618']
Kelimelerinize dikkat edin ve konuyu siyasallaştırmayın o zaman. Dileyen dilediği yorumu konuya yapar..
Bir başka üyeye sataşmaz. Şarkı çocuk şarkısından farksız. Lobiden arınmış bir yarışmada bu şarkı ancak sonuncu olur..
[/quote]
ben siyasete asla girmedim bu 1...
2 cisi paraçayı bende beğenmedim zaten bana gorede müsamere parçası gibi olmuş ortaokul bebelerini eğlendirir şimdiki gençlik tabi rapçi onlarıda pek açmaz :))
alakturka melodiler biraz azaltılıp electro ve rock serpiştirilmeli sert olmalı biraz daha belki ozaman iş yapar..saygılar sevgiler...

Edited by istanbul82
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...